Malý kontinentální španěl Phalene, ne papillon

Prodám Malého kontinentálního španěla - Dlouholetá chovatelská stanice Fred...
25000 Kč
Dobrý den,
prosím o radu, máme papilonka 2 roky. Jelikož to dopadlo jako ve většině rodinách, chodím s ním ven a dávám jíst a pít já (maminka). Stuart od malička chodí usínat pouze se mnou do postele. Asi před rokem začal usínat tak, že se zakousne do mé peřiny jako na obrázku a pokňukává dokud neusne. Když se k němu přiblížíme a chceme hezky potichu mu vzít peřinu z pusy, začne vrčet a chce se prát. U nikoho jiného to nedělá a nic jiného žužlat nechce. Děkuji za radu.
Uživatel s deaktivovaným účtem
A poradit chcete s čím? Jestli dělá v posteli něco, co nemá - ať už jde o žvejkání deky nebo vrčení na vás - má z ní být odejit ideálně povelem, kterej zná (třeba "na místo"), případně vodítkem. Ale to bych udělala před tím rokem, když s tím začal. Teď se asi bude dost divit, co vás to najednou popadlo.
Nechci bejt hnidopich - pisete "o posteli" ale fotite za svetla na gauci... + ta hracka s ukousanou hlavou v pozadi...
Ten pes na fotce si chce hrat, ne spat.
...jinak "Keriton" presne...
napsal(a):
Nechci bejt hnidopich - pisete "o posteli" ale fotite za svetla na gauci... + ta hracka s ukousanou hlavou v pozadi...
Ten pes na fotce si chce hrat, ne spat.
...jinak "Keriton" presne...
Nemyslím si, že si musí chtít hrát, ono zlozvyky jsou různé. Opravdu takhle může usínat - mě pes jako štěně dělal něco podobného - žužlal růžek polštáře a s ním v tlamě usnul... Ale pokud jsem mu ten růžek sebrala, tak nevrčel, nebránil si ho. Prostě měl takový zlozvyk takhle usínat. Takže z toho období mám polštáře se zašitými rohy , ale s věkem psa to přešlo.
Jestli to je gauč nebo postel vůbec neřeším - ono znám i lidi, kteří mají malý byt a spí na rozloženém gauči.....
A jinak souhlasím s Keriton - pokud má pes takový problém v posteli, tak mu prostě nedovolte v té posteli být a tím se problém vyřeší. A pokud ho mermomocí v posteli chcete tak mu nedovolte tu peřinu žužlat - píšete, že pokud se k němu přiblížíte a chcete mu peřinu vzít, tak vrčí a chce se prát - jak v tu chvíli reagujete?
Jestli to je gauč nebo postel vůbec neřeším - ono znám i lidi, kteří mají malý byt a spí na rozloženém gauči.....
...no - ja vam nevim. Pokud uz psa na gauc pustim - tak to neznemane, ze ho chci i v posteli.
Ale pokud pustim psa na gauc pres den, at si hraje, trha, nici.... Tak se asi nemuzu divit tomu, ze to same dela i v noci (presto, ze si gauc rozlozim a ja z nej najednou mam betlu, aniz by to pes vedel...)...
napsal(a):
...no - ja vam nevim. Pokud uz psa na gauc pustim - tak to neznemane, ze ho chci i v posteli.
Ale pokud pustim psa na gauc pres den, at si hraje, trha, nici.... Tak se asi nemuzu divit tomu, ze to same dela i v noci (presto, ze si gauc rozlozim a ja z nej najednou mam betlu, aniz by to pes vedel...)...
Tomuhle moc nerozumím. Podle úvodního příspěvku nejde o to, že by si pes na gauči (nebo v posteli) hrál, trhal a ničil a že by ho paní v posteli nechtěla. Ale o to, že má zlozvyk, že před spaním žužlá peřinu....
Mimochodem moji psi si přes den na gauči a i v posteli klidně hrají, okusují se, honí se, skáčou a světe div se, v noci tam normálně v klidu spí. Nebo pokud je zklidním já, tak přestanou....
Edit.: - ale o tohle tady nejde, tady jde o zlozvyk před spaním. Ne o to, že by paní psa na gauči přes den chtěla a v noci už ne.... Tak buďto může začít pracovat na tom, že nenechá psa tu peřinu žužlat - prostě bych ji rázně odebrala, kdykoli to udělá a tečka. Což ale v noci kdy chci spát taky může být trochu složité, může si ji vzít až když já usnu... Nebo bych klidně pořídila jednu extra peřinu psovi a dávala mu na žužlání tu. No a nebo jak je napsáno výše - prostě změnit psovi režim, zakázat mu gauč jako takový (nebo postel) a tím se vyřeší i problém se žužláním peřiny...
No tak vy je asi mate vychovane a vyradene...
Ale asi nechcete aby na vas vrceli, nebo se zacali prat...?
Takze proc to dle vas pejsek zadavatelky dela?
Pravidla? Aktivita? ...nebo?
napsal(a):
No tak vy je asi mate vychovane a vyradene...
Ale asi nechcete aby na vas vrceli, nebo se zacali prat...?
Takze proc to dle vas pejsek zadavatelky dela?
Pravidla? Aktivita? ...nebo?
To samozřejmě nechci. Ale pořád nevím, jak s tím souvisí ten gauč?
Edit.: ano může to být tím, že nemá nastavená pravidla, může to být taky tím, že je nevyřáděný. Ale jak už jsem psala, může to být taky obyčejný zlozvyk. Mě pes taky i přes to, že měl daná pravidla a byl unavený ten růžek žužlal. Prostě se mu tak lépe usínalo. Myslím, že to dělají i některé děti.
Já jsem prostě jen reagovala na to, že jste řešila, jestli je to gauč nebo postel
Tak trebas proto, ze pes ma chodit spat na sve misto. Tam si muze v klidku spat i zuzlat to, co mu tam dame a nikdo se s nim o to nemusi pretahovat (perina)... Takze nemusi vrcet atd.
napsal(a):
Tak trebas proto, ze pes ma chodit spat na sve misto. Tam si muze v klidku spat i zuzlat to, co mu tam dame a nikdo se s nim o to nemusi pretahovat (perina)... Takze nemusi vrcet atd.
Ona paní psala, že nic jiného žužlat nechce.
Jinak s vámi souhlasím, že jedním z možných řešeních je to, prostě psovi zakázat gauč úplně.
Reagovala jsem jen na to, že jste psala, že ten pes si chce hrát a ne spát - což nemusí být pravda a na to, že jste řešila ,jestli je to postel nebo gauč. Nic víc, nic míň
Tak trebas proto, ze pes ma chodit spat na sve misto.
v tomhle případě je to asi nejjednodušší řešení. Ale jinak si nemyslím ,že by pes musel chodit spát na své místo a nemohl by spát na gauči nebo v posteli.... Pokud není žádný problém s přivlastňováním toho místa nebo s odchodem psa odtamtud, když mu řeknu....
Dle te fotky - ale vazne - vypada to na psa co chce spat?
napsal(a):
Dle te fotky - ale vazne - vypada to na psa co chce spat?
Třeba je to jen "ilustrační fotka", kde má zrovna pes peřinu v tlamě?
Já jsem to brala podle textu: začal usínat tak, že se zakousne do mé peřiny jako na obrázku a pokňukává dokud neusne.
Ale možná kdybych někdy vyfotila mojí fenu jak usíná, tak mi taky nebudete věřit, že usíná - klidně třeba v sedě, opřená do gauče a s hračkou visící z tlamy....
...nejsem tu prvni den.
Pokud uz nekdo doda foto, rekne to vzdy vic, jak tisic slov....
Ja jsem z fotky zadavatelky skepticka.
Nu coz?
Trebas to vysvetli.
...no a ja v tom od zacatku vidim "velky spatny"....
Ale co, diskuse je otevrena vsemu (i duchum) :)
Radsi sem "hodim sul".
"Tak trebas proto, ze pes ma chodit spat na sve misto."
ale božíčku, to je v nějaké vyhlášce, že pes má chodit spát na své místo?!
zadavatelko, tohle dělá můj pes
když má vzestup emocí, energie (když ještě večeřel večer, když narazí na stopu háravky, když mu voní kocour, když....když....když.....). Vyventiluje se, když to bylo po jídle, tak si odbrkne, případně chvilku schrupne a odejde spát.
Nepovolené textilie měníme za povolené (povel pusť, díky čemuž se žádné vrčení nekoná ), když se odsune do ložnice, peřinu mu vezmu. Pokud by se místo zklidnění naopak vytáčel do vyšších obrátek, tak si ho dám na vodítko a šup vyčurat ven, ale tohle už pár let nenastalo.
S věkem tato potřeba klesá, a nejen tedy s věkem, ono je potřeba i trošku toho výchovného působení.....
Platí - pokud nechci, aby se pes nějak choval, tak mu to znemožním (tedy žádná postel, žádné žužlání čehokoliv, místo zákusu se jít projít....).
Nebo mu to chování nechci brát, ale koriguji do povolené formy, tedy třeba postel nechám, vezmu peřinu, místo peřiny mu dám nějaký jeho hadr, hračku.......nebo ho naučím na jeho pelíšek, pokud nějaký má.........každý dle svých představ
Jeeeejda, to je normalni psychologie- pes si cumlanim navozuje libe pocity, ktere mel, kdyz sal od matky. Tak jak decka cumlaji cumel a kdyz jim ho chcete vzit vriskaji.
Nahradte deku necim, co zuzlat muze a neberte mu to. Moje fenka tak cca 4 roky usinala s bycim penisem v hube- dala jsem ji ho vzdy pred spanim a ona se pak naucila si ho dones, kdyz se slo do hajan. Jeste jsem ji ho drzela, takze ve mne ma duveru, a neboji se, ze ji ho seberu, protoze nemam ani duvod.