Když vidí psa nebo kočku, neposlechne na zavolání

Jack Russell teriér
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
31.7.2019 17:10
dejvosek

XXX.XXX.110.33

Ahoj. Mám 9 měsíční štěně Jack Russella teriéra. Když nejsem v práci, tak je pořád se mnou a kam jdu já, jde i on. I třeba když jsem ve sprše, tak na mě čeká za dveřmi. Na procházkách ho mám volně puštěného a poslouchá na zavolání. Když ho chci připnout na vodítko, tak taky, ale když jsme doma a před barákem na louce uvidí psa od sousedů, tak mě naprosto ignoruje. Prostě se rozběhne a je mu úplně jedno, že ho volám. Mohl bych na něj volat třeba hodinu i zvýšených hlasem, ale stejně nepřiběhne. Když ho tam nechám se sním chvíli pohrát a pak ho zvolám, tak to mě poslechne, ale i tak se mu moc nechce a je to problém. Jednou už jsem se neudržel a plácl mu. Odnesl jsem ho domů a poslal na místo. Věděl že něco provedl, ale k ničemu to stejně nevedlo. Navíc jsem nejspíš udělal chybu, že jsem mu plácl a zavřel ho. Už to asi čeká a proto nechce přiběhnout. Poradil by mi prosím někdo, jak ho na tohle naučit poslouchat? Děkuji

Uživatel s deaktivovaným účtem

31.7.2019 19:03

"Jednou už jsem se neudržel a plácl mu. Odnesl jsem ho domů a poslal na místo. Věděl že něco provedl, ale k ničemu to stejně nevedlo. Navíc jsem nejspíš udělal chybu, že jsem mu plácl a zavřel ho."

Vy jste ho potrestal po tom, co k vám tedy nakonec přišel?

31.7.2019 19:56

Je supr, že vás jinak poslouchá. Poslušnost a přivolání od psa nebo kočky je ale vyšší level, jakoby jinej cvik. Dokud pejskovi nevysvětlíte, co se po něm žádá, nelze to od něj chtít.
Vzala bych ho v daným místě (a všude, kde bych měla pocit, že by mě nemusel poslechnout) na dlouhou šňůru neboli stopovačku a pomocí tě bych mu názorně ukázala, že přivolávací povel je správné a žádoucí poslechnout i v té situaci. Jako kdybych ho to učila poprvý. Takže dám povel, počkám vteřinku (než mu dojde informace do mozku a z mozku do tlapek), a pokud se nepohne směrem ke mně, plynule si ho přitáhnu až k sobě, povolím vodítko, pochválím, odměním. A takhle několikrát (ne opakovat v tu chvíli, ale ukázat v několika různých situacích) až mu to bude jasný. Dobrý je pak nechat ho si s tím pejskem pohrát, pokud je to možný, aby si neudělal závěr “pokud poslechnu, nebudu si moct hrát”.
Jakákoliv forma trestu sem vůbec nepatří, ale to už jste si vyzkoušel sám. Obecně tresty u výchovy psa moc nefungují a je lepší hledat jiný cesty, jak mu vysvětlit, co po něm chci.

31.7.2019 20:22

když pes neposlouchá když vidí kočku nebo psa, tak prostě neposlouchá a je potřeba ho jistit vodítkem nebo dlouhou šňůrou.

31.7.2019 20:55
dejvosek

XXX.XXX.110.33

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
"Jednou už jsem se neudržel a plácl mu. Odnesl jsem ho domů a poslal na místo. Věděl že něco provedl, ale k ničemu to stejně nevedlo. Navíc jsem nejspíš udělal chybu, že jsem mu plácl a zavřel ho."

Vy jste ho potrestal po tom, co k vám tedy nakonec přišel?

Ano i ne, ale spíše ano. :( To jednou štěkal na psa od sousedů přes plot, protože si sním chtěl hrát. Mohl jsem na něj volat jak chci, ale stejně neposlechl a tak jsem šel za ním. Pořád přede mnou utíkal a vběhl až na hlavní cestu. K hlavní cestě je to cca 100 metrů a když se za ním musíte takhle hnát před sousedy, tak už to ve vás prostě vře. Nakonec vběhl až na hlavní cestu, kde fakt moc nechybělo a přejel ho autobus. Já jsem se ho nesnažil chytat ale jen vždy přivolat k noze a když už oparvdu přišel, tak jsem mu plácnul a odnesl domů. Poslal jsem ho na místo a nechal chvíli zavřeného. Samotného mě to pak mrzelo, nemělo by se to, ale už jsem měl vztek

31.7.2019 21:06
dejvosek

XXX.XXX.110.33

Máte pravdu s tím hraním. Je fakt že do styku s jinými psi moc nepřichází. I soused říkal, ať ho u něj nechám, ať si pohraje. Jenže nestrpím to, že neposlechl na přivolání a nechám to tak, ať mu to projde. Navíc soused je chápavý a je mu to jedno. Jiní tací být nemusí. Ale jak říkáte, asi je to špatně.

31.7.2019 21:06
rapotacka11

XXX.XXX.79.9

Mohl jsem na něj volat jak chci, ale stejně neposlechl . . .

Povel , na který vždy poslechne nemáte?
Lehni !
Sedni!
Čekej!

31.7.2019 22:21

Já to vidím tak...i pes, co jako štěndo poslouchal na přivolán spolehlivě to v pubertě může mít jinak a i když nejsem zastáncem nějakého jištění šňůrou, tak v tomhle případě bych jí klidně použila...vy totiž musíte zajistit, že pes splní povel a ne že ho zavoláte milion šestkrát, stejně bezúspěšně a když nakonec přijde, tak nejenže ho plácnete, ale ještě si myslíte "Věděl že něco provedl...pes věděl velký kulový, reagoval jen na vaše naštvání a fyzický trest.
Takže za mě...na šňůru, ve své podstatě zajistí, že pes na zavolání přijde, následuje pochvala eventuelně odměna a pak si můžeš jít pohrát s pejskem, ale na povel "volno" (dosaďte jakékoliv jiné slovo, které používáte, když chcete pesovi říct, že má volnou zábavu)

31.7.2019 22:22

Obvykle vídám, že lidi na základě takovýhle neposlušnosti svoje psy izolujou od ostatních psů. Jakože on nám za psama utíká, tak ho za nima nebudeme pouštět. Výsledek je, že se pes už nikdy nedostane z vodítka, protože bude chtít za psama víc a vic. A k tomu se jich ještě začne bát, když od nich bude furt izolovanej.
Zatímco pokud má pes hodně kontaktu a psích her, není to pro něj taková vzácnost a spíš se dokáže ovládnout a poslechnout - samozřejmě s patřičnou důslednou výchovou, nenechat ho neposlechnout, atd.

1.8.2019 07:57

"Jenže nestrpím to, že neposlechl na přivolání a nechám to tak, ať mu to projde."

což o to, rozhořčení chápu, ale je obráceno zcela špatným směrem.....tohle byla excelentní chyba (ne chyba, ale řetězec chyb) psovoda, který by si za to měl hezky nafackat......

přivolání (obecně povely) není jenom o spojení toho "ke mně" s příchodem psa, to je základ, ale o splnění povelu za jakýchkoliv podmínek, a to už je vyšší dívčí a na delší dobu a někdy i doživotně a někdy ani to ne.....takže jednak trestáš psa za něco, co jsi ho nenaučil, děláš tristní chyby - dáváš povel, aniž by sis jistil, že ho pes splní (v tomto případě stopovačkou), trestáš psa za splnění povelu (za ten příchod).......máš psa lovce v pubertě

jo, a když má psovod vztek, tak má prostě jenom jít na špacír, hezky svižně, nebo to rovnou rozběhat, ať to z něj vyfučí, a se psem nějak komunikovat až poté......

1.8.2019 08:15
whasabi

XXX.XXX.238.71

Obvykle vídám, že lidi na základě takovýhle neposlušnosti svoje psy izolujou od ostatních psů. Jakože on nám za psama utíká, tak ho za nima nebudeme pouštět. Výsledek je, že se pes už nikdy nedostane z vodítka, protože bude chtít za psama víc a vic. A k tomu se jich ještě začne bát, když od nich bude furt izolovanej.
Zatímco pokud má pes hodně kontaktu a psích her, není to pro něj taková vzácnost a spíš se dokáže ovládnout a poslechnout - samozřejmě s patřičnou důslednou výchovou, nenechat ho neposlechnout, atd.

Ano, to může být.
Ale já vídám ještě i opačnou variantu, kdy lidé cíleně vyhledávají jiné psy, hlavně aby si pejsek pohrál. Takže pak jejich procházka vypadá tak, že vyjdou na vodítku, kráčí se psem na louku, tam ho pustí, pes si hraje se ostatními psy, pak ho zase zapnou a jdou domů. Výsledek - pro psa je nejzábavnější činností v životě hra se psy, proto za nimi prchá, kdykoli může.

1.8.2019 08:26

whasabi napsal(a):
Ano, to může být.
Ale já vídám ještě i opačnou variantu, kdy lidé cíleně vyhledávají jiné psy, hlavně aby si pejsek pohrál. Takže pak jejich procházka vypadá tak, že vyjdou na vodítku, kráčí se psem na louku, tam ho pustí, pes si hraje se ostatními psy, pak ho zase zapnou a jdou domů. Výsledek - pro psa je nejzábavnější činností v životě hra se psy, proto za nimi prchá, kdykoli může.

Nicméně tam už je fůra příležitostí psa učit, že za nima prchat nemusí a nemá, že se za nima dá dojít slušně a pod kontrolou. Zatímco při izolaci pes logicky dojde k závěru, že pokud se mu nepodaří zdrhnout, bude mít prostě po hrách a po kontaktu se psy.
Plus u spousty jedinců se k tomu přidá strach, začnou na kolemjdoucí psy číhat, obvykle psovod netuší, co to znamená a co s tím, takže to volně přejde do vrčení nebo startování po psech (zpočátku bez zlých úmyslů), což psovod opět chybně trestá, následuje ještě větší izolace od psů, a tak jde spirála dál, pak už se pes z vodítka nedostane a ani pro člověka to nebude žádná radost, dlouhodobě celé roky. A na začátku byla pouhá psova touha po kontaktu se psy a po hře, se kterou si psovod nedovedl poradit.... Vídám to na sídlišti tak často.

1.8.2019 09:04
dejvosek

XXX.XXX.110.33

Když jsem u nějakého kamaráda co psa má, tak si spolu hrají a když jdu domů, tak není problém ho přivolat k sobě a připnout na vodítko. Problém je doma. Ještě nemáme postavený plot a asi bude ještě bude nějakou dobu trvat, než ho mít budeme. Soused na proti taky plot nemá a když můj pes vidí, jak tam ten jeho pobíhá, tak běží za ním. Ale to je ten shovívavý soused. Kousek níž od domu, bývají lidi, za kterými občas přijede jejich dcera s Rotvajlerem. Můj pes za ním někdy přiběhne k plotu, kde na něj poštěkává a kňučí, protože chce za ním. To se sousedům ale moc nelíbí, proto jsem šel tehdy za ním a utíkal mi k hlavní cestě. Kousek výš na námi bydlí sousedka s dcerou a obě mají čivavy. Opět ten stejný problém, že občas můj pes přiběhne k plotu začne poštěkávat. A zrovna k těm bych ho rád pustil, protože jsou hraví, jenomže paničky jsou hrozný hysterky a bojí se, že by jím můj pes něco udělal, tak ho k nim nepustí. Takže tam taky nemůže. Já když sním jdu na procházku, tak ho mám na volno a nechci ho moc učit na vodítko. Na vodítko ho připínám až u hlavní cesty, když se vracíme domů. Kdysi jsme ho vzali s sebou na výlet na jednu přehradu. Chtěli jsme jí obejít do kola a psa jsme měli volně puštěného. Potkali jsme slečnu, opět s Čivavou na vodítku. Můj pes ji jen očichával, radostně vrtěl ocasem, po nikom neskákal, nikoho neobtěžoval a slečna mi sprostě řekla, jetli bych si ho laskavě mohl uvázat a svého psa si vzala do ruky. A to ji jen očichával :( Zbytek přehrady jsme pak museli dojít se psem na vodítku. Problém je někdy i v lidech, proto než aby ho šlo slyšet, jak štěká přes plot na psa, ke kterým ho nechtějí pustit, tak pro něj raději dojdu, než poslouchat hysterky, jak si stěžují na to štěkání.

1.8.2019 09:21
janaa

XXX.XXX.34.85

dejvosek napsal(a):
Když jsem u nějakého kamaráda co psa má, tak si spolu hrají a když jdu domů, tak není problém ho přivolat k sobě a připnout na vodítko. Problém je doma. Ještě nemáme postavený plot a asi bude ještě bude nějakou dobu trvat, než ho mít budeme. Soused na proti taky plot nemá a když můj pes vidí, jak tam ten jeho pobíhá, tak běží za ním. Ale to je ten shovívavý soused. Kousek níž od domu, bývají lidi, za kterými občas přijede jejich dcera s Rotvajlerem. Můj pes za ním někdy přiběhne k plotu, kde na něj poštěkává a kňučí, protože chce za ním. To se sousedům ale moc nelíbí, proto jsem šel tehdy za ním a utíkal mi k hlavní cestě. Kousek výš na námi bydlí sousedka s dcerou a obě mají čivavy. Opět ten stejný problém, že občas můj pes přiběhne k plotu začne poštěkávat. A zrovna k těm bych ho rád pustil, protože jsou hraví, jenomže paničky jsou hrozný hysterky a bojí se, že by jím můj pes něco udělal, tak ho k nim nepustí. Takže tam taky nemůže. Já když sním jdu na procházku, tak ho mám na volno a nechci ho moc učit na vodítko. Na vodítko ho připínám až u hlavní cesty, když se vracíme domů. Kdysi jsme ho vzali s sebou na výlet na jednu přehradu. Chtěli jsme jí obejít do kola a psa jsme měli volně puštěného. Potkali jsme slečnu, opět s Čivavou na vodítku. Můj pes ji jen očichával, radostně vrtěl ocasem, po nikom neskákal, nikoho neobtěžoval a slečna mi sprostě řekla, jetli bych si ho laskavě mohl uvázat a svého psa si vzala do ruky. A to ji jen očichával :( Zbytek přehrady jsme pak museli dojít se psem na vodítku. Problém je někdy i v lidech, proto než aby ho šlo slyšet, jak štěká přes plot na psa, ke kterým ho nechtějí pustit, tak pro něj raději dojdu, než poslouchat hysterky, jak si stěžují na to štěkání.

Můžu vás ujistit,že kdyby váš pes zdrhal k našemu plotu a řval mi na psy, a vy k tomu přistupoval takto, tak vás velmi rychle pošlu do míst,kde slunce nesvítí. Plot jde vždycky vyřešit,byť provizorně, mít psa na pozemku přes plotu,když víte,že zdrhá,je naprostá nezodpovědnost. Nehledě na to,že ho učíte tím blbosti, ať už to,že se pes učí utíkat (a až budete mít ten plot, bude to už mít jako naučený chování a plot mu bude malej), učí se na vás nereagovat, učí se, že ho honíte atd. A co se týká procházky, váš pes nemá co očichávat jiné,pokud si to majitel nepřeje. Může se vám to zdát zbytečně, ale prostě musíte respektovat rozhodnutí majitele. Proto třeba já se psama na turistický místa nelezu. S tímhle přístupem brzy váš pes skončí někde zakouslej nebo přejetej.

1.8.2019 10:52

Já nevím, snad byste se měl nejdříve zeptat, jestli si druhý majitel psa přeje kontakt, nebo ne. A až potom nechat psy si spolu pohrát.
Taky by se mi nelíbilo, kdyby ke mě běžel cizí pes nereagující na přivolání majitele a obtěžoval mého psa...například...a je jedno jak by byl velký. Ne každý pes má zájem o kontakt a chce si hrát, stejně tak ne každý majitel v danou chvíli chce nechat psa si hrát. Je slušnost se nejdříve s druhým majitelem domluvit.
Ono se vám opravdu může stát, že si potom váš pes odnese kousanec, nebo ránu košem. A pokud bude druhý pes na vodítku, tak to bude vaše chyba.
Jinak u čivav se nedivím...ty jsou tak malé a křehké, až mám pocit, že se hned polámou. :D.
Každopádně trocha ohleduplnosti k ostatním by neuškodila. A mít psa na vodítku, kde to situace vyžaduje, taky není žádná tragédie.
A určitě bych pořešila ten plot...přece nemůžete nechat psa běžet, kam se mu zlíbí a nechat vyštěkávat na ostatní.

1.8.2019 15:27

Dejvosek, bez vodítka se neobejdete, pokud chcete mít poslušnýho psa. Výchova a učení přivolání se vám dostává do logický fáze, kdy pejsek zjišťuje, jestli je opravdu nutný vás poslouchat. Každá zkušenost říkající, že to nutný není (pejsek si jde kam chce a vy nemáte žádnej způsob, jak ho přimět k návratu a jen na něj voláte povely, který ale neposlechne) hraje těžce proti vám.
A souhlasím s ostatníma, že i přátelský příchod k jinýmu pejskovi má být pod kontrolou, často je lepší fakt na vodítku (u známých psích kámošů už pak vodítko být nemusí) a až podle reakce druhýho člověka a pejska a třeba i domluvení se se psi pustí na volno. Nikdy nevíte, co je druhej pejsek zač, jestli je to háravka, hysterka, agresor, po operaci v klidovým režimu, atd. Možností je milion.

2.8.2019 09:30
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Dejvosek, bez vodítka se neobejdete, pokud chcete mít poslušnýho psa. Výchova a učení přivolání se vám dostává do logický fáze, kdy pejsek zjišťuje, jestli je opravdu nutný vás poslouchat. Každá zkušenost říkající, že to nutný není (pejsek si jde kam chce a vy nemáte žádnej způsob, jak ho přimět k návratu a jen na něj voláte povely, který ale neposlechne) hraje těžce proti vám.
A souhlasím s ostatníma, že i přátelský příchod k jinýmu pejskovi má být pod kontrolou, často je lepší fakt na vodítku (u známých psích kámošů už pak vodítko být nemusí) a až podle reakce druhýho člověka a pejska a třeba i domluvení se se psi pustí na volno. Nikdy nevíte, co je druhej pejsek zač, jestli je to háravka, hysterka, agresor, po operaci v klidovým režimu, atd. Možností je milion.

No a tak s tímhle já mám zase zkušenosti, že je to lepší na volno. Většina psů na volno reaguje jinak (líp) než na vodítku. Ale jinak samozřejmě souhlasím, že nejdřív se majitele druhého psa zeptat, až potom psa nechat...

2.8.2019 14:47

marcelaamax napsal(a):
No a tak s tímhle já mám zase zkušenosti, že je to lepší na volno. Většina psů na volno reaguje jinak (líp) než na vodítku. Ale jinak samozřejmě souhlasím, že nejdřív se majitele druhého psa zeptat, až potom psa nechat...

Je to možný, ze mě mluví zkušenosti se psem, kterej je zpočátku nervózní, a i když už se pak s daným psem zná a je puštěn na volno, zásadně volí přichod nikoliv krokem, ale obrovskýma žabíma skokama (bez ohledu na horký počasí, ušlý kilometry, jeho věk). Což ne každýmu psovi vyhovuje :P Je v tomhle divočejší než naprostá většina psů, co znám, včetně štěňat.

2.8.2019 20:42

Nora je na volno hrozně hrrr. Máme pravidlo, že za psem se jde "organizovaně", to znamená, že pokud je někde pes, jde se k noze, nebo aspoň v případě velkého vzrušení stůj a pak k noze, jak dojdu. na vodítku. a když majitel druhého psa souhlasí, tak teprve pak je hra na volno.

na poslechnutí při spatření psa tenhle princip fakt pomohl, prostě budeš se chovat slušně a pes bude.

3.8.2019 08:01
Fatia

XXX.XXX.134.127

dejvosek napsal(a):

Máš štěně a nechceš učit na vodítko? Divíš se, že sousedé na tebe koukají nelibě, když tvůj pes doběhne k plotu a pořvává na domácí psy? Člověče, tebe bych nechtěla za souseda...

3.8.2019 09:58

dejvosek napsal(a):

problém je především ve vás, je vaší povinností neotravovat nikoho s tím vaším psem. tzn. pokud nemáte plot, mějte psa doma nebo v kotci nebo na řetězu.

a když holt na procházce potkáte jiné lidi, oni fakt nejsou zvědaví na to, že vy chcete mít nevychovaného psa na volno. nejsou povinni to nijak strpět. nejsou hysterky, když se jim to nelíbí a když je obtěžuje štěkání vašeho psa. od toho jste tam vy, abyste chování toho psa korigoval a to i vodítkem, je-li to nutné a to i vodítkem dlouhodobě. prostě tak to je.

nedělejte slušným psovodům ostudu, nebuďte debilní psíčkařská kundera a voďte toho amrdola na vodítku dokud hapruje ovladatelnost, nebo o něj prostě třeba taky rychle přijdete.

3.8.2019 10:20
šavlozubka

XXX.XXX.157.52

dejvosek napsal(a):

Nezlobte se, ale vy jste prostě bezohledný. Mám psa už staršího a nemocnýho a vážně miluju podobné ignoranty, kteří člověka, za slušnou žádost, aby si své radostné štěňátko odvolali, označí za hysterku. Pokud vás pes neposlouchá má být na vodítku. Tečka. Pokud si majitel nepřeje (a je jedno proč, není povinen vám to vysvětlovat) kontakt, máte to respektovat a ne své okolí obtěžovat nevychovaným psem.

3.8.2019 11:23
Huskyjanina

XXX.XXX.255.12

dejvosek napsal(a):

Ano, problém je v lidech, jako seš ty! Kterej si myslí, že jeho nevychovanej čokl může otravovat okolí a že by mu to všichni měli trpět!

3.8.2019 13:15

Fakt nechápu, jak někomu může připadat normální, že jeho nevychovaný pes vy*írá okolí a štěká na kde koho a ještě označit ty, kterým to vadí, jako hysterky...Ono je totiž fakt jedno jak je pes velký, dovolit by si to neměl žádný a majitel by mu to měl okamžitě zarazit, ne si ještě stěžovat, že to sousedům vadí (určitě by se vám nelíbilo, kdyby vám před vchodem vyštěkával ten rotvajler na volno, že??)...
jinak je hezké, že ho chcete mít poslušného bez vodítka, ale nejdřív ho musíte mít poslušného na té šňůře, aby věděl, že nemá vymýšlet kraviny a že se poslouchá...ne ho nechat pobíhat všude na volno, když on moc dobře ví, že mu nemáte jak jeho chování zatrhnout. Akorát ho učíte, že poslouchat nemusí.

3.8.2019 13:23

dejvosek napsal(a):

Takže....nejvíc miluju chlapa, který chodí kolem našeho baráku s francouzským buldočkem...pes jde minimálně dvacet metrů před ním, zastaví se u naší branky a pak odchází až když je páník tak deset metrů před ním......moji pesani se můžou zbláznit, buldoček poštěkává, pochrochtává a moji psi šílej......myslím, že kdyby v tu chvíli měli možnost dostat se ven, tak je tenhle konkrétní pes mrtvej nebo minimálně by dostal dost napamětnou..........jako už podle štěkotu mých psů poznám, který pes jde okolo, na někoho štěkáme přátelsky, na někoho výhružně, někomu jen tak proformu blafnem na pozdrav, s někým se pořádně vyštěkáme, ale ne zle, spíš ze sportu, no a pak je pár jedinců, kteří jsou na černý listině......nicméně taky nemám ráda, když se mi někdo šmrdolí dlouho kolem branky, protože dlouhý štěkot vadí nejen mě, ale už s ohledem na sousedy to teda taky není žádoucí.

Můj pes ji jen očichával, radostně vrtěl ocasem, po nikom neskákal, nikoho neobtěžoval a slečna mi sprostě řekla, jetli bych si ho laskavě mohl uvázat a svého psa si vzala do ruky. A to ji jen očichával :( Zbytek přehrady jsme pak museli dojít se psem na vodítku.

No tak já svoje psy do ruky teda nevezmu, nicméně nevím, jak byste se tvářil, kdybych já nebyla "hysterka" a neřekla vám "sprostě", ať si psa uvážete a váš pes by tudíž dorazil až k nám s tím, že se přátelsky očuchá......na to má moje fena naprosto radikální názor a to, že "k princeznám se nečuchá " a když bych tomu nechala volný průběh, tak jak to defakto propagujete a činíte vy, tak byť by byla na vodítku a s košem, tak věřte, že by vašemu psovi vysvětlila a věřte, že pak jediná hysterka, co by naopak křičela na mě, byste byl vy....určitě byste použil nějaký slova ve stylu, že s tou agresivní bestií nemám vylézat z baráku a že si jí mám pořádně držet a já nevím co ještě......

3.8.2019 14:06
TyVed

XXX.XXX.121.68

No já mám taky obavu, že by naše fena nějakého psa, který nechápe jednou a jasně vyjádřené ne, roztloukla košem na placičku. Vždycky dá jasně znát, když si ten kontakt nepřeje, ale dá to znát jednou a pak už nevím, asi bych jí musel vzít do náruče a zvednout jako čivavu, aby nedosáhla na zem

Přidejte reakci

Přidat smajlík