fenka Lady a pes Limo

Prodám Border kolii - Nabízíme k prodeji blue merle pejska s PP. Zvídavý ro...
DohodouKAS4476
XXX.XXX.130.85
Dobrý den, zdědila jsem psa. Je mu 7let. Má řadu výchovných problémů, neměl to jednoduché. Za jeho život ho opustilo 5 členů smečky (páníčků a rodinných příslušníků), někteří navždy, někteří se vrátili s jiným psem, který toho mého šikanoval a ten můj "blbec" se nechal. Největší problém asi je kousání. Do některých svých pánů si kousnul a byl za to zřejmě bit. Nevím. Není socializovaný. Při příchodu návštěvy byl zavírán.
Dotaz zní - kdo by mi mohl pomoci pochopit jeho myšlení a naučit mě z něj udělat "normálního" bezpečného psa? Byla jsem i u p.Desenskeho, máme to přes půl republiky, samozřejmě, že psa za 10 minut zmaknul a dobrý. Jako dobrý, ale takový povrchní, nic jsme nevyřešili. Chtělo by to asi trochu individuálně a dlouhodobeji. Hlavní problém je, že pes je ve stejné situaci 10x v pohodě a pak mu "přepne" a kousne. Nikdy nevím, co udělá.
Po posledním očkování na veterine, kdy sestřička na psa promluvila a on jí skoro ukousl ruku mi vet nabídl chemickou kastraci. Prý by se aspoň poznalo, zda by to vyřešilo problém s chováním.
Tak nevím... Pes není dominantní ani agresivní, jen nevíme jestli zrovna nemá "svou chvilku" ... a nesmí přijít návštěva ... a bohužel ho nemůžeme ani dát nikomu na hlídání. Čili odjezd z domu na déle jak 12hodin nepřichází v úvahu.
KAS4476
XXX.XXX.130.85
Má 25kg. Na veterine se vždy choval slušně, vždyť jde jen o vcelicku. Chodím s ním na dlouhe procházky a aportujeme, to miluje. Je na zahradě v kotci, když jsme mimo, pod dozorem je volně puštěný. Rád chodí "pomáhat" krmit králíky, slepice... Jen se nesmí nic nastartovat... Sekačka, Tera... To by vám co sežral.
Času na něj mám dost, jen nevím, jak na něj.
Kdybych si ho nevzala já, musel by se nechat utratit. :-(
KAS4476
napsal(a):
Má 25kg. Na veterine se vždy choval slušně, vždyť jde jen o vcelicku. Chodím s ním na dlouhe procházky a aportujeme, to miluje. Je na zahradě v kotci, když jsme mimo, pod dozorem je volně puštěný. Rád chodí "pomáhat" krmit králíky, slepice... Jen se nesmí nic nastartovat... Sekačka, Tera... To by vám co sežral.
Času na něj mám dost, jen nevím, jak na něj.
Kdybych si ho nevzala já, musel by se nechat utratit. :-(
A do vás se pouští taky?
Jestli se tak blbě chová jen v přítomnosti cizích, tak mu dejte koš, a nepokoušejte osud - 7 letý pes už nikdy spolehlivý nebude, ať už se mu honí hlavou cokoliv.
To na té veterině vidím jako velké podcenění situace - víte, že pes je problémový, a že je schopný kousnout, a přesto vystavíte personál veteriny riziku pokousání. Až by musela sestřička na neschopenku, a přišel by Vám účet od pojišťovny, tak by vám ten košík tak zbytečný nepřišel.
Je chvályhodné, že jste se ho ujala, a že se mu věnujete, ale je potřeba myslet vždycky o krok dopředu, aby pes nikomu nic neudělal, a pak jste si to nemusela zbytečně vyčítat.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
A do vás se pouští taky?
Jestli se tak blbě chová jen v přítomnosti cizích, tak mu dejte koš, a nepokoušejte osud - 7 letý pes už nikdy spolehlivý nebude, ať už se mu honí hlavou cokoliv.
To na té veterině vidím jako velké podcenění situace - víte, že pes je problémový, a že je schopný kousnout, a přesto vystavíte personál veteriny riziku pokousání. Až by musela sestřička na neschopenku, a přišel by Vám účet od pojišťovny, tak by vám ten košík tak zbytečný nepřišel.
Je chvályhodné, že jste se ho ujala, a že se mu věnujete, ale je potřeba myslet vždycky o krok dopředu, aby pes nikomu nic neudělal, a pak jste si to nemusela zbytečně vyčítat.
Normálně by doktor psa bez náhubku ani neměl vzít do ordinace.
GAELLE
napsal(a):
každý by měl znát co jeho pes bude dělat či ne a u bolestivých a komplikovaných zákroků nebo agresivních psů náhubek určitě ano
Má řadu výchovných problémů
Největší problém asi je kousání.
Hlavní problém je, že pes je ve stejné situaci 10x v pohodě a pak mu "přepne" a kousne. Nikdy nevím, co udělá.
Po posledním očkování na veterine, kdy sestřička na psa promluvila
a on jí skoro ukousl ruku
nevíme jestli zrovna nemá "svou chvilku" ...
Vždycky koš!
GAELLE
napsal(a):
každý by měl znát co jeho pes bude dělat či ne a u bolestivých a komplikovaných zákroků nebo agresivních psů náhubek určitě ano
Měl...hm. Někdy ani majitel neví jak se pes zachová v různé situaci... A takový problémový a nevyrovnaný pes o kterém je diskuse by měl mít náhubek všude.
KAS
odkud jsi?
ostrava : https://www.koira.cz/
praha : http://www.pesopark.cz/instruktori/eva-stemberova/
a jako vždy doporučím práci s klikrem, ta dodává psům jistotu
KAS4476
XXX.XXX.206.202
Díky za tu spršku kritiky za nahubek. Vím, že pokud se se psem někdo začne "bavit" stylem ahoj pejsku, ťuťu ňuňu, že vrčí a pak startuje. Byla jsem na situaci připravená, psa stáhla. Při výkonu veterináře bylo vše v pohodě.
Pokud se můžeme vzdálit od mojí neprozretelnosti s nahubkem, myslím, že pes takto blbě reaguje z důvodu nejistoty, nezná lidi, neví, jak se k nim chovat, proto vrčí. Pokousal dosud jen nektere majitele, ne cizího náhodného občana. To mu vždy prošlo, proto své chování zkouší teď na členy mé rodiny. Chci ho naučit chování vůči lidským členům smečky a navstevam. To je to, oč tu běží. Chci to konzultovat s někým, kdo s tím má zkušenost.
Desenskeho konzultace mi pomohla s krmením, chováním na vodaku a dalším, což praktikuji, ale nemám možnost tam jezdit pravidelně.
Jsem z okolí Hradce Králové, Pardubic.
Jinak moc díky za reakce.
KAS4476
XXX.XXX.206.202
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
A do vás se pouští taky?
Do mě se nepouští, protože asi nejlépe dokážu odhadnout, co se mu zrovna honí v hlavě a nechci ho vytočit, proto se chovám pro něj predvidatelne.
Jako kříženec borderky je velmi inteligentní.
To, že se chovám tak, abych ho nenastvala není z mého pohledu úplně košér. Pes by se měl přizpůsobit pánovi a ne pan psovi.
Beru to zatím jako přechodné období, ale nejdřív ho musím zcela pochopit a nejsem si zcela jistá, jak na něj a co s ním. Proto hledám pomoc.
Po posledním očkování na veterine, kdy sestřička na psa promluvila a on jí skoro ukousl ruku mi vet nabídl chemickou kastraci. Prý by se aspoň poznalo, zda by to vyřešilo problém s chováním.
To by problem najskor este zhorsilo. Ze veti nie su odbornici na psie chovanie je okej, ale ze si ani nevedia precitat pribalovy letak? "moze sposobovat zhorsenie agresivnych prejavov" je priamo na letaku k tej chemickej kastracii.
labilní borderák, který kouše z nejistoty, by byl po kastraci ještě mnohem horší.
jahodapavel
napsal(a):
a kolik lidí má na psa náhubek?
ale to je jejich problém... snad jim nebude náhubek kupovat doktor.
KAS4476
XXX.XXX.206.202
Mimochodem, jednou jsme nahubek zkoušeli, nevím, zda byl vhodný, či nevhodný, každopádně pes se z něj dokázal docela rychle vysvobodit. Mám v plánu zajet do velkýho zveraku, kde mi poradili s neviditelným plotem, mají velký výběr zboží. Vezmu psa a prostě si nechám poradit a hodlám nahubek koupit.
Jen to není 100% řešení, přeci ho nebude mít na hubě 24hodin denně.
Já nevím, kdy mu v ty palici "přepne".
Je to zlatý zvíře, je to pes jednoho pána (ženy).
Znám jeho minulost z 90%.
Chci ho vyřešit, ne sešnerovat, zavřít a nechat dožít.
Někdo z vás píše, že v 7 letech je to pasé, někdo, že v 9 letech to jde.
Pokud to jde, potřebuji vést, protože já to neumím.
KAS4476
napsal(a):
Mimochodem, jednou jsme nahubek zkoušeli, nevím, zda byl vhodný, či nevhodný, každopádně pes se z něj dokázal docela rychle vysvobodit. Mám v plánu zajet do velkýho zveraku, kde mi poradili s neviditelným plotem, mají velký výběr zboží. Vezmu psa a prostě si nechám poradit a hodlám nahubek koupit.
Jen to není 100% řešení, přeci ho nebude mít na hubě 24hodin denně.
Já nevím, kdy mu v ty palici "přepne".
Je to zlatý zvíře, je to pes jednoho pána (ženy).
Znám jeho minulost z 90%.
Chci ho vyřešit, ne sešnerovat, zavřít a nechat dožít.
Někdo z vás píše, že v 7 letech je to pasé, někdo, že v 9 letech to jde.
Pokud to jde, potřebuji vést, protože já to neumím.
chce to padnoucí, dostatečně PROSTORNÝ náhubek, vyrábí se i takové, které se chytí za obojek a pes si je prostě nesundá.
a v takovém náhubku může pes chodit prakticky pořád, i se s ním napije.
napsal(a):
Tak ten koš může být i slušivý doplněk
KAS4476
napsal(a):
Dobrý den, zdědila jsem psa. Je mu 7let. Má řadu výchovných problémů, neměl to jednoduché. Za jeho život ho opustilo 5 členů smečky (páníčků a rodinných příslušníků), někteří navždy, někteří se vrátili s jiným psem, který toho mého šikanoval a ten můj "blbec" se nechal. Největší problém asi je kousání. Do některých svých pánů si kousnul a byl za to zřejmě bit. Nevím. Není socializovaný. Při příchodu návštěvy byl zavírán.
Dotaz zní - kdo by mi mohl pomoci pochopit jeho myšlení a naučit mě z něj udělat "normálního" bezpečného psa? Byla jsem i u p.Desenskeho, máme to přes půl republiky, samozřejmě, že psa za 10 minut zmaknul a dobrý. Jako dobrý, ale takový povrchní, nic jsme nevyřešili. Chtělo by to asi trochu individuálně a dlouhodobeji. Hlavní problém je, že pes je ve stejné situaci 10x v pohodě a pak mu "přepne" a kousne. Nikdy nevím, co udělá.
Tak nevím... Pes není dominantní ani agresivní, jen nevíme jestli zrovna nemá "svou chvilku" ... a nesmí přijít návštěva ... a bohužel ho nemůžeme ani dát nikomu na hlídání. Čili odjezd z domu na déle jak 12hodin nepřichází v úvahu.
Ten náhubek určitě. Hele,tady psa určitě nepředěláte. Chce to kontaktovat odborníka. Hledejte,googlite... Kontaktujte třeba i pána Desenského. Máte tam nějaké stránky i od hmn.
rapotacka11
napsal(a):
Náhubek
https://www.facebook.com/fitmin.cz/photos/a.144971702350411/1239469889567248/?type=3&theater
Správná připomínka
KAS4476
XXX.XXX.206.202
rapotacka11
napsal(a):
Náhubek
https://www.facebook.com/fitmin.cz/photos/a.144971702350411/1239469889567248/?type=3&theater
Děkuji. Taky to tak nějak vidím a udělám. Jen to není každodenní s celodenní řešení.
Zajímá mě, zda lze takového labila-autistu převychovat, aby zvládal všechny členy rodiny, případně známého souseda.
Uvědomuji si, že je to časovaná bomba! O tom žádná!
"To, že se chovám tak, abych ho nenastvala není z mého pohledu úplně košér. Pes by se měl přizpůsobit pánovi a ne pan psovi."
něco jako pes patří mně a ne já psu a pes bude dělat co já chci.....desensovština, ne?.....
nemáš se chovat tak, abys ho nenaštvala, máš se chovat tak, abys mu dodala jistotu, naučila ho jistotě, aby neměl potřebu jít do agrese.
Nedívej se na nejistotu jako na nějaké zlobení, ale jako na nemoc, kterou chceš léčit (neb je to proces dlouhodobý) a třeba i vyléčit (protože to může být důsledek jeho dosavadního život a a ne nervové soustavy, respektive ne tak moc).
Takže jo, musíš se v určitém slova smyslu přizpůsobovat psu.
Obrať se na tu Evu Štemberovou, tohle chce vedení (škoda že koira je daleko, tam by ti opravdu pomohli)
prosím, přečti si toto (ze stránek Katky Lerlové, odkaz nefunguje):
"Na test mrtvého muže jsem narazila nedávno a v první řadě mě pobavilo, v druhé řadě mi přijde opravdu chytré. Chcete svého psa něco naučit. Nějaké chování se dá získat jedině přes odměny (tresty tako ovlivňují chování, ale tak, že ho potlačují, není možné jen skrze tresty chování získat). Ale co je vlastně chování, které se dá odměnit? V tom nám pomůže test mrtvého muže může pomoci.
Zní: Když to může udělat mrtvý muž, není to chování. Když to mrtvý muž udělat nemůže, je to chování.
Co to znamená v praxi? Každý, kdo začal cvičit, zjistil, že se obtížně učí, aby pes něco nedělal - neštěkal, netahal, nevyrážel za zvěří... Neštěkat a netahat není chování. To totiž zvládne i mrtvola - taky neštěká a nehoní zvěř.
Mnohem lépe se učí, co by pes měl dělat místo toho nežádoucího - jít na pelíšek, držet se u nohy, podívat se na psovoda. Ani jedno mrtvý muž nezvládne, proto to je chování.
Test mrtvého muže je jen taková pomůcka pro určení, jestli to, co chceme naučit, se počítá mezi chování, a bude se nám to dobře učit."
veď ho, uč, jak se má kdy chovat, zaveď pravidla, řiď mu život - to dává jistotu. Hodně ho zaměstnávej, cvič, pracuj s ním - úspěch dává jistotu
a - F. Šusta "Trénink je rozhovor" (http://www.treninkjerozhovor.cz/) - je tam vše co potřebuješ
ti píšu jako majitel psího agresora labilka.....
napsal(a):
"To, že se chovám tak, abych ho nenastvala není z mého pohledu úplně košér. Pes by se měl přizpůsobit pánovi a ne pan psovi."
něco jako pes patří mně a ne já psu a pes bude dělat co já chci.....desensovština, ne?.....
nemáš se chovat tak, abys ho nenaštvala, máš se chovat tak, abys mu dodala jistotu, naučila ho jistotě, aby neměl potřebu jít do agrese.
Nedívej se na nejistotu jako na nějaké zlobení, ale jako na nemoc, kterou chceš léčit (neb je to proces dlouhodobý) a třeba i vyléčit (protože to může být důsledek jeho dosavadního život a a ne nervové soustavy, respektive ne tak moc).
Takže jo, musíš se v určitém slova smyslu přizpůsobovat psu.
Obrať se na tu Evu Štemberovou, tohle chce vedení (škoda že koira je daleko, tam by ti opravdu pomohli)
prosím, přečti si toto (ze stránek Katky Lerlové, odkaz nefunguje):
"Na test mrtvého muže jsem narazila nedávno a v první řadě mě pobavilo, v druhé řadě mi přijde opravdu chytré. Chcete svého psa něco naučit. Nějaké chování se dá získat jedině přes odměny (tresty tako ovlivňují chování, ale tak, že ho potlačují, není možné jen skrze tresty chování získat). Ale co je vlastně chování, které se dá odměnit? V tom nám pomůže test mrtvého muže může pomoci.
Zní: Když to může udělat mrtvý muž, není to chování. Když to mrtvý muž udělat nemůže, je to chování.
Co to znamená v praxi? Každý, kdo začal cvičit, zjistil, že se obtížně učí, aby pes něco nedělal - neštěkal, netahal, nevyrážel za zvěří... Neštěkat a netahat není chování. To totiž zvládne i mrtvola - taky neštěká a nehoní zvěř.
Mnohem lépe se učí, co by pes měl dělat místo toho nežádoucího - jít na pelíšek, držet se u nohy, podívat se na psovoda. Ani jedno mrtvý muž nezvládne, proto to je chování.
Test mrtvého muže je jen taková pomůcka pro určení, jestli to, co chceme naučit, se počítá mezi chování, a bude se nám to dobře učit."
veď ho, uč, jak se má kdy chovat, zaveď pravidla, řiď mu život - to dává jistotu. Hodně ho zaměstnávej, cvič, pracuj s ním - úspěch dává jistotu
a - F. Šusta "Trénink je rozhovor" (http://www.treninkjerozhovor.cz/) - je tam vše co potřebuješ
ti píšu jako majitel psího agresora labilka.....
a kdy mu tedy přepne? v jakých situacích? měla jsem fenu kousavou do svých lidí, vždy to bylo horší, když byla unavená, ani ne tak fyzicky, ale unavený mozek. takže po dlouhém výletě, ale i náročné rodinné oslavě, kde bylo hodně lidí, křiku, vůní... v rizikovějších situacích měla vždy vodítko, někdy ho za sebou tahala jako couračku, někdy jsem ho držela v ruce. Ti, kteří se k psovi neuměli chovat, neodhadovali a neuměli přečíst reakce psa, prostě se psem nebyli o samotě, a nikdo na ni nesměl sahat bez svolení. například babičky "ťu ťu ťu pejsku, ty jsi takový chudáček na vodítku...". být pes, taky bych babičce ukousla ruku :D :D :D Takže já bych si za cíl dala provozní ovladatelnost pro některé členy domácnosti (ale děti bych do toho minimálně ze začátku nezapojovala vůbec) a jinak se psem pracovala sama. Tím si pes i vy postupně osaháte nové uspořádání. A všechny cizí (návštěvy) bych poprosila, ať si psa prostě nevšímají. a během návštěvy pes na vodítku u mé nohy
KAS4476
XXX.XXX.206.202
napsal(a):
Děkuji za konkrétní jméno.
Jsem schopna přijet kamkoliv se psem na domluvenou schůzku, zaplatit lektorovi čas, jít se projít do přírody, kde je to moje pako zvyklé i mezi lidi, což nezná. Chci slyšet názor odborníka, který umí číst v pohybech, chování psa a vysvětlit mi, co má v palici.
Načtu a zkusím kontaktovat.
Tvůj agresor, labilek je již v rámci možností OK?
Ona desenstovnina má svůj smysl. Potřebuji slyšet víc názorů. Chci spriznence, co má zájem. Ne jen, že zaplatím a budou mi opakována všeobecná pravidla. Chci individuální péči.
ON (můj zděděnec) si to zaslouží.
KAS4476
XXX.XXX.206.202
Omluva, špatně citováno:
Jsem schopna přijet kamkoliv se psem na domluvenou schůzku, zaplatit lektorovi čas, jít se projít do přírody, kde je to moje pako zvyklé i mezi lidi, což nezná. Chci slyšet názor odborníka, který umí číst v pohybech, chování psa a vysvětlit mi, co má v palici.
Ona desenstovnina má svůj smysl. Potřebuji slyšet víc názorů. Chci spriznence, co má zájem. Ne jen, že zaplatím a budou mi opakována všeobecná pravidla. Chci individuální péči.
KAS4476
XXX.XXX.206.202
Fatia
napsal(a):
a kdy mu tedy přepne? v jakých situacích? měla jsem fenu kousavou do svých lidí, vždy to bylo horší, když byla unavená, ani ne tak fyzicky, ale unavený mozek. takže po dlouhém výletě, ale i náročné rodinné oslavě, kde bylo hodně lidí, křiku, vůní... v rizikovějších situacích měla vždy vodítko, někdy ho za sebou tahala jako couračku, někdy jsem ho držela v ruce. Ti, kteří se k psovi neuměli chovat, neodhadovali a neuměli přečíst reakce psa, prostě se psem nebyli o samotě, a nikdo na ni nesměl sahat bez svolení. například babičky "ťu ťu ťu pejsku, ty jsi takový chudáček na vodítku...". být pes, taky bych babičce ukousla ruku :D :D :D Takže já bych si za cíl dala provozní ovladatelnost pro některé členy domácnosti (ale děti bych do toho minimálně ze začátku nezapojovala vůbec) a jinak se psem pracovala sama. Tím si pes i vy postupně osaháte nové uspořádání. A všechny cizí (návštěvy) bych poprosila, ať si psa prostě nevšímají. a během návštěvy pes na vodítku u mé nohy
Ten moment, kdy mu přepne jsem ještě nevychytala.
Někdy je to jeho závislost na "požírání vody z postřikovače" jindy je to divný zvuk z hromady dřeva, který je schopen hodiny hlídat a pozorovat. Nebo změna v rozvrhu dne. Bývám ráno zavřen a odpoledne otevřen, dnes je to obráceně? ... Problém!
V době krmení se na zahradě objevil jiný člen rodiny, než mě běžně krmí .... Problém!
Jiného člověka než mě nepustí s granulemi ani z domu ... směr miska v kotci.
Podle mě je to autista, zvykl si na nějaké postupy a těmi se řídí. Konkrétní příklad: krmení probíhá tak, že vejdeš do místnosti, vezmeš odměrku a dáš 3 odmerky do misky. Jestliže sis mezi tím šel vyřídit telefonní hovor, pes tě pokouše. Tys ho za to potrestal a tím jsi prohloubil propast mezi vámi dvěma.
Pokaždé překvapí.
Děti do toho nezapojuji, ale mám jim zakazovat vycházet na zahradu?
Tím pádem musim být každý den doma. Nesmím odjet na víc jak 12h z domu.
KAS4476
napsal(a):
Omluva, špatně citováno:
Domluv se s tou Evou Štemberovou. Jede v podstatě to samé co Ruda Desenskej, ale umí to líp vysvětlit. A do Prahy to nemáš tak daleko....
jako jo, jestli je pes takhle mimo, tak prostě nemůžete odjet na více než 12 hodin. Těžko někoho poprosíte o nakrmení a vyvenčení, když i nakrmit by byl problém. nevím, zda je to dobrá cesta, ale já bych autistovi jeho rituály nabourala... nebude se krmit ve stejnou dobu a na stejném místě, nebude se venčit ve stejný čas... když přehnaně hlídá hromadu dřeva... tak nevím, ať si hlídá, pokud mě u toho neobtěžuje například soustavným štěkáním. dle mého to totiž autista není, ale stereotypů se drží jako jediných srozumitelných bodů v jeho životě. ty činnosti, u kterých máte vypozorováno, že mu hrabe, bych buď zrušila uplně (požírání vody z postřikovače) nebo radikálně změnila (čas a způsob krmení).
mimochodem, nemyslím, že by desenský někdy tvrdil, že pes se má přizpůsobit člověku a ne naopak. koneckonců, on si dost přizpůsobil život svým psům. já to vždy od něj chápala spíše tak, že bude-li na mě pes vrčet v mé posteli, nepůjdu si lehnout na gauč, a ani pes si nepůjde lehnout na gauč, ale pes se pohodlně vyspí v pelíšku.
S dětmi bych byla velmi opatrná. rozhodně bych je nepouštěla běhat na zahradu, kde se navolno pohybuje pes. v jednom prostoru pes a děti... to je riziková kombinace i u rodinného mazla, a to ten váš (zatím) není
to není (jenom) o řešení konkrétní situace ale o celkové práci se psem, obecně.
po přečtení posledního příspěvku zadavatelky musím zopakovat apel na čtení Trénink je rozhovor a víc než potvrdit co jsem psala výše
"Tvůj agresor, labilek je již v rámci možností OK? "
mého 60ti kg labila už manžel několik let reklamuje, že je tak hodný, až je s ním nuda
jeho agresi vůči druhému psu jsem řešila prací s klikrem (což neřeší jen tuto agresi ale agresi obecně, dává psu jistotu)
princip přístupu viz Test mrtvého muže aneb psa netrestat za chyby ale učit ho, jak se chovat má
v klidu, po dobrém
sisi58
napsal(a):
Co znám vety přes psy, všichni mají v ordinaci nějaké ty látkové. Kdyby něco.
Ano, veti mají pro jistotu ty fixační. Každý pes na veterinu s náhubkem? To je přece kravina, protože jako součást vyšetření je i prohlídka tlamy. Já psa předám doktoru, sem tam po psu hodím okem, ale vůbec nemusím dávat pozor, aby na někoho nevyjel, protože u něj jsem si opravdu jistá, že to neudělá. Ale u něj to je dáno plemenem, ne výchovou. S tím autistou tady...vím, že se říká, že pes ty stereotypy potřebuje a vyžaduje, sama se snažím je celkem držet, ale na tohohle bych taky možná zkusila je mu zbourat, jak píše Fatia, protože je to bordera a ty mají dost problémy s tím umanutým chováním(pasení pořád dokola, aporty do zemdlení, chytání stínů...) takže bych zkusila ho z toho ,,vyhodit".
lesnížínka
napsal(a):
Ano, veti mají pro jistotu ty fixační. Každý pes na veterinu s náhubkem? To je přece kravina, protože jako součást vyšetření je i prohlídka tlamy. Já psa předám doktoru, sem tam po psu hodím okem, ale vůbec nemusím dávat pozor, aby na někoho nevyjel, protože u něj jsem si opravdu jistá, že to neudělá. Ale u něj to je dáno plemenem, ne výchovou. S tím autistou tady...vím, že se říká, že pes ty stereotypy potřebuje a vyžaduje, sama se snažím je celkem držet, ale na tohohle bych taky možná zkusila je mu zbourat, jak píše Fatia, protože je to bordera a ty mají dost problémy s tím umanutým chováním(pasení pořád dokola, aporty do zemdlení, chytání stínů...) takže bych zkusila ho z toho ,,vyhodit".
My máme doktora,který umí sundat psovi i náhubek,fakt. A když je potřeba,normálně ho psovi majitel sundá
KAS4476
XXX.XXX.206.202
mimochodem, nemyslím, že by desenský někdy tvrdil, že pes se má přizpůsobit člověku a ne naopak. koneckonců, on si dost přizpůsobil život svým psům. já to vždy od něj chápala spíše tak, že bude-li na mě pes vrčet v mé posteli, nepůjdu si lehnout na gauč, a ani pes si nepůjde lehnout na gauč, ale pes se pohodlně vyspí v pelíšku.
Desenský to netvrdí, on tak činí. :D
Dokáže zvládnout 99,9% problémových psů. A velmi lehce.
To, že on se přizpůsobuje psům je proto, že on chce, ne, že je to nutnost k tomu, aby s nimi vyšel.
Ten člověk má v sobě přirozenou autoritu a psi mu fungují. I když budu dělat zcela přesně to, co on, nebude mě pes zdaleka tak respektovat jako jeho. Ale jak už jsem psala, jeho postupy jsou logicke a mám to ověřené na sobě. Problém vždy způsobí člověk, který dá labilnímu psu špatný impuls a labil/autista se zachová jako šelma.
napsal(a):
My máme doktora,který umí sundat psovi i náhubek,fakt. A když je potřeba,normálně ho psovi majitel sundá
O to přece nejde. U nás v městečku nechodí psi s náhubky. To pak člověk může zapomenout, vzít ho s sebou. Pokud vet usoudí, že je náhubek potřeba, nandá svůj látkový.
sisi58
napsal(a):
O to přece nejde. U nás v městečku nechodí psi s náhubky. To pak člověk může zapomenout, vzít ho s sebou. Pokud vet usoudí, že je náhubek potřeba, nandá svůj látkový.
Pokud je to ve vyhlášce města,pes musí mít košík i na vodítku. Většina měst to má ve vyhlášce.
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Nebo mu zaváže hubu obinadlem, jako za starých časů😉
Vypadá to ,že někde to tak dělají
sisi58
napsal(a):
Co znám vety přes psy, všichni mají v ordinaci nějaké ty látkové. Kdyby něco.
Mají,protože i doktor ví,že se najde nějaký blbec co neví,že košík je u psa normální věc.
napsal(a):
Mají,protože i doktor ví,že se najde nějaký blbec co neví,že košík je u psa normální věc.
Jsem nejspíš blbec, protože u mne košík normální není. Nemáme ho ve vyhlášce(víte, ony kromě měst, existují i vesnice ) a vůbec košík nemáme, protože hromadnou dopravou nejezdím a pořídila jsem si záměrně neagresivní plemena. Mimochodem, kamarádka žije v centru Prahy, měla dva berňáky a pokud vím, košík nikdy nenosili, dokonce málokdy šli na vodítku.
lesnížínka
napsal(a):
Jsem nejspíš blbec, protože u mne košík normální není. Nemáme ho ve vyhlášce(víte, ony kromě měst, existují i vesnice ) a vůbec košík nemáme, protože hromadnou dopravou nejezdím a pořídila jsem si záměrně neagresivní plemena. Mimochodem, kamarádka žije v centru Prahy, měla dva berňáky a pokud vím, košík nikdy nenosili, dokonce málokdy šli na vodítku.
Tak jako Praha je Praha... Tam mají i kavárnu
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Nebo mu zaváže hubu obinadlem, jako za starých časů😉
Na některé psy ani tohle nepomůže Sestřenka měli agresivní kříženku akitaXčaučau. Doma jí košík dali, přesto ji tři členové rodiny včetně veta a sestry, museli doslova svázat do kozelce, aby ji mohli ošetřit...Tímto je neomlouvám, být vetem, snad jim nakopu zadnici
lesnížínka
napsal(a):
Tak tu máme i my Ale do naší pes nesmí
..ale vy nemáte pražskou kavárnu
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Díky Bohu!
z článku k výchově dětí :
Pokud má příliš tolerantní a laxní rodiče, pociťuje často úzkost, protože nezná hranice a je nuceno činit rozhodnutí za dospělé. Nedostatek nebo absence vedení může vést k intenzivnímu pocitu znepokojení a nejistoty. A vaše dítko ve vás musí mít jistotu. Také ale autoritu. Pokud mu hranice nevytyčíte vy, samo si je nevytvoří a můžete jeho osobnosti velmi uškodit.
lesnížínka
napsal(a):
Nejsem volič ani prezidenta, ani agenta Bureše. Nevadí mi pražská kavárna, protože je nutno si přiznat, že díky ní nejsme ještě teď za ostnatým drátem...
Já myslim, že tady je každýmu ukradený čeho je kdo volič, a bylo by fajn, kdyby aspoň ifauna zůstala ušetřena politiky ...
lesnížínka
napsal(a):
No já s tím nezačala a přidala jsem se jako poslední, takže proč to píšete mě?
Protože po váš příspěvek to byla jen taková nevinná legrace, ale Vy jste se do toho obula s troškou jinou vervou, a myslím že sem lidi chodí z jiného důvodu, než se handrkovat o politických sr💩čkách.
lesnížínka
napsal(a):
Nejsem volič ani prezidenta, ani agenta Bureše. Nevadí mi pražská kavárna, protože je nutno si přiznat, že díky ní nejsme ještě teď za ostnatým drátem...
jj jasně
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Protože po váš příspěvek to byla jen taková nevinná legrace, ale Vy jste se do toho obula s troškou jinou vervou, a myslím že sem lidi chodí z jiného důvodu, než se handrkovat o politických sr💩čkách.
Protože nemám ráda, když se nenazývají věci pravým jménem a názor schovává za bla, bla tisíc řečí okolo, jen abych ho nemusela vyjádřit
Jinak máte samozřejmě pravdu.
KAS4476
XXX.XXX.206.202
No pěkně se mi to tu zvrhlo. Díky moc za prispevky hmn_, rapotacka, fatia, bodlinka (snad jsem na někoho nezapomněla 😂).
A díky politice už se mi nepredhazuje nahubek.😂
KAS4476
napsal(a):
No pěkně se mi to tu zvrhlo. Díky moc za prispevky hmn_, rapotacka, fatia, bodlinka (snad jsem na někoho nezapomněla 😂).
A díky politice už se mi nepredhazuje nahubek.😂
lesnížínka
napsal(a):
No já s tím nezačala a přidala jsem se jako poslední, takže proč to píšete mě?