Sušení kuřecích křídel

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.7.2019 18:24
Jiinka

XXX.XXX.243.221

Zdravím,
nedávno jsem začala pro svou fenku sušit maso a z výsledků jsem nadšená, fence sušené moc chutná. Má ráda také sušená kuřecí křídla, která vyjdou v obchodě taky dost draze (oproti čerstvým). Ráda bych jí je usušila doma. Máte někdo zkušenost se sušením křídel v sušičce na ovoce? Na jakoú teplotu a jak dlouho je tam nechat? Díky za odpověď :)

27.7.2019 21:47
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Jiinka napsal(a):
Zdravím,
nedávno jsem začala pro svou fenku sušit maso a z výsledků jsem nadšená, fence sušené moc chutná. Má ráda také sušená kuřecí křídla, která vyjdou v obchodě taky dost draze (oproti čerstvým). Ráda bych jí je usušila doma. Máte někdo zkušenost se sušením křídel v sušičce na ovoce? Na jakoú teplotu a jak dlouho je tam nechat? Díky za odpověď :)

Zkušenost nemám vůbec, ale tak není nic jednoduššího, než prostě třeba jedno plato zkusit, či normálně naplnit sušičku a zkoušet. Není po 8h, tak nechám další dvě třeba, prostě průběžně to kontrolovat a příště už budete vědět

Uživatel s deaktivovaným účtem

27.7.2019 22:32

Někde to někdo řešil a prý to sušení trvá asi sto let ve srovnání s čistou svalovinou. Tedy pokud je neskladujete v lednici a nespotřebujete do týdne. Jinak se prý kazí. Tipuji, že hlavně klouby a okolo budou trochu problém.

28.7.2019 07:30
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Když tak zauvažuju...nevím, čím se to suší průmyslověm, ani jak ta křídla vypadají, ale: nesuší oni to v mikrovlnce? Když tam něco z masa nechám dlouho, tak to je takové vysušená-pečené, že je to tvrdé na kotek. A vzhledem, že mikrovlnka pracuje zevnitř ven, tento efekt by se u toho dal právě dobře využít. Křídlo nemám, jinak už bych to letěla vyzkoušet Jinak...sušené maso skladuju v mrazáku ve velkém zipovém pytlíku. Ráno si trochu odsypu na stůl, než uděláme se psem procedůry tak rozmrzne a pak ho jen hodím do psí tašky, s kterou chodíme ven. Nesuším ho ani na kámen, pes to nemá rád.

28.7.2019 07:51

Sušená křídla nekupuji. Jen poznámka :
Nedostanete se přes cenu energie při domácím sušení na cenu vyšší, než když koupíte sušená ?

28.7.2019 08:31

lesnížínka napsal(a):
Když tak zauvažuju...nevím, čím se to suší průmyslověm, ani jak ta křídla vypadají, ale: nesuší oni to v mikrovlnce? Když tam něco z masa nechám dlouho, tak to je takové vysušená-pečené, že je to tvrdé na kotek. A vzhledem, že mikrovlnka pracuje zevnitř ven, tento efekt by se u toho dal právě dobře využít. Křídlo nemám, jinak už bych to letěla vyzkoušet Jinak...sušené maso skladuju v mrazáku ve velkém zipovém pytlíku. Ráno si trochu odsypu na stůl, než uděláme se psem procedůry tak rozmrzne a pak ho jen hodím do psí tašky, s kterou chodíme ven. Nesuším ho ani na kámen, pes to nemá rád.

No nevím, ta kost se nejspíš "uvaří". Co vím, tak na pamlsky bez chemie, co se prodávají, se to suší pomalu a snad týden.

28.7.2019 19:01

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Nedostanete se přes cenu energie při domácím sušení na cenu vyšší, než když koupíte sušená ?

kridla nesusim -jen maso. domaci suseni je na kosti kratky -pokud nechci jen osusit povrch

a kvuli cene za energii jsem porizovala susicku neb suseni v troube je prave strasne drahe.
susicku kdysi nekdo pocital na FB a cena energie je pry nekde kolem 17/20Kc za jedno suseni masa- to je na kilo suseneho pro me OK

28.7.2019 20:06

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):

To určitě ne.

Přidejte reakci

Přidat smajlík