Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.7.2019 16:10
loko

XXX.XXX.117.114

Dobrý den,
Obracím se na tuto virtualní komunitu s nutností rady.
Koupili jsme dům na samém okraji malé vesnice, nedaleko od lesa.
s koupí nového domu jsme měli i naivní představu nového psího kamaráda.
Za nedlouho se však ukázalo, že na náš pozemek chodí brzy ráno i před setměním srny. Jelikož náš pozemek není nějak oplocený, máme strach, aby se náš pes často nevydával za pachem do hlouby lesa.
Proto prosím, nemáte tip buď na plemeno, které má potlačený lovecký pud alespoň na této úrovni nebo plemeno, je na tolik vycvičitelné, aby ho neunesl z poslušnosti sebemenší pach a měl rraději společnost rodiny.
Tyto požadavky mám na psa také z toho důvodu, že rádi chodíme přespávat do přírody a rádi by jsme brali i tohoto společníka. Bojíme se, že ho v noci až příliš ude svádět okolní divočina.
Děkuji za jakoukoliv radu.

28.7.2019 16:24
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Mám jednoho lovce, kterého bych ani neodvolala, natož naučila, aby zůstal u domu a měla jsem ještě berňuchu, kterého by ani nenapadlo za něčím letět. A to podotýkám, že ne z důvodu velký líný pes, on byl neustále s náma v pohybu. Takže za mně by to mohl být berňák, je to neskutečně hodný a spolehlivý pes, který se drží a neustále hlídá celou rodinu. Bohužel se zdravím je tohle plemeno na tom zle

28.7.2019 16:35
GAELLE

XXX.XXX.55.67

klasický NO? Dobrý hlídač dobře cvičitelný. Ale dobře vybrat chs. a plot asi v budoucnu stejně bude ne?

Uživatel s deaktivovaným účtem

28.7.2019 16:48

loko napsal(a):
Dobrý den,
Za nedlouho se však ukázalo, že na náš pozemek chodí brzy ráno i před setměním srny. Jelikož náš pozemek není nějak oplocený, máme strach, aby se náš pes často nevydával za pachem do hlouby lesa.
Proto prosím, nemáte tip buď na plemeno, které má potlačený lovecký pud alespoň na této úrovni nebo plemeno, je na tolik vycvičitelné, aby ho neunesl z poslušnosti sebemenší pach a měl rraději společnost rodiny.
Tyto požadavky mám na psa také z toho důvodu, že rádi chodíme přespávat do přírody a rádi by jsme brali i tohoto společníka. Bojíme se, že ho v noci až příliš ude svádět okolní divočina.

Prostě plot.

28.7.2019 16:52

pokud chcete psa na ven. tak prostě musíte pozemek oplotit, nebo aspoň oplotit psí výběh, nebo pořídit kotec.

žádný pes nebude jen tak venku bez plotu.

28.7.2019 16:55
loko

XXX.XXX.117.114

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Prostě plot.

Náš pozemek je na oplocení příliš velký..

28.7.2019 16:57
loko

XXX.XXX.117.114

pokud chcete psa na ven. tak prostě musíte pozemek oplotit, nebo aspoň oplotit psí výběh, nebo pořídit kotec.

Kotec je již pořízený, jde mi spíše o chvíle které budeme společně trávit na zahradě i o chvíle venčení v lese a jeho okolí.

28.7.2019 16:57

loko napsal(a):
Náš pozemek je na oplocení příliš velký..

Vždyt nemusíte oplotit celý,jen část u chalupy,pro psa...

28.7.2019 17:02
rapotacka11

XXX.XXX.79.9

loko napsal(a):
Kotec je již pořízený, jde mi spíše o chvíle které budeme společně trávit na zahradě i o chvíle venčení v lese a jeho okolí.

To má být váš první pes?

28.7.2019 17:04
loko

XXX.XXX.117.114

Vždyt nemusíte oplotit celý,jen část u chalupy,pro psa...

Dobrá, a jak mám vyřešit naše přírodní dobrodružství?

28.7.2019 17:09

loko napsal(a):

Já chodím se psem do lesa běžně. Proběhne se,občas něco prožene a vráti se ke mě

28.7.2019 17:11
loko

XXX.XXX.117.114

rapotacka11 napsal(a):
To má být váš první pes?

Jednoho jsme už měli v našem předešlém domě. Takže tento bude druhý.

28.7.2019 17:16
loko

XXX.XXX.117.114

Já chodím se psem do lesa běžně. Proběhne se,občas něco prožene a vráti se ke mě

My se svým psem máme v úmyslu venku i přespávat a tím co tu píšete jste se prohřešil proti zákonu.

28.7.2019 17:25

Nemáte tak docela pravdu. Známí měli BSP ( když berňák byl ještě zdravý, sebevědomý pes), kolem chalupy v horách se ploty nestaví......Přesně věděla, kde je hranice pozemku a nikdy neodešla.
Mám AUO ( fenu), hranici pozemku tvoří potok, snadno překonatelný, přes potok neutíká ( ale nebývá venku, když nejsem doma ). Soused má fenu NO, stejný režim, přes potok do lesa neutíká.
Na vandry se psem jezdí hodně lidí a psi od nich neutíkají. My jsme takhle jezdili se středním kníračem, maximálně vyděsil turisty, když jsme zaspali a on vyrazil hlídat "kemp". Ani velký knírač nebude na vandru lítat po lese.
Omezení by bylo nutné spíš kvůli hlídání domu a kolemjdoucím.

28.7.2019 17:27

loko napsal(a):

plemeno dobře cvičitelné s malým loveckým pudem
a v rámci plemene pes s nižším temperamentem

měla jsem hovawarta, ten by požadavky splňoval maximálně
i sám o sobě, násobeno důkladným výcvikem

pro jistotu - bavíme se o předpokladech, ne o zaručenosti (taky znám HW lovce...)

chtělo by to alespoň nějaký nástřel od zadavatele
jestli třeba má úvahy v řádu mopse apod., nebo plemena velká až ještě větší.....

28.7.2019 17:32
janaa

XXX.XXX.24.212

Máme pozemek jeden hektar, oplocený pastevním pletivem. Nikdy bych si nedovolila mít pozemek neoplocený a na něm psy. Tak oploťte jen část, kde pes bude. Jinak to bude vždy nezodpovědnost

28.7.2019 17:50

loko napsal(a):
My se svým psem máme v úmyslu venku i přespávat a tím co tu píšete jste se prohřešil proti zákonu.

nj pořád

28.7.2019 17:50
loko

XXX.XXX.117.114

plemeno dobře cvičitelné s malým loveckým pudem
a v rámci plemene pes s nižším temperamentem

měla jsem hovawarta, ten by požadavky splňoval maximálně
i sám o sobě, násobeno důkladným výcvikem

pro jistotu - bavíme se o předpokladech, ne o zaručenosti (taky znám HW lovce...)

chtělo by to alespoň nějaký nástřel od zadavatele
jestli třeba má úvahy v řádu mopse apod., nebo plemena velká až ještě větší.....

Dobrý nápad, pro větší představu mích představ :
Pes větší vzrůstem( něco jako NO) se srstí bez údržbovou, která umožní celo roční pobyt venku. Pes by měl zvládat dlouhé túry do hor (100 km/3 dny) s přespáním kdekoliv v přírodě, měl by zvládnout občasný kondiční běh, a bylo by dobré kdyby byl na tolik klidný aby vydržel bez extra pozornosti u přírodní lezecké stěny. Uvažoval jsem o psech : Border kolie, australský ovčák, australský honácký pes, německý ovčák, sibiřský husky, maďarský krátkosrstý honič a samojed.
A jelikož by časem mohli přijít i děti tak by nebyla od věci tolerance vůči nim.

28.7.2019 18:10

loko napsal(a):

Při spaní v lese ho budete muset stejně přivázat ke stromu. Nelze se úplně spolehnout na to, že bude celou noc u vás. Taky jsem jezdila na vandry se psem, spali jsme pod širákem, psa jsem měla vychovaného, nevzdaloval se ode mne, neštval zvěř, ale v noci jsem ho měla u sebe uvázaného. Neriskovala bych.

28.7.2019 18:11
Huskyjanina

XXX.XXX.255.12

loko napsal(a):
Pes větší vzrůstem( něco jako NO) se srstí bez údržbovou, která umožní celo roční pobyt venku. Pes by měl zvládat dlouhé túry do hor (100 km/3 dny) s přespáním kdekoliv v přírodě, měl by zvládnout občasný kondiční běh, a bylo by dobré kdyby byl na tolik klidný aby vydržel bez extra pozornosti u přírodní lezecké stěny. Uvažoval jsem o psech : Border kolie, australský ovčák, australský honácký pes, německý ovčák, sibiřský husky, maďarský krátkosrstý honič a samojed.
A jelikož by časem mohli přijít i děti tak by nebyla od věci tolerance vůči nim.

Rovnou zapomeňte na poslední tři jmenované.....

28.7.2019 18:13

Huskyjanina napsal(a):
Rovnou zapomeňte na poslední tři jmenované.....

border asi nejlepší volba...

28.7.2019 18:13
GAELLE

XXX.XXX.55.67

německý ovčák. na čundry ideál jezdili jsme tak celé mládí

28.7.2019 18:18

loko napsal(a):

Samojed, sibiřský husky - tato plemena nemůžete nechat jen tak na neoploceném pozemku! Četl jste si aspoň jejich charakteristiky? Vždyť to jsou saňoví psi se silným loveckým pudem, a naučit je opravdu spolehlivému přivolání se podaří málokomu. Nemyslete si, že to budete zrovna vy (já si to myslela). Na pohyb psa na volno v lese, polích a lukách, zapomeňte.

Janae1

28.7.2019 18:22
Janae1

XXX.XXX.160.6

loko napsal(a):
Dobrý den,

Do podobných podmínek jsme měli hovawarta, náš teda občas srnu prohnal, nikdy ji nestrhl, během pár minut se vracel. Ke zvířectvu byl něžný, nikdy žádný problém. Poznal i bez plotu kde je "naše" a hlídal hranice. Za hranicema si cizího nevšiml.
Vzbuzoval hrůzu, měl pověst ostrého psa,ale pokousal až ve 13 letech člověka, co si ho chtěl pohladit přes plot (jednu stranu pozemku máme oplocenou, drohou stranu pozemku určuje potok a oplotit nelze). Kupovali jsme ho jako samostatně uvažujícího hlídače dvora a takový i byl, povahou poloviční pastevec.

Teď máme velké knírače, ročního a mimino. Oproti HW jsou "prdelky", neustále je mám za zadkem. Myslím, že to nebudou venkovní psi, ale oproti HW jsou lépe cvičitelní, s radostí plní každý povel.

28.7.2019 18:32

Pes by měl zvládat dlouhé túry do hor (100 km/3 dny) s přespáním kdekoliv v přírodě, měl by zvládnout občasný kondiční běh, a bylo by dobré kdyby byl na tolik klidný aby vydržel bez extra pozornosti u přírodní lezecké stěny.

ovcacka plemena.
ale jedinec a to jak se mu budete venovat - bude nejdulezitejsi, aby z nej nakonec byl fajn spolecnik pro vsechny vase aktivity.

jinak - pocitate s tim, ze do roka zadne velke aktivity nebudou?
ze se bude potreba venovat steneti.
co ho naucite do roka, z toho bude zit cely zbytek zivota

28.7.2019 19:02
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Při spaní v lese ho budete muset stejně přivázat ke stromu. Nelze se úplně spolehnout na to, že bude celou noc u vás. Taky jsem jezdila na vandry se psem, spali jsme pod širákem, psa jsem měla vychovaného, nevzdaloval se ode mne, neštval zvěř, ale v noci jsem ho měla u sebe uvázaného. Neriskovala bych.

Kámoška to taky takhle dělá.

28.7.2019 19:10
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Nemáte tak docela pravdu. Známí měli BSP ( když berňák byl ještě zdravý, sebevědomý pes), kolem chalupy v horách se ploty nestaví......Přesně věděla, kde je hranice pozemku a nikdy neodešla.
Mám AUO ( fenu), hranici pozemku tvoří potok, snadno překonatelný, přes potok neutíká ( ale nebývá venku, když nejsem doma ). Soused má fenu NO, stejný režim, přes potok do lesa neutíká.
Na vandry se psem jezdí hodně lidí a psi od nich neutíkají. My jsme takhle jezdili se středním kníračem, maximálně vyděsil turisty, když jsme zaspali a on vyrazil hlídat "kemp". Ani velký knírač nebude na vandru lítat po lese.
Omezení by bylo nutné spíš kvůli hlídání domu a kolemjdoucím.

Také jsme kdysi narazili na podobný pozemek, který hlídal NO. Když se k nám rozešel ze dvora a já zjistila, že tam není žádný plot, strachy ve mně hrklo: já dva velké psy, malá mamky Mandy a velký NO...nechtěla bych rozhánět takovou melu. Pes měl hranici pozemku příjezdovou cestu, která končila na takovém přejezdu přes potůček. Jsem se šla podívat blíž, jestli tam nemá elektrický ,,neviditelný" plot, ale nic tam nebylo. Za pár let měli u nás stejně NO v areálu parkoviště kamionů. Ty pořád vyjížděly a přijížděly, takže brána se zavírala jen přes noc. Pes tam byl volně, bez dozoru, vedle lidi chodili do pekárny, i třeba já se psy a nikdy nevyběhnul za tu bránu.

28.7.2019 19:21

Pes tam byl volně, bez dozoru, vedle lidi chodili do pekárny, i třeba já se psy a nikdy nevyběhnul za tu bránu.

ano - jsou psi co cti hranice bez plotu. skoro i bez uceni.

ale jako porizovat si psa do tehle podminek a spolehat jen na to, ze to zrovna vyjde a pes bude takovy - to je preci nesmysl.

28.7.2019 20:13
loko

XXX.XXX.117.114

Německý ovčák, o něm jsme přemíšleli velmi, ale za prvé jsme si nebyli jestí jestli zvládne naše túry.
Neznáte psa s podobnými vlastnostmi jako má NO?
Koukali jsme na belgického ovčáka a chodského psa.
Co jsi o tom myslíte?
A neznáte ještě další podobné, kteří jsou v ČR k dostání.

28.7.2019 20:20
GAELLE

XXX.XXX.55.67

loko napsal(a):
Německý ovčák, o něm jsme přemíšleli velmi, ale za prvé jsme si nebyli jestí jestli zvládne naše túry.
Neznáte psa s podobnými vlastnostmi jako má NO?
Koukali jsme na belgického ovčáka a chodského psa.
Co jsi o tom myslíte?
A neznáte ještě další podobné, kteří jsou v ČR k dostání.

velký knírač ?
jinak německý ovčák to zvládne v pohodě.Vyzkoušeno.
Zvládl to i náš kříženec vlkodava s no. ve 13 letech 30 km v horách bez problémů

28.7.2019 20:34

a kamarád si po NO pořizoval BOM na tůry právě kvůli pohybovým problémům NO...

28.7.2019 20:38

28.7.2019 20:48

mimo NO teda - tervueren, BŠO (trošku decentnější zvířátka), možná holandský ovčák, i ten australský ovčák, bych se podívala na krátkosrstou kolii.......
nebo beauceron.....?

28.7.2019 20:49
loko

XXX.XXX.117.114

vydrží Belgický ovčák také nízké teploty a třeba i spát na sněhu?

28.7.2019 20:58

jen pro pořádek - maliňáka nedoporučuji, to bylo jen k tomu pohybovému aparátu
když belgický, tak tervík nebo groenendal, tam by snad i ten sníh prošel, ale to se snad vyjádří povolanější.....

28.7.2019 21:19
GAELLE

XXX.XXX.55.67

loko napsal(a):
vydrží Belgický ovčák také nízké teploty a třeba i spát na sněhu?

myslím že ne. Jistě poradí Inspektor Pišišvor

28.7.2019 21:31

loko napsal(a):

Náhodou, já se starám o kondici lesní zvěřě

28.7.2019 21:33
loko

XXX.XXX.117.114

a co jsi myslíte třeba o labradorovy?

28.7.2019 21:44

loko napsal(a):

raděj neřeknem...

28.7.2019 21:48
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

loko napsal(a):

Ale tak labrouš by byl vhodný na většinu požadovaného, ale jako lovecký(nevím to přesné zařazení) pes si myslím, že do lesa by zdrhal taky

28.7.2019 21:54
GAELLE

XXX.XXX.55.67

Náhodou, já se starám o kondici lesní zvěřě

28.7.2019 21:55

GAELLE napsal(a):

heej

29.7.2019 08:30
janaa

XXX.XXX.24.212

loko napsal(a):

Labrador by se podle požadavků hodil, i by se dal naučit nezdrhat za zvěří, ale zase se s tím nedá počítat první rok dva. Do zvěře se s ním musí chodit, učit ho přivolání, učit ho, že zvěř se nehoní atd. Lovecké pudy samozřejmě jako lovecké plemeno mají, ale tím,že byl šlechtěný na úzkou spolupráci s člověkem, tak se to dá ošéfovat, a když člověk ví, jak na to, tak i dost lehce. Nicméně opět platí to, co jsem psala výše, za mě je logické oplotit alespoň část pozemku. Pokud půjde někdo okolo, bude mít psa nezvládnutýho, ten vlítne k vám a je vymalováno. Budete mít psa samce - nebude zdrhat za zvěří,ale za háravkama v okolí atd.

29.7.2019 10:57
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Na pozemek bez plotu bych si nepořídila žádného psa. Sousedi u rodičů takto měli psy vždy - poslední co si pamatuji byla nějaká kříženka bulla, před ní jezevčík. Oni teda vrata mají, ale mají zahradnictví a nonstop vrata otevřená, navíc vzádu ze zahrady ani žádné oplocení není. Feny se vždy držely doma, maximálně vyběhly se vyčůrat před vrata, ale nikdy jsem je neviděla se vzdálit někam dál. Jak byly zvyklé na ten ruch "doma" (v zahradnictví), tak je ani nezajímali lidi co šli okolo, ani psi. A to to byly zrovna feny, která nebyly nijak cvičené. Nechodilo se s nimi na procházky, neaportovaly, neměly žádné zaměstnání..

Jenže já bych se bála, že se jednou něco stane, prostě pořád je to zvíře, a bude problém, nebo už psa nikdy neuvidím. Nemohla bych být v klidu třeba v práci s tím vědomím, že pes je u baráku a může kdykoli jít kamkoli a už ho v životě nemusím vidět.

Kamarádka takhle měla středního křížence na zahradě, oplocené. Ale často nechávali vrata otevřená, pes nikdy nikam neodešel, vždy se držel doma. No a jednou navečer někam odjela, nechala otevřeno, za 20 minut se vrátila a pes nikde. Hoodně dlouho jsme vyvěšovaly letáčky a psa hledaly, bohužel nenašly. Kamarádka toho dost litovala - že stačilo zavřít vrata...

Iva98

29.7.2019 11:45
Iva98

XXX.XXX.29.77

Dobrý den, dovolím si taky přispět. Celý život žijeme na samotě na velkém pozemku v horách, který vzhledem k turistické cestě a samotné velikosti nejde oplotit a přesto byl nějaký psí parťák u domu celý život a nikdy nebyl problém ani se zvěří ani s lidmi. Ono je totiž třeba držet se několika zásad, které by ovšem měl dodržovat každý odpovědný majitel psa. Pokud je dodržíte, zjistíte že na plemenu zas tolik nezáleží. Jako první doporučuji velký kotec s prostornou boudou. Pes by nikdy neměl být puštěný na volno pokud není nikdo venku a nemá ho pod dohledem. A hlavně musí mít pes základní výcvik poslušnosti a přivolání. Pokud pes není vycvičený a socializovaný tak je jedno jak velký plot máte, nějaký problém dřív nebo později nastane. Pes by se měl na noc zavírat, ráno před odchodem do práce nechat proběhnout a vyvenčit a po příchodu domů pustit a trávit s ním celý zbytek dne. Na velkém pozemku je vždy práce dost a takový pes, kterému se člověk dostatečně věnuje, a tráví s ním čas nepotřebuje ani cvičák. Vždycky Vždycky je důležité ho socializovat i s ostatními domácími zvířaty. Většinou když pes nehoní kočky, neprohání ani srny. Je to jen o tom jak moc majitel se psem tráví čas. A to si troufám říct po 16 krásných letech s čistokrevnou fenou československého vlčáka a 14 letech s kříženkou čsv a něčeho loveckého.

29.7.2019 11:53
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Iva98 napsal(a):
Dobrý den, dovolím si taky přispět. Celý život žijeme na samotě na velkém pozemku v horách, který vzhledem k turistické cestě a samotné velikosti nejde oplotit a přesto byl nějaký psí parťák u domu celý život a nikdy nebyl problém ani se zvěří ani s lidmi. Ono je totiž třeba držet se několika zásad, které by ovšem měl dodržovat každý odpovědný majitel psa. Pokud je dodržíte, zjistíte že na plemenu zas tolik nezáleží. Jako první doporučuji velký kotec s prostornou boudou. Pes by nikdy neměl být puštěný na volno pokud není nikdo venku a nemá ho pod dohledem. A hlavně musí mít pes základní výcvik poslušnosti a přivolání. Pokud pes není vycvičený a socializovaný tak je jedno jak velký plot máte, nějaký problém dřív nebo později nastane. Pes by se měl na noc zavírat, ráno před odchodem do práce nechat proběhnout a vyvenčit a po příchodu domů pustit a trávit s ním celý zbytek dne. Na velkém pozemku je vždy práce dost a takový pes, kterému se člověk dostatečně věnuje, a tráví s ním čas nepotřebuje ani cvičák. Vždycky Vždycky je důležité ho socializovat i s ostatními domácími zvířaty. Většinou když pes nehoní kočky, neprohání ani srny. Je to jen o tom jak moc majitel se psem tráví čas. A to si troufám říct po 16 krásných letech s čistokrevnou fenou československého vlčáka a 14 letech s kříženkou čsv a něčeho loveckého.

No tak ono něco jiného je pes na neoploceném pozemku s vámi a něco jiného je pes na neoploceném pozemku sám. Však už tu holky výše psaly, že pokud bude část zahrady oplocena nebo bude kotec, tak v pohodě.

Ale k těm plemenům - nesouhlasím, že je jedno, jaké plemeno si člověk vybere. Pokud chci, aby byl pes na samotě u lesa navolno (i v mojí přítomnosti), tak bude mnohem jednodušší, když si rovnou vyberu psa bez loveckého pudu. Jasně, ono přivolání a držet se tam se naučí i pes s loveckým pudem, ale bude to složitější. A proč to dělat složitě, když to jde jednoduše?

To, že vám to vyšlo u ČSV je super, gratuluji. Ale to přece neznamená, že tohle plemeno je pro takový život vhodné a že to vyjde ve všech případech. V případě ČSV v lese bych počítala i s možností, že tam bude muset být pak celý život zavřená, nebo na nějaké šňůře, protože bude utíkat... Navíc ČSV není plemeno pro každého. To jako když už, tak bych hledala nějakého ovčáka, který se přirozeně drží člověka...

Edit.: ještě dodám, znám malého musterlandského ohaře, který žije v obrovském areálu v lese (opravdu obrovském, pes tam musí za den nachodit několik km), kde jsou vrata celý den otevřená. Navíc je pozemek rozdělen a v jedné části je obora se zvířaty - oplocená, ale pes by se tam dostal, a přes den se tam normálně pohybuje. Neutíká i když by mohl. Ale má taky lovecký výcvik a je lovecky využíván. Je to již druhý jedinec stejného plemene a oba v pohodě. Ale přesto bych tohle plemeno do takových podmínek nedoporučila. Navíc si myslím, že velkou roli hraje právě to, že je lovecky vedený.

30.7.2019 14:58
tetrivek

XXX.XXX.211.31

Taky máme munsterlanda sice velkého. Je to krásný pes, vynikající rodinný společník, hlídač, a taky pracant. Ale bez dobrého plotu si ho doma, bez našeho dozoru představit nedokážu, hlídá tak dobře, že okolo nás přestali lidi chodit. Řve, skáče tak metr a půl do vzduchu, věřím, že kdyby k nám někdo vlezl asi by i pokousal. Přitom jakmile je na volno pozor dává, ale lidí si nevšímá, pokud nemusí. Dokonce loni na výstavě ho okupovalo pár dětí a moc se jim líbil ten chlupatý ,,dalmatin´´. Taky je lovecky vedený, aportuje, dohledává, vystavuje.
Když byl ještě skoro štěně, náš soused, který má slepice na volno ho moc nemusel, párkrát mu je prohnal. A jak pak byl ten soused rád, když mu náš pes vystavil a tím našel jeho křepelky, které mu utekli do pole. Naposled dohledal srnku,která měla přeražené přední běhy (nohy).Pěkně hlásil a čekal na příchod pána.
Vám bych doporučila NO, knírače, čuvač taky docela spolupracuje, ale bez plotu kolem domu raději ne.

30.7.2019 15:10
Andrýsek3

XXX.XXX.57.30

Však zadavatelka ale píše, že pes bude v jejich nepřítomnosti v kotci. Na zahradě bude, když tam budou oni. 🤦‍♀️😃

30.7.2019 15:22
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Andrýsek3 napsal(a):
Však zadavatelka ale píše, že pes bude v jejich nepřítomnosti v kotci. Na zahradě bude, když tam budou oni. 🤦‍♀️😃

Tak to jsem nepostřehla, já četla jen toto v úvodu : Jelikož náš pozemek není nějak oplocený, máme strach, aby se náš pes často nevydával za pachem do hlouby lesa.

Ale i tak souhlasím s tím, co jsem psala předtím - hledala bych plemeno, bez loveckého pudu, ovčácké, které má v povaze se držet člověka... Už jen proto, že budou v lese a že chtějí chodit na treky, kde chtějí mít psa taky na volno...

30.7.2019 16:41
Andrýsek3

XXX.XXX.252.241

loko napsal(a):

Tady to píše :) jo taky souhlasim, i pokud budou třeba pracovat na zahradě, tak nebudou vždy věnovat psu 100% pozornost a bylo by fajn, aby se přirozeně držel u domu a neletěl za prvním zajícem.

Přidejte reakci

Přidat smajlík