Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
16.8.2019 09:00
shadowman

XXX.XXX.183.190

Hezký den,

potřeboval bych poradit - dát tip na granule. Mám psa z útulku stáří cca 12 měsíců, kříženec (setr/labrador s dobrmanem - asi) váha cca 17kg. Bohužel se mi zatím nedaří najít vhodné granule. Pes byl odebrán z nevhdných podmínek (ve 4 měsících) a více jak měsíc se jej pokoušli dát dohromady (žaludek, střeva).

Byl krmen Carnilove, ale pro dospělé. Vzhledem ke stáří jsem přešel na štěněnčí, bohužel - průjem, plynatost ani po měsíci se stav nezlepšil. Přešli jsem na TOTW již pro dospělé (vzhledem k velikosti granulí), ze začátku to vypadalo nadějně, ale po 4 dnech začala stolice řídnout a opět až do průmu.

Chtěl jsem zkusit Brit Care, ale mají výpadek v dodávkách. Takže momentálně krmím Ontariem Lamb & Rice - všechno zatím vypadá OK a chvíli na nich zůstanu. Micméně bych psovi chtěl dopřát něco kvalitnějšího. Máte typ jaké granule. BARF ne. Děkuji

16.8.2019 09:22
Atheira

XXX.XXX.181.160

Na nové granule se takhle nepřechází, ty problémy jste si vlastně způsobil sám.
Když byl zvyklý na Carnilove a vy jste chtěl jiné, měl jste je postupně přidávat k těm stávajícím, nikoli je vyměnit hned. Zvlášť, pokud je pes citlivější odmala a vy to víte. Někteří takovou výměnu granulí ustojí v pohodě, ale váš pes mezi takové asi nepatří.

Jestli pořád má zažívací potíže, zkusila bych do něj chvíli granule nervat, uklidnit mu zažívání vařeným kuřecím s rýží a až mu bude líp, tak zas ty granule. Jestli ale už nemá průjem na tom Ontariu, tak ho nějaký čas neměňte a kdybyste chtěl přejít na něco jiného, tak postupně.

Za mě jsou skvělé a cenově dostupné granule Purizon. Ale každý tu bude mít jiný názor. Já třeba grancle taky vůbec nekrmím, ale mám kolem sebe víc psů a tyhle chutnají a sedí tak nějak více "kusům".

16.8.2019 09:40
shadowman

XXX.XXX.183.190

Děkuji za reakci.

Nevím kde jste přila na to, že jsem přecházel skokově. Nikde nic takového neuvádím. Navíc jsem přecházel vzhledem k věku z Carnilove pro dospělé na štěněčí.

Přecházel jsem postupnou změnou poměru tak jak se doporučuje, pokud se ale ani po měsíci zažívání na nových granulých neupravý, nevidím důvod na granulých dále zůstávat.

Stejně tak píši, že na Ontariu chvíli zůstanu, aby zbytečně nebyl zatěžován další změnou, ale kvalitativně bych mu chtěl poskytnout něco lepšího.

16.8.2019 09:42
GAELLE

XXX.XXX.55.67

také bych nejdříve dala "dietu" - vařená rýže s masem a mrkví. Našemu psovi vyhovovaly granule yoggies, předtím měl Brit Care jehněčí a také v pořádku.

16.8.2019 09:43
shadowman

XXX.XXX.183.190

Proč bych mu měl nyní dávat dietu, když je stolice v pořádku??? To by byla jen další změna.

16.8.2019 09:56
GAELLE

XXX.XXX.55.67

shadowman napsal(a):
Proč bych mu měl nyní dávat dietu, když je stolice v pořádku??? To by byla jen další změna.

tak proč se ptáte když je stolice v pořádku ???

16.8.2019 10:05
shadowman

XXX.XXX.183.190

Můžete mi napsat, kde o to žádám. Jasně jsem napsal toto:

Takže momentálně krmím Ontariem Lamb & Rice - všechno zatím vypadá OK a chvíli na nich zůstanu. Micméně bych psovi chtěl dopřát něco kvalitnějšího.

Jasně uvádím, že nyní je všechno v pořáku a pouze žádám o radu ohledně kvalitnějších granulí, vzhledem k předchozím negativním zkušenostem.

Uživatel s deaktivovaným účtem

16.8.2019 10:16

Me teda prekvapuje, ze Brit Care ma vypadky??

nicmene -brit, ontario , profine, sams field - jsou vsechno grancle z jedne fabriky.
cokoliv sedne -je plus-minus stejna kvalita.

pokud uplne neco jineho -tak treba ND, Primordial.

16.8.2019 10:20
shadowman

XXX.XXX.183.190

Když jsem jej scháněl bylo uvedeno dočasně nedostupné. Možná je to již zase v pořádku.

O ND jsem uvažoval, mají více řad - kterou zkusit?

Primordial - neznám mrknu.

Děkuji

16.8.2019 10:28
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Zadejte si tady do "lupy" granule a trochu počtěte - z toho si uděláte trochu obrázek mezi kterými značkami zhruba hledat.

Ale univerzální rada na toto prostě neexistuje - každému psovi sedí něco jiného a chce to jen zkoušet a zkoušet. I když osobně pokud bych zkoušela už opravdu dlouho a pořád by nic nesedělo a pak by to Ontario sedělo, tak já bych u něj zůstala, než zase zkoušet, rozhodit psovi trávení a hledat dál. A pokud bych mu chtěla "přilepšit", tak bych mu dala občas maso.

16.8.2019 11:17
shadowman

XXX.XXX.183.190

Určitě jsem četl a budu hledat dále. Spíš mi šlo o to jestli nemá podobné zkušenosti. Proto jsem přecházel z Carnilove na TOTW, protože zde někdo uváděl, že s Carnilove měl stejné problémy a s TOTW to bylo v pohodě.

Momentálně určitě nějaký čas měnit granule nebudu. Jsem rád, že něco sedlo a není problém. Ale přeci jen bych mu chtěl dopřát něco lepšího. 2-3 měsíce to nechám a kdyžtak zase něco zkusíme.

Když to nepůjde zkusím kombinaci Ontario + maso (konzerva).

Děkuji za radu.

16.8.2019 11:31
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

shadowman napsal(a):
Určitě jsem četl a budu hledat dále. Spíš mi šlo o to jestli nemá podobné zkušenosti. Proto jsem přecházel z Carnilove na TOTW, protože zde někdo uváděl, že s Carnilove měl stejné problémy a s TOTW to bylo v pohodě.

Momentálně určitě nějaký čas měnit granule nebudu. Jsem rád, že něco sedlo a není problém. Ale přeci jen bych mu chtěl dopřát něco lepšího. 2-3 měsíce to nechám a kdyžtak zase něco zkusíme.

Když to nepůjde zkusím kombinaci Ontario + maso (konzerva).

Děkuji za radu.

Já jsem řešila u předešlého psa něco podobného. Nemohla jsem sehnat dobré granule, které by seděly. Pak mi víc lidí říkalo, že měli podobný problém a zkusili Brit premium lamb and rice - moc jem tomu nevěřila, ani nechci dělat reklamu britu - ale opravu to byly jediné granule, které psovi sedly. Hezky se mu zlepšila srst, bobek ukázkový, žádné zažívací problémy. A to jsme hledali fakt dlouho - TOW, carnilove, acana, Wolfsbut, ND, Orijen a další lepší značky jsme zkoušeli a nic nesedělo.... Takže jsme nějakou dobu krmili ty brity a do toho dostal občas maso. Vím, že ty granule jsou nic moc, ale já byla ráda, že konečně něco, po čem pes nemá problémy. Po čase jsem zkusila přejít na Brit care a už i ty byly v pohodě, takže jsme pak už krmili těmi.

Nyní krmím psy granulemi Petkult - taky v kombinaci s masem a sedí krásně.

Jinak nevím čím to je, ale znám víc psů, kterým ty "lepší" superprémiové granule nesedí a takové ty průměrné, spíš horší ano....

16.8.2019 11:37
eli22

XXX.XXX.181.79

Krmím masem + přílohy + zelenina, a na podvečerní "doražení" mám granule Markus Mühle a Simpsons. Jako že by se po nich sápali, nemůžu říct, ale po čem se mohou utlouct jsou Fitmin Purity, to by jim vypadly oči. Zatím je používám jako pamlsky.

16.8.2019 11:59
shadowman

XXX.XXX.183.190

Mě bylo řečeno, že prostě dnešní pes není vlk a holt křížením jsou mezi nimi jedinci, kteří potřebují ve stravě obiloviny, minimálně rýži, a tyhle typy granulí (bez obilnin, holistické atd.) jim prostě nikdy sedět nebudou. Co je na tom pravdy netuším, ale klidně na tom něco být může. U toho mého netuším jak moc se na něm podepsali podmínky ve kterých žil (a ty byli dost otřesné) a kolik z toho je křížením.

Ontario a Brit Premium je v podstatě to samé, takže možná jsme na tom stejně. Za nějaký čas to zase skusím něco lepšího a uvidíme.

Děkuji

16.8.2019 12:08
shadowman

XXX.XXX.183.190

eli22 napsal(a):
Krmím masem + přílohy + zelenina, a na podvečerní "doražení" mám granule Markus Mühle a Simpsons. Jako že by se po nich sápali, nemůžu říct, ale po čem se mohou utlouct jsou Fitmin Purity, to by jim vypadly oči. Zatím je používám jako pamlsky.

Určitě je to dobrá kombinace. Zkoušel jsem to s předešlím psem, ale jsem pořád někde pryč a na skladování čerstvích/vařených věcí není moc prosto. Navíc tím, že pořád někam jezdíme, by byl stejně spíš na granulých.

Zkusím Ontario doplnit masem a začas nějaké lepší granule.

Děkuji

16.8.2019 13:19
domi.t

XXX.XXX.131.130

GAELLE napsal(a):
také bych nejdříve dala "dietu" - vařená rýže s masem a mrkví. Našemu psovi vyhovovaly granule yoggies, předtím měl Brit Care jehněčí a také v pořádku.

Ryža ale tiež býva častý alergén, moje štendo sa z nej vždy do.erie

Ale všeobecne sa ryža odporúča,to máte pravdu

16.8.2019 13:32
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Já mám teda se současnými psy asi obrovské štěstí. Feně seděly hned granule na kterých byla od začátku, ale těmi jsem krmit nechtěla, tak jsme přešly na jiné - ty teda moc neseděly, ale další už super. Takže žádné extra vybírání. Pokud dostane rýži, těstoviny, salám, sýr, jakýkoli pamlsek, rohlík, chleba, ovoce, zelenina, syrové a vařené maso, konzervu - po ničem problém nemá.

A pes? Taky vše bez problému a u toho jsem ani nenarazila na jediné granule, které by neseděly - a to jich vystřídáme víc, protože zkrmím všechno, co někde vyhrajeme. A ani nepřecházím postupně, nikdy nebyl problém. Navíc už mi párkrát snědl věci, které by tak úplně neměl - sklenici kostkového cukru, bonboniéru, máslo atd... a nikdy nic .

Edit.: a říkám si, jestli to není i tím, že jsou prostě na tu "různorodou" stravu zvyklí. Protože se často setkávám se psy, kteří jsou jen na granulích a nikdy nedostali nic jiného a ani nic podle páníčků nemůžou, protože se potom okamžitě po....

16.8.2019 14:01

Můj pes už je dlouho na mase a konečně žádné problémy nemá, ale kdysi na granulích to bylo pořád něco. Srovnal se až na MARP Holistic jehně, když zmíním ty levnější. Jinak tyhle konkrétní granule sedí spoustě citlivek.

Přidejte reakci

Přidat smajlík