Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.8.2019 12:54
Míša63

XXX.XXX.96.16

Dobrý den. Chtěla bych se zeptat jak správně aučit štěně na vodítko? Děkuji

7.8.2019 20:03
tetrivek

XXX.XXX.211.31

Já začínám nejdříve lehkým obojkem. Až štěně o obojku neví. A pak pomalu připnu, nějaké lehké, třeba nylonové vodítko. Nejdříve nechávám štěně ho tahat za sebou. A potom vezmu vodítko do ruky, pomocí pamlsku, pochvaly a pomazlení si štěně zvykne. A začínáme chodit pár metrů, po zahradě.Potom už na malé procházky po okolí. Vždy máme takový štěněcí obojek a vodítko.

8.8.2019 11:54
LájošM

XXX.XXX.14.251

Připnu vodítko a jdu.
Nikdy jsem nepřemýšlel, že bych měl o tom přemýšlet. A moje psy taky ne :-)

Uživatel s deaktivovaným účtem

8.8.2019 11:57

LájošM napsal(a):
Připnu vodítko a jdu.
Nikdy jsem nepřemýšlel, že bych měl o tom přemýšlet. A moje psy taky ne :-)

Já doteď taky ne. Ale včera jsme šli se štěnětem 3 měsíce na očkování, nasadila jsem obojek a vodítko a prcek začal hystericky ječet takže tady to bude horší.

8.8.2019 15:54

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Já doteď taky ne. Ale včera jsme šli se štěnětem 3 měsíce na očkování, nasadila jsem obojek a vodítko a prcek začal hystericky ječet takže tady to bude horší.

Hele a to je problém, že začal ječet? Holt se rozejdu a mládě zjistí, že se u kráčení špatně ječí a navíc se na to evidentně neumírá, ne? Jsem štěně nikdy neměla, ale takhle nějak si to představuju

8.8.2019 15:57
Markéta80

XXX.XXX.176.4

štěněti nechávám obojek i doma at si zvykne . první den moc venku chodit nechtěla, ted u ok. Zvykla si rychle. nemá cenu z toho dělat vědu

8.8.2019 16:11

Hele a to je problém, že začal ječet? Holt se rozejdu a mládě zjistí, že se u kráčení špatně ječí a navíc se na to evidentně neumírá, ne? Jsem štěně nikdy neměla, ale takhle nějak si to představuju

No, není to problém, jen jsem se divila, co se děje, žádnýmu psovi obojek a vodítko nikdy nevadilo. Řvát samozřejmě může, jak chce, zvyknout si musí.

8.8.2019 16:37
rapotacka11

XXX.XXX.79.9

Sedne si a ječí.
Takže trochu povláčet?

8.8.2019 16:52

jaké kráčení?

Norinka se při jakémkoliv tahu vodítkem prostě zasekla že nejde nejde nejde a předváděla perfektní hysteráky i naopak, když chtěla někam jít a vodítko jí nepustilo.

Málem se na to taky umřelo a dopadlo to tak, že jsem prostě týden odměňovala podvolení se tlaku a vůbec největší odměna byla, že ten mučící nástroj byl zahozen a šlo se domů.

ale dneska chodí jako profesionál, vodítko můžu mít přehozené přes prst.

8.8.2019 17:19
Markéta80

XXX.XXX.176.4

pokud štěně nechce nemá cenu ho rvát. Malá první vycházku seděla, koukala pak ušla 3 kroky a vyčůrala se tak jsem jí odnesla zase domů Za 2 dny už poskakovala v trávě

8.8.2019 18:33

rapotacka11 napsal(a):
Sedne si a ječí.
Takže trochu povláčet?

Jo, přesně tak to vypadá. Vláčet nebudu. Budeme nasazovat doma a pomalu zvykat, časem se to určitě podda. Každej pes se to nakonec naučí :-)

9.8.2019 09:05
dodinula

XXX.XXX.51.100

tady je asi důležitější než výběr vodítka volba správného obojku, který nebude štěňátko nijak omezovat a hlavně by měl být asi víc na volno, než u větších psů..ale pokud to jde, tak bez vodítka..když už se pro nějaké vodítko rozhodnete, tak u štěněte by mělo stačit kratší, třeba z nylonu
https://www.minadog.cz/voditka-pro-psy/525-nobby-soft-grip-voditko-nylon-180cm-25mm-cerna.html

Přidejte reakci

Přidat smajlík