Pokousaný pes nemůže chodit.

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.8.2019 13:08
753951

XXX.XXX.97.115

Dobrý den,
popral se mi pes a má pokousanou nohu. packa ho už 3 dny bolí. Bolí ho v okolí té rány na fotografii a když mu ohnu prsty. Není to nic hlubokého, ale bolí ho to dost a má to nateklé. U vet jsme byli hned po incidentu tam mu to vyčistili a řekli že bude za pár dní v pohodě. Nevíte jestli to může mít nějak naražené a proto ho to tak bolí ? Na packu vubec nestoupne..Je možné že má něco zlomeného ?

Uživatel s deaktivovaným účtem

28.8.2019 13:14

A zrentgenovali mu to?

28.8.2019 13:15
impact

XXX.XXX.27.220

Myslet si tady muzeme spoustu veci. Ale rozhodnout by mel veterinar.

28.8.2019 13:32
balisek

XXX.XXX.79.197

Problém s ránami po kousnutí je, že jsou zpravidla infikované bordelem ze psí tlamy. Snadno se zavřou, takže navenek vypadají celkem pěkně - ale uvnitř hnisají a mohou způsobit pěknou patálii.

Základním požadavkem je, aby se rána příliš rychle nezavřela a nezaschla - obvykle se do ní vkládá drén nebo se použijí prostředky na mokré hojení, příp. se nazasuje i ATB clona.

Doporučuji opětovnou návštěvu veteriny, ale nejlépe jinou, než jste byli prvně.

28.8.2019 13:46
753951

XXX.XXX.97.115

balisek napsal(a):
Problém s ránami po kousnutí je, že jsou zpravidla infikované bordelem ze psí tlamy. Snadno se zavřou, takže navenek vypadají celkem pěkně - ale uvnitř hnisají a mohou způsobit pěknou patálii.

Základním požadavkem je, aby se rána příliš rychle nezavřela a nezaschla - obvykle se do ní vkládá drén nebo se použijí prostředky na mokré hojení, příp. se nazasuje i ATB clona.

Poradili mi první 3 dny ránu otvírat a sundavat strupy právě kvůli té možné infekci. Ale nevím jak je to účinné..stejně raději půjdu na vet znova aby mu udělali ten rentgent..Děkuji za odpověď.

28.8.2019 15:38
753951

XXX.XXX.97.115

Tak jsem zpět od veterináře s antibiotiky a nakráplím prstem..Prý na 99% prst sroste sám bez problémů a následků. Máte s tím někdo zkušenost?

28.8.2019 16:00
Huskyjanina

XXX.XXX.255.12

753951 napsal(a):
Tak jsem zpět od veterináře s antibiotiky a nakráplím prstem..Prý na 99% prst sroste sám bez problémů a následků. Máte s tím někdo zkušenost?

Se psem nevim, ale mám osobní. Zlomila jsem si malíček na noze a nic jsem s tím nedělala. Srostlo to v pohodě samo.

28.8.2019 17:04

prsty srůstají samy, to se léčí klidem i u lidí.

28.8.2019 20:37
vendul

XXX.XXX.15.34

...bohuzel i hloupe narazeniny, pohmozdeniny prstu se "leci" pomerne dlouho...prave z duvodu neustaleho namahani...meli jsme take, fena kulhala nekolik tydnu, a take stravila hodne casu v klidovem rezimu

28.8.2019 22:54

Můj si na tréninku vykloubil druhý prst na přední. Po euforii, že to je "taková prkotina", jsem málem omdlela na verdiktem ortopeda "měsíc klid, druhý bez zátěže". Stejně jako zlomeniny apod. Po dvou týdnech peklo, blbounek už byl v pohodě a strašně chtěl lítat. Trefil se do toho klubový víkend a z klamavé reklamy na basenžíka byl frustrovaný a otrávený nafránek. Je zvyklý běhat jednou týdně, zbytek akční venčení 2 až 3 h odpo v týdnu, o víkendu víc. Ale přežili jsme a prst i přes zátěž drží.

29.8.2019 03:28
fikovnice

XXX.XXX.135.155

balisek napsal(a):

Potvrzuji, s tím, že ještě horší je to u koček. Takto jsem měla pokousaného kocoura, zabscedovalo to, nicméně včasná ATB léčba nakonec pomohla i bez drenáže.
Foto přikládám - rozsah zranění - konkrétně kousnutí cizím kocourem se plně ozřejmil až po vyholení srsti.

29.8.2019 05:11

fikovnice napsal(a):
Potvrzuji, s tím, že ještě horší je to u koček. Takto jsem měla pokousaného kocoura, zabscedovalo to, nicméně včasná ATB léčba nakonec pomohla i bez drenáže.
Foto přikládám - rozsah zranění - konkrétně kousnutí cizím kocourem se plně ozřejmil až po vyholení srsti.

... muzu jedine potvrdit.
Pes - ikdyz se "porval", tak nastesti nikdy o nic extra neslo - jako fotbalista.
Vic fnukani, lezeni, narikani - nez opravdove zraneni... Vsechno napravil klid, maslicka, obvaz a kyslicnik.

Ale kocour, to je jina liga?
Nad garazi nam rok co rok pres leto stanuji kuny - a s tema se dokaze uplne nesmyslne tak jednou/dvakrat za sezonu servat az na... no... az na organy....
Pritom jinak takovej hodnej. I sousedy zdravi :)

Přidejte reakci

Přidat smajlík