Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Nata34

16.8.2019 21:37
Nata34

XXX.XXX.110.136

Ahoj, mám půlroční štěndo a máme blešky, používáme sprej frontline ale ten moc nezabírá, chtěla bych se zeptat jak s blechama bojujete vy?Co byste nám mohli doporučit. Děkujeme

Uživatel s deaktivovaným účtem

16.8.2019 21:51

Ty blechy, co má vaše štěně na těle, se na něj jdou vlastně jen napít. Hlavní zdroj blech je v prostředí, kde pejsek žije. Jestli je bytový, musíte byt pečlivě vysát, vše vytřít a vystříkat, třeba biokillem nebo protectem. Jestli ho máte venku, vystříkejte boudu a vyperte pelech. Zašla bych na veterinu, mívají tam účinné kapky na kůži. Nezapomeňte také štěně odčervit, mohlo chytit tasemnici.

16.8.2019 22:54
misimisi

XXX.XXX.24.214

Nemohu si vzpomenout na značku, ale šampon pro psy na vši a blechy je fakt výborný 👌 Jinak vše vyčistit ještě jak píše Hluchavka 😉 Blecha vydrží i půl roku bez hostitele 🤔

17.8.2019 05:31
misimisi

XXX.XXX.24.214

Už vím, ORTHOSAN 😉

Janae1

17.8.2019 11:05
Janae1

XXX.XXX.160.6

Nis nemusíte stříkat, pokud použijete lepší "odblešovadla", já používám Bravecto. Ty blechy z pelechu a okolí, se vychytají na zvíře a pochcípaj.

17.8.2019 11:14
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Janae1 napsal(a):
Nis nemusíte stříkat, pokud použijete lepší "odblešovadla", já používám Bravecto. Ty blechy z pelechu a okolí, se vychytají na zvíře a pochcípaj.

Taky jsem to chtěla napsat. Sem tam na velmi chlupatém psu blechu chytím, hlavně po družbě třeba se sousedkama, které neustále něco loví. A za 11let se na něm nikdy blechy nepřemnožily, nikdy neměl víc než dvě a nikdy jsem nečistila boudu víc, než že jsem vyměnila slámu a vymetla koštětem.

Janae1

17.8.2019 12:59
Janae1

XXX.XXX.160.6

lesnížínka napsal(a):
Taky jsem to chtěla napsat. Sem tam na velmi chlupatém psu blechu chytím, hlavně po družbě třeba se sousedkama, které neustále něco loví. A za 11let se na něm nikdy blechy nepřemnožily, nikdy neměl víc než dvě a nikdy jsem nečistila boudu víc, než že jsem vyměnila slámu a vymetla koštětem.

Já mám z blech skoro fobii, vždy si vybavím, jak jsme celé dětství, furt dokola, myli psy a kočky Orthosanem a likvidovali blechy v okolí nějakým sajrajtem. Kolikrát jsme kočky přiotrávili. A stejně jsme za pár dní zjistili, že zvířectvo má stále blechy.

Já už bych to zažít nechtěla, radši si připlatím a zvolím něco fakt účiného (a bezpracného).

Ještě škoda, že něco podobného neexistuje na dětské vši.

17.8.2019 13:12
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Kočky a psy jsme v dětství vůbec neřešili, jen našeho Alfíčka, když jsme přinesli od jedné sousedky(malé špicí štěndo) tak ten měl tolik blech, že přes ně málem nebylo poznat, že je bílý! Tak toho jsme museli okamžitě vykoupat v nějakém protibleším šamponu - štěndo neštěndo. Tehdy ještě nic jiného nebylo. Psi se občas škrábali, ale co si tak uvědomuju, nikdy neměli blech nějak moc, že by je na nich člověk pořád viděl. No a byli to bouďáci, takže to bylo tak nějak jedno. A vší?!? Doteď si pamatuju, jak jsem musela mít snad den na hlavě petrolej, na tom sáček a turban z ručníku. Na ten smrad nezapomenu

17.8.2019 13:35

No, nevím. Vloni jsme měli doma a co jsem se bavila tak, stejně i u sousedů z vesnice, nějaký odolný blechy. Všichni stříkali, mazali, koupali vším možným, ale prostě dokud se pořádně neodblešilo i okolí zvířat, bylo všechno zablešený.

17.8.2019 13:50
eli22

XXX.XXX.58.41

Bravecto je tutovka. Blecha se na psovi ani nestačí nadechnout a je po ní, klíště nemá šanci se ani zakousnou. Cena je ovšem dost brutal. Na druhou stranu je klid.

Přidejte reakci

Přidat smajlík