Jak pomoct psu, který je ve stresu.

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.8.2019 09:48
Sunnyday

XXX.XXX.168.205

Dobrý den, potřebovala bych radu. Jak pomoc mému psu ( 20kg ), který ve stresu ve městě? Má skoro pokaždé průjem. Blbé je, že bydlím v centru. Naše město má jen něco přes 2000tis obyvatel. Takže žádné velké město. Problém je, že to má z cizích psů. V mládí mi ho napadli. Psa jsem si sice bránila, takže to odnesly jen chlupy. Jenže mu to zůstalo v hlavě. Blbí je že mi po cizích psech štěká a vrčí, ale jen když přijdou na 3 metry. Psí kamarády má, jak feny tak i psy. Má radost, když snimi může být. Dokonce byl i ve smečce psů , když byl na hlídání. Doma žije ještě s dalším psem. Ve městě chodí s ocasem nahoru a číhá, kde co zas vyběhne. Udělala jsem sním velký pokrok. Jinak mimo město, mám psa vklidu, bobky normální a je uvolněný, ocas má dole. I na dvoře má bobky ok, ale jakmile se jdeme pro jít ve městě, tak má většinou průjem a může být ve městě ve kterém bydlíme nebo v cizím. To je jedno. U nás je hodně pejskařů, ale bohužel, psy tu venčí na volno a nebo štěkají na všechno a navšechny. Což nám zrovna dvakrát nepomáhá. Jinak můj půjde na kastraci ( důvod je nesestouplé varle). Předem děkuji za odpověď. :)

Uživatel s deaktivovaným účtem

12.8.2019 11:02

nebudu se rozepisovat, jenom hodím nějaké odkazy, (pořád ty stejné )

teorie:

http://www.treninkjerozhovor.cz/data/trojuhelnik_stresutxt15047.pdf
+ samozřejmě kniha Trénink je rozhovor

praxe:

https://www.koira.cz/seminar.php?cislo=1370969230

Eva Štemberová (Praha).....při této příležitosti se zeptám- u koiry vím, co doporučuji, EŠ pouze z doslechu a nedávno mě překvapilo přirovnání jí k Desenskému (Keriton?) - má někdo osobní zkušenost?

jenom poznámka - kastrace to může zhoršit, ale chápu, že zdraví je zdraví

12.8.2019 11:21

Jen poznámka k tomu ocasu....proč si myslíte, že je špatně, když má ocas nahoru? Já třeba zase na svých psech, když vidím, že ho mají nahoru, tak vím, že mají z něčeho radost a jsou spokojení. Prostě se mně víc líbí pes s ocasem nahoru :-)

12.8.2019 11:26

není ocas nahoru jako ocas nahoru
předpokládám, že zadavatelka myslí ten nahoru strnule našponovaný, ten, co značí stres a bojovou pohotovost (+ další řeč těla)

12.8.2019 11:30

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
není ocas nahoru jako ocas nahoru
předpokládám, že zadavatelka myslí ten nahoru strnule našponovaný, ten, co značí stres a bojovou pohotovost (+ další řeč těla)

Ok, chápu. Tak to u svých psů neznám. Asi mám klidnější plemeno.

12.8.2019 11:55
Sunnyday

XXX.XXX.168.205

Ano, ocas nahoru myslím ten, kdy je pes našponovaný a nemá ho vesele nahoru. :) Toho se bojím, aby mi to kastrace ještě nezhoršila, ale zas mě děsí ty problémy spojené s nesestouplým varletem. Blbí je, že ve městech i zrychleně dýchá. Prostě má stres. Někdo říká, ať mu dám bachovy, ale zas ho nechci mít " sjetého". A vůbec, aby to pomohlo.

12.8.2019 12:03
Sunnyday

XXX.XXX.168.205

Jinak je to pes s PP. I chovatel mi v tom problému hodně pomáhá. Podotýkám, že to není žádné plemeno, které by mělo už v sobě nesnášenlivost vůči psům. :)

12.8.2019 12:09

K otázce ohledně Evy Štemberový
Eva Štemberová (Praha).....při této příležitosti se zeptám- u koiry vím, co doporučuji, EŠ pouze z doslechu a nedávno mě překvapilo přirovnání jí k Desenskému (Keriton?) - má někdo osobní zkušenost?

Desenský je jedním z mnoha lidí, od kterých se Eva Š. učila a čerpala, ale už to určitě bude spousta let. Já bych ji k Desenskýmu rozhodně nepřirovnávala, je to jinej způsob práce, jiná šířka záběru. Evu můžu doporučit komukoliv, Desenskýho doporučuju jen lidem, co bydlej v rozumným dojezdu a hodila by se jim občasná socializace v bandě lidí i psů - to je tam jedinečný (a mít psa mladšího, byla bych tam asi víckrát ročně taky, teď už má pes od těhlech akcí volno).

12.8.2019 12:10
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Když jsem řešila něco podobného, tak mi nejvíce pomohlo to, že JÁ jsem se hodila do klidu. Prostě jsem vyrazila s vědomím, že to zvládneme, že prostě projdeme městem plným psům úplně v pohodě a nic se nestane. Pes dostal košík - kdyby náhodou, já díky tomu měla taky lepší pocit a šlo se. Moc jsem se s tím nepárala, šli jsme na, psa jsem mluvila veselým tónem. Samozřejmě nestačila jedna procházka městem na vyřešení problému, ale tohle to byl takový první krok k tomu, abychom to zvládli. Protože předtím jsem si já pořád nebyla jistá, už jsem šla s vidinou, že by se něco mohlo stát, psům jsem se vyhýbala - a to byla chyba a fakt to takhle nešlo. Jakmile jsem si to já srovnala v hlavě, šlo to mnohem lépe.

12.8.2019 12:11

Sunnyday napsal(a):
Jinak je to pes s PP. I chovatel mi v tom problému hodně pomáhá. Podotýkám, že to není žádné plemeno, které by mělo už v sobě nesnášenlivost vůči psům. :)

Určitě můžu doporučit spojit se s odborníkama, viz odkazy od hmn.
A já bych byla asi trochu krutý páníček a psa bych brala do města často, ale ne jen do toho malinkýho města. Taková procházka po václaváku, staromáku, a podobných místech... ještě zjistí, jakej je u vás svatej klid.

12.8.2019 12:24
Sunnyday

XXX.XXX.168.205

Začali jsme jezdit do větších měst, než je to naše. Pokroky máme, ale ještě to není pořád ono. Jenže zrovna Praha je od nás 2 h jízdy, takže tam jezdit často zrovna moc nejde, když s přítelem pracujeme. No uvidím, snad se to časem zlepší. Budeme trénovat nadále a nevzdám se. :)

12.8.2019 13:11
PumaCZ

XXX.XXX.222.116

Sunnyday napsal(a):
Ano, ocas nahoru myslím ten, kdy je pes našponovaný a nemá ho vesele nahoru. :) Toho se bojím, aby mi to kastrace ještě nezhoršila, ale zas mě děsí ty problémy spojené s nesestouplým varletem. Blbí je, že ve městech i zrychleně dýchá. Prostě má stres. Někdo říká, ať mu dám bachovy, ale zas ho nechci mít " sjetého". A vůbec, aby to pomohlo.

Pokud má nesestouplé jen jedno, tak nechte vybrat jen to. Druhé bude produkovat dostatek hormonů na to, aby byl pes pořád "psem". Je to k psovi šetrnější.
A pokud mu varle cestuje, tak nechat stáhnout dolů a zafixovat. Resp. se to dá udělat i s tím v břiše, ale chce to udělat co nejdříve, aby už tam nebyly nějaké fyziologické změny.

Mluvím z vlastní zkušenosti, též jsem řešila kryptorchismus u svého psa. Naštěstí mu ve čtyřech měsících vylezlo varle z břicha a stačilo jen jednoduše fixovat. Operoval MVDr. Láznička.

Jinak k problému samotnému. Souhlasím se vším výše napsaným. Chce to psa tahat co nejvíce mezi lidi a hlavně se nestresovat, protože pes okamžitě vycítí, že je něco špatně. Prvně musíte být vy v pohodě, aby se uklidnil i pes :)

Janae1

12.8.2019 13:30
Janae1

XXX.XXX.160.6

Podobného psa tahám od začátku všude sebou.
Po začátku přesně jak píšete, průjem, u nás ocas až na břiše a v očích smrt. Naštěstí to není rváč, ale bázlivka, nerve se, hystericky řval a nakonec zdrhnul.
Hodně pomohl cvičák, ne ten klasický, ale takový vesnicky, pouze základní poslušnost a socializuje se.
Občas jsem byla zoufalá, měla jsem pocit, že jsme zvládli, že bubák byl smazán, a druhý den byl opět ten stejný bubák na světě. Byly to dva kroky v před a jeden zpět.

Začátky byly kruté, dnes zvládá vše celkem v pohodě, začínáme cvičit obrany. V příštím roce možná dáme i nějaké zkoužky.

Teď máme malé štěně. Je neskutečné, jak je s normálním psem vše lehké.

12.8.2019 14:17
Sunnyday

XXX.XXX.168.205

Janae1 napsal(a):
Podobného psa tahám od začátku všude sebou.
Po začátku přesně jak píšete, průjem, u nás ocas až na břiše a v očích smrt. Naštěstí to není rváč, ale bázlivka, nerve se, hystericky řval a nakonec zdrhnul.
Hodně pomohl cvičák, ne ten klasický, ale takový vesnicky, pouze základní poslušnost a socializuje se.
Občas jsem byla zoufalá, měla jsem pocit, že jsme zvládli, že bubák byl smazán, a druhý den byl opět ten stejný bubák na světě. Byly to dva kroky v před a jeden zpět.

Začátky byly kruté, dnes zvládá vše celkem v pohodě, začínáme cvičit obrany. V příštím roce možná dáme i nějaké zkoužky.

Teď máme malé štěně. Je neskutečné, jak je s normálním psem vše lehké.

Když, mě nejvíc vadí ve městě, že sním jdu ( on samozřejmě na vodítku) A najednou se vyřítí pes bez vodítka a prudí a prudí. A jak jsem psala pes nesmí k nám přijít blíže jak 3m, pak ten můj startuje a ještě horší je to, když si začne ten druhý. Mrzí mě to, protože vím, že jinak psy má rád. Dokáže chodit se psem, který jinak ostatní psy sejme a oni dva můžou chodit na vodítku spolu. Kastrace musí být provedena celá, varle které je venku, není úplně ok, dle vet za to může to nesestouplé varle.

12.8.2019 14:44

Ty příchozí prudiče se žel musíte naučit řešit bez holedu na to, že váš pes jančí. Je to těžký a snadno se to radí... ale jakmile na to přijdete, už vás nebudou tak trápit.

12.8.2019 16:36
eli22

XXX.XXX.58.41

Sunnyday napsal(a):
Když, mě nejvíc vadí ve městě, že sním jdu ( on samozřejmě na vodítku) A najednou se vyřítí pes bez vodítka a prudí a prudí. A jak jsem psala pes nesmí k nám přijít blíže jak 3m, pak ten můj startuje a ještě horší je to, když si začne ten druhý. Mrzí mě to, protože vím, že jinak psy má rád. Dokáže chodit se psem, který jinak ostatní psy sejme a oni dva můžou chodit na vodítku spolu. Kastrace musí být provedena celá, varle které je venku, není úplně ok, dle vet za to může to nesestouplé varle.

Choďte s klackem a až se nějaký přiřítí, dejte mu patřičně najevo, že tohle se nedělá.

12.8.2019 16:43

eli22 napsal(a):
Choďte s klackem a až se nějaký přiřítí, dejte mu patřičně najevo, že tohle se nedělá.

To je vyzkoušená technika?

12.8.2019 16:58

eli22 napsal(a):

chci vás vidět, jak byste klackem mlátila cizího psa třeba velikosti Nory.

12.8.2019 17:33
lupus4

XXX.XXX.205.61

Sunnyday napsal(a):

nechte mu vyndat jen to nesestouplé
aby nekryl snadno ohlídáte
a i s jedním se bude cítit normálním psem, což labilovi jen prospěje

12.8.2019 18:17
rapotacka11

XXX.XXX.79.9

To nejde.

Ach vy lidi .
Co tu řešíte?

12.8.2019 18:49
Sunnyday

XXX.XXX.168.205

Jaksi nejde nevyndat i to sestouplé, když není ok a v budoucnu by mohlo dělat problémy. Takže musí na kompletní kastraci. Do té doby ho chci dát dokupy.

12.8.2019 18:53
Sunnyday

XXX.XXX.168.205

Kdyby na tu kastraci nemusel, tak na ní nepůjde, ale jedno varle je nesestouplé a to které je venku je špatné a dle vet by taky mohlo udělat neplechu. :)

Přidejte reakci

Přidat smajlík