Dobrý den,
Doma mi značkují 2 psy.
Pouze, když nejsme doma, takže potrestat je nemáme jak nebo chytnout při činu
Vždy to vyčistíme octem, tak, aby u toho nebyli, ale stejně to udělají znovu.
Možnost, aby byli na zahradě nemáme.
Co s tím? Jak na to? Jsme bezradní.
Venčíme je dlouho, vše si očuchají, vyprázdní se, ale nepomáhá to.
Doma mají hračky klasické i plněné, aby se zabavili, ale je jim to fuk, očurávají furt nábytek po sobě.
Oddělit je nemůžeme, pláčou bez sebe.
Mají jasně nastavenou hierarchii.
Co s tím prosím? Už je to neúnosné!
Staršímu "alfa" samci jsou 3roky, mladšímu 2 roky.
Prosím, co Vám pomohlo, kromě kastrace? Chceme od staršího psa časem štěně.
Mě napadá fakt jen ten inkontinenční pás a nebo je prostě po chvilkách naučit být odděleně. Jak dlouho jsou doma samy?
A takové ty spreje proti značkování jste zkoušeli? Máme na zahradě podél plotu takové nízké keříky - sprej prosti značkování pomohl - vzala jsem tím tedy všechny ty keře a navíc psovi rozestavila různě po zahradě "značkovací" kameny. Ale pokud mění místa, tak to byste musela asi přestříkat všechno, což je asi blbost.
A s tím, že psi mají mezi s sebou jasno jste si jistá?
marcelaamax
napsal(a):
Mě napadá fakt jen ten inkontinenční pás a nebo je prostě po chvilkách naučit být odděleně. Jak dlouho jsou doma samy?
A takové ty spreje proti značkování jste zkoušeli? Máme na zahradě podél plotu takové nízké keříky - sprej prosti značkování pomohl - vzala jsem tím tedy všechny ty keře a navíc psovi rozestavila různě po zahradě "značkovací" kameny. Ale pokud mění místa, tak to byste musela asi přestříkat všechno, což je asi blbost.
A s tím, že psi mají mezi s sebou jasno jste si jistá?
Ten mam v planu poridit... ale uz jsme fakt nastvani a smutni a dnes bylo oznackovano snad uplne vse.
Prestrikane vse je... 8hodin jsou doma sami.
No, zatim jsem u nich nevypozorovala jine znamky, nez, ze to maji jasne nastavene...
blbé ale ...............zavřít do koupelny? Tam si můžou značkovat jak chtějí. To mne napadlo v souvislosti s tím že kočky u kamarádky chodily konat potřebu do vany místo do kočkolitu. A jinak bych se je asi snažila zvykat že po dobu vaší nepřítomnosti budou odděleni třeba by je to přešlo. Fakt nevím...........měli jsme jen jednoho psa a ten to nikdy neudělal
Noo to s tím čůráním bych asi nedělala, čůrání je něco jiného než značkování....
Ale naprosto chápu, že jste z toho špatná, ono to fakt není nic příjemného. Mě to stačilo chvilku u psa - naštěstí to bylo jen nachlazení.
No zkuste ty pásy a nebo psy opravdu naučit, že bude každý v jiné místnosti.
GAELLE
napsal(a):
blbé ale ...............zavřít do koupelny? Tam si můžou značkovat jak chtějí. To mne napadlo v souvislosti s tím že kočky u kamarádky chodily konat potřebu do vany místo do kočkolitu. A jinak bych se je asi snažila zvykat že po dobu vaší nepřítomnosti budou odděleni třeba by je to přešlo. Fakt nevím...........měli jsme jen jednoho psa a ten to nikdy neudělal
To by štěkali zmetci, teď je máme v obývaku, abychom utírali menší plochu a i to byl boj je naučit😁😁
Asi je zkusím oddělit třeba přes nějakou síť dveří, aby na sebe viděli aspoň...
NL
napsal(a):
To zkusím prozatím, už je to neúnosné... každý den vapovat koberec pod stolem apod.🙄🙄
Kéžby na ten odpuzovač přestali a nenašli si jiné místo😂😂
Noo tak ten koberec bych asi vyhodila, minimálně aspoň dočasně. My jsme měli taky jen malý koberec u dveří na terasu - jenže fena byla od chovatelky zvyklá na Vetbed - a chodila se venčit právě na ten koberec. Takže jsem ho vydesinfikovala,vyprala s tím, že ho vytáhnu, až se fena naučí venčit venku. Ale když jsem ho pak vytáhla, tak jsem to z toho pořád cítila, i přes to, že jsem ho několikrát znovu prala a drhla. Přišlo mi, že se to vsáklo nějak i do té gumy dole. Ale asi záleží i na koberci...
A co kdyby jste nějakou místnost jen oddělila ohrádkou? Nebo nechat otevřené dveře a do nich dát ohrádku nebo dětská dvířka - přeskočí to?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.36.144
Ad ta kastrace - taky nepomuze. Sousedi maji kastrovaneho psa a pri obcasnych navstevach u nas (na zahrade, dovnitr ho nezvu) bezpecne precura meho nekastrovaneho.
Pochopila jsem, ze tazatelka o kastraci neuvazuje, ale i kdyby uvazovala - tenhle problem by to nevyresilo.
marcelaamax
napsal(a):
Noo tak ten koberec bych asi vyhodila, minimálně aspoň dočasně. My jsme měli taky jen malý koberec u dveří na terasu - jenže fena byla od chovatelky zvyklá na Vetbed - a chodila se venčit právě na ten koberec. Takže jsem ho vydesinfikovala,vyprala s tím, že ho vytáhnu, až se fena naučí venčit venku. Ale když jsem ho pak vytáhla, tak jsem to z toho pořád cítila, i přes to, že jsem ho několikrát znovu prala a drhla. Přišlo mi, že se to vsáklo nějak i do té gumy dole. Ale asi záleží i na koberci...
A co kdyby jste nějakou místnost jen oddělila ohrádkou? Nebo nechat otevřené dveře a do nich dát ohrádku nebo dětská dvířka - přeskočí to?
Z koberce nic neni citit nastesti :)
A jak jste ji naucila jen ven? Problem byl pouze ten koberec?
Ohradkou ne, tu preskoci, spis nejakou sit/mriz :/
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ad ta kastrace - taky nepomuze. Sousedi maji kastrovaneho psa a pri obcasnych navstevach u nas (na zahrade, dovnitr ho nezvu) bezpecne precura meho nekastrovaneho.
Pochopila jsem, ze tazatelka o kastraci neuvazuje, ale i kdyby uvazovala - tenhle problem by to nevyresilo.
To je cenna informace, dekuji.
V nejhorsim pripade to bylo v planu
NL
napsal(a):
Z koberce nic neni citit nastesti :)
A jak jste ji naucila jen ven? Problem byl pouze ten koberec?
Ohradkou ne, tu preskoci, spis nejakou sit/mriz :/
Ona byla ale malé štěndo - 2 měsíce. Takže se to učila klasicky, po každém hraní, žraní, spaní šup s ní ven a pochválit. Doma byly louže minimálně a když už, tak právě na tom koberci. Ono vy to třeba už necítíte, ale ten pes to z toho pořád cítit může. Feně je dneska cca 10 měsíců a louže doma už dlouuuuho nebyla, už ani na novém koberci. Ale to je něco jiného, tady šlo prostě o mimino, co ještě nebylo úplně naučené, ne o značkování.
https://www.ifauna.cz/psi/diskuse?q=zna%C4%8Dkov%C3%A1n%C3%AD doporučuji pohledat ještě tady
marcelaamax
napsal(a):
Ona byla ale malé štěndo - 2 měsíce. Takže se to učila klasicky, po každém hraní, žraní, spaní šup s ní ven a pochválit. Doma byly louže minimálně a když už, tak právě na tom koberci. Ono vy to třeba už necítíte, ale ten pes to z toho pořád cítit může. Feně je dneska cca 10 měsíců a louže doma už dlouuuuho nebyla, už ani na novém koberci. Ale to je něco jiného, tady šlo prostě o mimino, co ještě nebylo úplně naučené, ne o značkování.
Chapu...to my jsme meli zlaty psy. Ted proste blbnout. Prikladala jsem to puberte. Ted uz to neni puberta...
Uživatel s deaktivovaným účtem

NL
napsal(a):
Ještě mě napadlo je nevenčit a až se budou chtít počůrat, potrestat je, ale nemyslím si, že by to mělo stejný účinek, jako kdybychom je nachytali při značkování...
Tohle je hodně pi.omý nápad, nedělejte to.
A i kdyby se vám povedlo psa potrestat přímo při činu, příště si začne dávat bacha a s podobnou činností si počká, až nebudete doma.
Zdravotní příčiny ohledně počurávání u obou psů vyloučeny? Nedostávají třeba ráno granule, po kterých se pak nalemtají vody a měchýř to už pak nevydrží?
Rady?
Doma mají hračky klasické i plněné, aby se zabavili, ale je jim to fuk, očurávají furt nábytek po sobě.
Co to znamená, venčíme je dlouho? Kolik času přesně to obnáší? Na vycházkách máte oba psy spolu? Dělají kromě očuchávání i něco jiného?
Začala bych pracovat s každým zvlášť, věnovat každému speciální pozornost, hry, zábavu, zavaření mozku. "Pláčou bez sebe" = velcí závisláci, ne zrovna vyrovnané povahy.
Nechci, aby mi pes ochcával nábytek? Tak se k nábytku nedostane. Buď něčím zatarasím oblíbené ochcávací místo, nebo psovi zajistím prostor dostatečně veliký, aby se protáhnul, napil, pohrál si, ale aby v takovém prostoru neměl nápady přečůrávat druhého psa. Tzn. oba psi separe, utahaní na maximum po ranni prochazce tak, že sebou fláknou a budou rádi, že odejdete do práce na 8 hodin.
Opravdu unavený pes nemá na nějaké značkování doma náladu a energii.
Atd, možností, jak odnaučit své psy značkovat doma je více. Ale nezahrnuje to v sobě nějaký nátlak, tresty, kastrace.
napsal(a):
Tohle je hodně pi.omý nápad, nedělejte to.
A i kdyby se vám povedlo psa potrestat přímo při činu, příště si začne dávat bacha a s podobnou činností si počká, až nebudete doma.
Zdravotní příčiny ohledně počurávání u obou psů vyloučeny? Nedostávají třeba ráno granule, po kterých se pak nalemtají vody a měchýř to už pak nevydrží?
Rady?
Co to znamená, venčíme je dlouho? Kolik času přesně to obnáší? Na vycházkách máte oba psy spolu? Dělají kromě očuchávání i něco jiného?
Začala bych pracovat s každým zvlášť, věnovat každému speciální pozornost, hry, zábavu, zavaření mozku. "Pláčou bez sebe" = velcí závisláci, ne zrovna vyrovnané povahy.
Nechci, aby mi pes ochcával nábytek? Tak se k nábytku nedostane. Buď něčím zatarasím oblíbené ochcávací místo, nebo psovi zajistím prostor dostatečně veliký, aby se protáhnul, napil, pohrál si, ale aby v takovém prostoru neměl nápady přečůrávat druhého psa. Tzn. oba psi separe, utahaní na maximum po ranni prochazce tak, že sebou fláknou a budou rádi, že odejdete do práce na 8 hodin.
Opravdu unavený pes nemá na nějaké značkování doma náladu a energii.
Atd, možností, jak odnaučit své psy značkovat doma je více. Ale nezahrnuje to v sobě nějaký nátlak, tresty, kastrace.
Dnes ráno jsme s nima byli na agility... běhali na volno, i jsme je cvičili, pak už jen leželi "vyflusaní" a jsou líný i chodit.
Pitím to není, i když jsme hodinu pryč, ochčijou to...
Na vycházkách máme psy spolu.
Hrajeme si s nima i doma, ale je to jedno, jestli jdeme pryč na půl h nebo 8h...
Ochcávací místa jsme zaterasili, i jsme zkoušeli odpuzovač, ale našli si jiné místo. Když jsme dali záterasy, ochčijou i ty...
Řešení?
No nevím.
NECHALI JSTE TO PĚKNĚ ROZJET.
Nevěřím, že značkují, jen když nejste doma.
Je to tak silný pud, že když pocítí potřebu
přestříknout to, tak to udělá a hned, ve zlomku vteřiny.
To se prostě na to musíte zaměřit, nedělat nic jiného,
nespustit z nich oči a OKAMŽITĚ RÁZNĚ zakročit.
Mně na to stačil 1 den a pes měl jasno.
Ale jsou to 2 psi v bytě !
A ten pud je strašně silný.
rapotacka11
napsal(a):
Řešení?
No nevím.
NECHALI JSTE TO PĚKNĚ ROZJET.
Nevěřím, že značkují, jen když nejste doma.
Je to tak silný pud, že když pocítí potřebu
přestříknout to, tak to udělá a hned, ve zlomku vteřiny.
To se prostě na to musíte zaměřit, nedělat nic jiného,
nespustit z nich oči a OKAMŽITĚ RÁZNĚ zakročit.
Mně na to stačil 1 den a pes měl jasno.
Ale jsou to 2 psi v bytě !
A ten pud je strašně silný.
Aha, vlastně si vymýšlím, že? A psy nám chčijou vlastně před očima.
Zamyslete se nebo nekomentujte, když nemáte radu.
Nemáte nic lepšího na práci?

Asi bych jim přeznačkovávání zatrhla i venku, když to pak dělají doma.
Síť nebo mříž mi přijde jako dobrý nápad.
Ještě mě napadlo dát si webkameru a sledovat, co dělají, když tam jsou sami. Třeba si všimnete něčeho dalšího, nějaký souvislosti... Jednou někdo trvdil, že takhle přes webku (asi teda skype apod.) napomenul svýho psa chystajícího se tropit neplechu, a že to zabralo. Což samozřejmě nemusí zabrat u jinýho psa.
NL
napsal(a):
Aha, vlastně si vymýšlím, že? A psy nám chčijou vlastně před očima.
Zamyslete se nebo nekomentujte, když nemáte radu.
Nemáte nic lepšího na práci?
Nejspíš ne,
ale není každý dost bystrý, vnímavý, všímavý.¨
Jak na to? Jsme bezradní.
Venčíme je dlouho,
vše si očuchají,
vyprázdní se,
ale nepomáhá to.
Doma mají hračky klasické i plněné, aby se zabavili,
ale je jim to fuk, očurávají furt nábytek po sobě.
Vaše postupy vysvětlují vše.
Pes skoro rok značkuje kvartýr a vy
už uvažujete o pásu.
https://search.seznam.cz/?q=pes+zna%C4%8Dkuje+byt&oq=pes+zna%C4%8Dkuje+byt&aq=-1&sourceid=szn-HP&su=k&sgId=4ZkL9iCukBPxxZJxRj9RTOwoknpMkSpiznzbYGpfzq%3D%3D

to oddělování....no, nevím nevím, jak to pomůže
ze dvou psů mi doma značkoval pes, JEDEN = nikoho nepřeznačkovával, teda krom kočičího wc, to jo
a značkoval i když už byl jedináček
a pak někdy přestal
ale teda nebylo to každý den, to vůbec
na jím vybraná místa (v podstatě 1 dvířka komody) jsem dala savou podložku