Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Žaklin

19.8.2019 06:47
Žaklin

XXX.XXX.144.116

Dobrý den,
mám čtyř měsíční fenku SH a problém je v tom, že se bojí strašně lidí a nejvíce mužů. To se vždy pomočí. Snažím se s ní chodit mezi lidi, ale když se někdo blíží ona si lehne, vrčí a čeká, až člověk projde. Pokud je větší množství lidí snaží se někam schovat a zmateně pobíhá. Včera jsem ji nechala u rodičů na zahradě a ona byla schovaná celých 6 hodin. Nepila ani nejedla, dokud jsem se nevrátila. Už jsem z toho trošku zoufalá, vím, že je ještě malá, ale nechci to podcenit, proto prosím o radu, jak mám v tomto případě potupovat, aby to pro ni bylo co nejméně stresující.
Moc děkuji.

Uživatel s deaktivovaným účtem

19.8.2019 08:38

Ne, neni to tim , ze je jeste "mala"- ma uz takovou povahu.
Uplne nevim, co poradit u tohoto plemene - protoze bezna rada je navazat si psa na sebe a pomalu ho ucit, ze se mnou se nemusi bat niceho.
U SH nevim, jestli je to funkcni rada.

A asi bych proste uz takoveho psa nechtela.

19.8.2019 09:04
rapotacka11

XXX.XXX.79.9

mám čtyř měsíční fenku SH
PROČ zrovna SH ?
Odkud ji máte?
Od nějakého asociála?
(Něco jako byla kauza Mostky u Kaplice?)
Rada? Váš druhý , výborně socializovaný a vychovaný pes
by mohl pomoci "s ochočováním".

19.8.2019 10:09
karo2702

XXX.XXX.162.156

Nejspíš povaha. Ale pokud se takhle chová, NESNAŽTE SE CHODIT DO DAVU LIDÍ. Začněte pohodové procházky venku, v době kdy tam nejsou lidi. V 5 ráno nebo 11 večer atd. Až bude venku klidná, začněte "přidávat" lidi. Vyhněte se přelidněným a rušným místům. Musíte na to pomalu. Jestli vrčí a pomočuje se už takhle malá bez traumatické nehody, je to špatné. Když jí budete "přepínat", tak to dovedete akorát do agrese a nebudete s ní moct nikam.
Sama mám fenku, kterou jako malou zbili, a pracovala jsem s její velkou bázlivostí k lidem. Dnes se nechá i pohladit. Stačilo na ní netlačit, brát to pomalu, bez velkého stresu. Zároveň ale nenechat utýct, vycouvat. Prostě jdeme kolem, nic se neděje. Ale ne ji vzít rovnou na náměstí. Začínala jsem nočníma procházkama, měla panickou hrůzu, neslyšela, neviděla, řvala a snažila se zdrhnout a to mohl být člověk 200 m od nás.
Vy to máte ale v povaze, takže to nejspíš nepůjde srazit uplně. Na normální procházku po ulici to ale půjde, stačí porozumět problematice a pracovat na tom, ne to zhoršovat. Asi bych zainvestovala do dobrého trenéra, který vám pomůže. Lepší než řešit v dospělosti agresivituy pomočování a stres psa.

19.8.2019 10:14
karo2702

XXX.XXX.162.156

A + to zavání separační úzkostí. Pokud s Vámi pes funguje a bez Vás ne, tak ho nenechávejte samotného v cizím prostředí. Trénujte doma, pak před domem, pak se vzdalujte třeba venku. Ale venku až se naučí nebát se tolik lidí. Pokud se bojí lidí a ještě ji necháte někde samotnou, akorát z toho bude mít větší trauma. Musíte se naučit pracovat s bázlivým citlivým psem, toť vše, Není to věda a ani konec světa. Jen to chce jiný náhled na psa, pokud jste měla samé pohodáře

19.8.2019 12:59
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Vím, že to není tento případ, ale psi se pomočují i z velké radosti.
Otázka na Karo: ale asi už ten pes nikdy nebude úplně kamarád se všema? Dá se to odbourat úplně, tu špatnou zkušenost s lidma, může na to pes úplně zapomenout? Že se to přebije příjemnýma zkušenostma s lidma? Jen mne to zajímá, žádnou zkušenost nemám, jen občas takové bojuchy potkáme.

19.8.2019 14:51
karo2702

XXX.XXX.56.185

lesnížínka napsal(a):
Vím, že to není tento případ, ale psi se pomočují i z velké radosti.
Otázka na Karo: ale asi už ten pes nikdy nebude úplně kamarád se všema? Dá se to odbourat úplně, tu špatnou zkušenost s lidma, může na to pes úplně zapomenout? Že se to přebije příjemnýma zkušenostma s lidma? Jen mne to zajímá, žádnou zkušenost nemám, jen občas takové bojuchy potkáme.

Záleží jak moc špatná zkušenost to je a jakou povahu a sebevědomí pes má. U nás to není úplně, stále bývá nejistá a nenechá se pohladit hned od každého. Uvidím časem, kam až se s ní dostanu. Ale rozhodně už to nebude ten vítač jako dřív.

19.8.2019 15:52

karo2702 napsal(a):
Záleží jak moc špatná zkušenost to je a jakou povahu a sebevědomí pes má. U nás to není úplně, stále bývá nejistá a nenechá se pohladit hned od každého. Uvidím časem, kam až se s ní dostanu. Ale rozhodně už to nebude ten vítač jako dřív.

To je hrozné, jen to čtu. Co tak strašného museli prckovi udělat

19.8.2019 16:21
karo2702

XXX.XXX.162.156

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):

U nás to byla sousedka. Byli jsme na dovolené a feňula (7 měsíců) poslední noc štěkala. Bylo teprv 11 a údajně řvala teprv tak půl hodinky. No a sousedka to nevydržela a přelezla plot a zbila jí kovovou tyčí. Od té doby fenka na zahradě štěká (po chvilce se naštěstí uklidní), v noci když slyší opilce nebo nám jde někdo za zahradou a přes den pokaždé, když vidí sousedku nebo někoho u nich na zahradě. Takže si vůbec nepomohla. Co se přesně stalo jsme zjistili až po roce a půl, do té doby jsme jen věděli, že jí sousedka něco udělala. Je ale divné, že za tím NO, který je v zahradě vedle nás a řve 24/7, ještě s tyčí na návštěvu nešla. Asi při jeho štěkání spí líp.
Sousedku ale ráda nemám a za rok se budu stěhovat, tak se toho stresu všichni zbavíme. Teď o mě začala roznášet kecy, že učím svou kokršpanělku na povel kousat do její vnučky. Vnučka jí přes plot mlátí do čumáku, dupe tam, mračí se a ukazuje na psa pěstí a pak se o ten plot opírá. Fenka po ní jednou cvakla, ale netrefila se. A sousedka stojí a holce neřekne ať ty prsty plotem necpe. Moje malá se samozřejmě může uřvat. Když jsem venku, tak si jí zavolám a pochválím, že přestala štěkat. Zklidní se pak a chodí kolem plotu normálně a holky si nevšímá. A sousedce i té její holce můžu říkat několikrát, ať nestojí opřená u naší zahrady. Asi toho psa vážně někdy pustím, ať se ponaučí.

19.8.2019 16:40
rapotacka11

XXX.XXX.79.9

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):

Mohli i nemuseli mu něco udělat.
Nevím, jaké mohou být důvody,
ale klidně to může být i totálně zanedbané
štěně, kterého si ten co ho nechal narodit,
vůbec nevšímal a pejsek se bojí lidí a vůbec všeho.
Tak to bylo i v kauze Mostky.

19.8.2019 16:40

karo2702 napsal(a):
U nás to byla sousedka. Byli jsme na dovolené a feňula (7 měsíců) poslední noc štěkala. Bylo teprv 11 a údajně řvala teprv tak půl hodinky. No a sousedka to nevydržela a přelezla plot a zbila jí kovovou tyčí. Od té doby fenka na zahradě štěká (po chvilce se naštěstí uklidní), v noci když slyší opilce nebo nám jde někdo za zahradou a přes den pokaždé, když vidí sousedku nebo někoho u nich na zahradě. Takže si vůbec nepomohla. Co se přesně stalo jsme zjistili až po roce a půl, do té doby jsme jen věděli, že jí sousedka něco udělala. Je ale divné, že za tím NO, který je v zahradě vedle nás a řve 24/7, ještě s tyčí na návštěvu nešla. Asi při jeho štěkání spí líp.
Sousedku ale ráda nemám a za rok se budu stěhovat, tak se toho stresu všichni zbavíme. Teď o mě začala roznášet kecy, že učím svou kokršpanělku na povel kousat do její vnučky. Vnučka jí přes plot mlátí do čumáku, dupe tam, mračí se a ukazuje na psa pěstí a pak se o ten plot opírá. Fenka po ní jednou cvakla, ale netrefila se. A sousedka stojí a holce neřekne ať ty prsty plotem necpe. Moje malá se samozřejmě může uřvat. Když jsem venku, tak si jí zavolám a pochválím, že přestala štěkat. Zklidní se pak a chodí kolem plotu normálně a holky si nevšímá. A sousedce i té její holce můžu říkat několikrát, ať nestojí opřená u naší zahrady. Asi toho psa vážně někdy pustím, ať se ponaučí.

Je to děs......chudák vaše feňulka.....
No u nás by se asi o plot neopírala, myslím, že by si dávala kurňa pozor, aby nestrkala prstíček krz plot....ono když k plotu rychlostí blesku přisprintuje medvěd i s příslušným zvukovým doprovodem a teď nemyslím takové to poštěkávání, ale regulérní řev "líté" šelmy, když si stoupne na zadní a tím plotem zalomcuje....na to by člověk musel být hodně flegmatická povaha, aby to ustál.....
No nic proti dětem, ale takhle zlomyslné holčičce (i když ona za to taky nemůže, jde spíš o to, kdo jí vychovává a jak) no přála bych jí vysvětlení od mých psů, že o plot se opírat nemá...a že ani ty ostaní věci nejsou košér.......
Jinak já osobně už bych měla u jejich plotu postavený svůj, i kdyby to mělo být jen pletivo a na něm třeba nějakej rákos, jako pohledová clona.....do otevřenýho sporu se sousedkou bych se jít bála, aby třeba mýmu psovi nehodila otrávenou návnadu nebo aby nevymyslela jinou bejkárnu pododného typu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík