Dobrý den, pokoušíme se o krytí naší fenky.
Dnes jsme byli na progesteron a vyšel 2.9. Je to zpráva přímo z laboratoře ale volali mi ji do práce a já nevím jednotky, budu se informovat ráno.
Kdy by jste šli na druhý odběr progesteronu? Veterinář říká v pátek, že se kryje až při 20-ti jednotkách, ale trochu se bojím, aby nebylo pozdě?
Navíc ačkoliv je fenka zavřená, sousedův pes se může zbláznit, není to znamení, že už to bude brzy? To ti psi šílí celou dobu hárání?
Hárá po třetí, ale minulé hárání mě jen zajímalo, ať se k ní žádný pes nedostane, tak nevím, zda se aktivita psů stupňovala...
Uživatel s deaktivovaným účtem

Doma psi většinou šílí až ve chvíli, kdy je čas. "Cizí" můžou blbnout pořád. Mému na ulici hrabe ve všech fázích hárání i po. Když hárala holka "ze smečky", tak jen čuchnul a šel, co s ní, když by z toho stejně nic nebylo, že jo...
Na dvaceti už může být pozdě. Kolikátý den fena hárá? Teoreticky by to mělo v pátek stačit,ale některým fenám to letí nahoru rychle,takže bych spíš šla ve čtvrtek. Taky záleží, kam až jedete, jestli jste za hodinu u ženicha nebo až za den. Vygooglete si tabulku progesteron feny, je jich na netu dost i s hodnotama. Jak má okolo osmi, devíti,mělo by se jet za ženichem
Mlsná koza
napsal(a):
Děkuju, mě právě překvapilo, že se za plotem může zbláznit při progesteronu 2.9 :-)
Ráno napravím ty jednotky a snad budeme moudřejší ve čtvrtek nebo v pátek...
Jsou to nervy, snad větší, než když jsem sama těhotněla
Cizím psem bych se vůbec neřídila. Na tohle spíš mají čuch psi, kteří s fenou žijí společně v domácnosti. Ti skutečně většinou poznají, kdy je ta nejlepší doba a po zbytek doby k feně jen občas čuchnou a zkontrolují.
Tak píšu výsledek.
Po pátečním 2.7ng/ml jsem měla v pondělí pocit, že je to ten den D a jeli jsme kryt...
Prosgestron odběr byl ale domluvený na úterý. Tak jsme tam ještě zašli, zda opravdu nebylo brzy. Dnes rano hodnota 85.9 - v přepočtu 27ng/ml, tedy už by bylo pozdě.
Tak snad to ze včerejška klaplo. Fenka spolupracovala a vypadalo to na úspěch.
Myslíte, že ještě včera nebylo pozdě? Zvyšuje případně úspěšně nakrytí hladinu progesteronu?
Překrytí je podle mě zbytečne,co...?
Moc děkuju a přeju ať se vsem daří ;)
Děkuji za reakci, my kryjeme poprvé dle progesteronu (neboli podruhé, ale poprvé se to nepovedlo) a tak nějak to studujeme za pochodu. Věřila jsem panu vetovi, že s tím má jistě větší zkušenosti, ale s tím, že mne po pátku řekl odber v úterý to asi úplně nevychytal. To bychom byli úplně v haji.
Naštěstí jsem dala na intuici a jeli jsme i před tou krvi v pondeli dle mého pocitu...
Při jaké nejvyšší hodnotě jste úspěšně nakryli? Díky
PS. Je možné, že domácí pes stále šílí a chce ji nakryt, když údajně i včera/úterý dle progesteronu bylo pozdě?
Hlásím, že dle ultrazvuku čekáme minimálne 3 štěňata, jsme moc rádi.
Takže při páteční hodnotě 2.7ng/mol proběhlo krytí v pondělí, 12.den hárání.
Domácí pes se ten den mohl zbláznit na maximum, nedala jsem na veterináře a jela.
Pravdou je, že sousedovic psi šíleli již týden před a týden po.
Po krytí jsme ji poctivě hlídali a domácí pes ještě šílel asi týden, tudíž jsem měla strach, že to nedopadlo.
Jak se říká, opravdu to nejde poznat.
Na sono jsem jela s tím, že nic...a byly vidět minimálně 3.
Píšu pro ty, co budou příště tápat jako já. Je to o zkušenostech, teď už vím :)