Daruji fenku Jacka Russela

Daruji fenku Jacka Russela. Je zvyklá být venku na zahradě v boudě. Nevhodn...
Dobrý den, máme doma 3měsíční štěňátko a děti jdou příští týden do školy. Takže se chci zeptat jestli můžeme již nechat pejska doma samotného nebo ho dávat do školky, popřípadě zatím za ním jezdit na chvíli domů. Děkuji předem za odpovědi.
*jak dlouho může být takové štěně doma samotné?
kaktuss
XXX.XXX.20.133
Jsme ve stejné situaci. štěně už bylo samo doma čtyři hodiny a v klidu. Nanejvýš počůralo byt ale to je vše. Záleží na každém psovi. Některému je to jedno a další zase zdemoluje celý byt. Nejdřív to po malých chvilkách zkoušet a podle reakce se rozhodnout jestli to zvládne nebo ho dát do školky.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Pro mě je to docela úsměvné. Je září, děti rozvezete do škol, štěně do školky :-))
Uživatel s deaktivovaným účtem
napsal(a):
Pro mě je to docela úsměvné. Je září, děti rozvezete do škol, štěně do školky :-))
Mně se náhodou myšlenka psí školky líbí :) nejen, že pesan nemusí být x hodin sám doma, ale také se tam perfektně socializuje a dost se tam vyřádí.
Hachi tam byl sice jen jednou a jen asi na tři nebo čtyři hodiny, ale očividně byl s programem nadmíru spokojen :))
Blbé je, že je to dost finančně a pro někoho i časově (odvézt psa někam před prací) náročné.
Byl už 2 hodiny doma sám, také se jen počůral a roztrhal kapesník, ale to byla spíše naše chyba. Ale děti jsou už starší, takže nebudou po 4 hodinách doma. Právě si myslím, že takhle ze začátku roku budou ve školu krátce, ale potom až škola nabyde plných obrátků můžou být ve škole až 8 hodin, tak nevím jestli to štěňátko vydrží.
kaktuss
XXX.XXX.20.133
Tak ještě máte čas ho navyknout. My jsme třeba jeli na koupaliště a prostě ji nechali doma. Samozřejmě chvilku štěkala atd. ale když jsme přijeli tak jsme viděli že v klidu ležela a čekala. Jestli nic moc neprovedlo po dvou hodinách tak to postupně navyšujte a uvidíte. Kdyby trpělo úzkostí apod. tak ten byt nepoznáte ani po dvou hodinách. Dejte mu nějakou zajímavou hračku, před tím než ho doma necháte tak pořádně vyvenčit aby se unavilo a ono by pak mělo většinu čekání strávit spaním. Mělo by to zvládnout.
Paaniička
napsal(a):
Byl už 2 hodiny doma sám, také se jen počůral a roztrhal kapesník, ale to byla spíše naše chyba. Ale děti jsou už starší, takže nebudou po 4 hodinách doma. Právě si myslím, že takhle ze začátku roku budou ve školu krátce, ale potom až škola nabyde plných obrátků můžou být ve škole až 8 hodin, tak nevím jestli to štěňátko vydrží.
Tak co, jak se situace vyvíjí? Tříměsíční štěndo je pro mě mimino a nechávat jej doma samotné 8 hodin je pro mě nezodpovědnost! Co tomu štěněti zbyde jiného, než vydržet? To, že Vám taky může postupně udělat z bytu kůlničku na dříví, je věc, s níž musíte počítat, stejně tak jako s event. rozvojem separační úzkosti a dalšími problémy s chováním v dospělosti. Jak ráda bych měla psa! Ale nemůžu mu zajistit stoprocentní péči, tak mám psa jen "víkendového" - půjčuji si jej od příbuzných. A jinak mám kočky, od nichž si dovolím odjet bez pohlídání maximálně na jednu noc! Psala jsem to tu snad už stokrát. A stejně se tyto dotazy zas znovu a znovu objevují, obzvláště po prázdninách, po Vánocích, apod.
"Děti můžou být ve škole až 8 hodin, tak nevím jestli to štěňátko vydrží."
A když nevydrží, tak jaký máte záložní plán b???