Zdravím, mám v kotci pro psa dřevěnou podlahu, nastěhovali se tam potkani. Podlaha už tam je cca 10 let a v pohodě. Vzhledem k nejistému likvidování jsem celou podlahu rozebral a nestačil jsem se divit kolik tam bylo té havěti. Něco uteklo něco jsem zlikvidoval,teď jsem udělal novou podlahu. Dřív byla jen na cihlách a hlíně. Teď přemyšlím jestli nedat dolů ještě pletivo a zasypat štěrkem. Nemáte někdo nějakou zkušenost, aby se ti mrzáci pod kotcem zase neobjevili? Doufám, že ti co zdrhli, někde nečekají až dodělám novou podlahu.
Za rady děkuji.
Ok, já to nemyslela špatně. Jen mi přijde ta dlažba lepší a i praktičtější - ale já používám kotce jen když je venku hezky a jen na pár hodin denně, jinak mám psy doma (a i když jsou v tom kotci, tak na gauči), takže nedokážu zas tak moc posoudit, tak se nezlobte. Snad poradí někdo, kdo má s kotcem větší zkušenost .
Dobře Lado, v tom máte pravdu. Jen doufám, že v tom pes nehnije celoročně. Co se potkanů týče, nepomůže vám pod to hodit štěrk, dokonce ani beton potkanům nezabrání, pokud se chtějí někde uhnízdit. Takže je nasnadě, že musíte hlavně vyhubit potkany. Psy potkani nezajímají? Jako...že si je nechají hnízdit pod podlahou. Většina psů by podlahu roštípala na cucky, jen aby se k nim dostala.
marcelaamax
napsal(a):
Ok, já to nemyslela špatně. Jen mi přijde ta dlažba lepší a i praktičtější - ale já používám kotce jen když je venku hezky a jen na pár hodin denně, jinak mám psy doma (a i když jsou v tom kotci, tak na gauči), takže nedokážu zas tak moc posoudit, tak se nezlobte. Snad poradí někdo, kdo má s kotcem větší zkušenost .
V pohodě, já mám psy jen venku. Mám kotec kde je dřevěná podlaha a pak okno na vylezení ven, kde je tráva. Mám zlaté retrívra a ten je schopen ležet klidně v mrazu na snehu. Tim, že je dřevěná podlaha alespoň trochu minimalizují, že bude ležet někde na mokru a studenem betoně v zimě.Pes bude mít 12 let a je ok. Tak si myslím že je to dobré. Klouby zatím ok. Až na ty zatracený vpotkany. Dnes jsem dal pod podlahu pletivo a do výšky podlahy nasypal štěrk. Tak uvidíme.
lesnížínka
napsal(a):
Dobře Lado, v tom máte pravdu. Jen doufám, že v tom pes nehnije celoročně. Co se potkanů týče, nepomůže vám pod to hodit štěrk, dokonce ani beton potkanům nezabrání, pokud se chtějí někde uhnízdit. Takže je nasnadě, že musíte hlavně vyhubit potkany. Psy potkani nezajímají? Jako...že si je nechají hnízdit pod podlahou. Většina psů by podlahu roštípala na cucky, jen aby se k nim dostala.
Naši trhaci když jdeme na procházku a potkáme například slepici ani to s nimi nehne a jsou schopni ji i uhnout. A to chodíme na volno jdou oba vedle nohy. V kotci nehnijou celerocne. Jsou tam na noc a do půl třetí odpoledne než dorazíme z práce potom je pouštím dám kafe a vyrážíme ven , ale i kotec mám udělaný tak, že můžou vylézt na kousek zahrady, kterou mají jen pro sebe. Spíš mě překvapilo jakým způsobem se ti mrzačí za chvilku zabydleli q rozmnožili.
No moje máma shodou okolností řešila potkany minulý týden. Nemá nijak starý barák a nikdy nic podobného, dokonce ani myši. Teď jde do sklepa pro brambory, které má pod schodištěm a kouká, že je tam z nějakých roštípaných desek bůhví odkud, budováno hnízdo. Málem ji kleplo. Ne, nebojí se nějak potkanů, spíš to, jak se tam dostali. Je to už normálně stavěný barák, s běžnými základy, betonovýma podlahama. Jen na špatném podloží, trhá jí to zdi a i v té podlaze se objevila prasklina. Sousedka, se kterou mají společnou zídku v zahradě jí hlásila, že po zítce běhal potkan. Myslela, že z nedalekého přepadu obecní kanalizace. A houby, už je má doma. Teda už snad ne, sype do škvíry týden nějakou návnadu. Lezou tam někde rohem mezi tou zídkou a sousedovým domem. Máma tam má fenu, která je celé dny loví u té obecní kanalizace a na potoce...jenže na tyto se neměla jak dostat.
No moje máma shodou okolností řešila potkany minulý týden. Nemá nijak starý barák a nikdy nic podobného, dokonce ani myši. Teď jde do sklepa pro brambory, které má pod schodištěm a kouká, že je tam z nějakých roštípaných desek bůhví odkud, budováno hnízdo. Málem ji kleplo. Ne, nebojí se nějak potkanů, spíš to, jak se tam dostali. Je to už normálně stavěný barák, s běžnými základy, betonovýma podlahama. Jen na špatném podloží, trhá jí to zdi a i v té podlaze se objevila prasklina. Sousedka, se kterou mají společnou zídku v zahradě jí hlásila, že po zídce běhal potkan. Myslela, že z nedalekého přepadu obecní kanalizace. A houby, už je má doma. Teda už snad ne, sype do škvíry týden nějakou návnadu. Lezou tam někde rohem mezi tou zídkou a sousedovým domem. Máma tam má fenu, která je celé dny loví u té obecní kanalizace a na potoce...jenže na tyto se neměla jak dostat.
TyVed
napsal(a):
No ten štěrk nebo spíš nějaké hrubší kamenivo je asi dobrý nápad, jelikož v tom nepůjde hrabat. A nad tím dřevěnou podlahu, možná udělat trošku mezery mezi prkny, aby to prostě bylo rušivé prostředí, pokud tam pes je.
Není to z mé hlavy, někde jsem to našel. Bylo doporučené na hlínu dát králikářské pletivo a potom zasypat štěrkem. Mezery mezi prkny moc dělat nechci. Když psi žerou kolikrát jim granule lítají z misky a když by propadly podlahou, lákalo by to různou havěť.
Ladamusa
napsal(a):
Není to z mé hlavy, někde jsem to našel. Bylo doporučené na hlínu dát králikářské pletivo a potom zasypat štěrkem. Mezery mezi prkny moc dělat nechci. Když psi žerou kolikrát jim granule lítají z misky a když by propadly podlahou, lákalo by to různou havěť.
zvedněte dřevěnou podlahu - udělejte ji ve výši cca 40 - 50cm nad zemí aby jste pod "kotec" pohodlně mohl - pak tam potkani nebudou