bhkl.kmm

XXX.XXX.24.77
Zdravím! Přicházím s dotazem, zda existuje nějaké plemeno většího vzrůstu povahově podobné Yorkovi? York mi povahou skvěle vyhovuje ale velikostí je to pro mě jedno velké NE. Už od malička mám totiž v oblibě psy většího vzrůstu tak bych se chtěla zeptat, zda nějaké takové plemeno vůbec existuje?
PS. Ptám se jen čistě ze zvědavosti, na pořízení dalšího psa mám ještě spoustu času! :)
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.25.50
Mezi cistokrevnymi biewery najdete obcas nestandartniho pejska s vahou i ores ctyri kilca jibak vseobecne bych hledala proste mezi teriery. Zalezi o kolik moc vetsi ma pes byt.
Uživatel s deaktivovaným účtem

jork je povahou teriér a teriérů je spoustu jiných plemen.

jak se da charakterizovat povaha yorka?
bhkl.kmm

XXX.XXX.24.77
napsal(a):
jak se da charakterizovat povaha yorka?
Oddaný svému pánovi, k cizím lidem nedůvěřivý. Temperamentní a nebojácný.
Aspoň takhle ho vnímám já :)
bhkl.kmm

XXX.XXX.32.24
Nevím, jak je tomu u ostatních, ale ten náš rozhodně nedůvěřivý je. A myslím, že je to jen dobře. Už nejednou se nám totiž stalo, že nás na procházce zastavil podivně vypadající chlap, který mu začal nabízet kousek šunky nebo jiného jídla. 🤷
bhkl.kmm
napsal(a):
Nevím, jak je tomu u ostatních, ale ten náš rozhodně nedůvěřivý je. A myslím, že je to jen dobře. Už nejednou se nám totiž stalo, že nás na procházce zastavil podivně vypadající chlap, který mu začal nabízet kousek šunky nebo jiného jídla. 🤷
Přečtěte si standard plemene. Podle jedince nelze soudit. Nicméně ti etiky terier má v popisu plemene :” k cizím rezervovany” a moje TT to vystihuje .

Lexaurin
napsal(a):
Tibetský
a tohle je pravda?
Jak je z názvu patrné, tibetský teriér pochází ze „střechy světa“, Tibetu. Není to ovšem žádný teriér, ale pes ovčácký. Mezi teriéry ho chybně, na základě jeho velikosti, temperamentu a inteligence, zařadili Angličané, kteří toto plemeno v první polovině 20. století importovali do Evropy. Z Británie se chov postupně rozšířil do Německa, USA a dalších zemí. Správný název plemene by měl znít Tibet Apso, jeho nejbližším příbuzným, od kterého se liší především výškou, je Lhasa Apso.
Více zde: https://www.ttc-cz.com/chov/o-plemeni/
Myslím, že tato fotka jorkšíra vystihuje pěkně. I když toto je spíše Biewer. Mám zato, že se vlastně liší jen barvou srsti?

Teď mě tak napadlo, ale spíš na základě vzhledu....silky teriér, je větší, ale podobný jorkovi, ovšem povahově netušim, za svůj život jsem viděla jen jediný exemplář na vlastní oči.
napsal(a):
a tohle je pravda?
Jak je z názvu patrné, tibetský teriér pochází ze „střechy světa“, Tibetu. Není to ovšem žádný teriér, ale pes ovčácký. Mezi teriéry ho chybně, na základě jeho velikosti, temperamentu a inteligence, zařadili Angličané, kteří toto plemeno v první polovině 20. století importovali do Evropy. Z Británie se chov postupně rozšířil do Německa, USA a dalších zemí. Správný název plemene by měl znít Tibet Apso, jeho nejbližším příbuzným, od kterého se liší především výškou, je Lhasa Apso.
Více zde: https://www.ttc-cz.com/chov/o-plemeni/
Samozrejmě, nicmene povahu ma terierum tak podobnou, ze ho proto takto mylne nazvali, nebo na co narazite? To , ze je k cizim rezervovany je fakt a pochopila jsem, ze o to zadavateli jde
napsal(a):
Teď mě tak napadlo, ale spíš na základě vzhledu....silky teriér, je větší, ale podobný jorkovi, ovšem povahově netušim, za svůj život jsem viděla jen jediný exemplář na vlastní oči.
Tak jsem se právě gůglením poučila žila jsem v domnění, že australský a silky teriér je jedno a totéž plemeno - prostě australský silky...tak ne, jsou to dvě plemena.
Australský teriér bydlí vedle nás, oproti jorkovi je větší a povahou temperamentní teriér, ačkoliv už je mu 13 let.
Terven
napsal(a):
Tak jsem se právě gůglením poučila žila jsem v domnění, že australský a silky teriér je jedno a totéž plemeno - prostě australský silky...tak ne, jsou to dvě plemena.
Australský teriér bydlí vedle nás, oproti jorkovi je větší a povahou temperamentní teriér, ačkoliv už je mu 13 let.
Tohle jsem našla:
https://cs.wikipedia.org/wiki/Australsk ý_silky_teriér
a pak ještě toto:
http://silkyterrier.sweb.cz/srovnani/silky-jork.html