Štěňátka Jack Russell teriéra s PP

Prodám Jack Russell teriéra - Chovatelská stanice White Star Bohemia přijím...
25000 KčPhoebe55
XXX.XXX.75.25
Dobrý den,
Mám doma 8,5 letou fenku jacka russela a nevím co s ní. Před dvěma lety se mi narodil syn s těžkým atopickým ekzémem. Myslela jsem,že když bude v kontaktu se psem od malička, že si zvykne ale bohužel se k tomu přidala alergie na zvířecí sliny a srst. V rodině si pejska nikdo vzít nemůže a já ho taky už dál mít nemohu. Poradíte prosím co s tím?
Děkuji
Uživatel s deaktivovaným účtem
Tak starou fenku bych už nechala dožít doma. Když jste si ji pořizovala, musela jste vědět, že je to závazek nejmíň na 15 let. U nás doma je alergik manžel a atopici oba synové, přesto psy máme odjakživa a nikdo tím jinak zvlášť netrpí. Určitě se to dá zvládnout.
napsal(a):
Tak starou fenku bych už nechala dožít doma. Když jste si ji pořizovala, musela jste vědět, že je to závazek nejmíň na 15 let. U nás doma je alergik manžel a atopici oba synové, přesto psy máme odjakživa a nikdo tím jinak zvlášť netrpí. Určitě se to dá zvládnout.
No, říkám si to samé jako vy, že bych psy kvůli alergii dětí nedala. A ono taky záleží - vy máte pesany venku, ne? Něco jiného to pak asi bude v bytě. A pak asi taky každý má tu alergii trochu jinou. Známá má taky syna alergika, psa měli doma. Syn měl těžkou alergii na srst a na sliny. Takže byl nonstop osypaný, teklo mu z očí, kýchal, a když ho pes olíznul, tak to bylo nejhorší, to se mu udělaly úplně puchýře. No naštěstí byli v baráku se zahradou a vyřešili to tak, že psa museli dát na zahradu, na zimu mu udělali místnost doma se samostatným vchodem. Postupem času si syn zvykal, protože i na té zahradě se psem do kontaktu přišel. Dneska už je to mnohem lepší, co se týče toho konkrétního psa, s jinými psy pořád nic moc. Asi si na něj zvyknul, ale trvalo to dlouho a nevím, jak by to bylo, kdyby byli v bytě.
Pak mám zas třeba kamarádku, která je od dítěte alergik a vždycky psy měli - doma. Ale neměla ty projevy takové. No a nyní už je dospělá a má několik vlastních psů a v pohodě.
Asi je to fakt individuální.
nechat dožít je super,ale co to dítě .Pokud má silné projevy tak to k žití moc není. ještě je rozdíl byt a barák. V bytě to oddělit nejde . zkusit inzerát,ale o staré psy zájem moc není. škoda že si jí nemůže vzít někdo z rodiny . Zrušit hlavně veškeré koberce a tam kde dítě spí pes nesmí,ale jestli vadí sliny tak to je velký problém
napsal(a):
Jack v osmi letech teprve přestává být puberťákem a začíná lehce dostávat rozum. Ta fakt není stará.
impact
napsal(a):
Jack v osmi letech teprve přestává být puberťákem a začíná lehce dostávat rozum. Ta fakt není stará.
Kolik se dožívají? 17ti?
marcelaamax
napsal(a):
No, říkám si to samé jako vy, že bych psy kvůli alergii dětí nedala. A ono taky záleží - vy máte pesany venku, ne? Něco jiného to pak asi bude v bytě. A pak asi taky každý má tu alergii trochu jinou. Známá má taky syna alergika, psa měli doma. Syn měl těžkou alergii na srst a na sliny. Takže byl nonstop osypaný, teklo mu z očí, kýchal, a když ho pes olíznul, tak to bylo nejhorší, to se mu udělaly úplně puchýře. No naštěstí byli v baráku se zahradou a vyřešili to tak, že psa museli dát na zahradu, na zimu mu udělali místnost doma se samostatným vchodem. Postupem času si syn zvykal, protože i na té zahradě se psem do kontaktu přišel. Dneska už je to mnohem lepší, co se týče toho konkrétního psa, s jinými psy pořád nic moc. Asi si na něj zvyknul, ale trvalo to dlouho a nevím, jak by to bylo, kdyby byli v bytě.
Pak mám zas třeba kamarádku, která je od dítěte alergik a vždycky psy měli - doma. Ale neměla ty projevy takové. No a nyní už je dospělá a má několik vlastních psů a v pohodě.
Asi je to fakt individuální.
Máme je střídavě doma a venku, v létě teda hlavně venku, doma být kvůli horku nechtějí. Štěně mám doma a nejmíň ještě měsíc bude, ale stejně se furt cpe ven, i když prší.
Já to chápu, že je to blbý, ale takových případů alergií je a kdyby všichni měli dát psa pryč. Asi bych to vyřešila v rámci rodiny, do útulku ani cizím bych ho nedala. Nevím no, mladí si pořídí psa, pak se narodí dítě a pes musí kvůli alergii pryč. Něco je špatně.
Phoebe55
napsal(a):
Dobrý den,
Mám doma 8,5 letou fenku jacka russela a nevím co s ní. Před dvěma lety se mi narodil syn s těžkým atopickým ekzémem. Myslela jsem,že když bude v kontaktu se psem od malička, že si zvykne ale bohužel se k tomu přidala alergie na zvířecí sliny a srst. V rodině si pejska nikdo vzít nemůže a já ho taky už dál mít nemohu. Poradíte prosím co s tím?
Děkuji
Zkuste napsat sz "impact". Ta je přes jacky.
napsal(a):
Máme je střídavě doma a venku, v létě teda hlavně venku, doma být kvůli horku nechtějí. Štěně mám doma a nejmíň ještě měsíc bude, ale stejně se furt cpe ven, i když prší.
Já to chápu, že je to blbý, ale takových případů alergií je a kdyby všichni měli dát psa pryč. Asi bych to vyřešila v rámci rodiny, do útulku ani cizím bych ho nedala. Nevím no, mladí si pořídí psa, pak se narodí dítě a pes musí kvůli alergii pryč. Něco je špatně.
Já taky neříkám,že by ho měli dát pryč všichni. A samozřejmě, že by bylo ideální to řešit přes rodinu nebo známé, ale prostě ne každý má tu možnost. Pokud už je to dva roky a nijak se to nelepší a to dítě se trápí, tak to ho má máma nechat? Ono já jsem třeba toho těžkého alergika několikrát viděla,v tom nejhorším - kdy dítě prostě v kuse řve, protože to samozřejmě není nic příjemného (ani na pohled, ty puchýře) a máma už řve taky, protože je bezradná, psa se zbavit nechce, ale dítě trápit taky nechce. Ale jak říkám, je to individuální a nejde házet všechny do jednoho pytle.... Navíc on i ten pes musí cítit, že se něco děje, že je odstrkovaný....
Nevím no, mladí si pořídí psa, pak se narodí dítě a pes musí kvůli alergii pryč. Něco je špatně.
Takže doporučujete, aby si všichni pořídili psa až potom, co budou mít děti a udělané testy na alergie? Do té doby člověk psa mít nemůže? A co potom když bude těžký alergik až to další dítě?
Samozřejmě taky nesnáším, když se někdo na alergii jen vymlouvá... Ale pokud je to fakt tak těžká forma alergie jakou jsem viděla u té známé, a pokud jsou ti lidi v bytě, tak tam opravdu asi jiná možnost není... Bohužel..
Nevím no, mladí si pořídí psa, pak se narodí dítě a pes musí kvůli alergii pryč. Něco je špatně.
Proste si psa zaobstara zdravy clovek alebo zdravy par. Maju ho nikolko nemalo rokov, potom maju dieta. 98% takych deti bude v pohode, 2% sa narodia ako alergici. Taky je zivot, ze sa raz za cas objavi situacia ktora naozaj nejde rozumne riesit neznamena ze si psa nemoze kupit nikto co este nema deti, lebo co ak by nahodou mal a co ak by nahodou boli alergici.
Janae1
XXX.XXX.160.6
napsal(a):
" Nevím no, mladí si pořídí psa, pak se narodí dítě a pes musí kvůli alergii pryč. Něco je špatně."
Naopak, špatně by bylo, kdyby pro psa nechali dítě trpět, takové lidi bych nenazvala rodiči.
Já mám dítě alergické na kočky, alergie se naštěstí neprojevuje, kočky mám a zůstavají doma. Kdyby se alergie projevila, srdce by krvácelo, ale kočky bych mít nemohla.
Samozřejmě, že mám silácké řeči o tom, jak by kočky zůstaly a řešilo se léky nebo by kočky byly ve venkovním výběhu, jenže to jsou jen silácké řeči, bohužel, tak to většinou nefunguje.
Ale dítku už je 14 let, asi to přežijeme i s kočkama.
Zakladatelce bych poradila poptat se na cvičáku, u nás každou chvíli cvičitelky poptávají štěně nebo staršího psa popřípadě vědí, kdo by mohl pomoci. A kromě inzerátů bych to zkusila i u vašeho veterináře, třeba byvěděl o někom,kdo přišel o psa a malé štěně nechce.
Phoebe55
XXX.XXX.75.25
Syn má přesně takovéhle příznaky a bydlíme v bytě takže nemám možnost je separovat. Čekala jsem dva roky jestli se to nezlepší a je to jen horší. Jinak bych také neuvažovala o tom dát psa pryč
právě, koukat se na vlastní dítě jak trpí , často to pak jde a do astmatu a to se ty pocity přenesou i na psa Jestli vadí sliny tak to je problém a to nepomůže bohužel nic . Jo je to pěkné psa se nezbavím, jednou jsem si ho koupila,ale málokterý rodič bude sledovat jak se dítě dusí . V bytě to oddělit nejde a pokud je to silná alergie tak ten pes bude problém i na zahradě .Situace na prd,ale dítě asi k adopci nenabídne
Phoebe55
napsal(a):
Syn má přesně takovéhle příznaky a bydlíme v bytě takže nemám možnost je separovat. Čekala jsem dva roky jestli se to nezlepší a je to jen horší. Jinak bych také neuvažovala o tom dát psa pryč
No předpokládám, že nikdo z rodiny ani přátel si ho také vzít nechce, to byste se tady neptala.
Tak jak už bylo psáno výše - zkuste se poptat ještě třeba na cvičáku, u veterináře, známý ať se poptají jejich známých... A pokud ani to neklapne, tak dát inzerát na net a pečlivě vybírat nového majitele.
Můžete hodit i sem více info - jak se fenka snese s ostatními psy a fenami? Kočkami? Jak snáší děti? Jestli je zvyklá na město - ruch, nebo spíš na klid v přírodě, jak je nebo není vychovaná a poslušná, čistotná, hravá, jak je náročná na pohyb atd.... A případně přidat fotku.
marcelaamax
napsal(a):
Já taky neříkám,že by ho měli dát pryč všichni. A samozřejmě, že by bylo ideální to řešit přes rodinu nebo známé, ale prostě ne každý má tu možnost. Pokud už je to dva roky a nijak se to nelepší a to dítě se trápí, tak to ho má máma nechat? Ono já jsem třeba toho těžkého alergika několikrát viděla,v tom nejhorším - kdy dítě prostě v kuse řve, protože to samozřejmě není nic příjemného (ani na pohled, ty puchýře) a máma už řve taky, protože je bezradná, psa se zbavit nechce, ale dítě trápit taky nechce. Ale jak říkám, je to individuální a nejde házet všechny do jednoho pytle.... Navíc on i ten pes musí cítit, že se něco děje, že je odstrkovaný....
Takže doporučujete, aby si všichni pořídili psa až potom, co budou mít děti a udělané testy na alergie? Do té doby člověk psa mít nemůže? A co potom když bude těžký alergik až to další dítě?
Samozřejmě taky nesnáším, když se někdo na alergii jen vymlouvá... Ale pokud je to fakt tak těžká forma alergie jakou jsem viděla u té známé, a pokud jsou ti lidi v bytě, tak tam opravdu asi jiná možnost není... Bohužel..
No, ono se může stát, že pes půjde z domu a alergické projevy dítěte zůstanou, taky takový případy znám :-) Asi to nebudu víc rozvádět, prostě mám na to jinej názor a ano, možná je to tím, že jsem nic podobnýho nemusela řešit, i když atopiky jsem doma měla dva a nějak se to ustálo a teď v dospělosti je klid.
Paní se nabízí jen útulek nebo nějaká adopce, může zkusit dát si inzerát. Taky jsem takhle podobně ke dvěma fenám a k jednomu psovi přišla.
Já jsem alergik, a vlastně celá famílie jsou alergici. A komplet všichni máme domácí zvířata (kočky, psy, atd.). Alergie se věkem různě mění, ale to už tu bylo psáno, a nikdo neodhadne jak to bude s dítětem zadavatelky. Snad, snad bych zkusila nejdříve desenzibilizaci dítěte (i když osobně na ni nemám extra dobrý názor). Každopádně patová situace a psa je mi nesmírně líto. Na FB bude něco jako "JRT v nouzi", ne?
Jestli má paní zjištěné, že je alergie opravdu na psa, tak bych neváhala a psa nabídla k adopci. Nemůže poškozovat zdraví dítěte kvůli psovi. Neznám jacky, ale třeba si rychle na nové prostředí zvykne. Lidi dávají psy pryč z malichernějších důvodů.
Bohužel, lidstvo ( tedy evropské ) degeneruje a alergií je čím dál víc.