Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.8.2019 20:32
lilgucci

XXX.XXX.3.96

Ahoj :) Tak jsme si ve čtvrtek přivezli domů nového parťáka 💙 Po ztrátě naší milované fenečky😔 Chci aby se měl co nejlíp,(až teď jsem se pořádně začala zajímat o složení krmiv,a celkově o psí comfort) chtěla bych tedy poradit od vás co máte doma Yorky,co dáváte za granulky? Brit Care,Calibra,Acana? Čistíte jim zoubky ? Od jakého věku ? A jaký šampon je kvalitní přímo na Yorky,nebo na tom nesejde ? Nějaké vychytávky pro pejska? Chtěla bych pro nej nějakou pěknou přenosnou tašku,třeba na delší výlety atd... budu rada za všechny odpovědi a tipy 🙃 Gučíka mám bez PP,jen na mazlení,žádné výstavy ani množení.. je to miláček 😇

4.8.2019 20:58
lupus4

XXX.XXX.205.61

na milionté opakování stejných dotazů už jen kopíruji staré odpovědi

Určitě chcete pro svého psa to nejlepší, že ?
Tak přestaňte řešit % mouček a jinejch srágor v amarounech a zde máte námět k zamyšlení
citace Saola
pro štěně je nejdůležitější pestrá a kvalitní strava, založená na základních a pokud možno neupravovaných komponentech. Tedy syrové maso, vnitřnosti, kosti na žvýkání, vejce, tvaroh, syrová či dušená zelenina, ovoce, dobře stravitelné přílohy (těstoviny, rýže, brambory, pohanka apod.). Na granule zapomeňte, pokud žijete v normální civilizované domácnosti, tj. máte k dispozici ledničku a mrazák. Pak žádné granule nepotřebujete, a rozhodně je nepotřebuje ani vaše štěně. Granule jsou jen balast, jen doplněk ke krmné dávce, ale její základ by měl být u psa vždy postaven na mase.

http://manwe.eu

dopátrat se (každý jinak)k tomu, že granule ve skutečnosti nestačí pro žádného psa, že si tak odbývat nezaslouží, a už vůbec nejsou lék, ...

krmte maso
https://www.radaveterinare.cz/pes/clanky/barfovani-a-krmeni-psa-je-o-zdravem-selskem-rozumu-rika-veterinar-milan-stourac-94.

pro jorka sranda

a k výchově třeba
F.Šusta :

1) Trénink je rozhovor, ve kterém má i váš pes co říct
2) Trénink je v hlavě, v té vaší i v té zvířecí
3) Neznám druhé takové zvíře, jako je pes

tak s chutí do toho

4.8.2019 22:43
Markéta80

XXX.XXX.176.4

tašku raději větší, už ted je docela velký. Co žral ted? ten přechod raději pomalý

Uživatel s deaktivovaným účtem

4.8.2019 22:46

lilgucci napsal(a):
Ahoj :) Tak jsme si ve čtvrtek přivezli domů nového parťáka 💙 Po ztrátě naší milované fenečky😔 Chci aby se měl co nejlíp,(až teď jsem se pořádně začala zajímat o složení krmiv,a celkově o psí comfort) chtěla bych tedy poradit od vás co máte doma Yorky,co dáváte za granulky? Brit Care,Calibra,Acana? Čistíte jim zoubky ? Od jakého věku ? A jaký šampon je kvalitní přímo na Yorky,nebo na tom nesejde ? Nějaké vychytávky pro pejska? Chtěla bych pro nej nějakou pěknou přenosnou tašku,třeba na delší výlety atd... budu rada za všechny odpovědi a tipy 🙃 Gučíka mám bez PP,jen na mazlení,žádné výstavy ani množení.. je to miláček 😇

...pes s PP nemusí na výstavy, nezaručí ani 100% zdraví, jen budete mít jistotu, že to jork bude......no a to množení jste podpořila koupí psa bez PP...........

4.8.2019 22:49
GAELLE

XXX.XXX.55.67

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
...pes s PP nemusí na výstavy, nezaručí ani 100% zdraví, jen budete mít jistotu, že to jork bude......no a to množení jste podpořila koupí psa bez PP...........

přesně !!! pes bez pp na žádné výstavy beztak nemůže. a množení jste podpořila.................

4.8.2019 22:55
Markéta80

XXX.XXX.176.4

snad to nekupovali jako jorka? Jestli jen jako křížence tak ok. Na jorka je to dle fotky hodně veliké a ten výraz není jako jork, kdo ví co se tam přimíchalo. A nebo to bude ten xl jork

4.8.2019 23:02
Terven

XXX.XXX.160.10

Markéta80 napsal(a):
snad to nekupovali jako jorka? Jestli jen jako křížence tak ok. Na jorka je to dle fotky hodně veliké a ten výraz není jako jork, kdo ví co se tam přimíchalo. A nebo to bude ten xl jork

Trochu v něm vidím shih tzu.

5.8.2019 00:42
Markéta80

XXX.XXX.176.4

Terven napsal(a):
Trochu v něm vidím shih tzu.

já taky, by mne zajímal věk a váha. Má i dost silné packy. Naše měla ve 2m skoro 1kg Ty uši taky velké, ty se asi nepostaví.

5.8.2019 08:09
Atheira

XXX.XXX.181.160

Jenže podle sídlištních měřítek to york je. Když se poptáte takhle po různu lidí, zjistíte, že on už vlastně téměř nikdo neví, jak vypadá opravdický york. Jeho typický předobraz je štětka do komína. Ti lidi vůbec neví, že to takhle vypadat nemá. Vždyť takhle vypadají přece všichni.

5.8.2019 08:10
lilgucci

XXX.XXX.34.217

Když je můj pes bez PP znamená to ze je z mnozirny ?? Myslela jsem ze když York a York mají stěně bude to překvapivě York😲 Je od starší paní která má fenu a její o par baráku dal sousedka psa,rodiče štěněte. O fenku se moc hezky stará celý dny s ni tráví na zahradě,v malinký vesničce a fenka i štěňátka jsou naučení na Acanu granulky 🤔 takže mi přijde celkem hloupý (pardon) každý komentář tohoto stylu. Že jsem podpořila mnozirnu🤣🤣🤣 I když můj pes bude menší nebo větší,je mi to jedno,budu ho milovat dokonce i s ouskama dolu 😬

5.8.2019 08:16
lilgucci

XXX.XXX.34.217

GAELLE napsal(a):
přesně !!! pes bez pp na žádné výstavy beztak nemůže. a množení jste podpořila.................

Já sem nikde nepsala o tom že mám psa bez pp a chci s nim na výstavy 😀
Množení si představuji jinak.

5.8.2019 08:37

Tak předpokládám, že to byli taky jorkmuti bez pp s nejistými předky. Záleží spíš, kolik jste za jorkmutího oříška zaplatila. Protože pokud chtěli jen štěňata po své feně a nechtěli je namnožit pro peníze, dali je určitě za náklady. Taky máte jistě pet pas, očkovaného, čipovaného a zdravotně vyšetřeného psa.
Hlavně píšete, že jste psa už měla. Tak se snad trochu zajímám, vzdělávám se ohledně krmení, péče a výchovy případně výcviku (a neptám se jen cizích lidí na fóru).
Jinak jak už tu někdo psal, přechod na jinou stravu musí být postupný. Nesmíte mu hned nasypat misku novych granulí/dát rovnou misku plnohodnotného barfu, protože můžete způsobit zažívací potíže. Jinak pokud nechcete krmit přirozenou stravou, jak psal Lupus, tak Acana, Orijen, Artemis, ND,...by měly být docela kvalitní granule. Ale záleží, co vašemu psu nejvíce sedne. Zuby psu čistit můžete, obzvlášť pokud mu nebudete dávat kosti na okus, ale je třeba ho na to zvykat hned od mala. No a jestli existuje šampon přímo na jorky, to netuším, ale asi je to jedno. Chtejte nějaký hypoalergenní šetrný psí. A myslím, že i jorkmut je schopný ujít i výlet po svých....je to pořád pes...když ho ovšem budete tahat v tašce, tak si zvykne, že chodit nemusí.
Edit: nedělejte z malých psů neschopná miminka.

5.8.2019 08:49
Huskyjanina

XXX.XXX.255.12

lilgucci napsal(a):
Když je můj pes bez PP znamená to ze je z mnozirny ?? Myslela jsem ze když York a York mají stěně bude to překvapivě York😲 Je od starší paní která má fenu a její o par baráku dal sousedka psa,rodiče štěněte. O fenku se moc hezky stará celý dny s ni tráví na zahradě,v malinký vesničce a fenka i štěňátka jsou naučení na Acanu granulky 🤔 takže mi přijde celkem hloupý (pardon) každý komentář tohoto stylu. Že jsem podpořila mnozirnu🤣🤣🤣 I když můj pes bude menší nebo větší,je mi to jedno,budu ho milovat dokonce i s ouskama dolu 😬

Vám nevadí, že rodiče vašeho štěněte můžou být klidně bratr se sestrou? Yorci jsou tak prolezlí nemocema, že to, jestli bude menší, nebo větší je ten nejmenší problém. JInak, pokud jsou naučení na Acanu, tak krmte dál Acanou.

5.8.2019 08:59

lilgucci napsal(a):

právě že chov není tak jednoduchý jakože york plus york je york. jednak některý york je ve skutečnosti york a shitzu,nebo york a čivava, nebo york a pinč nebo cokoliv, někteří yorci jsou také silky teriéři a navíc bez selekce se neudrží znaky plemene. ne každý york je vhodný k produkci dalších yorků, pokud to plemeno má nějak vypadat.

ten váš je pěkný vořech. nebo york, ten větší. jako ať dělá radost, ale s typovým yorkem to má společného málo.

Janae1

5.8.2019 09:28
Janae1

XXX.XXX.160.6

Pejsek krásný, jenže v tomto věku jsou krásní všichni.
Nedávno tu byla diskuze, čivava, také štěně, krásné a k pomilování, jak plyšová hračka. Pak pani dala fotku po pár měsících a to už tak krásné nebylo, malej vořech z toho plyšáka vyrostl.
To je důvod, proč máme PP psy, jsem ženská marnivá a kromě povahy vybírám i dle vzhledu a mrzelo by mě, kdybych místo vysněného plemene měla vořecha.
Jasně, pes už je milovaný a nezbavila bych se ho, ale prostě to mrzí......

Ale jo, dnes je to na palici, s PP famatismem je bez PP zvíře něco jako rebelie a známka punku.

Ale vořech jménem Guči pobavil, v zemi fejkových kabelek z tržnice je to pro fejkového psa výborné jméno.

5.8.2019 10:51
Andrýsek3

XXX.XXX.38.137

Moc hezký mazlík
Napíšu mou zkušenost (už asi po 150té). Mám psa taky od starších lidí, od vymazlené fenky z inzerátu jako - labrador bez PP. O PP jsem si myslela to, že se s nimi chodí na výstavy, psí knížky jsem měla přečtené, ale tahle problematika se tam tak uplně neřešila - moje chyba, že jsem si o tom nepřečetla víc. Pes mě stál kolem 3 tisíc. Jako štěně opravdu jako labík vypadal... teď mu jsou 4 roky, je očividně křížený, i když lajk to nepozná a pořád mi budou lidi na ulici tvrdit, že vypadá jako pravý labrador. Nevypadá - jiná stavba těla, jiná hlava, povaha labradoří. Co ale dopadlo hůř je zdraví - alergie, problémy s ušima, nemocné srdce. Svého psa miluju, udělala bych pro něj cokoliv a nevyměnila ho ani za 7 psů s PP, ALE už vím, že si nikdy nekoupím psa bez PP. ANO zachránit nějakého z útulku, před utulkem, ale NE podpořit, aby se dál množili psi po nevyšetřených, třeba i příbuzných rodičích.

5.8.2019 11:02
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Janae1 napsal(a):
Nedávno tu byla diskuze, čivava, také štěně, krásné a k pomilování, jak plyšová hračka. Pak pani dala fotku po pár měsících a to už tak krásné nebylo, malej vořech z toho plyšáka vyrostl.
To je důvod, proč máme PP psy, jsem ženská marnivá a kromě povahy vybírám i dle vzhledu a mrzelo by mě, kdybych místo vysněného plemene měla vořecha.

Ale jo, dnes je to na palici, s PP famatismem je bez PP zvíře něco jako rebelie a známka punku.

Ale vořech jménem Guči pobavil, v zemi fejkových kabelek z tržnice je to pro fejkového psa výborné jméno.

Mám Gucci PP britku, je či není není fejková, když nemá štempl známé značky? Berte to jen jako legraci, ať je tu veselo
Mám dvě kočky a dva psy a všichni jsou s PP. Ne kvůli prestiži, ale proto, že chci za své peníze vysněné zvíře. Ne jeho více či méně zdařilou napodobeninu.

5.8.2019 11:20
sisi58

XXX.XXX.191.1

Tak jen do ní dámy!
Příště se na nějakou radu zeptá sousedky, nikoli lidí, co mají psy roky a jsou zkušení.
Jestli myslíte, že tím, že tu zjebete nějakou slečnu,zabráníte množení, jste na omylu.
Slečna bude mít psíka několik let, tudíž je na nějaké sekýrování pozdě.
Místo pomoci, jí nadáváte.
Pokud chcete agitovat, zajeďte si na Slovensko, do cikánských osad a tam těm množičům vysvětlete, jak to má být správně. Hodně štěstí.

Janae1

5.8.2019 11:32
Janae1

XXX.XXX.160.6

sisi58 napsal(a):
Tak jen do ní dámy!
Příště se na nějakou radu zeptá sousedky, nikoli lidí, co mají psy roky a jsou zkušení.
Jestli myslíte, že tím, že tu zjebete nějakou slečnu,zabráníte množení, jste na omylu.
Pokud chcete agitovat, zajeďte si na Slovensko, do cikánských osad a tam těm množičům vysvětlete, jak to má být správně. Hodně štěstí.

Tak já zas šťěňata od Fifinky nepovažuji za množírnu a ano proti nim zas tolik nemám. Jen mě to celé pobavilo.
Osobně si myslím, že slečna je nezletilá a od rodičů dostala psa, nemohla si moc vybírat. Rodiče řekli, že PP je drahá blbost na výstavy a tečka.
Tak třeba slečna pochopí a jednou si koupího "značkového" yorka.

Pro zajímavost, kolik přibližně stojí PP york?
Já nedávno hledala štěně, PP psi stáli 18tis a bezPP 14tis. Docela by mě zajímalo, jestli se najde někdo, kdo ušetří 4tis.

5.8.2019 11:36

Teda vážení, jen takové zamyšlení, které vůbec nevztahuju na štěně, co je tady probíráno...

Vezměme ideální svět, kde se chovají pouze psi s PP, neexistují voříšci, kříženci, psi bez PP.......takže by byli opravdu k mání jenom čistokrevní psi s PP.....a víme sami, kam to některá plemena ohledně zdraví a někdy i povah dopracovala....a nepřibývalo by při zvětšené poptávce takto zmršených plemen?? No je to samozřejmě otázka čistě teoretická.
Už třeba u berňáků je to vysloveně sázka do loterie a NO..no tam člověk taky musí hledat, kam to dopracovali dobrmani myslím taky víme, alespoň ti z nás, co je ještě pamatují jako funkční ostré psy. Je mi vysloveně líto i třeba mopsů a jim podobných plemen, kteří dokonce potřebují operaci, aby mohli normálně dýchat, dokonce jsem viděla nějaký dokument, už je to teda dlouho a nepamatuju se o jaké plemeno se jednalo...nějaké malé, že feny musí rodit pouze císařem.....jako vážení to je přeci hnus.....není ta utopie, po které někteří dychtí, cesta do pekel??

Teda chov bez PP já zatracuju úplně, za mě to nejhorší co může být, protože do takového chovu se opravdu dostávají i jedinci bez zdravotních vyšetření, bůhví po jakých rodičích......jasně najdeme i "chovatele" kteří odchovají na psech s PP, které třeba neuchovnili jenom z lenosti a zdravotní testy udělali, o štěňátka se příkladně starají, socializují, mají je vymazlené, ale ruku na srdce....kolik takových v těch počtech vrhů bez PP asi bude??

5.8.2019 11:59
sisi58

XXX.XXX.191.1

Janae1 napsal(a):
Tak já zas šťěňata od Fifinky nepovažuji za množírnu a ano proti nim zas tolik nemám. Jen mě to celé pobavilo.
Osobně si myslím, že slečna je nezletilá a od rodičů dostala psa, nemohla si moc vybírat. Rodiče řekli, že PP je drahá blbost na výstavy a tečka.
Tak třeba slečna pochopí a jednou si koupího "značkového" yorka.

Pro zajímavost, kolik přibližně stojí PP york?
Já nedávno hledala štěně, PP psi stáli 18tis a bezPP 14tis. Docela by mě zajímalo, jestli se najde někdo, kdo ušetří 4tis.

Tento za 22000,- Uf.
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/107808531/Yorksirsky-terier-s-PP.php

Bez PP 6000,-
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/107777133/Yorksirsky-terier-Jorksirsky-terier.php

A TOHLE je zajímavé! V jednom vrhu jsou s PP i bez PP
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/107746194/Yorksirsky-terier.php

Janae1

5.8.2019 12:17
Janae1

XXX.XXX.160.6

"Teda chov bez PP já zatracuju úplně, za mě to nejhorší co může být, protože do takového chovu se opravdu dostávají i jedinci bez zdravotních vyšetření, bůhví po jakých rodičích......jasně najdeme i "chovatele" kteří odchovají na psech s PP, které třeba neuchovnili jenom z lenosti a zdravotní testy udělali, o štěňátka se příkladně starají, socializují, mají je vymazlené, ale ruku na srdce....kolik takových v těch počtech vrhů bez PP asi bude??"

Já si myslím, že líných bezPP chovatelů je většina, ty my jsou i jedno. Kdybych znala fenu, psa i chovatele, tak si takové štěně koupím. Jenže ti odchovají jeden max dva vrhy a dál na to kašlou.
Průšvih jsou množitelé, co si množením přivydělávají, je jich méně, ale vrhů více, hádám, že většina bezPP šťěňat na Bazoši budou od této skupiny.
A třetí skupina jsou množírny ze starých kravínů, tam si myslím, že se na Bazoš dostane málo a většinou opravdu nemocní psi, ti zdraví jdou do zahraničí.

A pak tu jsou různí asociálové z osad, ale ti neizerují.

Mimo téma, desetiletý kluk chtěl psa, neměla jsem problém, ale vybrat plemeno byl problém. Zadání znělo,max 15kg, krátké chlupy, zdravé plemeno, lehce ovladatelné a mírné plemeno, vzhledově vhodné pro kluka (pudl by neprošel). Prostě pes, který by mohl fungovat v dětské partě na vsi a spal s klukem v posteli, tak jako to znám ze svého dětství já a nebyl to vořech. Neřešitelné, plemen je stále málo.
Já jsem měla jezevčíka, ale co si budeme povídat, občas někoho rafnul (většinou mě) nebo zakousl nějakou slepici, to by dnes neprošlo.
Nakonec jsme pořídili obříka a kluk s ním alespoň chodí na cvičák.

5.8.2019 12:38
impact

XXX.XXX.19.197

sisi58 napsal(a):
Tento za 22000,- Uf.

Bez PP 6000,-
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/107777133/Yorksirsky-terier-Jorksirsky-terier.php

Jestli je na tom poslednim inzeratu neco zajimave, tak rozhodne to, ze neumite cist.

MATKA je bez PP a OTEC je s PP. Nic o papirech stenat tam neni. Ale tak hlavne, ze jste si mohla odplivnout.

5.8.2019 12:43
impact

XXX.XXX.19.197

sisi58 napsal(a):
Tento za 22000,- Uf.

Bez PP 6000,-

A ten prvni inzerat? Pes je naprsto standardni a PREZUBENY. U takoveho psa by mohla byt cena klidne i vyssi, protoze uz je zcela jasne, ze mu vysly zuby, varlata, vyska, vzhled, atd. Evidente sisi moc chovu psu nerozumite, kdyz mate na takove stene vykulene oci.

5.8.2019 12:44

ale ať si každý pořizuje pejska,který se mu líbí a který odpovídá jeho finančním i jiným možnostem, ale prosím, svět by byl lepší, kdyby si lidi rovnou přiznali, že kupují a mají malého voříška střapatého, ne yorkšírského teriéra.

Janae1

5.8.2019 12:49
Janae1

XXX.XXX.160.6

impact napsal(a):
Jestli je na tom poslednim inzeratu neco zajimave, tak rozhodne to, ze neumite cist.

MATKA je bez PP a OTEC je s PP. Nic o papirech stenat tam neni. Ale tak hlavne, ze jste si mohla odplivnout.

Ale to neznamená, že není možné.
Naše doktorka má bez PPkočku, sourozenci mají PP.
Kočka má zalomený ocas, vysvětlení chovatelky je, že by kotě musela utratit, proto ho prodává "na černo" bez průkazu, ale vše je tajné, nikdo to nesmí vědět, jinak by ji zlý klub připravil o chovku.

Jednoduše chovatelka nechce aby se vědělo, že má v chovu vadu, tak prodává bez papírů.
O chovce našeho psa bych mohla psát romány, vlastně i o klubu.
Jenže stále mám jistotu, že mi ze štěněte vyroste plemeno, zakladalka už vlastně teď ví, že to bude "ten větší york".

5.8.2019 12:50
impact

XXX.XXX.19.197

Janae1 napsal(a):
Kočka má zalomený ocas, vysvětlení chovatelky je, že by kotě musela utratit, proto ho prodává "na černo" bez průkazu, ale vše je tajné, nikdo to nesmí vědět, jinak by ji zlý klub připravil o chovku.

Jednoduše chovatelka nechce aby se vědělo, že má v chovu vadu, tak prodává bez papírů.
Jenže stále mám jistotu, že mi ze štěněte vyroste plemeno, zakladalka už vlastně teď ví, že to bude "ten větší york".

Coz nic nemeni na faktu, ze sisi neumi cist a planta kose s banama.

5.8.2019 12:50
sufle

XXX.XXX.153.58

lilgucci napsal(a):

Příště, až se budete chtít na něco zeptata tady na ifauně, v žádném případě nepište, že máte psa bez PP. Jinak radu nedostanete (tady poradili snad jen lupus a Tenurri)
Ifauna bohužel zavání až fanatismem.

Já neporadím, protože s těmito psy nemám zkušenosti.
Pejsek je moc pěkný a určitě vám bude dělat radost.

Ad ceny bez PP:
Mám křížence za 4500,-. Byly to moje peníze, dala jsem je dobrovolně. A jestli dám dvacet tisíc za PP psa nebo za bez PP psa je čistě moje věc a nikomu do toho nic není. Je to prostě pes, zvíře a pro mě mají oba hodnotu naprosto stejnou. (Jak se zde stále píše, pořizovací cena je často zanedbatelná oproti celoživotním nákladům)

Množírny mi také vadí a dost, ale také mi vadí nazývat každého, kdo má štěňata po své Ťapce množkou.

5.8.2019 12:58
impact

XXX.XXX.19.197

sufle napsal(a):
Příště, až se budete chtít na něco zeptata tady na ifauně, v žádném případě nepište, že máte psa bez PP. Jinak radu nedostanete (tady poradili snad jen lupus a Tenurri)

Ad ceny bez PP:
Mám křížence za 4500,-. Byly to moje peníze, dala jsem je dobrovolně. A jestli dám dvacet tisíc za PP psa nebo za bez PP psa je čistě moje věc a nikomu do toho nic není. Je to prostě pes, zvíře a pro mě mají oba hodnotu naprosto stejnou. (Jak se zde stále píše, pořizovací cena je často zanedbatelná oproti celoživotním nákladům)

Množírny mi také vadí a dost, ale také mi vadí nazývat každého, kdo má štěňata po své Ťapce množkou.

Bože, ještě že ne všichni jsou takoví sobci.

5.8.2019 13:13

sufle napsal(a):

Ad ceny bez PP:

každý vidí na první pohled, že ten pejsek nemá PP, protože prostě vypadá jako "ten větší york" a ti průkaz nemívají.

5.8.2019 13:29
Sapp

XXX.XXX.70.163

Janae1 napsal(a):

Vysvětlení té chovatelky je lživé, protože takové kotě se nemusí utrácet, koťat se zálomky ocasů je dost a prodávají se na mazlíka - normálně s PP, jen se dá přetisk "nevhodný do chovu". V další větě potvrzujete, souhlasím, já jen dovysvětluju

5.8.2019 13:51
Markéta80

XXX.XXX.176.4

to ani psát nemusela že nemá PP, na první pohled to není jork a pokud za něj dala víc jak 2000 Snad bude zdravý co je to nejdůležitější

Janae1

5.8.2019 14:40
Janae1

XXX.XXX.160.6

každý vidí na první pohled, že ten pejsek nemá PP, protože prostě vypadá jako "ten větší york" a ti průkaz nemívají.

Souhlasím, je i moc hezký, ale pak by se téma mělo jmenovat "Můj pejsek, ten větší york".

Ale k tématu. Krmení zde padlo a kosmetiku poradí v salonu, ti větši yorci bývaj vystříhaní, tak počítám, že i zakladatelka s Gučim zajde k holiči.

5.8.2019 15:59
sufle

XXX.XXX.153.58

impact napsal(a):
Bože, ještě že ne všichni jsou takoví sobci.

Ano, máte pravdu, nejsem sobec. A ani šmahem neodsuzuji lidi, které neznám.

V současné době mám dva útulkáče a jednu PP fenu. Ano, jedna útulková fena mě stála 4500,-
Před čtyřmi lety jsem si vzala těžko umístitelného dobrmana též z útulku, bohužel zemřel na torzi.
Tito psi mě stály nemalé peníze, ale je to moje volba.

Vím, že na vás nemám, ale každý děláme co můžeme.

5.8.2019 16:00
sufle

XXX.XXX.153.58

Tak to samozřejmě souhlasím.

5.8.2019 18:07
lilgucci

XXX.XXX.34.217

Huskyjanina napsal(a):
Vám nevadí, že rodiče vašeho štěněte můžou být klidně bratr se sestrou? Yorci jsou tak prolezlí nemocema, že to, jestli bude menší, nebo větší je ten nejmenší problém. JInak, pokud jsou naučení na Acanu, tak krmte dál Acanou.

Co se tyče rodičů mamka s PP pejsek bez 🤷🏻‍♀️

5.8.2019 18:09
lilgucci

XXX.XXX.34.217

sufle napsal(a):
Tak to samozřejmě souhlasím.

Je to možné mamku ma s pp táta bez ale oba dva vypadali skoro stejně co se tyče obličeje srsti atd.. oba do 3 kg pes možná 3,5

5.8.2019 18:19
lilgucci

XXX.XXX.34.217

sufle napsal(a):

Ad ceny bez PP:

Děkuji,alespoň někdo normální... za pejska jsem dala 5000.- zemřela mi moje fenecka bylo mi smutno a 25000 na papiraka jsem proste neměla.. to radši investují do něj. V mem okoli ani yorci nejsou jeli jsme pro nej 5 hodin🙃
Mnozirny rozhodne nesnáším a vadí mi i teda ze teď jsem považována za podporu mnozirny🤨 mělo by se to tu jmenovat ‘Spiknutí majitelů papiraku’🤣🤷🏻‍♀️

5.8.2019 18:24
lilgucci

XXX.XXX.34.217

sisi58 napsal(a):
Tak jen do ní dámy!

Děkuji 😒

5.8.2019 18:28
sisi58

XXX.XXX.191.1

impact napsal(a):

Už zase začínáte?
Jaké plivání. Vybrala jsem 3 inzeráty. Co je na nich poplivaného,vy modrá hlavo???

5.8.2019 18:31
lilgucci

XXX.XXX.34.217

Janae1 napsal(a):

To si děláte srandu ? To tu budete soudit i jméno psa ? Někdo vola hold na psa Guči ale jiný zase Hani,Šimone,Pepíku 🤨 řekla bych ze to je asi úplně jedno
Když se někdo jmenuje Růženka taky pochybuji o tom ze je to princezna Růženka z pohádky 😀 a nebo se pletu ? Nevím určitě se růže nevysmeju ze je fejkova princezna

5.8.2019 18:36
sisi58

XXX.XXX.191.1

impact napsal(a):
Coz nic nemeni na faktu, ze sisi neumi cist a planta kose s banama.

Poslyšte, že někdo něco špatně přečte, vás ještě neopravňuje mě urážet. Máte napsat, je to blbě. Navíc, ten inzerát už tam není, tak mohu mít klidně pravdu já a mýlíte se vy.
Jestli se potřebujete vyventilovat, najděte si někoho jiného.
Nejste zase taková borka, abyste se mohla povyšovat nad druhé.
Znáte jen dvě témata, kastrace a množírny. A s tím tu operujete,jak válečný chirurg. Asi stejně citlivě.

5.8.2019 18:42
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

lilgucci napsal(a):
Děkuji,alespoň někdo normální... za pejska jsem dala 5000.- zemřela mi moje fenecka bylo mi smutno a 25000 na papiraka jsem proste neměla.. to radši investují do něj. V mem okoli ani yorci nejsou jeli jsme pro nej 5 hodin🙃
Mnozirny rozhodne nesnáším a vadí mi i teda ze teď jsem považována za podporu mnozirny🤨 mělo by se to tu jmenovat ‘Spiknutí majitelů papiraku’🤣🤷🏻‍♀️

Množírny nesnášíte, jela jste pro psa 5h. Promiňte, ale o ženské nic nevíte a takových habaďůr na kupce, jsou množiči schopní vycucat z prstu 10. V dnešní době televizí, internetu, kde kolují hromady reportáží, už by vám to mohlo být jasné. Ne, nemusí to být ten případ a byly to možné jen dvě ne moc chytré sousedky, které sprskly dva psy, co vypadali jako jorci. Jenže to se nikdy nedozvíte, nebo jste si je proklepla třeba u lidí ve vsi? Další věc je, že prý fena má PP. Tomu věříte, nebo jste ho viděla? Totiž množit na PP feně neuchovněné, je také proti pravidlům chovu. Prostě slušný člověk se svědomím by to neudělal.
Nejsem PP fanatik, většina našich rodinných psů a psích kamarádů jsou voříšci. Ti psi za své majitele nemůžou. Někdo neuhlídá, stane se, i lidem. Ale zrovna záměrné množení se sousedkama je akorát plehnění psů, kterých je mraky a ti co si vy nevezmete, ani nikdo vám podobný, skončí v útulcích a nebo těch množírnách, proti kterým ste. Takže proto to štve konkrétně mne.

5.8.2019 18:49
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

sufle napsal(a):
Ano, máte pravdu, nejsem sobec. A ani šmahem neodsuzuji lidi, které neznám.

V současné době mám dva útulkáče a jednu PP fenu. Ano, jedna útulková fena mě stála 4500,-
Před čtyřmi lety jsem si vzala těžko umístitelného dobrmana též z útulku, bohužel zemřel na torzi.
Tito psi mě stály nemalé peníze, ale je to moje volba.

Vím, že na vás nemám, ale každý děláme co můžeme.

Vzít si psa z útulku předci nemůžete srovnávat s podporou množičů a množíren?!? Od vás je to něco úplně jiného a jistě nikdo nebude vaši volbu řešit.

5.8.2019 19:15

Všechno tu už bylo řečeno, tak sem jen dám k zamyšlení info z jednoho útulku. Mně to překvapilo, fakt jsem nečekala, že nejvíc psů v útulcich je z této skupiny.
https://www.facebook.com/Dogpoint/photos/a.191740560868278/1163304277045230/?type=3&theater

5.8.2019 19:20
GAELLE

XXX.XXX.55.67

lesnížínka napsal(a):
Množírny nesnášíte, jela jste pro psa 5h. Promiňte, ale o ženské nic nevíte a takových habaďůr na kupce, jsou množiči schopní vycucat z prstu 10. V dnešní době televizí, internetu, kde kolují hromady reportáží, už by vám to mohlo být jasné. Ne, nemusí to být ten případ a byly to možné jen dvě ne moc chytré sousedky, které sprskly dva psy, co vypadali jako jorci. Jenže to se nikdy nedozvíte, nebo jste si je proklepla třeba u lidí ve vsi? Další věc je, že prý fena má PP. Tomu věříte, nebo jste ho viděla? Totiž množit na PP feně neuchovněné, je také proti pravidlům chovu. Prostě slušný člověk se svědomím by to neudělal.
Nejsem PP fanatik, většina našich rodinných psů a psích kamarádů jsou voříšci. Ti psi za své majitele nemůžou. Někdo neuhlídá, stane se, i lidem. Ale zrovna záměrné množení se sousedkama je akorát plehnění psů, kterých je mraky a ti co si vy nevezmete, ani nikdo vám podobný, skončí v útulcích a nebo těch množírnách, proti kterým ste. Takže proto to štve konkrétně mne.

6.8.2019 09:24
impact

XXX.XXX.19.197

sisi58 napsal(a):
Poslyšte, že někdo něco špatně přečte, vás ještě neopravňuje mě urážet. Máte napsat, je to blbě. Navíc, ten inzerát už tam není, tak mohu mít klidně pravdu já a mýlíte se vy.
Jestli se potřebujete vyventilovat, najděte si někoho jiného.
Nejste zase taková borka, abyste se mohla povyšovat nad druhé.
Znáte jen dvě témata, kastrace a množírny. A s tím tu operujete,jak válečný chirurg. Asi stejně citlivě.

Proto jsem ten inzerát screenovala. Takže ne, nemáte pravdu a ještě vypouštíte nesmyslné spekulace. Žádná půlka vrhu s PP a druhá bez tam není.

Vy modrá hlavo.

6.8.2019 10:13
Andrýsek3

XXX.XXX.38.137

impact napsal(a):
Proto jsem ten inzerát screenovala. Takže ne, nemáte pravdu a ještě vypouštíte nesmyslné spekulace. Žádná půlka vrhu s PP a druhá bez tam není.

Vy modrá hlavo.

Co takhle prášek na uklidnění?

6.8.2019 10:14
assil

XXX.XXX.225.195

Všechno tu už bylo řečeno, tak sem jen dám k zamyšlení info z jednoho útulku. Mně to překvapilo, fakt jsem nečekala, že nejvíc psů v útulcich je z této skupiny.
https://www.facebook.com/Dogpoint/photos/a.191740560868278/1163304277045230/?type=3&theater

Ten graf je pěkná blbost, útulek samozřejmě neví, odkud psi jsou a jako množírny zřejmě bere jen psy zachráněný z těch otřesných podmínek mediálně prezentovaných. Podle mých zkušeností většina psů (a zřejmě to bude případ i tady zadavatelky) je z takových těch domácích množíren, které slouží lidem jako černý přivýdělek.

6.8.2019 10:30
impact

XXX.XXX.19.197

Andrýsek3 napsal(a):
Co takhle prášek na uklidnění?

Proč? Modrá hlavo mi řekla sisi. Tak šup, taky ji běžte napomenout.

6.8.2019 10:32

assil napsal(a):
Ten graf je pěkná blbost, útulek samozřejmě neví, odkud psi jsou a jako množírny zřejmě bere jen psy zachráněný z těch otřesných podmínek mediálně prezentovaných. Podle mých zkušeností většina psů (a zřejmě to bude případ i tady zadavatelky) je z takových těch domácích množíren, které slouží lidem jako černý přivýdělek.

Taky mi není jasný, jak k tomu grafu přišli, jak by mohli vědět, odkud psi pocházejí....netuším vůbec, jak to chodí v útulcích. Ale oni tvrdí i to, co vy v poslední větě, že nejvíc je jich právě z domácího množení.

6.8.2019 11:29
assil

XXX.XXX.225.195

Taky mi není jasný, jak k tomu grafu přišli, jak by mohli vědět, odkud psi pocházejí....netuším vůbec, jak to chodí v útulcích. Ale oni tvrdí i to, co vy v poslední větě, že nejvíc je jich právě z domácího množení.

Oni píšou o domácím množení a la fena musí mít jednou štěňta, já píšu o domácích množkách, kde jsou psi jen hospodářským zvířetem a zdrojem peněz a ždímou se úplně stejně jako ve stodolových množkách.

6.8.2019 12:27

assil napsal(a):
Oni píšou o domácím množení a la fena musí mít jednou štěňta, já píšu o domácích množkách, kde jsou psi jen hospodářským zvířetem a zdrojem peněz a ždímou se úplně stejně jako ve stodolových množkách.

Asi je to taky útulek od útulku. Pokud do některého převezou všechny pejsky z takové množírny, jak píšete vy, tak samozřejmě pak mají úplně jiné skóre.

6.8.2019 13:09
assil

XXX.XXX.225.195

Asi je to taky útulek od útulku. Pokud do některého převezou všechny pejsky z takové množírny, jak píšete vy, tak samozřejmě pak mají úplně jiné skóre.

Z takový domácí množírny se právě psi nikam do útulku nevozej, z těch akorát pochází dost těch štěňat koupených jako "z jediného vrhu po naší fence". Ve skutečnosti jsou to štěňata z domácích množek. Proto píšu, že ten graf je nesmysl, protože nerozlišuje domácí (roz)množení a domácí množky a v podstatě jako množky bere jen těch pár medializovaných případů, kdy už to byl fakt extrém. Ale množky jsou i lidi, co maj jednu fenu na ukazování zájemcům, pro kterou štěňata rodí dalších 10 žijících za barákem na betonovým malým dvorku, který sice obvykle nejsou kost a kůže, ale jsou degradovaný jen na hospodářská zvířata kterým se jednou za den hodí kastrol se žrádlem a vybere štěně z pelechu, protože přijedou zájemci, kteří jsou ochotní za něj dát pár tisíc. Malé náklady, velký zisk a načerno. To by si lidi měli uvědomit, že většina množek vypadá takto a ne tak, jak to vidí v televizi. A že když jim úplně cizí člověk říká My jsme jen chtěli štěńátka po naší fence, tak by neměli být důvěřiví jak nějaký malý ditě. A v útulku by teda tohle měli vědět tuplem a ne prezentovat ten nesmyslný graf.

6.8.2019 15:19
sisi58

XXX.XXX.2.244

impact napsal(a):

Vy modrá hlavo.

Impact= jediny neomylny a spravedlivy. Ostatni jsou hloupi a na vas nemaji. Az budete jednou padat ze sveho piedestalu,bude to opravdu tvrde pristani.

6.8.2019 15:47

No a jsme zase u toho....co tady způsobí jedno štěňátko bez PP

6.8.2019 16:34
sisi58

XXX.XXX.191.1

No a jsme zase u toho....co tady způsobí jedno štěňátko bez PP

Já vím. Nemám ráda množiče. Nesnáším týrání bezbranných, slabých a bezmocných.
Ale pokud už někdo to štěně má, tak mu místo rad číst levity? Upozornit vysvětlit, rozumné. Nadávat? Pomůže to?
Je tu tolik zkušených chovatelů, tak proč nelze majiteli pomoci, aby se i tohle štěndo mělo dobře. Neprosilo se o narození a když už tu je a někdo je ochotný se ptát,co je pro něj nejlepší,je fajn, když někdo pomůže, poradí.
Ale v poslední době se každá diskuze zvrhne v debatu o množírnách, kastraci a sporu o bezpapírácích x psech s PP.
K čemu to je?

6.8.2019 16:54
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.229.104

K ničemu to není. Jen k tomu,že z fauny opět odchází dalsi člověk se špatným pocitem. Přitom zakladatel mi přišel fajn. Člověk co má rád pejsky a snaží se najít radu.

Možná to je zde účel? aby zde zůstala jen ta skupinka ,která se zde usadila a nikdo nový nemá šanci 😳

Přitom jsem vlákno rozklikla s dobrým pocitem ,ze si počtu. ... A opět 👎 pomalu me to zde taky přestává bavit. Kazda diskuze, každý nový zadavatel zde dostane takovou čočku - vždy se najde něco, zač ho zadupat. Ať to udělá tak či onak, vždy to dopadne stejne 😩

6.8.2019 17:35

Náhodou, to byl jasnej úvodní příspěvek, trochu provokace :P
Miláček voříšek za pět litrů plus cesta, protože je to jen na mazlení. Hlavně vyřešit nejlepší šampon a tašku, páč na dlouhý výlety teriér určitě dělanej není.
Ještě by v tom dotazu mohlo být, co má dělat, když ji kouše do rukou a útočí na ni

6.8.2019 17:54
Markéta80

XXX.XXX.176.4

Miláček voříšek za pět litrů plus cesta, protože je to jen na mazlení. Hlavně vyřešit nejlepší šampon a tašku, páč na dlouhý výlety teriér určitě dělanej není.
Ještě by v tom dotazu mohlo být, co má dělat, když ji kouše do rukou a útočí na ni

to třeba ještě přijde Jorků bez PP je celý net tak je to dost úlet jezdit někam 5h, to asi jeli dost na slepo

6.8.2019 18:18

I kdyby to provokace byla......ve své podstatě se to tady vždycky místo nějakých smysluplných rad zvrtne na diskuzi o množírnách. Nechci to číst celé znovu, ale jediný smysluplný příspěvek je hned ta první reakce od lupus4 (jestli jsem ještě nějakej přehlídla, tak se omlouvám), pak už to zase "žije" vlastním životem.

Jako chápu, taky mě množitelé štvou, ale tak nemůžeme to poznamenat třeba jen na okraj a držet se alespoň trochu tématu???....Jako neříkám...taky mám máslo na hlavě a taky jsem se chytla a napsala úplně mimo téma, ale vážení je to teda naše ostuda a jestli to provokace skutečně byla, tak zadavateli nezbývá než pogratulovat, povedlo se mu to tady zase rozjet.
Jestli to provokace nebyla, tak jsme vyštvali člověka, který má doma psí miminko....už ho má, takže je jedno odkud a jestli je takový a makový a už vůbec nám nepřísluší hodnotit, jaký jméno pejsek dostal.....prostě někdo má doma psí miminko a chce poradit, věřím, že možná i normálně popovídat s lidma co mají doma taky pejsky.....
Navíc diskuzi by si pak mohli přečíst i třeba novopečení majitelé malých pejsků, protože ta péče o pidi a malé psy bude asi dost podobná, ale NIC, co by jim k něčemu bylo se tady nedozví.

A bohužel tenhle nešvar nám tady kvete docela obstojně

6.8.2019 19:09

I kdyby to provokace byla......ve své podstatě se to tady vždycky místo nějakých smysluplných rad zvrtne na diskuzi o množírnách. Nechci to číst celé znovu, ale jediný smysluplný příspěvek je hned ta první reakce od lupus4 (jestli jsem ještě nějakej přehlídla, tak se omlouvám), pak už to zase "žije" vlastním životem.

Jako chápu, taky mě množitelé štvou, ale tak nemůžeme to poznamenat třeba jen na okraj a držet se alespoň trochu tématu???....Jako neříkám...taky mám máslo na hlavě a taky jsem se chytla a napsala úplně mimo téma, ale vážení je to teda naše ostuda a jestli to provokace skutečně byla, tak zadavateli nezbývá než pogratulovat, povedlo se mu to tady zase rozjet.
Jestli to provokace nebyla, tak jsme vyštvali člověka, který má doma psí miminko....už ho má, takže je jedno odkud a jestli je takový a makový a už vůbec nám nepřísluší hodnotit, jaký jméno pejsek dostal.....prostě někdo má doma psí miminko a chce poradit, věřím, že možná i normálně popovídat s lidma co mají doma taky pejsky.....
Navíc diskuzi by si pak mohli přečíst i třeba novopečení majitelé malých pejsků, protože ta péče o pidi a malé psy bude asi dost podobná, ale NIC, co by jim k něčemu bylo se tady nedozví.

Důvod to má jednoduchý, lidi se nudí a evidentně nemají co na práci.
A za mě, není to psí miminko, je to štěně. Miminko se říká mláděti člověka.

6.8.2019 19:26

A za mě to je psí miminko a je mi úplně jedno, že se tak říká mláděti člověka

6.8.2019 21:26
impact

XXX.XXX.19.197

sisi58 napsal(a):
Impact= jediny neomylny a spravedlivy. Ostatni jsou hloupi a na vas nemaji. Az budete jednou padat ze sveho piedestalu,bude to opravdu tvrde pristani.

Sisinko není umění vystoupat nahoru a už vůbec není umění spadnout na držku.

Umění je umět se znovu zvednout a umět přijmout svoje chyby. Jen tak člověk může jít hrdě dál. ✌️

A tohle konkrétně Vám ještě dost chybí. Páč místo toho mě zasypete nadávkami a to je mi prostě k smíchu.

6.8.2019 21:45
lilgucci

XXX.XXX.42.145

Děkuji za zastání,myslela jsem ze tu jsou slušní lidé co mají radi zvířata a jsou ochotni poradit .. ale bohužel psi miminko ano i pro me je to psi miminko a můj malinkej kluk 😀
🤭😍,protože nemá PP je tady pro ty blbce nejakej odpad😞
Chlubí se tu jak mají doma papiraky a přitom maji oni sami doma křižovatku, je mi z nich špatně...🤮

6.8.2019 21:50
lilgucci

XXX.XXX.42.145

Markéta80 napsal(a):
to třeba ještě přijde Jorků bez PP je celý net tak je to dost úlet jezdit někam 5h, to asi jeli dost na slepo

Tak se podívejte na Karlovy Vary ;) kolik jorku je k dostání v mem okolí ;) přesně tak ani jeden . A navíc to je můj úlet takže vás to určitě trápit nemusí

6.8.2019 21:55
lilgucci

XXX.XXX.42.145

Konkrétně já nudný život nemám abych se musela navazet do ostatních. Když mám chvíli rada bych si přečetla něco o tom co je nejlepší pro me stenej ;) ale to se tu bohužel nedozvim .. ubohé místo rad si tu přečtu jaká jsem kráva ze sem jela 5h a ze sem za nej dala 5 litru a bla bla bla 😃😃😃😃 jela bych pro nej i 20 hodin protože mi stačila jedna fotka na zamilovaní se do nej

6.8.2019 22:04

lilgucci napsal(a):
Děkuji za zastání,myslela jsem ze tu jsou slušní lidé co mají radi zvířata a jsou ochotni poradit .. ale bohužel psi miminko ano i pro me je to psi miminko a můj malinkej kluk 😀
Chlubí se tu jak mají doma papiraky a přitom maji oni sami doma křižovatku, je mi z nich špatně...🤮

Víte tady ani tak nejde o papíry....bohužel dnes je praxe taková, že ani nemusíte poznat, že je pejsek z množírny...ti lidé, co pejsky prodávají nejsou hloupí a štěňátko odprezentují v obývacím pokoji s fenečkou, která ani není jeho maminkou. A bohužel takoví pejsci mívají i hodně zdravotních problémů. Takže držím palečky, aby váš pejsek nebyl jedním z nich a aby vám dělal radost. Sama jsem měla ovčandu bez PP, ale od lidí, které jsem osobně znala a přesně jsem věděla, co jsou rodiče štěněte zač....a že matka štěňat nebyla uchovněná, protože prostě byla přerostlá, ale měla zkoušky z výkonu a navíc byla z chovu, který měl "jméno" otec chovný, bohužel neuhlídali...no nic to sem nepatří.
Ráda bych vám napsala něco smysluplného k tomu, na co jste se ptala, ale s malými pejsky nemám absolutně žádnou zkušenost, jen bych se přimlouvala, abyste eventuelně zvážila krmení "masíčkem" . Jinak ohledně těch zoubků, znám dost jorků, co chodí pravidelně k vetovi na odstraňování zubního kamene, slyšela jsem, že na to trpěj, ale nevím, je to spíš info "jedna paní povídala". Šampon si myslím, že není specielně podle plemen, když jsem měla afgána, tak jsem používala šampony s norkovým olejem a bylo to na srsti znát, ale už je to x-let, nevím zda se to ještě vyrábí. Nicméně můj názor je pejska zbytečně nekoupat. S výběrem tašky vám určitě poradí i v nějakém "lepším" zverexu, ale myslím, že jorkšírci mají svoje nohy a samozřejmě s ohledem na věk, klidně nějakou túru zvládnou, pokud to nejsou "kabelkoví" psi, kteří se soustavně nosí.

6.8.2019 22:05
Markéta80

XXX.XXX.176.4

nejlépe s péčí o štěně poradí chovatel , já můžu volat klidně v noci Zatím chovatelka volá ne jak se máme a jak zapadla mezi starší fenky

6.8.2019 22:12
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

lilgucci napsal(a):

No, nikdo nenapsal, že je váš pes nějaký odpad. A místo toho, aby jste si řekla: sakra, asi jsem naletěla, příště budu chytřejší a budu psa vybírat pečlivěji, tak tady osočujete lidi, kteří to tak udělali, tedy udělali to správně? Dobře, konkrétně já, jak jste přišla na to, že mám doma voříška? Víte, kupovala jsem si psy v mých bezmála 38letech, až tehdy, kdy jsem měla postavený dům(tedy vyřešeno bydlení) a peníze na to, abych si mohla koupit drahé psy a případně peníze na veterinu, kdyby onemocněli. Psy jsem chtěla léta, ale ne do bytu. Nemusím mít všechno a hned, nejsem malé děcko.
Sardullah už napsala vlastně všechno, přimlouvám se ke krmení masem. A jinak. Takových jorků jako máte vy tady běhá kolem tak 5. Jsme vesnice, klidná část, kde se dá pohodlně procházet s pejsky na volno a ani jeden z nich se nenosí, všichni hezky běhají. Jork je teriér, tedy odolný čilý pes, nedělejte z něho hračku.

6.8.2019 22:20

lilgucci napsal(a):

Ale to tady přece nikdo nenapsal. Je to pes jako každej jinej a žádnej odpad. štěně nemůže za to jak a kde se narodilo...problém je jen v přístupu k této problematice množení psů...ať už velkého nebo domácího a díky tomu, že lidi pořád tyto psy prodají za pár tisíc a přivydělají si skoro bez nákladů, se situace bohužel nikdy nezmění.
Já osobně bych se právě u takových inzerátů bála i toho, že je to podvod. Lidi vám mohou navykládat cokoliv a psa klidně jen přivézt, ale zase byste asi poznala, jestli jsou štěňata zanedbaná..těžko říct....
Problém je, že tito množiči vydávají takové psy za "čistokrevné" a nikdo vám neřekne, že netuší, co je v jejich psech přimícháno a jestli a jaké problémy měly předchozí generace, což u registrovaných a hlídaných chovů všechno dohledáte. Tady nemají ani šanci zjistit, jestli vybraní rodičové štěňat nejsou příbuzní...
Ona je to trochu morální otázka, protože psů je všude plno. Já bych si takové štěně i vzala, ale třeba jen za náklady (každopádně by mi bylo proti srsti, že to bylo plánované spojení). Chápu že pes z registrovaného chovu stojí hodně...případně méně nestandard, kterého možná každý taky nechce. Ale ona i cena krytí kvalitním psem je docela vysoká...dále musíte vybírat ze zdravých zvířat, standardních představitelích plemene, dále se řeší i povahy a další věci kolem (nevím na co by se měli testovat jorci, ale určitě mají také své genetické problémy a nebude jich nejspíš málo, vzhledem k oblíbenosti plemene). Ono koupit si parťáka z registrovaného kvalitního chovu není opravdu jen o prestiži ani o výstavách...je v tom schované mnohem víc. Mluvím ale o kvalitních chovkách, kterým jde především o plemeno a psy jako takové...bohužel ne každá chovatelská stanice taková je...jsou i ty špatné a člověk musí hledat (někdy docela dlouho).
Každopádně vám přeju, ať je psík hlavně zdravý a dělá vám radost, ať už z něj vyroste cokoliv, ale možná by nebylo od věci se nad těmito věcmi také zamyslet...oni to ti lidé tady nepíšou jen pro nic za nic, i když někdy je to podané docela ošklivě .

6.8.2019 22:23
Markéta80

XXX.XXX.176.4

lilgucci napsal(a):

jasně, nejlepší obrana útok nenapíšete zákl údaje ale chcete rady. Krmení, základní je čím krmila "chovatelka" . U šamponu, on bude v srsti nebo stříhaný? V tom je dost zásadní rozdíl. Já měla v srsti a tak kupovala drahé šampony, na ty co vidím v okolí stačí obyč ze zverimexu Taky jsme ted jela pro štěně dál než minule,ale jorků je všude dost a bez PP ještě víc Jen nechápu kdo se tady chlubí že má psy s PP . To vy jste hned musela psát že je bez PP. nedat fotku nikdo by PP neřešil, s fotkou je jasné že to jork nebude. Pokud jsou mu 2m tak dle druhé fotky je prostě obr. Jenže když neznáte rodiče, to mohl být kde kdo tak je to to jak sázka v loterii. Rozhodně nebude mít v dospělosti 2,5kg. I dle výrazu tam bude něco jiného. 5000 je pro mne dost peněz abych to dala za křížence Ale je to jedno, bude to menší pes, co je každý do 10kg, ti větší jorci mají kolem 5kg určitě, hlavní je aby byl zdravý, hlavně nohy A i s PP se dá sehnat levněji, jen to chci hledat a zjištovat. Psi jsou navíc levnější než fenky

6.8.2019 22:24

Markéta80 napsal(a):
nejlépe s péčí o štěně poradí chovatel , já můžu volat klidně v noci Zatím chovatelka volá ne jak se máme a jak zapadla mezi starší fenky

To je pravda, ale já jsem to měla se všemi "chovateli" svých psů. Ať už byl pes s PP, bez PP nebo kříženec.

6.8.2019 22:24
GAELLE

XXX.XXX.55.67

lilgucci napsal(a):
Tak se podívejte na Karlovy Vary ;) kolik jorku je k dostání v mem okolí ;) přesně tak ani jeden . A navíc to je můj úlet takže vás to určitě trápit nemusí

vy ale nemáte yorka. vy máte voříška kterého jste si mohla najít v útulku a zadarmo...................a jinak náš pes byl též kříženec a narodil se v útulku. Nestál nás ani korunu. Vidím že jste bohužel nepochopila vůbec nic................tak snad jen vám popřát aby váš rádoby york neměl žádné zdravotní problémy a v závěru vás nestál víc než ty peníze co byste dala za psa s pp ...............

7.8.2019 04:55
impact

XXX.XXX.19.197

lilgucci napsal(a):

Proč okolí KV? Pro křížence jste si jela pět hodin, takže akční rádius výběru psa s PP mohla být pomalu celá ČR, plus Německo.

7.8.2019 05:07
rapotacka11

XXX.XXX.79.9

lilgucci napsal(a):

Nic nevysvětlujte, neobhajujte se tady.
Taška se občas hodí, kupte - větší.
Štěně si s radostí užívejte.

7.8.2019 05:42
sisi58

XXX.XXX.191.1

impact napsal(a):
Sisinko není umění vystoupat nahoru a už vůbec není umění spadnout na držku.

Umění je umět se znovu zvednout a umět přijmout svoje chyby. Jen tak člověk může jít hrdě dál. ✌️

A tohle konkrétně Vám ještě dost chybí. Páč místo toho mě zasypete nadávkami a to je mi prostě k smíchu.

Ukažte mi jedinou nadávku v mých příspěvcích.
Jsem vždy velmi slušná. Někdy a k některým, až příliš.
Pokud mi nějak chcete říkat, jsem Zuzana. I když bonbony Sisinky mám docela ráda, vaše familiérní oslovení mi není příjemné. Ale to pro vás není směrodatné, co komu je či není příjemné.
Vy své pravdy používáte jako kladivo, kterým je potřeba odpůrce vašich pravd, zatlouct do země.
Vy lidem správnou cestu neukazujete, vy je po ní vláčíte i přes jejich,často oprávněný, odpor.
Musíte být velmi nejistý člověk a v osobním životě snad i nešťastná. Jinak si neumím vaši zarputilou neústupnost vysvětlit.Jen vy máte pravdu.Svatou pravdu.
Pokud byste ze svých velkých pravd ustoupila, zbylo by vám ještě něco?

7.8.2019 06:35
impact

XXX.XXX.19.197

sisi58 napsal(a):
Ukažte mi jedinou nadávku v mých příspěvcích.
Jsem vždy velmi slušná. Někdy a k některým, až příliš.
Pokud mi nějak chcete říkat, jsem Zuzana. I když bonbony Sisinky mám docela ráda, vaše familiérní oslovení mi není příjemné. Ale to pro vás není směrodatné, co komu je či není příjemné.
Vy své pravdy používáte jako kladivo, kterým je potřeba odpůrce vašich pravd, zatlouct do země.
Vy lidem správnou cestu neukazujete, vy je po ní vláčíte i přes jejich,často oprávněný, odpor.
Musíte být velmi nejistý člověk a v osobním životě snad i nešťastná. Jinak si neumím vaši zarputilou neústupnost vysvětlit.Jen vy máte pravdu.Svatou pravdu.
Pokud byste ze svých velkých pravd ustoupila, zbylo by vám ještě něco?

Oooo, děkuji Vám za dokonalý psychologický rozbor. Na ten jsme tady všichni byli zvědaví.

Ale chápu a respektuji, že pro člověka, který v diskuzích cíleně používá lži a pokřivené manipulace, musí být pravda ubíjející.

Čímž bych za sebe osobní invektivy ukončila. O nich diskuze není.

7.8.2019 08:13
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.229.104

impact napsal(a):
Oooo, děkuji Vám za dokonalý psychologický rozbor. Na ten jsme tady všichni byli zvědaví.

Ale chápu a respektuji, že pro člověka, který v diskuzích cíleně používá lži a pokřivené manipulace, musí být pravda ubíjející.

Čímž bych za sebe osobní invektivy ukončila. O nich diskuze není.

Tak ona cela diskuze byla o něčem jiném ☺ zakladatelka se nikoho tady neptala na posudky a názory jejího pejska.

Tak proč nejet v psychologii 😊 to je Můj obor ☺

Sisi58- napsala pro me zajimavý text 😊 dle pisemneho vyjadřování se toho hodně o člověku pozná 👍 a napsala to přesně, přesně tak, jak to bývá 💖

7.8.2019 08:18

RozaTonda-mopsi napsal(a):
Tak ona cela diskuze byla o něčem jiném ☺ zakladatelka se nikoho tady neptala na posudky a názory jejího pejska.

Tak proč nejet v psychologii 😊 to je Můj obor ☺

Sisi58- napsala pro me zajimavý text 😊 dle pisemneho vyjadřování se toho hodně o člověku pozná 👍 a napsala to přesně, přesně tak, jak to bývá 💖

To je o úhlu pohledu. A už bych se v tom opravdu nešťourala, viz impact poslední věta, které si teda cením.

7.8.2019 08:28
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.229.104

lilgucci napsal(a):

Především užívejte radost s pejskem a nenechte si ji zkazit nikym a ničím 💖

Nemám yorka, ale mopsiky.
Na krmivo od chovatelu jsem u žádného pejska nikdy nepřešla .spis jsem zkoušela co pejskovi nejvíc chutna.
U kupovane potravy (granule,paštika,kapsičky ) sledujte složení.
Ja davám hodne i maso, zaludky, srdicka jen vzdy povařím ve vode. Dávám i mrkev, rýži, brambor.

Na čištění zoubků jsem kartáčky na prst,

U nás nejlepší na zuby kostička z bůvolí kůže 😊

Taštičku jsem na žadneho psa nikdy neměla. Myslim ze pejsci behaji radši sami...

7.8.2019 08:43
rapotacka11

XXX.XXX.79.9

Že psi raději běhají, než se nosí v tašce ?

Kdo by to řekl?
A co třeba do autobusu ? Nehodila by se ? aj.

Neregistrovaný uživatel

7.8.2019 08:52
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.25.50

Tak zrovna jorci se sehnat papiraci daj. Vedela sem o biewerech i jorcich s pp dik horsimu skusu za par supu. Jorci i dik horsi barve. Co se tyce cen. Mame doma jednoho bez pp jorka. Ma dve kila 14let. Pak hejno papirovejch bieweru... 8let, 5, 4, a 3 letej. Jeden nesestouple kulky - 3tis vcetbe cesty pres pul republiky. Zbytek zdravy vystavni bez problemu, stali nas jen 3tis za cesty na moravu. Toliko k tomu jak moc draze se daj sehnat papiraci. Kdo chce, sezene 😁

7.8.2019 08:52

Já jsem měla tašku i na maltézáka, hodila se hlavně ve městě, jinak v přírodě byl pes schopen ujít s přestávkama i 20 km, to mu nevadilo.

Jinak k tomu masu - vařit to vůbec nemusíte, žaludky a srdíčka klidně i syrové, zůstane v tom víc vitaminů a i malý pes si s tím poradí.

7.8.2019 08:58
assil

XXX.XXX.225.195

rapotacka11 napsal(a):

Kdo by to řekl?

Do autobusu je taška nevhodná neb z ní psovi čouhá hlava a pak musí mít náhubek. A když už má náhubek, nepotřebuje tašku. Pokud teda zadavatelka nehodlá narvat celého psa včetně hlavy do zavřené tašky.
A ad to zvrhávání se diskuze, ono to tady taky čtou lidi, kteří se teprve koupit štěně chystají a jestli info o množírnách pár lidí odradí od toho, co udělala zadavatelka, tak to má smysl.

7.8.2019 10:57
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.46.53

rapotacka11 napsal(a):

Kdo by to řekl?

Naši tedy radši běhají a to jsou to "líní" mopsi 😊
V tašce nechtěl byt ani jeden, radši běhají a očuchávaji kolem...
Takže nám se nehodí ani do autobusu

Píšu svoji zkušenost. .. O což zakladatelka žádala 😊 vyzkoušet lze samozřejmě vše....

7.8.2019 11:22
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.46.53

To je o úhlu pohledu. A už bych se v tom opravdu nešťourala, viz impact poslední věta, které si teda cením.

Samozřejmě, věc pohledu.
Každý pise ten svůj.

Bohužel řečí o ničem a nevyžádaných, vnucovanych a rejpavych rad si vážit nemohu. Pročítání takových příspěvků je mi neprijemné a ztráta času. ...

Takže se s vámi loučím.... mějte spoustu radosti ve psím světě i mimo něj 😀

RozaTonda-mopsi

7.8.2019 11:25
Atheira

XXX.XXX.181.160

Naši tedy radši běhají a to jsou to "líní" mopsi 😊
V tašce nechtěl byt ani jeden, radši běhají a očuchávaji kolem...
Takže nám se nehodí ani do autobusu

Píšu svoji zkušenost. .. O což zakladatelka žádala 😊 vyzkoušet lze samozřejmě vše....

Tak v autobuse nemá pes co běhat a pokud běhá, nemá co dělat v autobuse.
Každý to asi vidí jinak, ale podle mě je pro pidi psy taška na cestování MHD fajn řešení. A co, že potřebuje koš? Na košík by si měli zvykat psi bez rozdílu velikostí... a když budou ti pidi v tašce, aspoň vám je tam nikdo nepřišlápne.

Po ulici už je to samozřejmě něco jiného.

7.8.2019 11:25
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

lilgucci napsal(a):

Ale ono nejde o to, že pes, který nemá PP by byl odpad. A ani tady nikdo netvrdí, že kříženci jsou špatní. A už vůbec to není o nějakým chlubení se - sama mám jednu PP fenu a jednoho křížence - znamenají pro mě oba stejně, nedělám mezi nimi žádné rozdíly....

Můj první pes byl zlatý retrívr bez PP - bylo mi 11 let, tu problematiku jsem okrajově znala, ale rodiče byli z těch, co si mysleli, že PP je jen vstupenka na výstavy, nic víc. No pes jako štěně krásnej, vypadal tak, jak měl. Jenže jak rostl, tak vypadal jinak - ale to by bylo to nejmenší. Hlavně povahově byl úplně jiný. Pořizujete si retrívra s tím, že je to milující mazel, hodně navázaný na svou rodinu, absolutně nekonfliktní - náš pes byl spíše samostatný, nezávislý, moc člověka nepotřeboval a dobrý hlídač, ostrý na cizí lidi..... Od mladého věku měl problémy se štítnou žlázou, později se přidaly klouby a cca v 10 letech velké problémy se zažíváním a s dýcháním - ale to se může stát i u PP psa, takže to nebudeme řešit. Prostě jsme chtěli nějakého určitého psa - vzhledově, povahově a nakonec jsme měli úplně něco jiného. A o tom ten PP je - ne jen o tom, že mohu na výstavy, ale o tom, že mi ze psa vyroste přesně to plemeno, jaké chci. Rozumíte aspoň trošku?

Jinak mým dalším psem je kříženec a víte z jakého důvodu? Neměla jsem v tu dobu peníze na PP psa, a tak jsem šla radši do křížence - otec byl čistokrevný, matka voříšek - bylo to nechtěné neuhlídané krytí, štěňda šla za symbolickou cenu za očkování a čipování. S "chovatelkou" jsme v kontaktu, zajímá se, poradí. Ty štěňata mohla chovatelka klidně vydávat a prodávat pod plemenem, jakým byl otec štěňat - u tak malých by laik nepoznal, že to není to plemeno. A pak by si člověk zase koupil plemeno s nějakými předpoklady a měl z toho úplně něco jiného....

Další pes je s PP - vypadá tak jak má, má úžasnou povahu - přesně takovou, jakou jsem si představovala, máme určitou záruku zdraví ( i když ta nikdy není stoprocentní) a vím jistě, že jsem nepodpořila množitele, což si lidi, kteří koupí bez PP psa nemohou říct - protože někdy to mají ti prodejci tak "připravené", že nepoznáte nic. Navíc teda jako ohromný plus beru "chovatelský servis" - kdykoli cokoli potřebuji, tak chovatelka poradí.

Vy už toho pejska máte, takže vám přeji, ať je hlavně zdravý a vyroste z něho povahově pohodový a vzhledově pěkný pes. Jen se prosím zamyslete, popřemýšlejte o tom do budoucna - PP opravdu nejsou jen vstupenkou na výstavy....

Ještě dodám - známí sháněli štěně (jiné plemeno, ale to nehraje roli), už měli vybrané štěně bez PP, protože nechtěli na výstavy. Tak jsme se tak nějak bavili a vysvětlila jsem jim, že to není jen o výstavách. Ono to pořízení psa brali zodpovědně, načetli si pak ještě další články atd. a nakonec vybrali štěně s PP. No a potom se dozvěděli, že se na netu řešilo, že rodiče toho bez PP štěnda, které původně chtěli, jsou sourozenci z jednoho vrhu.....U psů bez PP prostě nevíte, jestli ti rodiče nejsou příbuzní.

7.8.2019 11:32
Varaxi

XXX.XXX.1.226

lilgucci napsal(a):

Ono to není o tom, že by pes bez PP byl nějak méněcenný. Je to o tom, že pes bez PP není to dané plemeno. Kdybyste napsala, že máte voříška podobného na jorkšíra, tak nikdo ani nemrkne.

Jinak ohledně krmiv - pro malé psy bývá často doporučován Natural and Delicious pro dospělé psy malých plemen, my krmíme štěně kavalíra Marpem Holistic a případně Lukullusem. Ač se zdají být granule Lukullusu větší, od čtyř měsíců je bez problému rozkousal. Taky se hodí mít po ruce nějakou konzervu, kdyby pes nechtěl pít, rozmícháním trošky konzervy do vody se dá pes přemluvit k pití. Nenačatá konzerva vydrží věky a nemusí se skladovat v lednici. Takto se dá samozřejmě použít i např. vývar, ale ten nemusí být vždy po ruce.
Naše štěňátko má zavedený sanitární den v pátek, takže mu čistíme oči, uši a zuby jednou týdně od doby, co jsme si ho přinesli. Jemně, citlivě, krátce, kartáčkem na zuby pro psy, zubní pastu pro psy máme, ale plive ji, takže mu ty zuby čistíme skoro nasucho.
Šampon používáme tento:
http://www.dog-shop.cz/bio-groom-protein-lanolin-pestici-proteinovy-sampon-355-ml/
Většinou stačí psa otřít (náš má srst typickou kavalíří, tedy hodně jemnou a částečně bílou, takže chytá docela dost bordelu, u jorkšíra či jakojorkšíra by to mohlo být lepší), vyčesat a případně vystřihnout silně zapletené bodláky - lepší než to rozčesávat silou, myslím. Občas ho sprchujeme, šampon používáme dle potřeby, když ňafík smrdí. Jinak taky jsou doporučovány šampony s olejem, že by se měl pes snáze rozčesávat, my uvažujeme o tomto:
https://www.labet.cz/menforsan-ochranny-sampon-s-norkovym-olejem-pro-psy-300-ml-px1086800/?utm_source=Google+n%C3%A1kupy&utm_medium=ppc&utm_campaign=Menforsan+Ochrann%C3%BD+%C5%A1ampon+s+norkov%C3%BDm+olejem+pro+psy+300+ml&gclid=EAIaIQobChMIwq3s767w4wIVR-h3Ch25fQiKEAQYBCABEgLEK_D_BwE
Ohledně kartáčů záleží, jestli toho psíka budete stříhat. Na krátké chlupy je lepší kartáč, na dlouhé zas hřeben, čím hustší srst, tím řidší zuby v hřebeni/kartáči.
Vhodnou tašku určitě doporučuji, pokud budete s sebou brávat psa třeba do města a tak. Na malého psíka v tašce se lidi v autobuse, v metru, v obchodní galerii, v restauraci, v hotelu atd. dívají lidi úplně jinak než na téhož psa na vodítku, třebaže vychovaného a s majitelem, který po psu uklidí. Takže mít a psa naučit na tašku je super. Doporučuji tašku, která se dá rozložit na pelíšek, pak jí můžete vystlat třeba přepravku, pes má pohodlí a cestuje s něčím, co důvěrně zná z domova.
Jinak každý zdravý pes, je-li dospělý a natrénovaný, bez problémů ujde nějakých deset patnáct kilometrů. Takže když půjdete na túru na hory, tašku určitě s sebou, protože budete potřebovat psa bezpečně přepravit třeba přes žebřík, ovšem na hodinovou procházku po louce je opravdu zbytečná. Samozřejmě počítejme, že není třicet stupňů ve stínu, ale to pak není vhodné mít psa vůbec na slunku.
Existují skládací mističky na vodu, to je taky na dlouhé procházky super věc. Může být vhodné i psa naučit nosit botičky, které v případě úrazu ochrání ránu, v případě ostrého povrchu zase zranění zabrání. Může se hodit i fakt, že pes naučený něco nosit v případě problémů dobře snese např. obvaz.
Máme i chladicí podložku, není to špatné, používá ji, ale myslím, že se bez toho domácí pes (tj. ne venkovní, který nemá k dispozici chladné dlaždičky ani hustý keř) docela dobře obejde.
Určitě se hodí mít v lékárničce místo pro psí věci. Mám dobré zkušenosti s desinfekcí, která neštípe, např. propolis, betadina. Obvaz v postřiku se mi neosvědčil, smrdí to a pes se jej snažil zbavit lízáním. Lepší je klasický obvaz, tenčí a tlustší, ale pevný. Dál černé uhlí a/nebo Smectu a něco na bázi glukózy pro případ, že pes potřebuje rychle dodat energii, např. Glukopur.
Na drápy se hodí ostré kleštičky, s tmavými drápky si stříhání nechte ukázat u veterináře či psího kadeřníka. Měla byste mít i teploměr, kterým jste schopná změřit teplotu psa i přes chlupy, když leží a v jiných ztížených podmínkách. Dále doporučuji mít opravdu ostré nůžky, kterými budete schopná vystříhat psu srst až u kůže (např. v případě nějakého kožního zánětu) či mezi prsty. Doporučuji oblou špičku a ověřit si, že ty nůžky jsou fakt ostré, nekroutí se a ustřihnou i hustou srst. Nám nůžky z lékárny toto nesplnily, nakonec jsme skončili s nůžkama na ovce, ale zas - předchozí pes byl jakoželabrador, takže předpokládám, že ohledně chlupů to byla jiná liga. Vám by třeba stačit mohly. Jemné chlupy kavalířího štěňátka zatím ustřihnou bezpečně i nůžky manikurní.
Je třeba mít i pinzetu na klíšťata, bez ohledu na to, jestli máte psa ošetřeného proti parazitům. Psa je nutné prohlížet a kontrolovat opravdu často, ideálně každý den. Na to se může hodit i lupa. Ohledně prevence proti klíšťatům je také třeba hodně psa česat a hladit - malá a nenapitá klíšťata snáze objevíte hmatem než zrakem, zvláště v tmavší srsti.
Ohledně prevence - roky jsme na předchozího psa používali obojek od veterináře, na značku si fakt nevzpomenu. Pak začal mít náš pes problémy s kůží právě na krku, tak jsme přesedlali na Bravecto pipetu, která nemá repelentní účinek. Ale jinak fungovala perfektně, byli jsme spokojeni. Špatnou, co špatnou, mizernou zkušenost máme s obojky ze zveráčů a podobných obchodů, vůbec to nefungovalo, i když byly cenou srovnatelné s těmi od veterináře.
Pro případ přehřátí psa máme v mrazáku namrazené gelové polštářky. Ty se nikdy nepřikládají přímo na psa, vždycky přes ručník. Taky máme namrazené kostky ledu, ale ty teda nějak nadšeně nepřijímá.
Na zimu máme na tlapky koupený nimbový olej, předchozí pes všechno ostatní slízal.
Dál je třeba mít kvalitní kovový konkávní košík. Tím myslím takový, ve kterém pes bude moci zívat, pít, štěkat, zkrátka bude mít veškeré pohodlí. S tím bych asi počkala, než štěňátko plně doroste, připadá mi zbytečné kupovat jich více, zatím můžete pohodlně cestovat v přepravce či tašce, ovšem dříve nebo později se Vám košík bude jistě hodit, tak je vhodné psa včas na něj naučit.

7.8.2019 12:41
Markéta80

XXX.XXX.176.4

To je pravda, ale já jsem to měla se všemi "chovateli" svých psů. Ať už byl pes s PP, bez PP nebo kříženec.

to je dobře a mělo by to tak být a ten přece to štěně zná tak by měl poradit. s kosmetikou určitě ne Chovatelky jsme se taky ptala na hřeben, protože hladkosrstého psa jsme nikdy neměla. Poslala mne fotku a pak i osobně ukázala její výbavu i na hrubosrsté

7.8.2019 13:25
rapotacka11

XXX.XXX.79.9

assil napsal(a):
Do autobusu je taška nevhodná neb z ní psovi čouhá hlava a pak musí mít náhubek. A když už má náhubek, nepotřebuje tašku. Pokud teda zadavatelka nehodlá narvat celého psa včetně hlavy do zavřené tašky.
A ad to zvrhávání se diskuze, ono to tady taky čtou lidi, kteří se teprve koupit štěně chystají a jestli info o množírnách pár lidí odradí od toho, co udělala zadavatelka, tak to má smysl.

Do autobusu je taška nevhodná neb z ní psovi čouhá hlava a pak musí mít náhubek.

Holčina se ptá na jorka.¨
Autobusem jezdím, pes v tašce na klíně,
v o t e v ř e n é
tašce bez náhubku, nikdy nikomu nevadil.

7.8.2019 13:41

rapotacka11 napsal(a):
Do autobusu je taška nevhodná neb z ní psovi čouhá hlava a pak musí mít náhubek.

v o t e v ř e n é

U nás už takhle řidič pár lidí vyhodil, takže bych na to všude nespoléhala a nahubek měla vždy u sebe. Stačí, aby měl špatnou náladu. Minule tu vyhodil i kluka s oplatkem 😂...

7.8.2019 13:43
GAELLE

XXX.XXX.55.67

rapotacka11 napsal(a):

v o t e v ř e n é

asi máte štěstí na známého řidiče. Jinak bez náhubku není povinen psa vzít a to i malého v tašce. A i třeba při ošetření u veterináře je dobré když bude na náhubek zvyklý.

7.8.2019 13:50
Varaxi

XXX.XXX.1.226

GAELLE napsal(a):
asi máte štěstí na známého řidiče. Jinak bez náhubku není povinen psa vzít a to i malého v tašce. A i třeba při ošetření u veterináře je dobré když bude na náhubek zvyklý.

Myslím, že v uzavřené tašce psa převézt musí, ne? Jdu to projet googlem.
Jinak souhlas, dobrý náhubek je nutnost.

Edit:
Zvířata smí cestující ve vozidlech a vlacích IDS JMK přepravovat pouze v bezpečné, zcela uzavřené a dole nepropustné schránce.
https://www.idsjmk.cz/psi.aspx

Takže taška s gumovým dnem by měla stačit.

7.8.2019 14:28
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Varaxi -
Jinak...vždycky když koukám na ta videa, jak dají pejsovi třeba botky na zadní nohy a on je schopný udělat stojku, jen aby v tom nemusel šlapat na zem se vždycky divím. Psům jsem koupila botky pro případ rozřízlé tlapky, samíkovi vloni, když se mu nechutně sníh lepil mezi polštářky(jednou za 10let jsou divné povětrnostní podmínky ) Ať už při řízlé pacce či sněhu, nikdy pes nikdy nevyváděl, kouknul, vysvětlila jsem a šel, dál nic neřešil. Botky teda musí sedět.

7.8.2019 15:06
assil

XXX.XXX.225.195

Varaxi napsal(a):

Edit:
Zvířata smí cestující ve vozidlech a vlacích IDS JMK přepravovat pouze v bezpečné, zcela uzavřené a dole nepropustné schránce.

Jenže běžná taška není dimenzovaná na to, aby tam byl pes zcela uzavřen. A ano, když pak vidím, jak lidi rvou pod zip do neprodyšný tašky ty jorky a čivavy, protože jinak je řidič nechce vzít a že tam ten pes je pak třeba i hodinu nebo dvě, tak se mi otvírá kudla v kapse a je fakt potřeba opakovat to horem dolem, že takhle ne.

7.8.2019 15:59

Samozřejmě, věc pohledu.
Každý pise ten svůj.

Bohužel řečí o ničem a nevyžádaných, vnucovanych a rejpavych rad si vážit nemohu. Pročítání takových příspěvků je mi neprijemné a ztráta času. ...

Takže se s vámi loučím.... mějte spoustu radosti ve psím světě i mimo něj 😀

RozaTonda-mopsi

7.8.2019 16:20
impact

XXX.XXX.19.197

Varaxi napsal(a):

Edit:

Neni taska, jako taska. Bereme-li takovou tu normalni tasku, ktera je nahore na zip a psovi couha hlava, tak to neni zcela uzavrena, bohuzel. Taky uz jsem zustala stat na zastavce a otevrenou hubou.

7.8.2019 16:38
rapotacka11

XXX.XXX.79.9

impact napsal(a):
Neni taska, jako taska. Bereme-li takovou tu normalni tasku, ktera je nahore na zip a psovi couha hlava, tak to neni zcela uzavrena, bohuzel. Taky uz jsem zustala stat na zastavce a otevrenou hubou.

S takovouto nejobyčejnější jezdím.
Zip ani nezavírám. Nikdy to nevadilo.
Ani ve vlaku ani v busu.
Žádného řidiče ani průvodčího bohužel neznám.

7.8.2019 16:50
Huskyjanina

XXX.XXX.255.12

jéééé si pamatuju, jak jsme jezdili busem na chatu. Pes na vodítku a v jedný tašce kočka a v druhý dvě morčata No v týhle době by nám to už asi neprošlo

7.8.2019 17:58
impact

XXX.XXX.19.197

rapotacka11 napsal(a):
S takovouto nejobyčejnější jezdím.
Zip ani nezavírám. Nikdy to nevadilo.
Ani ve vlaku ani v busu.
Žádného řidiče ani průvodčího bohužel neznám.

Hele ja se nacestovala se psama fakt moc, moc. Jezdila jsem do skol a skolek na besedy a nemela v te dobe auto. A nikdy problem. A pak jednou ridic rika: tohle je podle Vas zcela uzaviratelna schrana?!?

Tsssssss, dvere se zavrely a odjel.

7.8.2019 18:03
Atheira

XXX.XXX.181.160

impact napsal(a):
Hele ja se nacestovala se psama fakt moc, moc. Jezdila jsem do skol a skolek na besedy a nemela v te dobe auto. A nikdy problem. A pak jednou ridic rika: tohle je podle Vas zcela uzaviratelna schrana?!?

A to bylo co za dopravní prostředek? Předpokládám, že vlaky, šaliny a trojele a tyhlety věci jsou ok i s takovou taškou, když tam můžete normálně přepravovat psa na vodítku s košem.

7.8.2019 18:23
impact

XXX.XXX.19.197

Atheira napsal(a):
A to bylo co za dopravní prostředek? Předpokládám, že vlaky, šaliny a trojele a tyhlety věci jsou ok i s takovou taškou, když tam můžete normálně přepravovat psa na vodítku s košem.

Autobus. Nastupovalo se pres ridice i s koupenim listku.

7.8.2019 18:29
Atheira

XXX.XXX.181.160

impact napsal(a):
Autobus. Nastupovalo se pres ridice i s koupenim listku.

Tak autobusem jsem jela s fenou jen jednou. A teda zrovna i bez koše, protože jsem ho cestou někde ztratila (túra, nakonec jsme i zabloudili a právě proto využili ten bus, dlouhá historie), ale řidič neřekl nic, normálně mi jízdenku prodal. Asi zrovna štěstí. A možná stačilo nás vidět... Kdo ví.
Jinak teda jen výlukovými místo vlaku, ale tam hádám platí pravidla jako pro vlaky?

7.8.2019 18:36
GAELLE

XXX.XXX.55.67

zažila jsem že řidič odmítl vzít do autobusu druhého psa (ačkoliv oba měli koše). Je to už delší dobu nevím jaké jsou předpisy dnes.

7.8.2019 18:53
impact

XXX.XXX.19.197

Atheira napsal(a):
Tak autobusem jsem jela s fenou jen jednou. A teda zrovna i bez koše, protože jsem ho cestou někde ztratila (túra, nakonec jsme i zabloudili a právě proto využili ten bus, dlouhá historie), ale řidič neřekl nic, normálně mi jízdenku prodal. Asi zrovna štěstí. A možná stačilo nás vidět... Kdo ví.
Jinak teda jen výlukovými místo vlaku, ale tam hádám platí pravidla jako pro vlaky?

Klika na ridice.

Ja jednou jela z Merina domu, asi osm hodin se psem a jediny mozny spoj, ktery navazoval na dalsich xy prestupu. Nastoupila jsem do busu jako prvni se psem, kdesi v lese u Merina. A dalsi zastavku nastupoval pan se psem.

A ridic druhyho nevzal. Oni vetsinou nemusi vzit druheho psa, max dva psy jednoho majitele.

Mela jsem z p*dele kliku, ze jsem nenastoupila az druha. Jinak jsem nocovala v lese aj se psem.

7.8.2019 18:56
impact

XXX.XXX.19.197

A jednou me nechal stat na zastavce dalkovy bus. Jel nekde snad od Chebu do Vsetina, ja nastupovala kousek od Vyskova. Stojim na zastavce, dojel bus. Ridic se na me usmal a rika: "ale my pejsky nebereme". Tssssssssssss.

Zustala jsem cumet jak vrana. A pak jsem to nasla na vyvesce s jizdnim radem. Dalkove autobusy CSAD Vsetin neprepravuji zvirata.

7.8.2019 19:02
Atheira

XXX.XXX.181.160

impact napsal(a):
A jednou me nechal stat na zastavce dalkovy bus. Jel nekde snad od Chebu do Vsetina, ja nastupovala kousek od Vyskova. Stojim na zastavce, dojel bus. Ridic se na me usmal a rika: "ale my pejsky nebereme". Tssssssssssss.

Zustala jsem cumet jak vrana. A pak jsem to nasla na vyvesce s jizdnim radem. Dalkove autobusy CSAD Vsetin neprepravuji zvirata.

Tyjo, ještě, že jsem si tehdy neuvědomovala, že nemusí být největší problém ten chybějící koš.

7.8.2019 19:13

Tak 101 odborníků doporučuje do vlaku busu, a na pěší tůry. Zdatnější jedinci se mohou i brodit, případně potápět.
(Vážené dámy, podívejte se , co jste z tohoto vlákna udělali. Nejlepší bude, když se setkáte a roztrháte si občanky)

https://www.aliexpress.com/item/1000006391848.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.31575c0fqKudMj&algo_pvid=cb4a076c-de47-4edc-b321-a7c2f509390b&algo_expid=cb4a076c-de47-4edc-b321-a7c2f509390b-1&btsid=17dea0ec-1eaa-4e64-b217-71e531ba9317&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_9,searchweb201603_52

7.8.2019 19:53
Fatia

XXX.XXX.134.127

zažila jsem, že řidič nevzal do autobusu čivavu. do lokálního autobusu, kde celkem cestovalo 12 lidí a z toho 8 jsme byli my jako skupina. a prostě nevzal. nemáte schránu s nepropustným dnem, nemáte košík, tak smůla. Holčina nakonec s čivavou jela stopem.

7.8.2019 21:19

Je to na často na ochotě řidiče, některej psa bez koše nevezme, to se mně stalo v Brně, že jsme zůstali na chodníku, některej neřeší vůbec nic, dobrý zkušenosti mám hlavně řidičkama :-)
Jinak nám se ještě za komančů stalo, že nás jeden řidič nevzal ani s kočárkem a to tam jinej nebyl. Museli jsme kočárek nechat na poště a kluka vzít na ruce.

8.8.2019 08:44
Varaxi

XXX.XXX.1.226

assil napsal(a):
Jenže běžná taška není dimenzovaná na to, aby tam byl pes zcela uzavřen. A ano, když pak vidím, jak lidi rvou pod zip do neprodyšný tašky ty jorky a čivavy, protože jinak je řidič nechce vzít a že tam ten pes je pak třeba i hodinu nebo dvě, tak se mi otvírá kudla v kapse a je fakt potřeba opakovat to horem dolem, že takhle ne.

Vidíte, to mě ani nenapadlo, že by někdo cpal psa do neprodyšné tašky. Vůbec jsem netušila, že se prodávají neprodyšné tašky pro psy.
My máme tašku přibližně takovouto:
https://www.zoohit.cz/shop/psi/prepravky_doplnky_auto/tasky/klasicke/124049?gclid=EAIaIQobChMIuJ-t69Py4wIVCbTtCh3eCgNvEAQYASABEgI-nPD_BwE
Co máme my, je dírkované ještě i z vrchu. Doznávám, že pogumované dno také nemá a při testu vodou sice udrží pár kapek, ale celá taška se dá prát, takže předpokládám, že víc vody taky propustí. Zespodu to je takový ten softshell nebo nějaký podobný materiál, uvnitř je něco jako deka připevněná na dno, tak teda taky nesplňujeme podmínky na cestování busem.

8.8.2019 09:10
assil

XXX.XXX.225.195

Varaxi napsal(a):
Vidíte, to mě ani nenapadlo, že by někdo cpal psa do neprodyšné tašky. Vůbec jsem netušila, že se prodávají neprodyšné tašky pro psy.
My máme tašku přibližně takovouto:
https://www.zoohit.cz/shop/psi/prepravky_doplnky_auto/tasky/klasicke/124049?gclid=EAIaIQobChMIuJ-t69Py4wIVCbTtCh3eCgNvEAQYASABEgI-nPD_BwE
Co máme my, je dírkované ještě i z vrchu. Doznávám, že pogumované dno také nemá a při testu vodou sice udrží pár kapek, ale celá taška se dá prát, takže předpokládám, že víc vody taky propustí. Zespodu to je takový ten softshell nebo nějaký podobný materiál, uvnitř je něco jako deka připevněná na dno, tak teda taky nesplňujeme podmínky na cestování busem.

90% lidí, co vídám v buse se psem v tašce, má tu tašku prezentovanou výše s dírou na psí hlavu a když je řidič nechce vzít, tak psa narvou dovnitř a tu díru zacpou třeba mikinou. Ten pes tam musí bejt napůl přidušenej. Ona se ta taška totiž mnohem líp nosí, je užší než ta vaše, takže jí nosej přes rameno pod rukou jako kabelku. Myslím, že tu vaší by žádnej řidič neřešil a psa v tom vzal.

8.8.2019 09:45
Varaxi

XXX.XXX.1.226

assil napsal(a):
90% lidí, co vídám v buse se psem v tašce, má tu tašku prezentovanou výše s dírou na psí hlavu a když je řidič nechce vzít, tak psa narvou dovnitř a tu díru zacpou třeba mikinou. Ten pes tam musí bejt napůl přidušenej. Ona se ta taška totiž mnohem líp nosí, je užší než ta vaše, takže jí nosej přes rameno pod rukou jako kabelku. Myslím, že tu vaší by žádnej řidič neřešil a psa v tom vzal.

Teď jste asi uhodila hřebíček na hlavičku - neboť náš pes v tašce pouze cestuje dopravním prostředkem a po vystoupení jde hned ven, nepotřebujeme, aby taška byla nějak dobře nositelná. Spíš jsme řešili, aby byla dost veliká, aby se v ní mohl i v dospělosti natáhnout a otočit. V buse je položená na zemi či sedadle a po použití se složí a nacpe do kabelky.
Ale kdo si dělá z malého psa chcípáčka a všude ho nosí, logicky vybere tašku, která vyhovuje jemu a ne tomu psovi.
Já žiju na vesnici, tady jsou psi spíše větší a taky kdo chce se psem cestovat, raději jede autem. Možná proto jsem to, co popisujete, opravdu ještě neviděla. To mi až zatrnulo, když jsem četla ten Váš předchozí příspěvek - vůbec mě nenapadlo, že by se to, co jsem napsala já, dalo takhle vyložit. Takže děkuji za uvedení na pravou míru.

8.8.2019 10:07
rapotacka11

XXX.XXX.79.9

Já žiju na vesnici . . .
Možná proto jsem to, co popisujete, opravdu ještě neviděla.

Já žiju ve městě,
žiju už dlouho
a taky jsem to ještě neviděla.

8.8.2019 10:30
assil

XXX.XXX.225.195

Já žiju taky na vesnici, ale do práce jezdím do Prahy, takže s cestováním busem mám bohaté zkušenosti. To co jsem psala se děje samo v meziměstských busech, v MHD po Praze ty vykukující hlavy atd. nikdo neřeší a nehrozí, že by dotyčného řidič vyhodil. V Praze v MHD jsou naprosto běžní psi jen na vodítku bez náhubku, velcí na zemi i malí na klíně, i pes na volno v metru a podobný věci. A pak takový člověk vyrazí za Prahu a strašně se diví, že do busu neprojde nejen se psem volně na ruce, ale ani se psem v tašce s vykukující hlavou a řeší co s tím, když za pár minut bus odjíždí. Co si asi tak myslíte že udělá?

8.8.2019 11:14
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Záleží fakt na řidiči no. My teda vlakem, MHD atd. jezdíme vždycky s košem, ale vídám spoustu psů bez košíku, bez tašek a nebo s hlavou koukající z tašky.

Jednou jsme jeli dálkovým busem cca 3 hodiny cesty - chtěli jsme vlakem ,ale byl blbý spoj a tak jsme šli zkusit bus - s tím, že jsme moc nepočítali, že nás vezme. Narazili jsme na dobrého řidiče - neměl s tím problém a ještě nám nabídl, že klidně někde v půlce zastaví, aby se mohl pes vyvenčit - což jsme teda poděkovali a odmítli s tím ,že to vydrží a nebude potřeba. Cca někde za půlkou cesty nastupoval pán s menším psem v tašce, s koukající hlavou - řidič se ptal nás, jestli nebude problém, když vezme dalšího psa, když jsme řekli, že v pohodě, bez problému ho vzal.

Pak jsme jeli busem z pochodu - ale to je zase něco úplně jiného, to byl "organizovaný" bus přímo od pořadatelů pochodu - ten byl plný psů, někteří i bez náhubků.

8.8.2019 13:19
assil

XXX.XXX.225.195

Tak já jezdím linkou, která nebere kočárky, je v buse zakázáno jíst a pít a řidiči na všem důsledně trvají, včetně těch psů, neb jak jsem slyšela, kdyby ho nachytal revizor nebo nadřízený, že nedodržuje přepravní řád, měl by dost velký finanční průser. Takže ale jako na tohle téma co v buse ano a co ne mám hodně historek.
Ale pravda je taky, že dost lidí jsou akorát nesvéprávná hovada a někdy ty řidiče i obdivuju, jak furt dokola omílaj pravidla lidem a ani je při tom neumlátí volantem.

8.8.2019 13:36
amy80

XXX.XXX.250.194

impact napsal(a):

Mně takhle kdysi nechal řidič na zastávce jen proto, že jsem měla špinavý boty :D

Jako jo, špinavý fakt byly, ale mně tehdy bylo 14, sice jsme se na cestu ze stáje převlíkaly, ale na dvorku holt bylo bahno...
Byl to jediný autobus na další dvě hodiny ze zapadlé vísky, rodiče vždy sledovali hodinky, mobily tehdy nebyly abych jednoduše zavolala že mě autobusák nechal na zastávce a dorazím až za dvě hodiny... teď už se směju, tehdy moc ne :D

9.8.2019 09:31
xD4nik

XXX.XXX.180.211

Ahoj, mám doma 2 feny bez PP a jsou naprosto zdravé a nebo měli menší nemoci jako je průjem, ale to má snad každý. Já osobně zoubky tedy nečistím, ale používám dentální kostičky a pamlsky, které obsahují spirulinu.
:-)

9.8.2019 09:47

Už jsem se lekla že v nějakém tematu bude chybět reklama na Brit 🤣

9.8.2019 10:26
assil

XXX.XXX.225.195

amy80 napsal(a):
Mně takhle kdysi nechal řidič na zastávce jen proto, že jsem měla špinavý boty :D

Jako jo, špinavý fakt byly, ale mně tehdy bylo 14, sice jsme se na cestu ze stáje převlíkaly, ale na dvorku holt bylo bahno...
Byl to jediný autobus na další dvě hodiny ze zapadlé vísky, rodiče vždy sledovali hodinky, mobily tehdy nebyly abych jednoduše zavolala že mě autobusák nechal na zastávce a dorazím až za dvě hodiny... teď už se směju, tehdy moc ne :D

Tak ono když si ten řidič má vybrat mezi tím, že vy dvě hodiny ztvrdnete na zastávce a nebo že on bude mít dvě hodiny přesčas, kdy bude uklízet v busu po vás ten bordel, tak je jasný, co si vybere. :-)

Přidejte reakci

Přidat smajlík