Krvácení dásní z míčku

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
29.8.2019 13:55
strnecka

XXX.XXX.0.146

Dneska jsem koupila tento míček, pes z něj měl obrovskou radost, míčky zbožňuje, ale asi po snad jen pěti minutách hraní si s ním jsem si na míčku všimla drobných kapiček krve, samozřejmě jsem mu ho hned sebrala. Setkal jste se někdo s něčím takovým? https://www.spokojenypes.cz/jezek-mic-svitici-10-cm-trixie/

29.8.2019 16:49
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Jak je starý pes? Krvácení dásní není nic hrozného. U mladého psa třeba u přezubování, v dalších letech nějaké větší kousání a u seniora - už může být problém s onemocněním dásní - jako u lidí. Pokud žádný viditelný problém s dásněmi či zuby nemá, tak po pár dnech hraní, se dásně promasírují a budou OK. Právě proto ten míček takhle vyrobili.

29.8.2019 21:19
strnecka

XXX.XXX.15.2

Pes má pět let a jde o Chodskeho psa, takže bys se dalo říct že je celkem ještě mladý. Žádný problém se zuby nemá, alespoň o ničem nevím. Takže byste mu míček nechala i když mu z něj krvácí dásně? Že se to upraví?

31.8.2019 22:47
strnecka

XXX.XXX.15.2

Tak jsme mu míček vrátili a smoazřejmě je z něj ted vykousnuté to pískátko a já nevím, jestli ho pes sežral nebo se válí někde v trávě. Mohlo by mit tak centimetr v průměru, pokud ho sežral, mám se bát? Nebio vyjde případně samo nebo se rozpustí v žaludku? Je o psa 29 kg.

Uživatel s deaktivovaným účtem

31.8.2019 22:57
Uživatel s deaktivovaným účtem

"nerozpusti" se urcite. jestli ho spolknul, mělo by vyjit...
ale taky nemusi, jen s tim ted uz nic moc neudelate.

1.9.2019 10:35
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
"nerozpusti" se urcite. jestli ho spolknul, mělo by vyjit...
ale taky nemusi, jen s tim ted uz nic moc neudelate.

Já proto psům z hraček vždycky pískátka,,vyoperovala". U nás to mělo i jiný důvod, jak to písklo, tak od toho utekli a nechtěli si s tím hrát. Jak už byli velcí tak ano, ale pískátka jsem vyndavala právě proto, aby je nesnědli, byť i omylem.

1.9.2019 10:40
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Gumové hračky u nás vydrží pár minut. Sice psi milují to pískání, ale pak hračku prostě rozkuchají. Takže kupuji jen výjimečně, dávám pod dohledem a jak se začíná rozpadat, tak vyhazuji.

Jinak je mi ale divné, že by psovi krváceli dásně při okusování tak měkké hračky?

1.9.2019 13:55
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

marcelaamax napsal(a):
Gumové hračky u nás vydrží pár minut. Sice psi milují to pískání, ale pak hračku prostě rozkuchají. Takže kupuji jen výjimečně, dávám pod dohledem a jak se začíná rozpadat, tak vyhazuji.

Jinak je mi ale divné, že by psovi krváceli dásně při okusování tak měkké hračky?

Také jsem nikdy nenechávala bez dozoru. S hračkou jsme si pohráli, házela jsem jim ji(mívali velké gumové prase a pak taky kočku ) a zase jsem ji zabavila. Kočka byla vycpaná a stála skoro 400Kč - to by na jednu hru bylo dost

Přidejte reakci

Přidat smajlík