Border kolie s PP (s rodokmenem)

Prodám Border kolii - Štěňátka s vyšetřením zraku a sluchu. Socializovaná,...
30000 KčTU
XXX.XXX.242.175
Chtěla bych se zeptat..chceme si nyní pořídít štěně border kolie - 2 měsíce. Máme již ale naplánovanou dovolenou do Thajska na asi 3 týdny prosinec / leden. Pejska bychom zvykali na rodiče přítele a zůstal by pak u nich po dobu dovolené. Je to reálné, když už pejsek bude větší? Děkuji za odpověď.
Z vlastní zkušenosti - zvykání na rodinu je to nejzákladnější, už kvůli těm dovoleným, možné nemoci atd. Mí psi by to nejspíš dali, ale já s mužem nikoliv. Před mnoha lety byly ještě ambice, že odjedem. Měli jsme zaplacenou pekelně drahou dovolenou. Týden před odjezdem se stornovala, přišli jsme o většinu peněz, protože jsme zjistili(i muž si to musel přiznat) že na 14 dní od nich neodjedem ani náhodou. Už jsme se nikdy ani nepokusili Já bych si dovolenou s myšlenkama, co dělají chudáčci beze mne nikdy neužila.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Připadá mi to zcela v pořádku. Pomůže vám, když štěně bude rodiče znát, bude vědět, že u nich občas zůstane bez vás na hodinku, na půl dne, na jednu noc, na víkend, ... pak to bude považovat za normální věc.
lesnížínka
napsal(a):
Z vlastní zkušenosti - zvykání na rodinu je to nejzákladnější, už kvůli těm dovoleným, možné nemoci atd. Mí psi by to nejspíš dali, ale já s mužem nikoliv. Před mnoha lety byly ještě ambice, že odjedem. Měli jsme zaplacenou pekelně drahou dovolenou. Týden před odjezdem se stornovala, přišli jsme o většinu peněz, protože jsme zjistili(i muž si to musel přiznat) že na 14 dní od nich neodjedem ani náhodou. Už jsme se nikdy ani nepokusili Já bych si dovolenou s myšlenkama, co dělají chudáčci beze mne nikdy neužila.
tomu rozumím. Pes jezdil všude s náma a moře jsme si holt odpustili........................
Mne to tiež príde ok. Moja prechádzajúca retrieverka cez dovolenku zostávala doma,ale máme rodinu cez záhradu a tí ju vždy nakrmili,dali jej čistú vodu,upratali po nej a pomaznali ju. Pes skoro celý týždeň prespal a vítala nás usmiata,pribratá,s červenou mašlou okolo krku Samozrejme bolo na rodinu zvyknutá.
Takže tráviť veľa času so štendom u rodičov,nech si tam maličké zvykne a uvidíte,že mu tam bude tiež ako na dovolenke
Hlídáme běžně psy rodině i kamarádům, i psy, co nás moc neznají. První den bývají trochu smutní, ale pak se začlení do smečky a chovají se jako doma. Ještě jsem nezažil, že by to pes snášel špatně delší dobu.
Ale pes kamarádky po jejím odjezdu na týdenní výlet byl apatický, nežral, a to zůstal doma, ve svém prostředí. A starala se o něj babička, která s nimi žila ve společné domácnosti.
Takže těžko vám někdo dopředu napíše, jak to pes bude snášet. Když ho ale dobře socializujete, problémy byste neměli mít.
TU
napsal(a):
Chtěla bych se zeptat..chceme si nyní pořídít štěně border kolie - 2 měsíce. Máme již ale naplánovanou dovolenou do Thajska na asi 3 týdny prosinec / leden. Pejska bychom zvykali na rodiče přítele a zůstal by pak u nich po dobu dovolené. Je to reálné, když už pejsek bude větší? Děkuji za odpověď.
Bude to úplne v poriadku, treba ho zvykať na nich čím skorej a ak sa dá občas ho u nich nechať kým niekde pôjdete (na nákup, krátky výlet). Pre mňa je úplným základom aby naše zvieratá boli zvyknuté, že keď nie sme doma nič sa nedeje. Človek nikdy nevie čo sa môže stať a zažila som psa známej, ktorý týždeň nežral lebo bola v nemocnici.
Ja mám okrem psov doma aj iné zvieratá tak keď ideme preč vždy k nám prídu moji rodičia, alebo svokrovci, ale kým som bývala u rodičov psy sme brávali k babke a nikdy s tým nemali problém lebo to tam poznali. Neviem si predstaviť, že by som teraz celý život nešla na žiadnu dlhšiu dovolenku lebo mám psa, to mi príde už trocha príliš. Milujem ich a starám sa o nich najlepšie ako viem, ale ten týždeň alebo dva v roku si ten oddych zaslúžim. Je pravda, že zo začiatku som nevedela úplne vypnúť a stále som volala domov či je všetko v poriadku, ale teraz už po prvom dni vypínam total off. A je to super. Po ceste domov sa však už nikdy neviem dočkať ako ich všetkých vymojkám :)