Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.8.2019 13:36
Paaniička

XXX.XXX.90.97

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jaký máte názor na psí školky. Máme doma dvouměsíční štěně a přemýšlíme jestli ho dát od září do psí školky nebo ne. Dali bychom ho tam ráno a kolem 12:00-14:00 hodin bychom si to vyzvedli.
Děkuji předem za odpovědi a názory:)

5.8.2019 15:44
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

A co od toho očekáváte?

5.8.2019 18:15
rapotacka11

XXX.XXX.79.9

Hlídání ?

5.8.2019 18:16
conie

XXX.XXX.206.202

Pokud jste schopni štěně vyvenčit kolem 12. hod., já osobně bych ho nikomu cizímu nesvěřila. Je ve velmi citlivé fázi vývoje duševního i fyzického a každá chyba ho může poznamenat. A u svého parťáka na mnoho let si vyhrazuji právo chybovat jen pro sebe . V takové školce ho může napadnout (nebo pravidelně napadat) jiné starší nebo větší štěně, bez fyzických následků, ale psychické se mohou projevit až delší čas. A je dost dalších situací, které bych si nepřála, aby moje maličké štěně prožilo nebo prožilo beze mě. Důkladně to zvažte.

5.8.2019 19:26
GAELLE

XXX.XXX.55.67

ne psa bych do takové školky nedala. Do školky kde jsou přítomni páníčci a pejsi si spolu hrají a učí se základní povely a která bývá jednou týdně v sobotu třeba ano.

6.8.2019 09:00
LájošM

XXX.XXX.14.251

To není obvyklá psí školka. Většinou se tak nazývá výchova páníčků štěňat. Ne psů. Majitel se učí, jak se ke štěněti chovat, jak ho začít vychovávat, jak postupně učit základní povely. A k tomu je jako důležitý prvek socializace, hry štěňat mezi sebou i hra štěňat s různými lidmi.

To co vy tu píšete je pouze hlídání psa, zřejmě tedy v jedné skupině s jinými štěňaty. Moc nevidím přínos, jestli tedy zrovna ty 2 hodiny nepotřebujete nutně volno.

Uživatel s deaktivovaným účtem

6.8.2019 09:10

Pokud je to vyber mezi: stene bude doma dlouho samo a ani vecer neni cas x skolkou- tak pak vyhrava skolka.
Kdyz se stihate o stene postarat a dat mu vyziti sami- je to samozrejmne vzdycky lepsi

6.8.2019 09:22
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

LájošM napsal(a):
To není obvyklá psí školka. Většinou se tak nazývá výchova páníčků štěňat. Ne psů. Majitel se učí, jak se ke štěněti chovat, jak ho začít vychovávat, jak postupně učit základní povely. A k tomu je jako důležitý prvek socializace, hry štěňat mezi sebou i hra štěňat s různými lidmi.

To co vy tu píšete je pouze hlídání psa, zřejmě tedy v jedné skupině s jinými štěňaty. Moc nevidím přínos, jestli tedy zrovna ty 2 hodiny nepotřebujete nutně volno.

Zadavatelka ale nepíše nic o 2 hodinách, ale o celém dopoledni.
Pokud je školka prověřená, tak je pro psa rozhodně lepší, aby bylo štěně tam, než zavřené samo v bytě, kde stejně celou dobu nevydrží ani bez venčení.

6.8.2019 09:27
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Inspektor Pišišvor napsal(a):
Pokud je školka prověřená, tak je pro psa rozhodně lepší, aby bylo štěně tam, než zavřené samo v bytě, kde stejně celou dobu nevydrží ani bez venčení.

No já nevím, ale většina běžných lidí má psy (i štěňata) doma celé dopoledne. S nějakou loužičkou se samozřejmě počítá.

Je to na každém, já osobně bych štěně do takové školičky nedala, pokud by mělo jít jen o dopoledne. Pokud by šlo o to, že bych musela na celý den pryč, tak by to bylo něco jiného. Ale na to dopoledne bych ho normálně nechala doma..... Měla bych blbý pocit z toho, že se mu tam v tom důležitém období něco stane. A prostě si nemyslím, že by štěně nezvládlo být samo dopoledne, když se mu budu věnovat před tím a potom.

Jinak ale mám známou, která dává fenu už od štěněte pravidelně do nějaké takové školky a je s tím spokojená...

6.8.2019 09:37
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

marcelaamax napsal(a):
No já nevím, ale většina běžných lidí má psy (i štěňata) doma celé dopoledne. S nějakou loužičkou se samozřejmě počítá.

Je to na každém, já osobně bych štěně do takové školičky nedala, pokud by mělo jít jen o dopoledne. Pokud by šlo o to, že bych musela na celý den pryč, tak by to bylo něco jiného. Ale na to dopoledne bych ho normálně nechala doma..... Měla bych blbý pocit z toho, že se mu tam v tom důležitém období něco stane. A prostě si nemyslím, že by štěně nezvládlo být samo dopoledne, když se mu budu věnovat před tím a potom.

Jinak ale mám známou, která dává fenu už od štěněte pravidelně do nějaké takové školky a je s tím spokojená...

Ano, lidi mají celý den zavřená štěňata doma, a až jim začnou devastovat byt nebo řvát, venčit se doma, tak se jich buď potichu zbaví, nebo napíšou do nějaké diskuze, a dozví se, že mají zavřít psa do koupelny, chodby klece, nebo v lepším případě do ohrádky …

Pokud má zadavatel školku prověřenou, tak v tom vidím jenom pozitiva.
Stát se štěněti může něco i doma nebo při venčení.

6.8.2019 09:47

marcelaamax napsal(a):

" ale většina běžných lidí má psy (i štěňata) doma celé dopoledne "

jo, vetsina lidi to tak dela. ale to neznamena, ze je to vzdycky vyhra pro to stene. nebo ze skolka je neco spatneho.

nedokazala jsem si to taky predstavit, davat takhle z ruky nekomu psa, stene kor.
ale uz par let jezdim trenovat do hotelu pro psy, ktery poskytuje i tu skolku denni - a ma to neco do sebe.

dalsi plus je, ze pokud je pes zvykly takhle od mala -je to dobre pro nej i pro tu skolku

6.8.2019 09:57
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Jo, já taky netvrdím, že je školka něco špatného ( i když určitě i takové se najdou) však ať si každý dělá co che . Já píšu jen můj názor, že já bych takhle štěndo prostě nedala, no . Když se psům věnuji před prací a po práci, tak si myslím, že v klidu zvládnou být tu dobu doma a nepotřebují žádnou školku - ale zase já to mám tak, že těma psema žiju, nemám jiné koníčky, a opravdu všechen volný čas je jejich....

A navíc jsem z vesnice dál od větších měst a ani bych tady tu možnost neměla.... Se současnou (10 měsíců) fenou jsem doma od té doby, co jsme ji přivezli, takže u ní jsem nic takového neřešila. Ale pes byl doma normálně sám už jako štěně... Ale je pravda, že v prvních měsících jsem ho jezdila z práce v poledne venčit a někdy jsem pracovala jen 6 hodin...

6.8.2019 10:05
LájošM

XXX.XXX.14.251

Inspektor Pišišvor napsal(a):

A jo, máte pravdu. V tom případě jako hlídání dobrý.

6.8.2019 10:38
Paaniička

XXX.XXX.26.164

Šlo by jen o pár dní když bychom se vraceli domů o něco později než normálně. Samozřejmě by tam nechodil každý den od rána do večera. Musí si zvykat na to být doma sám, ale chtěli bychom aby pochopil nějaké základy pravidel od odborníků (mají středeční a nedělní večerní výcviky psů s páničky).
Takže abych to shrnula, šlo by jej o např. 3denní pobyt ve školce od rána do dejme tomu 15:00 a nějaké ty odborné výcviky s odborníky, jinak by byl sám doma nezm bychom se vrátili domů:)
Děkuji všem za odpovědi:)

6.8.2019 12:18
LájošM

XXX.XXX.14.251

Paaniička napsal(a):
Šlo by jen o pár dní když bychom se vraceli domů o něco později než normálně. Samozřejmě by tam nechodil každý den od rána do večera. Musí si zvykat na to být doma sám, ale chtěli bychom aby pochopil nějaké základy pravidel od odborníků (mají středeční a nedělní večerní výcviky psů s páničky).
Takže abych to shrnula, šlo by jej o např. 3denní pobyt ve školce od rána do dejme tomu 15:00 a nějaké ty odborné výcviky s odborníky, jinak by byl sám doma nezm bychom se vrátili domů:)
Děkuji všem za odpovědi:)

Jestli podle referencí víte, že tam bude o štěně dobře postaráno, proč ne? Lepší než aby štěně bylo samo hodně hodin. Ale stejně ho už nyní učte doma na samotu. Po chvilkách, postupně čas prodlužujte.

Přidejte reakci

Přidat smajlík