Kniha o výchově, výcviku psa - jaká je vaše "Bible"?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
26.7.2019 10:59
soptik85

XXX.XXX.64.11

Dobrý den,

jaká knížka je dle Vás, či pro Vás taková "Bible" co se výcviku, výchovy psa týká?

Díky za tipy...

26.7.2019 11:19
lupus4

XXX.XXX.205.61

dobrých knih je mnoho (špatných ještě víc) a nikde nic není 100% pro "každého" psa
z poslední doby jsou výborné všechny od F.Šusty :

1) Trénink je rozhovor, ve kterém má i váš pes co říct
2) Trénink je v hlavě, v té vaší i v té zvířecí
3) Neznám druhé takové zvíře, jako je pes

26.7.2019 19:20
karo2702

XXX.XXX.162.156

Já si půjčuji ve vědecké knihovně co je zrovna volné, přečetla jsem toho hodně a z každé si vzala něco. Protože nenajdete knížku kde by všechny postupy seděli na vašeho psa. Teda sedět mohou, ale v jiné knížce zase najdete něco, co sedí líp a pes se učí rychleji. Zásadně se vyhýbám těm způsobům, kde krmíte jak blázen pamlskama a lákáte na ně, ale taky způsobům, kdy psa zaháníte nebo mu ukazujete nadřazenost.

26.7.2019 20:12
rapotacka11

XXX.XXX.79.9

- přečetla jsem toho hodně a z každé si vzala něco.

Uživatel s deaktivovaným účtem

26.7.2019 20:19

jednoznačně Trénink je rozhovor
a platí pro 100% psů, a nejen psů....

26.7.2019 20:24

karo2702 napsal(a):
Já si půjčuji ve vědecké knihovně co je zrovna volné, přečetla jsem toho hodně a z každé si vzala něco. Protože nenajdete knížku kde by všechny postupy seděli na vašeho psa. Teda sedět mohou, ale v jiné knížce zase najdete něco, co sedí líp a pes se učí rychleji. Zásadně se vyhýbám těm způsobům, kde krmíte jak blázen pamlskama a lákáte na ně, ale taky způsobům, kdy psa zaháníte nebo mu ukazujete nadřazenost.

kde krmíte jak blázen pamlskama a lákáte na ně

co je to za způsob, kde se pes laka na pamlsky?

26.7.2019 20:41

Mně kdysi hodně daly tyto knihy - Rozumíme psům od Eberharda Trumlera, Poznej svého psa od Vladimíra Mikulici, Výchova a výcvik psa od Karla Hartla, Pes a jeho výcvik od J. Hrušovského.

26.7.2019 21:15
conie

XXX.XXX.206.202

Eberhard Trumler - byly vydané 3 knížky, tam jsem našla základ všeho, ostatní čtu jen pro info, ale podle mého je toto základ.

27.7.2019 07:02
karo2702

XXX.XXX.33.9

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
kde krmíte jak blázen pamlskama a lákáte na ně

co je to za způsob, kde se pes laka na pamlsky?

Třeba teď jsem měla Šťastný pes. Chůze na vodítku se tak učí prostě s pamlskem před čumákem, který psovi co dva kroky dáte. Běh na dlouhou trať, neříkám že to nefunkuje, ale odbourat pak pamlsky....

27.7.2019 09:25
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.48.216

karo2702 napsal(a):
Třeba teď jsem měla Šťastný pes. Chůze na vodítku se tak učí prostě s pamlskem před čumákem, který psovi co dva kroky dáte. Běh na dlouhou trať, neříkám že to nefunkuje, ale odbourat pak pamlsky....

To se používá na začátku u štěňat ve sportovce pro učení předpisové chůze s hlavou nahoru, protože se pes musí nejdřív naučit styl chůze, přesnou pozici, i to jak zacházet se svým tělem v obratech, zastaveních apod., ale pro běžnou provozní poslušnost je to zbytečný.
Ale ani v té sportovce se pamlsek psovi nevnucuje, a nemává se s ním psovi před čumákem - on si do něj chodí sám.

27.7.2019 09:29

Já mám ráda knížky od paní Sehnerové.....ne teda, že bych tam našla nějaký vysloveně návody na výchovu a výcvik, ale dobře se mi čtou a každou chvíli si říkám....no to je přesně jako u nás. Nevím přesně, jak to paní Sehnerová měla ve skutečnosti se svými psy, už jsem i někde četla, že když se svými středoasijci vyrazila na procházku, tak se okolí klidilo, ale z knížek na mě dýchá neuvěřitelná láska a docela se u nich i zasměju.

29.7.2019 09:09

Určitě ne "Bible", ale mně asi nejvíc pomohla knížka Svého psa nestřílejte! od Karen Pryor.

Přidejte reakci

Přidat smajlík