Učůrávání doma dospělého psa

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.8.2019 17:17
NL

XXX.XXX.16.212

Ahoj,
Máme dospělého psa a vždy, když odejdeme, učůrne doma, ale jen malinko, žádná louže.
Je venčen dlouho, už z něj ani venku nekape, ale doma si vždy učůrne -_-
Podle nás to dělá naschvál.
Úzkosti nemá, má tam všemožné hračky i naplněné mlskama apod. Navíc má i psího společníka, ale s tím nikdy problém nebyl, jsou spolu od štěněte.
Navíc je doma sám max 9 hodin, někdy ani to ne.
Byl zvyklý jeden čas i na 12 hodin...
Zkoušeli jsme i odpuzovač, čůral na dvě stejná místa, které jsem vždy vydesinfikovala a vzala na to savo, aby to necítil, ale našel si nová místa! :(
V září mu budou 3 roky.
Prosím poraďte...

Uživatel s deaktivovaným účtem

6.8.2019 17:30

Nevěřím tomu, že by tohle nějaký pes dovedl dělat naschvál. Tuhle možnost bych naprosto vyloučila.
Odkdy to dělá, odjakživa?
Se samotou jinak problém nemá?

6.8.2019 18:02
GAELLE

XXX.XXX.55.67

psi neumí nic dělat "naschvál"
pátrala bych co se změnilo a od kdy to začal dělat. Zdravotní problém nemá?

6.8.2019 18:35

"Navíc má i psího společníka"
"V září mu budou 3 roky."

může to být i značkování

6.8.2019 19:03
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
"Navíc má i psího společníka"
"V září mu budou 3 roky."

může to být i značkování

Jak padlo to o psím společníku, hned mne to napadlo. Přijde mi skoro ,,normální" že si ten, co si myslí, že je vedoucí, své doma označkuje, aby ten druhej neměl o šéfovi pochybnosti. Mí psi byli v zahradě, takže si po sobě mohli značkovat horem dolem a také to dělali, nijak jsem nevysledovala, kdo po kom, připadlo mi to stále dokola

7.8.2019 09:45
NL

XXX.XXX.24.165

Nic se nezměnilo, problém se samotou nemá.
Začal to dělat tak před půl rokem, ale opravdu se nic nezměnilo...
Zdraví má taky ok...
Značkování mě taky napadlo, ale co s tím? :/

7.8.2019 09:59
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Určitě poradí, kdo má psy doma, myslím, že jako základní poslušnost a ostatní. Je nutné chytit psa při činu a prostě seřvat, aby pochopil, že tohle rozhodně ne. Mě se pokusil jednou pes jako dorostenec cvrknout doma na květináč, dostal čočku, okamžitý vyhazov z baráku. Už to nikdy nezopakoval.

7.8.2019 10:20
NL

XXX.XXX.24.165

Před námi to nikdy neudělá.
Pouze, pokud doma nikdo není.

7.8.2019 11:12
GAELLE

XXX.XXX.55.67

NL napsal(a):
Před námi to nikdy neudělá.
Pouze, pokud doma nikdo není.

tak to se bude odnaučovat špatně..........................

7.8.2019 12:21
NL

XXX.XXX.24.165

GAELLE napsal(a):
tak to se bude odnaučovat špatně..........................

Díky, to je cenná rada😁😁😁

7.8.2019 12:38
Markéta80

XXX.XXX.176.4

NL napsal(a):
Díky, to je cenná rada😁😁😁

ale je to tak Tohle samo jen tak nezmizí Pokud to není klasická velká louže bude to značkování Za chvíli to bude přeznačkovávat po sobě

7.8.2019 12:42
GAELLE

XXX.XXX.55.67

protičurací kalhotky? ale zkušenost s tím žádnou nemám náš pes nic takového nedělal. Zkusit psy po dobu vaší nepřítomnosti nějak oddělit?

7.8.2019 12:47
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Já bych pro jistotu zkusila vzít moč k vetovi, jestli není pes nastydlý nebo nemá jiný problém. A až by se toto vyloučilo, tak pak bych řešila dál...

Když jsme měli doma krátce ke psovi fenu (štěně), tak taky začal doma dělat loužičky - a to to byl čistotný pes, který by radši prasknul, než aby se vyčůral doma. Taky jsem si začala myslet, že značkuje a když jsem ho přistihla - tak jsem ho seřvala, že tohle teda ne. Ale nepovedlo se ho přistihnout vždycky. No a nakonec jsme jeli k vetovi a zjistili, že byl chudák nastydlý, a já na něho ještě řvala , takže dostal prášky a od té doby v pohodě.

Ale zase je pravda, že to dělal i v naší přítomnosti, pokud to ve vaši přítomnosti vydrží a v nepřítomnosti to dělá, tak to asi nastydnutím nebude, ale i tak bych tu moč pro jistotu nechala vyšetřit.

7.8.2019 13:39
NL

XXX.XXX.24.165

marcelaamax napsal(a):
Já bych pro jistotu zkusila vzít moč k vetovi, jestli není pes nastydlý nebo nemá jiný problém. A až by se toto vyloučilo, tak pak bych řešila dál...

Když jsme měli doma krátce ke psovi fenu (štěně), tak taky začal doma dělat loužičky - a to to byl čistotný pes, který by radši prasknul, než aby se vyčůral doma. Taky jsem si začala myslet, že značkuje a když jsem ho přistihla - tak jsem ho seřvala, že tohle teda ne. Ale nepovedlo se ho přistihnout vždycky. No a nakonec jsme jeli k vetovi a zjistili, že byl chudák nastydlý, a já na něho ještě řvala , takže dostal prášky a od té doby v pohodě.

Ale zase je pravda, že to dělal i v naší přítomnosti, pokud to ve vaši přítomnosti vydrží a v nepřítomnosti to dělá, tak to asi nastydnutím nebude, ale i tak bych tu moč pro jistotu nechala vyšetřit.

On je v poho. Dávali jsme ho k vetovi a je ok... a zkusili jsme ho s náma celý den nevenčit cca 12h, ještě před tím v naší přítomnosti a nic, vše ok...
Jen když je doma bez nás, tak to dělá, na určitá stejná místa :/ topení a skříňka, jakmile dáme odpuzovač vybere jiné místo :/
A je jedno, jestli je doma sám 4h nebo 8h... i po 4h uklízíme.
Dříve to v přítomnosti toho druhého nedělal.
Dávala jsem to za vinu pubertě, ale už to je dlouho...
Jsem bezradná.

7.8.2019 13:55
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

NL napsal(a):
On je v poho. Dávali jsme ho k vetovi a je ok... a zkusili jsme ho s náma celý den nevenčit cca 12h, ještě před tím v naší přítomnosti a nic, vše ok...
Jen když je doma bez nás, tak to dělá, na určitá stejná místa :/ topení a skříňka, jakmile dáme odpuzovač vybere jiné místo :/
Jsem bezradná.

Aha, tak to bude asi to značkování. Ale bohužel s tím nemám zkušenosti a neporadím co s tím. Každopádně přeji vám, ať to nějak vyřešíte, protože co si budeme povídat, ta psí moč v bytě nebo v baráku není nic moc...

Pokud to pes dělá jen ve vaši nepřítomnosti, tak se to asi blbě řeší. Mě tenkrát (než jsem zjistila, že je nastydlý) doporučovali i ten inkontinenční pás...

A ještě takový dotaz - když to dělá jen ve vaší nepřítomnosti, tak jak víte, který z těch dvou psů to dělá?

7.8.2019 14:00
NL

XXX.XXX.24.165

GAELLE napsal(a):
protičurací kalhotky? ale zkušenost s tím žádnou nemám náš pes nic takového nedělal. Zkusit psy po dobu vaší nepřítomnosti nějak oddělit?

To je supr nápad, jen se bojím, že mu je ten druhy pomůže sundat 😁😁
Od sebe být nemohou, to trpí, plakaj a kálí doma...
Kolega má prý doma "čůrací tyč", ale to se mi zdá nepraktické... :/

7.8.2019 14:02
NL

XXX.XXX.24.165

Markéta80 napsal(a):
ale je to tak Tohle samo jen tak nezmizí Pokud to není klasická velká louže bude to značkování Za chvíli to bude přeznačkovávat po sobě

Jen pár kapek vždy :/ a bohužel jen, když jsme pryč...
Dám jim plenky a bude to😂😂😂😂

7.8.2019 14:20
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.17.197

NL napsal(a):
Jsem bezradná.

Ono stačí, aby hárala sousedovic fena, a jak jsou doma dva samci, tak se začnou "přechcávat"

7.8.2019 14:21
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Inspektor Pišišvor napsal(a):
Ono stačí, aby hárala sousedovic fena, a jak jsou doma dva samci, tak se začnou "přechcávat"

Já jsem pochopila, že pes už to dělá třeba dva roky - od puberty do tří let...

7.8.2019 14:29
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.17.197

marcelaamax napsal(a):
Já jsem pochopila, že pes už to dělá třeba dva roky - od puberty do tří let...

To nemění nic na tom, že prostě pes doma značkuje ...

7.8.2019 14:33
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

To nemění nic na tom, že prostě pes doma značkuje ...

To taky netvrdím

7.8.2019 14:51
Markéta80

XXX.XXX.176.4

NL napsal(a):
Jen pár kapek vždy :/ a bohužel jen, když jsme pryč...
Dám jim plenky a bude to😂😂😂😂

to je fakt značkování . Co ten proti čůrací pás?

7.8.2019 14:51
NL

XXX.XXX.24.165

Značkuje již skoro rok soustavně

7.8.2019 14:52
NL

XXX.XXX.24.165

Markéta80 napsal(a):
to je fakt značkování . Co ten proti čůrací pás?

Ten určitě zkusím, jen se bojím, že si to sundá s pomocí druhého. Jsou to uličníci chytří😂😂

Přidejte reakci

Přidat smajlík