Uživatel s deaktivovaným účtem

Má někdo zkušenost s podáváním křemeliny psům?
Není to totéž, ale podobné to je. Známý, starý pán se zbláznil(díky reklamě), do pojídání jílu(dá se dostat stejně, jako křemelina) prý je to strašně zdravé a všechny jeho neduhy přejdou. Skončil s ledvinovou kolikou v nemocnici. Po pročtení si recenzí, to prý není první případ. U křemeliny bych se bála podobně. U sebe i u psů.

Mám ji vyzkoušenou u koz,s úspěchem,proto sháním jestli ji někdo nezkoušel u psů.

Poprvé jsme ji dávali koze,která se nám nedařila odčervit odčervovadly,špatně žrala,nafukovala se,měla špatnou srst.Po dvou měsících používání se koza spravila,začala dobře žrát a na kaprolce byla čistá.Od té doby ji kozám vždy nějaký čas dáváme a můžu říci,že chemická očervovadla už vůbec nepoužíváme.Jen křemelínu a větve různých stromů.
Měla by mít i další účinky.Viz níže.Zajímalo by mě,jestli účinkuje i na ty klouby.
"příznivě působí na stav kůže, kvalitu srsti a její lesk
napomáhá zbavování vnitřních a vnějších parazitů
pomáhá udržovat správnou činnost trávící soustavy
usnadňuje pravidelné vyprazdňování
podporuje tvorbu kolagenu
doplňuje léčbu kloubů a kostí
přispívá k pevnosti a pružnosti cév
zlepšuje celkovou imunitu
dodává vitalitu"
napsal(a):
Poprvé jsme ji dávali koze,která se nám nedařila odčervit odčervovadly,špatně žrala,nafukovala se,měla špatnou srst.Po dvou měsících používání se koza spravila,začala dobře žrát a na kaprolce byla čistá.Od té doby ji kozám vždy nějaký čas dáváme a můžu říci,že chemická očervovadla už vůbec nepoužíváme.Jen křemelínu a větve různých stromů.
Měla by mít i další účinky.Viz níže.Zajímalo by mě,jestli účinkuje i na ty klouby.
"příznivě působí na stav kůže, kvalitu srsti a její lesk
napomáhá zbavování vnitřních a vnějších parazitů
pomáhá udržovat správnou činnost trávící soustavy
usnadňuje pravidelné vyprazdňování
podporuje tvorbu kolagenu
doplňuje léčbu kloubů a kostí
přispívá k pevnosti a pružnosti cév
zlepšuje celkovou imunitu
dodává vitalitu"
To je učiněný zázrak, Velebnosti!😊

Inspektor Pišišvor
napsal(a):

Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Zázrak to být nemusí,ale to,že něco neznám,nemám odzkoušeno,neznamená,že to nefunguje.Mám na sobě odzkoušených řadu bylinnných preparátů a ve většině případů mně pmohly .Na rozdíl od chemických léků.
napsal(a):
Zázrak to být nemusí,ale to,že něco neznám,nemám odzkoušeno,neznamená,že to nefunguje.Mám na sobě odzkoušených řadu bylinnných preparátů a ve většině případů mně pmohly .Na rozdíl od chemických léků.
Neberte to jako narážku, jen jako poznámku. Kozám se přece větve dávají odjakživa, pokud je necháte někde v sadu, jsou schopné sloupat i kůru ze stromů. Možná ta srst, odčervení a celkově lepší zdravotní stav bude spíš z toho. Co jsem tak koukala, sousedé hodně vozí kozám bez.

lesnížínka
napsal(a):
Neberte to jako narážku, jen jako poznámku. Kozám se přece větve dávají odjakživa, pokud je necháte někde v sadu, jsou schopné sloupat i kůru ze stromů. Možná ta srst, odčervení a celkově lepší zdravotní stav bude spíš z toho. Co jsem tak koukala, sousedé hodně vozí kozám bez.
Až na to,že ty větve dostávali i před tím.
napsal(a):
Až na to,že ty větve dostávali i před tím.
Když se nad tím zamyslím...hluboce tak: volně žijící zvířata, se asi různého prachu, písku, kamínků normálně napasou a s potravou sfutrujou víc, než si dovedem představit. Teď se psi a asi i to zvířectvo, které se až tak nepase, ale se mu to všechno podstrojuje do misek a koryt, nejspíš těchto věcí vůbec nenažere a je možné...že mu to fakt může ve stravě chybět?? Takže: třeba bych psu trochu zkusila dávat, jen to nepřehánět. Normálně poprášit jídlo malinko?

Myslím, že granule Markus Mühle obsahují tu křemelinu a rašelinu, divné, psovi to moc nejelo...a byl nafouklej jako balon.

Já se na ní před pár lety ptala pár vetů, co se zabývají i výživou. Nikdo se nijak jásavě netvářil, ale prý by ani neměla ublížit. V rozumné míře. Nicméně do psa jsem jí nikdy necpala. Dávám bobky každou chvíli na kopro a 5 let čistý.
napsal(a):
To je fajn, ale při čtení těch blahodárných účinků už mi tam snad chybělo jen, že po pozření tohoto zázraku slepí začnou vidět ...
Myslím si, že by mělo i při odách na nějaký výrobek platit, že vseho s mírou 😉
rapotacka11
napsal(a):
Dávají to i slepicím .
Slepicím to bude naprosto OK, protože slepicím se na trávení musí dávat štěrk a ono to bude nejspíš totéž. Neptejte se mne proč, zkusím se zeptat mamky, jestli ví přesně na co. Onehdá si ho totiž brala pro slípky od jedněch sousedů, kteří betonovali něco na dvoře.

Mám zkušenost s vnějším použitím křemeliny na srst i na peří (slepic). Na srst jde podle mě použít spíš jednorázově, chlupy jsou po ní takové..., jak to popsat? Nehezké, šedivé, drsné, "vrzavé". Ale zase to psovi nijak neublíží, ani když si něco olíže. Když jsem řešilla masivní napadení slepic čmelíky, poradil mi křemelinu veterinář, jenže u něj se jmenovala Ekosip a byla dost drahá. Daleko levnější jsem koupila a kupuju na netu, preventivně s ní poprašuju kurník. Křemelina parazity prostě usuší, viděla jsem to právě u těch čmelíků naživo. Ohledně vnitřního užití jsem trochu skeptická, ale myslím, že když nepomůže, tak neuškodí. Samozřejmě při rozumném dávkování a krátkodobém použití.