Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

lulu85

15.8.2019 14:48
lulu85

XXX.XXX.50.131

Před rokem a půl zemřela sousedka a zbyl po ní 14 letý pes. S přítelem nám bylo líto, že by pejsek skončil v útulku a nic dobrého by ho tam asi nečekalo. Jelikož nás znal, tak jsme se rozhodli si ho vzít.
Pejsek má bohužel špatné srdce, na což bere už rok léky, do toho má problém se zubem. Před půl rokem jsme dělali vyšetření před možnou extrakcí, ale vet nám na základě toho řekl, že by zákrok byl hodně rizikový. Tak jsme od toho upustili.

Tento týden pes začal hodně kašlat a být dušný, tak jsme s ním šli na veterinu. Zjistilo se, že má nejspíš infekci od toho zubu, tak mu dali antibiotika. Pes se zlepšil, nyní nekašle, ale dýchá rychle, kolem 60 dechů za minutu, což mě děsí - normálně má mít pes kolem 10-40 dechů. Dočetla jsem se, že to je asi od té infekce.

Co teď mám dělat? Mám strach, že se mu kašel po dobrání antibiotik zase vrátí. Veterinář říkal, že když se pak zhorší, že máme přijít, ale to mě moc optimismem nenaplnilo. Mám strach, že pak mu už nic nezabere. Máte nějakou radu, jak postupovat?

15.8.2019 14:56
GAELLE

XXX.XXX.55.67

doporučím MVDr. Štrosovou (HradecKrálové nebo Klánovice) trhala našemu psovi ve 13 letech velmi zhnisanou stoličku a dalších 5 zubů. Zub jsme zjistili pozdě (pes si nenechal do tlamy sáhnout) a obávám se že jsme mu tím též způsobili infekci v těle. Zub bych určitě nechala vytrhnout. Antibiotika po extrakci taky měl a další léky na bolest atd.

Přidejte reakci

Přidat smajlík