Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Nata34

1.8.2019 19:33
Nata34

XXX.XXX.110.136

Máme půl roční fenku jrt. Dneska se ale znenadani začala klepat(cca 5 min) nevíte jaký by mohl být důvod? Ráno jedla jako vždy, odpoledne se ji už nechtělo, po tom co se přestala třást je celá unavená a jenom pije...nos má teplý a suchý. Prosim poraďte co by to mohlo být

1.8.2019 19:34
fikovnice

XXX.XXX.135.179

To se moc nedá takto jen ze stručného popisu. Ale i vzhledem k té ex post únavě mě jako první napadla epilepsie. Ale může to být cokoli...

5.8.2019 19:32
VetNanaPython

XXX.XXX.130.34

Epilepsie má svůj specifický průběh např pokud fenka po dobu záchvatu nereagovala na volání pak by to mohla být indikace. Pochopitelně nejjistěší by teď bylo počkat a pokud by se záchvat opakoval sledovat všechny příznaky a jít k veterináři

6.8.2019 12:32
rennie111

XXX.XXX.43.190

Môže to byť čokoľvek, pokiaľ sa vám fenka nezdá skúste jej zmerať aspoň teplotu ak ju má zvýšenú išla by som radšej k veterinárovi. Ak teplotu nemá počkala by som 1-2 dni a sledovala ju. Keby sa záchvat opakoval skúste ju natočiť na mobil, môže to potom u veterinára pomôcť keď mu ukážete ako záchvat prebiehal.

11.8.2019 11:15
fikovnice

XXX.XXX.63.10

VetNanaPython napsal(a):
Epilepsie má svůj specifický průběh např pokud fenka po dobu záchvatu nereagovala na volání pak by to mohla být indikace. Pochopitelně nejjistěší by teď bylo počkat a pokud by se záchvat opakoval sledovat všechny příznaky a jít k veterináři

"...pokud fenka po dobu záchvatu nereagovala na volání pak by to mohla být indikace."

Promiňte, ale neznáte význam slova "indikace". Jinak ano, může to být cokoli, já napsala, co se mi jeví jako pravděpodobné. Pokud by se záchvat ještě vyskytl, tak nesledovat, ale natočit video pokud možno celého záchvatu i pozáchvatové fáze. Takovéto video je totiž pak velmi nápomocné pro stanovení správné dg.

11.8.2019 11:35
katkakatka

XXX.XXX.38.131

skuste med muze to byt glikemii me se to stalo se stenatkem nechtela jist polehavala ale bylo to rychle veterinar rekl med vzdy kdyz se toto stane

11.8.2019 13:26
fikovnice

XXX.XXX.63.10

katkakatka napsal(a):
skuste med muze to byt glikemii me se to stalo se stenatkem nechtela jist polehavala ale bylo to rychle veterinar rekl med vzdy kdyz se toto stane

Mno, toto ale není samozřejmě univerzální rada. Bude-li mít štěně grand-mal, anebo to je vlastně jedno jaký epi záchvat, tak jej tím medem udusíte.

11.8.2019 13:54
Huskyjanina

XXX.XXX.255.12

Jaště mě napadlo, JRT trpěj na tu ataxii, nemůže to být nějaký počínající průběh?

Přidejte reakci

Přidat smajlík