Pes při bouřce šílí!

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
29.7.2019 06:16
sisi58

XXX.XXX.191.1

Náš Choďák se bouřky a petard vždycky bál, ale co se děje v poslední době, to už přesahuje všechny meze.
Trochu mu pomáhalo toto: Alavis Calming pro psy a kočky 30tbl 45g
A teď jsem našla tento přípravek: http://www.petshopjihlavska.cz/detail/alavis-calming-extra-silny-pro-psy-96g-30tbl/
Máte s tím někdo zkušenost? Nebo něco jiného?

29.7.2019 07:35
domi.t

XXX.XXX.131.130

sisi58 napsal(a):
Náš Choďák se bouřky a petard vždycky bál, ale co se děje v poslední době, to už přesahuje všechny meze.
A teď jsem našla tento přípravek: http://www.petshopjihlavska.cz/detail/alavis-calming-extra-silny-pro-psy-96g-30tbl/

Zdravím :) Mala som retrieverku, ktorá bola veľmi bojazlivá,opatrná,vyžadovala všetko na obvyklom mieste..z čoho mala ale priam panický strach,boli búrky a Silvester. Nepomáhali jej lieky, z tých bola len oťapená a dva dni sa nevedela dať do normálu...tak bola vždy vovnútri,my s ňou,bavili sme ju hračkami, dávali jaj maškrty a tvárili sa,že sa vlastne nič nedeje,že je to velká zábava. Toto sa dá ale absolvovať, len ked je aspoň jeden člen rodiny doma. Pozorne sme pozerali počasie a ked mal byť lejak či búrka,nechávali sme ju vovnúrit buď odrána alebo niekto odbehol z roboty a zatvoril ju do obývačky,ked mala prísť kalamita.

Čo vám odporučil váš veterinár?

Moja terajšia retrieverka má 4,5 mesiaca a teda ked začne búrka a lejak,tak vtedy má najsilnejší spánok.Ked je po všetkom,tak príde celá strapatá,oči ešte privreté,že čo sa to vlastne dialo?

Držím palce

Ešte som si spomenula-na nete je návod,ako oviazať psíka pásmi látky, aby bol menej vystresovaný. Neviem vám vysvetliť,ako to funguje,ale isto to nájdete. Koluje to na Fb vždy pred Silvestrom.

29.7.2019 07:59
sisi58

XXX.XXX.191.1

Váš způsob utěšování na Jacka neúčinkuje. On totiž přestává vnímat vše okolo. Dokonce je tak mimo, že škrábe na venkovní dveře,že chce ven. Což je kontraproduktivní, neboť bouřka je venku.
Pokud ho bouřka zastihne na procházce, rozplácne ne na zemi a není Boha s ním hnout. Jak na něj někdo sáhne, vříská jak pominutý.
Vždycky se bál, ale tohle už je úplně mimo čehokoliv.

Uživatel s deaktivovaným účtem

29.7.2019 08:08

NeZkouseli jste to obvazani?

29.7.2019 08:12
rapotacka11

XXX.XXX.79.9

Zvířata jsou citlivá na bouřku i jiné jevy.
Když to bouří až se chvěje zem, pochybuji,
že omotání psa uklidní.
Má to logiku?

29.7.2019 08:15
domi.t

XXX.XXX.131.130

rapotacka11 napsal(a):
že omotání psa uklidní.
Má to logiku?

Pri takomto prípade,ako je Jack,už to asi nepomôže. Len som to spomenula,lebo pani pri zakladaní témy nenapísala detaily,ako sa psík chová.

29.7.2019 08:32

rapotacka11 napsal(a):
že omotání psa uklidní.
Má to logiku?

A co ztrati tim, ze to zkusi?

29.7.2019 08:38
sisi58

XXX.XXX.191.1

domi.t napsal(a):
Pri takomto prípade,ako je Jack,už to asi nepomôže. Len som to spomenula,lebo pani pri zakladaní témy nenapísala detaily,ako sa psík chová.

Běhá po bytě, oči navrch hlavy. Nereaguje na jméno, pamlsek nic. Zrychleně dýchá. Otvírá zavřené dveře, vběhne do místnosti, vyběhne ven. Zírá z oken, skáče přitom i na židle nebo na stůl.
Pokud jsme mu umožnili vyběhnout ven, protože škrábal na vchodové dveře, buď chce prchat nebo se přisaje rozpláclý k zemi a nejde s nim hnout.
Při tom vše absolutně nevnímá své okolí, včetně lidí.
Je jedno, jestli je zatemněno a puštěné televize i rádio nebo otevřená okna a žadný hluk(mimo hřmění).
Je v tranzu.
Bouřku vycítí už v době, kdy je jen pár obláčků na nebi. Vždy se bál, ale teď je to úplná katastrofa.

29.7.2019 08:42
sisi58

XXX.XXX.191.1

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):

Zkusit to můžu. Jen jde o to, abych to stihla, než se zvencne.

29.7.2019 08:46

sisi58 napsal(a):
Zkusit to můžu. Jen jde o to, abych to stihla, než se zvencne.

A jak se vlastme dava ten alavis? To stihate?

29.7.2019 09:02

dávám odkaz, nepročítala jsem a nevím, zda tam budou obrázky jak provádět bandáž
ale alespoň jako odraz, co hledat ....

https://ttouchcz.blogspot.com/

jinak, sisi, tohle je na dlouhodobou a systematickou práci, opět mohu odkázat na šustu a klikr......a tomu psu by to evidentně prospělo, ne farmaka

29.7.2019 09:04
rapotacka11

XXX.XXX.79.9

Nic, akorát si POTOM bude připadat jako (b) trouba.

29.7.2019 09:05
sisi58

XXX.XXX.191.1

A jak se vlastme dava ten alavis? To stihate?

Sleduji počasí kvůli koním. Tak mám docela představu, kdy bude bouřit.
Jasně, nemám křišťálovou kouli,někdy to vyjde,někdy ne.
Dělám si průzkum, co, kdo používá. V paneláku prostě není místnost, kde by bouřka nebyla slyšet. Navíc bouřku psi nejen slyší, ale i cítí.
Pokud by byl Jack stejný, jak třeba ještě vloni v létě, tak to neřeším.Nějak jsme ho vždycky ušíšali. Na Silvestra už měl ten Alavis,co je pro psi i kočky.
Teď jsem na netu našla ten extra siný pro psy. Chtěla jsem zjistit, zda to někomu zabírá. S poštovným je to přes 500, což je dost. No ještě bych si to pak mohla vzít já,pokud by to na psa neúčinkovalo.

29.7.2019 09:08
sisi58

XXX.XXX.191.1

rapotacka11 napsal(a):

Tak to je to poslední, co by mi vadilo. Klidně ho budu třeba zaříkávat,když mu to pomůže.

29.7.2019 09:12

rapotacka11 napsal(a):

nemá každý takhle vysoke ego, aby mu to vadilo

29.7.2019 09:14
domi.t

XXX.XXX.131.130

sisi58 napsal(a):
Tak to je to poslední, co by mi vadilo. Klidně ho budu třeba zaříkávat,když mu to pomůže.

Správne

29.7.2019 09:14
rapotacka11

XXX.XXX.79.9

No, mě to vadilo dost.
Odhodlala jsem se i k tomu.
Na Silvestra jsem myslela, že ho klepne,
jak šílel, špatně dýchal. . .
Tušila jsem, že je to blbost, ale
zkusila jsem, nepomohlo.

29.7.2019 09:15
domi.t

XXX.XXX.131.130

nemá každý takhle vysoke ego, aby mu to vadilo

Pod toto sa podpíšem-kebyže môjmu psovi pomôže žrať býčie výkaly,tak mu ich chodím zháňať aj neviem kam...toto bol len príklad A neriešim,či to moje ego zvládne a ako budem vyzerať.Ako? Ako starostlivá a milujúca panička,ktorá chce pre chlpáča to najlepšie

29.7.2019 09:36

sisi58 napsal(a):
Sleduji počasí kvůli koním. Tak mám docela představu, kdy bude bouřit.
Jasně, nemám křišťálovou kouli,někdy to vyjde,někdy ne.
Dělám si průzkum, co, kdo používá. V paneláku prostě není místnost, kde by bouřka nebyla slyšet. Navíc bouřku psi nejen slyší, ale i cítí.
Pokud by byl Jack stejný, jak třeba ještě vloni v létě, tak to neřeším.Nějak jsme ho vždycky ušíšali. Na Silvestra už měl ten Alavis,co je pro psi i kočky.
Teď jsem na netu našla ten extra siný pro psy. Chtěla jsem zjistit, zda to někomu zabírá. S poštovným je to přes 500, což je dost. No ještě bych si to pak mohla vzít já,pokud by to na psa neúčinkovalo.

me je ho lito, ale nemam zkusenosti zadne s doplnkama stravy.
neporadim v tomhle.
resila bych taky spis to chovani ne tabletky.

( ale chapu, ze to nekdy zkratka nejde vyresit )

29.7.2019 09:57
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

sisi58 napsal(a):

Tak zkuste homeopatika.

29.7.2019 10:09
sisi58

XXX.XXX.191.1

rapotacka11 napsal(a):
No, mě to vadilo dost.
Odhodlala jsem se i k tomu.
Na Silvestra jsem myslela, že ho klepne,
jak šílel, špatně dýchal. . .
Tušila jsem, že je to blbost, ale
zkusila jsem, nepomohlo.

Vidíte a jiní by na to přísahali. Je to asi jako repelenty u koní. Jednomu pomůže,druhému ne a naopak.
Je fuk, co mu pomůže, budu zkoušet vše, co mi kdo navrhne.

29.7.2019 10:12
sisi58

XXX.XXX.191.1

me je ho lito, ale nemam zkusenosti zadne s doplnkama stravy.
neporadim v tomhle.
resila bych taky spis to chovani ne tabletky.

( ale chapu, ze to nekdy zkratka nejde vyresit )

Třeba to půjde, jen jsem s řešením na začátku. Třeba narazím na něco, co bude ok.
Ale napřed musím vědět, co kdo použil, abych mohla zkoušet.
Zatím rekognoskuju terén, až pak hópnu!

29.7.2019 10:14
sisi58

XXX.XXX.191.1

jahodapavel napsal(a):
Tak zkuste homeopatika.

Vážně myslíte, že ty pilule zabírají? Já je měla na migrénu a nic. Můj kůň na dušnost a nic. A zrovna psovi by to pomohlo?

29.7.2019 10:18
Terven

XXX.XXX.110.147

dávám odkaz, nepročítala jsem a nevím, zda tam budou obrázky jak provádět bandáž
ale alespoň jako odraz, co hledat ....

https://ttouchcz.blogspot.com/

jinak, sisi, tohle je na dlouhodobou a systematickou práci, opět mohu odkázat na šustu a klikr......a tomu psu by to evidentně prospělo, ne farmaka

Jj, Tellington TTouch CZ - skupina na fb, tudy bych pátrala
no a samozřejmě klasika
https://www.facebook.com/events/498656230876738/?active_tab=about

29.7.2019 10:21
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Kamarádka s vyšilujícím berňákem v Praze v paneláku. Ovázanou hlavu velkou osuškou, na každém uchu ppod ní poskládaný ručník(jako velká sluchátka) pes vražený na záchodě s hlavou za toaletní mísou a puštěné rádio s vážnou hudbou, na kterou byl pes zvyklý Tak prožili 11let. Momentálnímu psu je nějaká bouřka jedno a nesmírně si oddechnula. Nejhorší je to: vystihnout ji včas Naštěstí muž už byl v důchodě...

29.7.2019 10:27
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

sisi58 napsal(a):
Vážně myslíte, že ty pilule zabírají? Já je měla na migrénu a nic. Můj kůň na dušnost a nic. A zrovna psovi by to pomohlo?

Ono to funguje, ale musíte mít někoho, kdo se tom vyzná.Nestačí jen si přečíst knížku a pak chytře radit. Zkuste MVDr. Michala Jiřičku.

29.7.2019 10:41
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

jahodapavel napsal(a):
Ono to funguje, ale musíte mít někoho, kdo se tom vyzná.Nestačí jen si přečíst knížku a pak chytře radit. Zkuste MVDr. Michala Jiřičku.

Ale jo, jde to i podle knížky, respective zkoušet, co zabere, vždycky je tam víc možností a na každého asi funguje trošku jiná. Psu to funguje tak napůl(prostě stáří to nevyléčí, ale všichni říkají, že na ten věk vypadá výborně) kocourovi skvěle, ten se náramně spravil, přešel mu zánět dásní i průjmy, já se zbavila žlučníkových záchvatů, které mne zlobily celou zimu.

29.7.2019 11:09
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

lesnížínka napsal(a):
Ale jo, jde to i podle knížky, respective zkoušet, co zabere, vždycky je tam víc možností a na každého asi funguje trošku jiná. Psu to funguje tak napůl(prostě stáří to nevyléčí, ale všichni říkají, že na ten věk vypadá výborně) kocourovi skvěle, ten se náramně spravil, přešel mu zánět dásní i průjmy, já se zbavila žlučníkových záchvatů, které mne zlobily celou zimu.

A právě o to jde, správně vyhodnotit anamnézu, typ zvířete trvá i hodinu. Ono dát na chřipku oscoloccocinum umí každý, ale není to homeopat. Existuje názor, že homeopat nesní léčit zároveň alopaticky.

29.7.2019 11:09
domi.t

XXX.XXX.131.130

lesnížínka napsal(a):
Kamarádka s vyšilujícím berňákem v Praze v paneláku. Ovázanou hlavu velkou osuškou, na každém uchu ppod ní poskládaný ručník(jako velká sluchátka) pes vražený na záchodě s hlavou za toaletní mísou a puštěné rádio s vážnou hudbou, na kterou byl pes zvyklý Tak prožili 11let. Momentálnímu psu je nějaká bouřka jedno a nesmírně si oddechnula. Nejhorší je to: vystihnout ji včas Naštěstí muž už byl v důchodě...

Odpadnem! To mali už inak vychytané Moja predoľlá retrieverka sa tak bála,že zo strachu vyliezla na parapetu vo výške 3 metre a škrabala na okno,nech jej otvoríme. Podotýkam,že to prvýkrát niekde v diaľke zahrmelo. Tiež vedela,že sa niečo blíži,aj pol dňa dopredu.

29.7.2019 11:28
rennie111

XXX.XXX.43.190

sisi58 napsal(a):

Predstav si, že u nás to pomáha, staršia fena sa bojí, aj keď musím povedať že sa to po rokoch trocha zlepšilo. Ešte tak dva roky dozadu keď bola búrka tak bola úplne mimo, aj keď sme ju pustili dovnútra tak kňučala, chodila stále hore dole, podobne ako váš sa pýtala von a keď vybehla tak stála a štekala a v zápätí sa zas pýtala dnu.. proste des.
Pomáhali mi tablety Relaxis, no trvá cca hodinu kým začnú účinkovať a pri búrke som to nie vždy stihla. Potom som skúsila to obviazanie a tiež som si myslela že to bude hovadina, ale čuduj sa svete u nás to pomohlo. Pes si s tým vnútri kľudne ľahol a búrku prespí.
Takže za mňa áno občas stojí za to vyskúšať aj niečo o čom si iní myslia, že si idiot. Kašlať na nich

29.7.2019 11:33
janaa

XXX.XXX.24.212

sisi58 napsal(a):

Měl by to být stejný přípravek,jen silnější. Takže pokud první trochu pomáhal,měl by tento fungovat ještě lépe

29.7.2019 12:05
sisi58

XXX.XXX.191.1

janaa napsal(a):
Měl by to být stejný přípravek,jen silnější. Takže pokud první trochu pomáhal,měl by tento fungovat ještě lépe

No bezva. Díky Bohu za ty dary.Budu studovat vázání uzlů, seženu odborníka na homeo a pro strýčka Příhodu zakoupím Alavis extra.

29.7.2019 13:20
K...

XXX.XXX.75.13

Trochu mimo téma, ale třeba to někomu pomůže a pro mě to byla opravdu zajímavá zkušenost. Připadá mi hodně důležité první setkání s bouřkou, ohňostroji.

Na prvního Silvestra s mojí současnou fenkou jsme byli u kamarádů na chalupě a o půlnoci jsme šli všichni ven dívat se na ohňostroje, moje mladá fenka a sestry labradorka s námi. Moje fenka začala koukat, co je to za rány, načež labradorka jednou zívla a nabídla jí hru s klacíčkem. Jsem jí za to neskonale vděčná, trvalo to pár vteřin a moje fenka je od té doby úplně v pohodě.

29.7.2019 13:25
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

K... napsal(a):
Trochu mimo téma, ale třeba to někomu pomůže a pro mě to byla opravdu zajímavá zkušenost. Připadá mi hodně důležité první setkání s bouřkou, ohňostroji.

Na prvního Silvestra s mojí současnou fenkou jsme byli u kamarádů na chalupě a o půlnoci jsme šli všichni ven dívat se na ohňostroje, moje mladá fenka a sestry labradorka s námi. Moje fenka začala koukat, co je to za rány, načež labradorka jednou zívla a nabídla jí hru s klacíčkem. Jsem jí za to neskonale vděčná, trvalo to pár vteřin a moje fenka je od té doby úplně v pohodě.

No tak u nás první silvestr pro psa zrovna fajn nebyl. Byli jsme doma, tam to bylo v pohodě, pozoroval z okna. No pak jsme se šli podívat ven a pes příteli proběhnul mezi nohama na zahradu a tam začal zmatek - utekl někam dozadu, my ho nemohli najít. Až když se to trošku venku uklidnilo (bylo to malé vesnici a oproti městu klidné), tak jsem ho našla vyklepaného pod králikárnou . Nicméně ani přesto už se nebojí. Ani zvuků, ran, ani ohňostrojů. Na ohňostroje doteď kouká z okna (občas blafne), pokud venku něco bouchne tak to s ním taky nic nedělá... Fena měla loni prvního silvestra, celé to prospala, naprostý nezájem.

29.7.2019 14:20
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Dle svých psů bych také přísahala, že je to o vedení, ale čas mi ukázal, že ne až tak úplně. Berňucha se narodil u rychlostní trati a nějaký hromský hluk mu nikdy nevadil. Samojed...tak tomu může střílet za ušima, ani brvou nehne, nanejvýš na to zaštěká. Berňuchovi mám podezření, že děcka házela ty bouchací tyčinky k plotu, našla jsem je tam. Asi ho to vylekalo a od té doby při bouřce sice nešílel, když jsme ji chytli venku, byl naprosto v klidu, ale doma pro jistotu zalezl pod stůl a při ohňostroji se i trochu klepal a bylo vidět, že je nervozní. Neuklidňovali jsme, normálně jsme se samíkem sledovali ohňostroj, berňucha za náma i přišel a zase se radši běžel schovat. Mamčina Mandy se bojí bouřky moc. Stačí ale, když ji veme domů do chodby. Než to vychytala, tak Mandy klidně utekla k nám. Světe div se, bouřka doslova jako kráva, večer, takže to bylo jak barevná hudba a ona klidně chrápala u komína s Workou. Tedy ne s ním, ale každý z jedné strany komína. Takže klidný pes, který jde příkladem určitě pomůže, jen si nejsem jistá, že u všech psů..

29.7.2019 15:04
janaa

XXX.XXX.24.212

lesnížínka napsal(a):
Dle svých psů bych také přísahala, že je to o vedení, ale čas mi ukázal, že ne až tak úplně. Berňucha se narodil u rychlostní trati a nějaký hromský hluk mu nikdy nevadil. Samojed...tak tomu může střílet za ušima, ani brvou nehne, nanejvýš na to zaštěká. Berňuchovi mám podezření, že děcka házela ty bouchací tyčinky k plotu, našla jsem je tam. Asi ho to vylekalo a od té doby při bouřce sice nešílel, když jsme ji chytli venku, byl naprosto v klidu, ale doma pro jistotu zalezl pod stůl a při ohňostroji se i trochu klepal a bylo vidět, že je nervozní. Neuklidňovali jsme, normálně jsme se samíkem sledovali ohňostroj, berňucha za náma i přišel a zase se radši běžel schovat. Mamčina Mandy se bojí bouřky moc. Stačí ale, když ji veme domů do chodby. Než to vychytala, tak Mandy klidně utekla k nám. Světe div se, bouřka doslova jako kráva, večer, takže to bylo jak barevná hudba a ona klidně chrápala u komína s Workou. Tedy ne s ním, ale každý z jedné strany komína. Takže klidný pes, který jde příkladem určitě pomůže, jen si nejsem jistá, že u všech psů..

Určitě je to tak, klidný pes pomůže,ale ne vždy. Kdysi jsem měla psa, co měl z ran fakt fobii, našli jsme ho v lednu vyhozeného pod mostem v Praze a podle všeho si jako malý štěně prožil první silvestr v Praze vyhozený opuštěný,takže pro štěndo šok jako kráva. Druhý už dospělý pes byl naprosto v klidu, ale štěně vyšilovalo bez ohledu na to. Nakonec jsme to překonali, ale druhý klidný pes k tomu nepřispěl (ale opačně,být i druhý pes bojínek,tak by to bylo určitě daleko horší a odstranit by se to asi nepodařilo)

29.7.2019 19:11
LájošM

XXX.XXX.14.251

sisi58 napsal(a):

To by mě zajímalo, odkdy vitamíny skupiny B, olej a vit. E pomáhají při panice z hluku.
Nebo cukr.

29.7.2019 19:18

LájošM napsal(a):
To by mě zajímalo, odkdy vitamíny skupiny B, olej a vit. E pomáhají při panice z hluku.
Nebo cukr.

tak vitamín B je na nervy.

hlavní uklidňovadlo je ten threanin a kolostrum, bude to asi něco na způsob alfa kasozepinu.

vitamín e bude jen antioxidant.

29.7.2019 21:13
sisi58

XXX.XXX.191.1

LájošM napsal(a):
Nebo cukr.

To já nevím, ale vážně to pomáhalo ( když se stihlo dát včas).
Protože předpokládám, že na zvířata placebo neúčinkuje. Prostě jim nenakecáte, že jim to pomůže.

29.7.2019 21:14
sisi58

XXX.XXX.191.1

tak vitamín B je na nervy.

hlavní uklidňovadlo je ten threanin a kolostrum, bude to asi něco na způsob alfa kasozepinu.

vitamín e bude jen antioxidant.

Díky za odtajnění.

31.7.2019 14:09
SimaH

XXX.XXX.240.116

Měli jsme pejska NO, kolem 6. měsíce se začal chovat jak vy popisujete při bouřce. Vím, že rodiče objeli spoustu klinik, zkoušeli různá vyšetření, ale žádné nic neukázalo. Farmaka nezabírala.
Obrátili se s prosbou o pomoc i na pana Desenského, ale nepomohlo nic.
Pejsek se postupně horšil - nejdřív se jen bál, pobíhal, panikařil, ale časem se to přehouplo do totálního panického záchvatu, kdy se nám téměř oběsil. Dokázal přelézt ploty, panické útěky, byl nepředvídatelný a sám sobě nebezpečný.Bohužel se to rozšířilo od "jen" bouřky a silvestra na to, že jen chodil a koukal po nebi a pokud uviděl byť jen malý mráček tak se to nastartovalo.
Pejska jsme museli nechat uspat.

31.7.2019 15:02
sisi58

XXX.XXX.191.1

SimaH napsal(a):
Měli jsme pejska NO, kolem 6. měsíce se začal chovat jak vy popisujete při bouřce. Vím, že rodiče objeli spoustu klinik, zkoušeli různá vyšetření, ale žádné nic neukázalo. Farmaka nezabírala.
Pejsek se postupně horšil - nejdřív se jen bál, pobíhal, panikařil, ale časem se to přehouplo do totálního panického záchvatu, kdy se nám téměř oběsil. Dokázal přelézt ploty, panické útěky, byl nepředvídatelný a sám sobě nebezpečný.Bohužel se to rozšířilo od "jen" bouřky a silvestra na to, že jen chodil a koukal po nebi a pokud uviděl byť jen malý mráček tak se to nastartovalo.

To je mi moc líto. Snad se nám podaří, něco s tím udělat.

31.7.2019 20:54
lupus4

XXX.XXX.205.61

tak můj Ruda (Úďa) reaguje asi takto

31.7.2019 21:41
GAELLE

XXX.XXX.55.67

lupus4 napsal(a):

31.7.2019 21:47
janaa

XXX.XXX.34.85

lupus4 napsal(a):

To je dokonalý

2.8.2019 09:55
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

SimaH napsal(a):

Mám podobnou zkušenost z dětství. Měli jsme křížence (jezevčík x český fousek) a ten se extrémně bál - nejdřív bouřky, potom ale i sekačky, pily, kolečka a prostě všeho co dělalo nějaký zvuk, začínalo se to stupňovat a byl v těch chvílích úplně nepříčetný, schopný pokousat člověka, děti - nakonec jsme ho museli taky nechat uspat, protože se to zhoršovalo a už stačila jen jakákoli malá rána a pes byl schopný se otočit proti člověku a kousnout, byl úplně mimo, myslím si, že nějak nemocný....

Přidejte reakci

Přidat smajlík