Jak dlouho má fena při hárání krvácet?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.8.2019 08:14
Atheira

XXX.XXX.181.160

Zdravím,
řeším takový problém, který nevím, jestli problém vlastně je nebo není. Zkoušela jsem hledat na internetu, ale to je všechno takový plácání jednoho přes druhé, tak z toho nejsem vůbec moudrá.
Fena se rozhárala někdy kolem 20.července přibližně - respektive, tehdy začala špinit.
Hárá pravidelně po osmi až devíti měsících, jsou jí tři roky.
Vždycky krvácela jen malinko, sotva se toho dalo všimnout, a to jen prvních pár dnů do té chvíle, než začala vonět psům nejvíc, pak při žádném předchozím hárání už nekrvácela vůbec.
Aktuálně špiní po celou dobu hárání, řekla bych, že ještě míň než u ní bývá úplně běžné. Ale už přešly i ty kritické dny, kdy byla pro psy nejvíc žádoucí (kolem 1. - 4. srpna), ale včera jsem si všimla kapky na podlaze, zkusila jsem feně přitlačit papírový ubrousek a lehce ho zašpinila.

Je to normální nebo mám plašit?
Nerada bych ji vláčela k veterináři, aby mi řekl, že je to takhle ok, protože ona se ho strašně bojí. Z ostatních, co mám poblíž, takový strach nemá, ale s těma zase nemám dobrý zkušenosti a nechci tam jezdit, protože mi přijde, že věci odflakují.

8.8.2019 10:43
impact

XXX.XXX.19.197

Me feny vetsinou barvi, pak v kryci dny ani ne a po nich jeste spini, cca do toho dvacateho dne max. Ale uplne detailne to teda nesleduju.

8.8.2019 10:48
Atheira

XXX.XXX.181.160

impact napsal(a):
Me feny vetsinou barvi, pak v kryci dny ani ne a po nich jeste spini, cca do toho dvacateho dne max. Ale uplne detailne to teda nesleduju.

Já právě taky úplně ne, navíc ona se stíhá dost čistit, takže při prvním hárání mi hrozně dlouho trvalo si všimnout, že vůbec hárá. Možná barvila vždycky i po krycích dnech, jen jsem si toho nevšimla. Jen teď mě to zarazilo, protože jsem z předchozích hárání nějak usoudila, že teda barví jen ze začátku, tak mě napadlo, jestli to je takhle normální.

8.8.2019 11:07
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Tak moje fena má za sebou první hárání - na začátku barvila, ale stíhala se dost čistit - kapky jsem našla vždycky na dece v pelechu, pak už to nebyla krev, ale jen takové lehce růžové, v krycí dny nebarvila vůbec, a po krycích dnech jsem si už ani nějakého špinění nevšimla - ale to možná tím, že se dost čistila. Ale bylo to naše první hárání, tak snad poradí někdo, kdo má více zkušeností.

Já zase pořád čekám, jestli ji ještě splaskne "pipka", nebo jestli už takhle zůstane .

8.8.2019 11:43
Atheira

XXX.XXX.181.160

marcelaamax napsal(a):
Tak moje fena má za sebou první hárání - na začátku barvila, ale stíhala se dost čistit - kapky jsem našla vždycky na dece v pelechu, pak už to nebyla krev, ale jen takové lehce růžové, v krycí dny nebarvila vůbec, a po krycích dnech jsem si už ani nějakého špinění nevšimla - ale to možná tím, že se dost čistila. Ale bylo to naše první hárání, tak snad poradí někdo, kdo má více zkušeností.

Já zase pořád čekám, jestli ji ještě splaskne "pipka", nebo jestli už takhle zůstane .

Ale to víte, že jo. Připomněla jste mi takovou úsměvnou situaci. Předloni v létě, grilovačka, kamarádi a mezi nimi jeden psy totálně nepolíbený. Ten ví jen, že psi štěkaj, jinak fakt nic.
Kamarádova fena zrovna dohárala a nosila se tak s ocasem nahoru a ten jeden se ho tak jako dost hloupě zeptal: Tyjo, co to jako má tohle?
Majitel feny odpovídá: To je frnda, Richarde, prostě frnda.
Rudej až na zadku, ale poučenej o psí anatomii... A jako doteď si na to občas někdo vzpomene a má z toho srandu.

Uživatel s deaktivovaným účtem

8.8.2019 13:17
Uživatel s deaktivovaným účtem

Já bych řekla, že je to dost individuální. Měla jsem několik fen, u té nejstarší jsem ani nepostřehla, že by nějak krvácela, tak dokonale se čistila, zato ta druhá byla prase neskutečný, buď jí to bylo fuk a nebo nestíhala. Teď mám 9ti letou, ta teda špiní minimálně, snad jen týden, a mladší skoro 3letou, ta špiní skoro až do konce a pořád, i když asi od půlky hárání je to jen takové nahnědlé a slabé.

Neregistrovaný uživatel

22.2.2022 11:10
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!

Přidejte reakci

Přidat smajlík