Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Haffoboss

9.8.2019 21:02
Haffoboss

XXX.XXX.20.9

Mám dvouměsíční štěně. Chodím s ní ven k nám na ulici,dvorek nebo je na zahradě u taťky. A ona vše co najde(peří,igelit,odpadky,suť,klacky,plasty,alobal...)tak se pokusí sežrat. Teď se už naučila že když nějakou tu ,,pochutinu" lapne,tak že se jí to budu snažit z té huby vyrvat dřív, než to sežere. Takže teď to vždycky chytne, dá si to hluboko do tlamy a začne mi utíkat a za běhu to jí. Bojím se o ní i do budoucna že mi sežere něco otrávenýho (bydlím ve městě a víme jaký lidí dokážou být svině...) Prosím vás jak jí to mám odnaučit? Jestli je to teda možný...? Nechci skončit na veterině až se jí něco v těch střevech zasekne... Za všechny odpovědi děkuju!!!🙂

Uživatel s deaktivovaným účtem

9.8.2019 21:10

já mám taky popelnici a ne, nevyrostla z toho.

ale já jsem byla chytrá - není to můj první pes, u prvního jsem si vytvořila přesně tohle, utíkám a polykám - a tady jsem od mala najela na "vůbec mě nezajímá, že něco máš, ale hele, budeme zrovna teď cvičit ke mně, jo? nebo k noze, nebo cokoliv, třeba sedni a podívej, mám za splněný trik odměnu a jak si jí můžeš vzít, když máš v tlamě igeliťák?

takže mám psa, co se sice prase, ale když najde v křoví srnčí nohu/plesnivej chleba/obal od svačiny/hovno, tak na ten povel k noze prostě přijde i s tou věcí a nechá si to vyměnit.

jak ale převychovat psa, kterého už jste si naučila na rychlé polykání, nevím.

Haffoboss

9.8.2019 21:21
Haffoboss

XXX.XXX.20.9

Pokusím se jí naučit tu vaši výměnnou metodu, je ještě maličká a věřím že když se převýchově budu dostatečně věnovat tak to pochopí. Myslím že když ji zaujmu nějakou oblíbenou hračkou tak si to nechá vyměnit taky😉 Moc díky za tip, hned zítra jí to začnu učit.

9.8.2019 21:56

Haffoboss napsal(a):
Mám dvouměsíční štěně. Chodím s ní ven k nám na ulici,dvorek nebo je na zahradě u taťky. A ona vše co najde(peří,igelit,odpadky,suť,klacky,plasty,alobal...)tak se pokusí sežrat. Teď se už naučila že když nějakou tu ,,pochutinu" lapne,tak že se jí to budu snažit z té huby vyrvat dřív, než to sežere. Takže teď to vždycky chytne, dá si to hluboko do tlamy a začne mi utíkat a za běhu to jí. Bojím se o ní i do budoucna že mi sežere něco otrávenýho (bydlím ve městě a víme jaký lidí dokážou být svině...) Prosím vás jak jí to mám odnaučit? Jestli je to teda možný...? Nechci skončit na veterině až se jí něco v těch střevech zasekne... Za všechny odpovědi děkuju!!!🙂

Mám taky popelnice, naštěstí u mě se osvědčila metoda, která u vás evidentně selhala....já štěňatům do té tlamy hrábla, bez ohledu na to, jestli už dotyčnou "kořist" snědly nebo ne. Pořádně jsem se jim pohrabala, sáhla i dost daleko, jako možná zní to drsně, ale prostě tak, aby to bylo hódně nepříjemný a samozřejmě s příslušným komentářem...ne řvaním, ale hodně naštvaným hlasem něco ve smyslu, že je to pěkný čuně.......neučím vyměň, pusť, odevzdej....učím NESBÍREJ NIC!!!!!, právě proto, že se bojím, aby mi psi venku něco otrávenýho nesežrali, člověk nikdy neví. Takže moje psí popelnice venku fakty NIC neseberou.
Vím, že holky tady preferujou metou "vyměň", právě proto, aby se pes nenaučil s "kořistí" zdrhat a sežrat jí buď za běhu nebo z dosahu páníka, ale já na to moc nejsem, to bych raději psa jistila stopovačkou. Ale co já vim, třeba to u dalšího štěněte fungovat nebude a nakonec tuhle metodu budu muset zvolit taky....

9.8.2019 22:41

tohle fungovalo na druhýho psa, že prostě vyndavání bylo natolik nepříjemné, že teda pochutiny nesbírala a vždycky jen koukla, jestli koukám.

pes číslo jedna by se věcí zalkl určitě dřív, než byste přitáhla tu stopku a to jsem jí z krku tahala věci... prostě tam se vytvořil čistě reflex když to sežeru dřív než, tak to budu mít.

10.8.2019 07:31
karo2702

XXX.XXX.162.156

Já mám taky popelnici a nevyrostla z toho. Bohužel už mi dvakrát sežrala jed na krysy, naštěstí jsem u toho byla, tak se to jelo hned na veterinu vyzvracet.
U nás to funkuje tak, že pokud je to něco velkého nebo tvrdého, stačí říct fuj. Popřípadě říct fuj ještě než to do té huby vezme. Trénovali jsme výdrž u žrádla a obcházení misek se žrádlem doma. Pokud ale chňapne chleba, tak si ho samozřejmě nacpe až do krku. Ale ví, že když jí oslovím a jdu k ní, že kdyby jen o krok couvla, tak nejsme kámošky. Takže stojí s chlebem až v krku a uhýbá očima, já přijdu, otevřu jí tlamu a vytáhnu to a jde se dál. Problém nám dělají jen chipsy a jiné malé drobivé kousky, když jde pes přede mnou na volno, tak nemám šanci jí to zatrhnout uplně, vždy si trochu vezme.

10.8.2019 08:29

Haffo, prosím opravdu zvol cestu po dobrém, tedy výměnu za něco lepšího, ať už naučíš přímo povel pusť (což víc než vřele doporučuji), nebo nepřímo, viz bodlinka. Tím, na rozdíl od silového řešení, nemůžeš nic zkazit.

Při učení povelu "pusť" - nesnaž se něco učit, když ti s něčím prchá v dál, ale uč to cíleně, dej jí do tlamy něco, co pro ni není až tak důležité a s povelem pusť vyměň za něco lepšího. Tím tvoříš spojení slova "pusť" s tím požadovaným chováním a navíc to fixuješ štěněti, jako něco pro něho dobré, příjemné, výhodné. A během dne bys to měl mít hotové....to ale neznamená, že v tom okamžiku štěně přestane žrát kde co, to nikoliv.

a pokud je štěně většinu času bez dozoru a má velké možnosti, kde co špatného pobrat a sežrat, tak existuje takové kouzelné udělátko - košík. Rozhodně lepší varianta než třeba ucpaná, propíchnutá střeva apod.

edit: ono pusť posléze používáme optimálně předtím, než pes něco sebere, tak se i rychle odnaučuje......samozřejmě dle toho, jak velká vrozená popelnice to je

a, zaměstnat, zaměstnat a zaměstnat......!

Haffoboss

10.8.2019 09:34
Haffoboss

XXX.XXX.20.9

Já bych ji teda zkusila naučit to pusť. Ale bude to chtít hodně tréninku jak jí znám...
Jen nevím jestli je vhodné jí teď odměňovat pamlsky. Je na antibiotikách a dietě kuře s rýží. Protože nám včera a předevčírem kadila trochu krev. Prý je to možná podrážděný od granulí apod. Tak nevím jestli do ní cpát pamlsky. A když ji odměním hračkou tak mi na to dlabe...

10.8.2019 09:40

dieta rýže + kuře = pamlsek = kuře

haffo..., to je NO (nevím proč mám dojem, že jsi někde psala o NO)? nebo labrador?
nebo...?

10.8.2019 09:41
PumaCZ

XXX.XXX.222.116

Haffoboss napsal(a):
Já bych ji teda zkusila naučit to pusť. Ale bude to chtít hodně tréninku jak jí znám...
Jen nevím jestli je vhodné jí teď odměňovat pamlsky. Je na antibiotikách a dietě kuře s rýží. Protože nám včera a předevčírem kadila trochu krev. Prý je to možná podrážděný od granulí apod. Tak nevím jestli do ní cpát pamlsky. A když ji odměním hračkou tak mi na to dlabe...

Odměňuj vařeným kuřecím a máš vyřešeno :) Jen pozor, dost se drobí a hůř se s ním pracuje.

Haffoboss

10.8.2019 13:30
Haffoboss

XXX.XXX.112.8

Ok. Díky

Haffoboss

10.8.2019 14:20
Haffoboss

XXX.XXX.112.8

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
dieta rýže + kuře = pamlsek = kuře

haffo..., to je NO (nevím proč mám dojem, že jsi někde psala o NO)? nebo labrador?
nebo...?

Nee. Já mám kříženečku jezevčíka a nějaké dlouhosrsté směsky😅 Takže má lehce lovecké pudy. NO jsem doporučovala někomu na hlídání protože s nimi mám zkušenost....

10.8.2019 14:45
Terven

XXX.XXX.110.159

Haffoboss napsal(a):
Nee. Já mám kříženečku jezevčíka a nějaké dlouhosrsté směsky😅 Takže má lehce lovecké pudy. NO jsem doporučovala někomu na hlídání protože s nimi mám zkušenost....

Máte foto?

Haffoboss

10.8.2019 16:50
10.8.2019 17:01
Terven

XXX.XXX.110.159

Haffoboss napsal(a):
Jo

Aha, krásná a vy jste rodiče viděli anebo jenom tipujete?
Jestli jsou jí 2 měsíce, tak ty "lovecké pudy" neberte moc vážně, v tom věku loví každé štěně. I když nevylučuju, že jí to vydrží

Haffoboss

10.8.2019 18:11
Haffoboss

XXX.XXX.20.7

Terven napsal(a):
Aha, krásná a vy jste rodiče viděli anebo jenom tipujete?
Jestli jsou jí 2 měsíce, tak ty "lovecké pudy" neberte moc vážně, v tom věku loví každé štěně. I když nevylučuju, že jí to vydrží

Rodiče jsme viděli oba. Mamka byla takový ,,nečistokrevný drsnosrstý jezevčík" a taťka taková střapatá směska-asi něco s pudlem. Takže je divný že je hladká. Asi to má po nějakých předcích... No a je to taková ,,lovkyně" normální štěně když mu něco hodíte tak za tím prostě běží. Ale ona se k tomu pomalu plíží a pak ,,zaútočí". Nebo když si s ňou občas hraju tak se jí v hlavě najednou něco přepne a chvilku na mě kouká a pak mi skočí do obličeje a zakousne se do mě. Pěkně to bolí...tak doufám že ju to přejde...jiný štěně mi tohle nikdy nedělali...

10.8.2019 18:47

Haffoboss napsal(a):
Rodiče jsme viděli oba. Mamka byla takový ,,nečistokrevný drsnosrstý jezevčík" a taťka taková střapatá směska-asi něco s pudlem. Takže je divný že je hladká. Asi to má po nějakých předcích... No a je to taková ,,lovkyně" normální štěně když mu něco hodíte tak za tím prostě běží. Ale ona se k tomu pomalu plíží a pak ,,zaútočí". Nebo když si s ňou občas hraju tak se jí v hlavě najednou něco přepne a chvilku na mě kouká a pak mi skočí do obličeje a zakousne se do mě. Pěkně to bolí...tak doufám že ju to přejde...jiný štěně mi tohle nikdy nedělali...

No koukám, že loví spíš jako kočka........

Haffoboss

10.8.2019 18:52
Haffoboss

XXX.XXX.20.7

Podvedli mě!😂 Prodali mi kočku😂

10.8.2019 19:34

ano ano, jsem si právě říkala, že to je přesně jako moje kotínka Terezka

Haffoboss

10.8.2019 19:49
Haffoboss

XXX.XXX.20.7

ano ano, jsem si právě říkala, že to je přesně jako moje kotínka Terezka

Ach jo...můj první vlastní pes a ono je to kočka😂

10.8.2019 20:01

Haffoboss napsal(a):

No ale plastika se povedla ...fakty vypadá jako pejsek

10.8.2019 22:05

Haffoboss napsal(a):

V tomhle videu se zase stal opak, místo kočky měl pejska... :D
https://www.youtube.com/watch?v=OztGJhiBQTo

Haffoboss

28.8.2019 09:35
Haffoboss

XXX.XXX.20.133

Tak metodou výměna my to nejde naučit ona sežere úplně všechno já z ní nesmím spustit oči ani na sekundu. Dneska jsem se otočila jiným směrem a když jsem se otočila zpátky tak měla v hubě něco jako kus rohlíku a samozřejmě to stihla sežrat dřív než jsem jí v tom mohla zabránit. Když něco ukořistí tak ani ten pamlsek nechce já jí řeknu sedni a pak ji chci dát pamlsek a vyměnit ho za tu pochutinu co má v hubě ale ona ho prostě nechce a nevezme si ho... Už nevím co s ní asi bude chodit ven s náhubkem nebo já nevím😟

28.8.2019 09:39

za 1. náhubek je okamžité řešení
za 2. ona výměna (povel "pusť") se neučí, když si pes něco čorchne, ale na něčem pro psa méně důležitém až nepodstatném (hračka, klacek,.....). V situaci vypjaté se používá povel již naučený...,..po dobrém, pes musí chtít

Haffoboss

28.8.2019 09:57
Haffoboss

XXX.XXX.20.133

Já vím když pro tu naši Jackie je podstatné úplně vše i o ten klacek by se klidně rvala. No a ona fakt vezme do huby vše co najde takže co metr jí zase z tý pusy něco tahám. Jak píšete - pes musí chtít tak ten náš prostě nechce a odmítá si cokoliv vyměňovat. Ať je to klacek,hračka,seno či cokoliv jiného. Trénovala jsem to dlouho ale bez úspěchu.

28.8.2019 10:20

ještě teda - chce to trénovat
a trénink je cílená, řízená činnost
připravím si psa, prostředí, pomůcky.....ne mimochodem na procházce nebo tak

ono proto je dobrý cvičák jako místo na cvičení, psi se soustředí, naučí se, že tam se pracuje.......

prostě čím víc temperamentní pes, čím silnější pudy, emoce, tím důležitější je ten řízený trénink

28.8.2019 10:22
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

povel pro přerušení nežádoucí činnosti je FUJ ! Na tento povel by měl pes všeho nechat a běžet k vám. Vezměte ji na stopovačku, když uvidíte že se chystá něco sežrat dejte povel a za 1-2 sec. škubněte stopovačkou a pak si ji za chválení přitáhněte a dejte jí pamlsek a pohrajte si s ní.

Přidejte reakci

Přidat smajlík