Ahoj,
Máme dospělého psa a vždy, když odejdeme, učůrne doma, ale jen malinko, žádná louže.
Je venčen dlouho, už z něj ani venku nekape, ale doma si vždy učůrne -_-
Podle nás to dělá naschvál.
Úzkosti nemá, má tam všemožné hračky i naplněné mlskama apod. Navíc má i psího společníka, ale s tím nikdy problém nebyl, jsou spolu od štěněte.
Navíc je doma sám max 9 hodin, někdy ani to ne.
Byl zvyklý jeden čas i na 12 hodin...
Zkoušeli jsme i odpuzovač, čůral na dvě stejná místa, které jsem vždy vydesinfikovala a vzala na to savo, aby to necítil, ale našel si nová místa! :(
V září mu budou 3 roky.
Prosím poraďte...
Uživatel s deaktivovaným účtem

Nevěřím tomu, že by tohle nějaký pes dovedl dělat naschvál. Tuhle možnost bych naprosto vyloučila.
Odkdy to dělá, odjakživa?
Se samotou jinak problém nemá?

"Navíc má i psího společníka"
"V září mu budou 3 roky."
může to být i značkování
napsal(a):
"Navíc má i psího společníka"
"V září mu budou 3 roky."
může to být i značkování
Jak padlo to o psím společníku, hned mne to napadlo. Přijde mi skoro ,,normální" že si ten, co si myslí, že je vedoucí, své doma označkuje, aby ten druhej neměl o šéfovi pochybnosti. Mí psi byli v zahradě, takže si po sobě mohli značkovat horem dolem a také to dělali, nijak jsem nevysledovala, kdo po kom, připadlo mi to stále dokola
Určitě poradí, kdo má psy doma, myslím, že jako základní poslušnost a ostatní. Je nutné chytit psa při činu a prostě seřvat, aby pochopil, že tohle rozhodně ne. Mě se pokusil jednou pes jako dorostenec cvrknout doma na květináč, dostal čočku, okamžitý vyhazov z baráku. Už to nikdy nezopakoval.
Já bych pro jistotu zkusila vzít moč k vetovi, jestli není pes nastydlý nebo nemá jiný problém. A až by se toto vyloučilo, tak pak bych řešila dál...
Když jsme měli doma krátce ke psovi fenu (štěně), tak taky začal doma dělat loužičky - a to to byl čistotný pes, který by radši prasknul, než aby se vyčůral doma. Taky jsem si začala myslet, že značkuje a když jsem ho přistihla - tak jsem ho seřvala, že tohle teda ne. Ale nepovedlo se ho přistihnout vždycky. No a nakonec jsme jeli k vetovi a zjistili, že byl chudák nastydlý, a já na něho ještě řvala , takže dostal prášky a od té doby v pohodě.
Ale zase je pravda, že to dělal i v naší přítomnosti, pokud to ve vaši přítomnosti vydrží a v nepřítomnosti to dělá, tak to asi nastydnutím nebude, ale i tak bych tu moč pro jistotu nechala vyšetřit.
marcelaamax
napsal(a):
Já bych pro jistotu zkusila vzít moč k vetovi, jestli není pes nastydlý nebo nemá jiný problém. A až by se toto vyloučilo, tak pak bych řešila dál...
Když jsme měli doma krátce ke psovi fenu (štěně), tak taky začal doma dělat loužičky - a to to byl čistotný pes, který by radši prasknul, než aby se vyčůral doma. Taky jsem si začala myslet, že značkuje a když jsem ho přistihla - tak jsem ho seřvala, že tohle teda ne. Ale nepovedlo se ho přistihnout vždycky. No a nakonec jsme jeli k vetovi a zjistili, že byl chudák nastydlý, a já na něho ještě řvala , takže dostal prášky a od té doby v pohodě.
Ale zase je pravda, že to dělal i v naší přítomnosti, pokud to ve vaši přítomnosti vydrží a v nepřítomnosti to dělá, tak to asi nastydnutím nebude, ale i tak bych tu moč pro jistotu nechala vyšetřit.
On je v poho. Dávali jsme ho k vetovi a je ok... a zkusili jsme ho s náma celý den nevenčit cca 12h, ještě před tím v naší přítomnosti a nic, vše ok...
Jen když je doma bez nás, tak to dělá, na určitá stejná místa :/ topení a skříňka, jakmile dáme odpuzovač vybere jiné místo :/
A je jedno, jestli je doma sám 4h nebo 8h... i po 4h uklízíme.
Dříve to v přítomnosti toho druhého nedělal.
Dávala jsem to za vinu pubertě, ale už to je dlouho...
Jsem bezradná.
NL
napsal(a):
On je v poho. Dávali jsme ho k vetovi a je ok... a zkusili jsme ho s náma celý den nevenčit cca 12h, ještě před tím v naší přítomnosti a nic, vše ok...
Jen když je doma bez nás, tak to dělá, na určitá stejná místa :/ topení a skříňka, jakmile dáme odpuzovač vybere jiné místo :/
Jsem bezradná.
Aha, tak to bude asi to značkování. Ale bohužel s tím nemám zkušenosti a neporadím co s tím. Každopádně přeji vám, ať to nějak vyřešíte, protože co si budeme povídat, ta psí moč v bytě nebo v baráku není nic moc...
Pokud to pes dělá jen ve vaši nepřítomnosti, tak se to asi blbě řeší. Mě tenkrát (než jsem zjistila, že je nastydlý) doporučovali i ten inkontinenční pás...
A ještě takový dotaz - když to dělá jen ve vaší nepřítomnosti, tak jak víte, který z těch dvou psů to dělá?
GAELLE
napsal(a):
protičurací kalhotky? ale zkušenost s tím žádnou nemám náš pes nic takového nedělal. Zkusit psy po dobu vaší nepřítomnosti nějak oddělit?
To je supr nápad, jen se bojím, že mu je ten druhy pomůže sundat 😁😁
Od sebe být nemohou, to trpí, plakaj a kálí doma...
Kolega má prý doma "čůrací tyč", ale to se mi zdá nepraktické... :/
NL
napsal(a):
Jsem bezradná.
Ono stačí, aby hárala sousedovic fena, a jak jsou doma dva samci, tak se začnou "přechcávat"