Povahová podobnost Yorkovi

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

bhkl.kmm

10.8.2019 13:25
bhkl.kmm

XXX.XXX.24.77

Zdravím! Přicházím s dotazem, zda existuje nějaké plemeno většího vzrůstu povahově podobné Yorkovi? York mi povahou skvěle vyhovuje ale velikostí je to pro mě jedno velké NE. Už od malička mám totiž v oblibě psy většího vzrůstu tak bych se chtěla zeptat, zda nějaké takové plemeno vůbec existuje?
PS. Ptám se jen čistě ze zvědavosti, na pořízení dalšího psa mám ještě spoustu času! :)

Neregistrovaný uživatel

10.8.2019 17:30
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.25.50

Mezi cistokrevnymi biewery najdete obcas nestandartniho pejska s vahou i ores ctyri kilca jibak vseobecne bych hledala proste mezi teriery. Zalezi o kolik moc vetsi ma pes byt.

Uživatel s deaktivovaným účtem

10.8.2019 17:43

jork je povahou teriér a teriérů je spoustu jiných plemen.

10.8.2019 17:48

jak se da charakterizovat povaha yorka?

10.8.2019 19:37
LájošM

XXX.XXX.14.251

Co border teriér?
I když je teda větší jen o chlup.
Ale jsou úžasní.

bhkl.kmm

11.8.2019 10:07
bhkl.kmm

XXX.XXX.24.77

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
jak se da charakterizovat povaha yorka?

Oddaný svému pánovi, k cizím lidem nedůvěřivý. Temperamentní a nebojácný.
Aspoň takhle ho vnímám já :)

11.8.2019 11:45
Markéta80

XXX.XXX.176.4

jork nedůvěřivý rozhodně nemá být

bhkl.kmm

11.8.2019 14:42
bhkl.kmm

XXX.XXX.32.24

Nevím, jak je tomu u ostatních, ale ten náš rozhodně nedůvěřivý je. A myslím, že je to jen dobře. Už nejednou se nám totiž stalo, že nás na procházce zastavil podivně vypadající chlap, který mu začal nabízet kousek šunky nebo jiného jídla. 🤷

11.8.2019 16:38
Lexaurin

XXX.XXX.165.136

bhkl.kmm napsal(a):
Nevím, jak je tomu u ostatních, ale ten náš rozhodně nedůvěřivý je. A myslím, že je to jen dobře. Už nejednou se nám totiž stalo, že nás na procházce zastavil podivně vypadající chlap, který mu začal nabízet kousek šunky nebo jiného jídla. 🤷

Přečtěte si standard plemene. Podle jedince nelze soudit. Nicméně ti etiky terier má v popisu plemene :” k cizím rezervovany” a moje TT to vystihuje .

11.8.2019 16:39
Lexaurin

XXX.XXX.165.136

Lexaurin napsal(a):
Přečtěte si standard plemene. Podle jedince nelze soudit. Nicméně ti etiky terier má v popisu plemene :” k cizím rezervovany” a moje TT to vystihuje .

Tibetský

11.8.2019 17:03
Markéta80

XXX.XXX.176.4

v dnešní době je jork a jork no

11.8.2019 17:36

Lexaurin napsal(a):
Tibetský

a tohle je pravda?

Jak je z názvu patrné, tibetský teriér pochází ze „střechy světa“, Tibetu. Není to ovšem žádný teriér, ale pes ovčácký. Mezi teriéry ho chybně, na základě jeho velikosti, temperamentu a inteligence, zařadili Angličané, kteří toto plemeno v první polovině 20. století importovali do Evropy. Z Británie se chov postupně rozšířil do Německa, USA a dalších zemí. Správný název plemene by měl znít Tibet Apso, jeho nejbližším příbuzným, od kterého se liší především výškou, je Lhasa Apso.

Více zde: https://www.ttc-cz.com/chov/o-plemeni/

11.8.2019 17:37
eli22

XXX.XXX.58.41

Irský teiér je super.

11.8.2019 17:39
sisi58

XXX.XXX.191.1

Myslím, že tato fotka jorkšíra vystihuje pěkně. I když toto je spíše Biewer. Mám zato, že se vlastně liší jen barvou srsti?

11.8.2019 18:36

Teď mě tak napadlo, ale spíš na základě vzhledu....silky teriér, je větší, ale podobný jorkovi, ovšem povahově netušim, za svůj život jsem viděla jen jediný exemplář na vlastní oči.

11.8.2019 20:58
tetrivek

XXX.XXX.211.31

Známá chová australský teriéry, taky jsem si rýpla no jo jork. Prý jsou to pravý teriéři a zvládají sdílet smečku i s několika vlkodavy.

11.8.2019 21:10
Terven

XXX.XXX.110.159

sisi58 napsal(a):
Myslím, že tato fotka jorkšíra vystihuje pěkně. I když toto je spíše Biewer. Mám zato, že se vlastně liší jen barvou srsti?

Jo, biewer je taky york.

12.8.2019 20:56
Lexaurin

XXX.XXX.113.140

a tohle je pravda?

Jak je z názvu patrné, tibetský teriér pochází ze „střechy světa“, Tibetu. Není to ovšem žádný teriér, ale pes ovčácký. Mezi teriéry ho chybně, na základě jeho velikosti, temperamentu a inteligence, zařadili Angličané, kteří toto plemeno v první polovině 20. století importovali do Evropy. Z Británie se chov postupně rozšířil do Německa, USA a dalších zemí. Správný název plemene by měl znít Tibet Apso, jeho nejbližším příbuzným, od kterého se liší především výškou, je Lhasa Apso.

Více zde: https://www.ttc-cz.com/chov/o-plemeni/

Samozrejmě, nicmene povahu ma terierum tak podobnou, ze ho proto takto mylne nazvali, nebo na co narazite? To , ze je k cizim rezervovany je fakt a pochopila jsem, ze o to zadavateli jde

12.8.2019 21:10
Terven

XXX.XXX.160.10

Teď mě tak napadlo, ale spíš na základě vzhledu....silky teriér, je větší, ale podobný jorkovi, ovšem povahově netušim, za svůj život jsem viděla jen jediný exemplář na vlastní oči.

Tak jsem se právě gůglením poučila žila jsem v domnění, že australský a silky teriér je jedno a totéž plemeno - prostě australský silky...tak ne, jsou to dvě plemena.
Australský teriér bydlí vedle nás, oproti jorkovi je větší a povahou temperamentní teriér, ačkoliv už je mu 13 let.

12.8.2019 21:43
sisi58

XXX.XXX.191.1

Terven napsal(a):
Tak jsem se právě gůglením poučila žila jsem v domnění, že australský a silky teriér je jedno a totéž plemeno - prostě australský silky...tak ne, jsou to dvě plemena.
Australský teriér bydlí vedle nás, oproti jorkovi je větší a povahou temperamentní teriér, ačkoliv už je mu 13 let.

Tohle jsem našla:
https://cs.wikipedia.org/wiki/Australsk ý_silky_teriér
a pak ještě toto:
http://silkyterrier.sweb.cz/srovnani/silky-jork.html

Přidejte reakci

Přidat smajlík