Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Hanaa123

30.8.2019 09:45
Hanaa123

XXX.XXX.46.253

Zdravím všechny.
Plánujeme do naší rodiny další přírůstek a to psíka, ovšem si nejsme jisti jaké plemeno je to pravé. Doma bydlíme spolu s manželem, již dospělým synem a třinácti letou dcerou. Máme doma také bojácného kocoura a nevíme jak by se se psíkem snesli. Do práce vyrážím cca v 9 a přícházím cca ve 2 (dcera občas příjde i dříve) takže by tu nějakou chvíli byl sám doma. Procházky nedělají problém, máme zahradu, naproti baráku park a kousek od domu máme psí park s překážkami a ještě mnoho parků po okolí. Nejvíce ideální by byla střední velikost a aby se pejsek snesl s naším kocourem. Na délce srsti mi nezáleží. Se psy zkušenosti nemám, ovšem skoro všechny mé kamarádky mají psy, takže sem se sem tam něco naučila (od venčení přes krmení atd.) Já jsem se zamilovala do českého strakatého a moje dcera do kolie sheltie a tak nějak se nemůžeme shodnout. Tak kdyby někdo věděl jaké plemeno je pro nás to pravé, budeme moc vděčni.

30.8.2019 13:47
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Strakačku znám od sestřenky a ta je hodná, snese se se psy, kočkama, i morče si hlídá. Jediný problém, co jsem zaznamenala bylo, že když začala chodit po mateřské do práce, fenka nechtěla být doma sama a zdrhla jim párkrát ze zahrady...na druhý konec vesnice k babičce, kde měla psí kamarádky. Sheltie měla známá a přijdou mi trochu bojácné a uštěkané.

Uživatel s deaktivovaným účtem

30.8.2019 18:45

S tou kočkou pozor, už jsem se setkala s tím, že štěně nemělo problém s kočkou, ale kočka s kocourem, takže určitě si vzít dovču a zvykat pěkně v klidu, hlavně aby kočka měla dost vyvýšených míst, kam může před psem vylézt, ono některá štěňata jsou ke kočkám přátelská "až moc" a zdrženlivějším čičindám to nemusí být po chuti.

O šeltiích jsem taky slyšela, že ta povaha je spíš na citlivku, ale je to "jedna paní povídala" osobně žádnou neznám, bohužel ani strakáče, ale z vlastní zkušenosti můžu doporučit pudla, několik velikostí, barev, nelíná, velmi učenlivý a stále dobře naladěný, veselý pejsek.

30.8.2019 21:10
conie

XXX.XXX.206.202

Jde taky o to, co od psa očekáváte a co mu chcete nabídnout. Ubytování doma - venku, jen společník nebo nějaké psí sporty, aktivity atd. JInak se přidávám k volbě pudla - výběr velikostí, barev - jen se zajet podívat na nějakou psí výstavu a udělat si představu.

30.8.2019 21:45
Terven

XXX.XXX.110.159

conie napsal(a):
Jde taky o to, co od psa očekáváte a co mu chcete nabídnout. Ubytování doma - venku, jen společník nebo nějaké psí sporty, aktivity atd. JInak se přidávám k volbě pudla - výběr velikostí, barev - jen se zajet podívat na nějakou psí výstavu a udělat si představu.

Momentálně se taky zajímám o pudly...bohužel, zájemce o rodinného psíka bez ambicí vystavovat bude mít nejspíš problém s cenou - mám aktuální info, že fena s pp prakticky u všech chovatelů 30 tis. a to i v případě, že štěně je nestandard.
Zajímala jsem se o trpaslíky, popravdě netuším, jak je to u středních, ale tipuju, že podobně.

30.8.2019 22:03

Terven napsal(a):
Momentálně se taky zajímám o pudly...bohužel, zájemce o rodinného psíka bez ambicí vystavovat bude mít nejspíš problém s cenou - mám aktuální info, že fena s pp prakticky u všech chovatelů 30 tis. a to i v případě, že štěně je nestandard.
Zajímala jsem se o trpaslíky, popravdě netuším, jak je to u středních, ale tipuju, že podobně.

Tak to jsem teda netušila, že ceny pudlů jsou takhle vysoko......jako člověk tak nějak počítá, že když se jedná o potomky nějakých "top ten šampionů", tak si připlatí, ale většinou se dají v rámci plemene obecně pořídit i štěňata, která jsou oproti těmhle i výrazně levnější. I když je pravda, že i já počítám s cenou budoucího štěněte někde mezi 20-30 tisíci.....a to teda taky nemusím mít rodiče šampiony...

30.8.2019 22:33
31.8.2019 05:58
sufle

XXX.XXX.153.58

Terven napsal(a):

Máme teď malého hnědého trpaslíka, nestandard s PP (nemá jeden zub). Jinak moc krásný a stál 18.000,-

31.8.2019 06:25
Terven

XXX.XXX.110.159

sufle napsal(a):
Máme teď malého hnědého trpaslíka, nestandard s PP (nemá jeden zub). Jinak moc krásný a stál 18.000,-

Jj, v to jsem taky doufala, ted mám ale čerstvější info, že levnější nestandard už bude pasé. Nijak jsem to ale neověřovala, počkám a uvidím

31.8.2019 07:35
Atheira

XXX.XXX.181.160

Já nepravidelně potkávám sheltie dvě, jedna je úplný pohodář, jedna hysterka. Panička od pohodáře je pohodářka, ta od hysterky pěkná sůva... Ono to možná taky dělá dost.

31.8.2019 07:40

Mě je ještě velmi sympatický papilon.

ale teda vzhledem k tomu, kolik stojí pudl, bych řekla, že taky záleží na tom, kolik bude moci nebo chtít zadavatelka za pejska zaplatit, pokud by byla cena psa nějakým způsobem limitující, tak bych se podívala po štěňátkách v útulcích nebo do inzerce, většinou jsou taková štěňata za cenu očkování.....

31.8.2019 19:46
Evv

XXX.XXX.145.197

Já potkávám Sheltie, psy, a většinou moc fajn.
Z mojí zkušenosti, hlavně se nesnažte poznat pudla na výstavě! :D Samozřejmě jsou moc fajn lidi co vystavují, ale je tam docela solidní šance že narazíte na někoho kdo nebude nadšenej z vaší pozornost (nejdřív se musí pes učesat- tak není čas, pak se vystavuje- není čas...). Za mě určitě lepší někoho oslovit kdo ukáže psy v běžném životě (klidně můžu někoho poradit).
Pokud jde o pudly tak co jsem slyšela tak u středních ta cena není moc o kvalitě, v top chovkách mají někdy levnější než v nic moc chovech (můj pes byl za 18 000 s tím že feny jsou dražší). Nicméně u těch trpaslíků je to jiné, a hnědých trpaslíků se rodí minimum, pudl s nějakou exteriérovou vadou je taky docela vzácnost...

31.8.2019 20:27
Terven

XXX.XXX.110.159

Evv napsal(a):
Já potkávám Sheltie, psy, a většinou moc fajn.
Z mojí zkušenosti, hlavně se nesnažte poznat pudla na výstavě! :D Samozřejmě jsou moc fajn lidi co vystavují, ale je tam docela solidní šance že narazíte na někoho kdo nebude nadšenej z vaší pozornost (nejdřív se musí pes učesat- tak není čas, pak se vystavuje- není čas...). Za mě určitě lepší někoho oslovit kdo ukáže psy v běžném životě (klidně můžu někoho poradit).
Pokud jde o pudly tak co jsem slyšela tak u středních ta cena není moc o kvalitě, v top chovkách mají někdy levnější než v nic moc chovech (můj pes byl za 18 000 s tím že feny jsou dražší). Nicméně u těch trpaslíků je to jiné, a hnědých trpaslíků se rodí minimum, pudl s nějakou exteriérovou vadou je taky docela vzácnost...

Nebojte, ani by mě nenapadlo vyrazit na výstavu , ale mám kolegu, co vystavuje a slíbil, že se mi poptá. Ono to možná nebude univerzálně platné info, určitě je lepší oslovit konkrétní chovatele přímo. A co vlastně netuším - existují chovatelé, co chovají pudly spíš na sport ?
Chápu, že je k naštvání, když si někdo koupí štěně nestandard, s tím, že vystavovat určitě nechce a pak má hejble a zkouší. U mě to při našem způsobu života nehrozí, u nás by výstavní srst nepřežila ani den
Upřímně, 30 tisíc se mi zdá dost na to, že pudl není můj životní sen. Jen mě zaujala jeho povaha a inteligence a mám hejble vychovat si pejska, u kterýho bych měla gratis to, co jsem z mojí směsky vyrazila jen v potu tváře anebo vůbec
Uvažovala jsem třeba i o trpasličím pinči, ale prostě, ta pudlí povaha mě oslovila víc.

1.9.2019 15:53
Evv

XXX.XXX.188.207

Terven napsal(a):
Nebojte, ani by mě nenapadlo vyrazit na výstavu , ale mám kolegu, co vystavuje a slíbil, že se mi poptá. Ono to možná nebude univerzálně platné info, určitě je lepší oslovit konkrétní chovatele přímo. A co vlastně netuším - existují chovatelé, co chovají pudly spíš na sport ?
Chápu, že je k naštvání, když si někdo koupí štěně nestandard, s tím, že vystavovat určitě nechce a pak má hejble a zkouší. U mě to při našem způsobu života nehrozí, u nás by výstavní srst nepřežila ani den
Upřímně, 30 tisíc se mi zdá dost na to, že pudl není můj životní sen. Jen mě zaujala jeho povaha a inteligence a mám hejble vychovat si pejska, u kterýho bych měla gratis to, co jsem z mojí směsky vyrazila jen v potu tváře anebo vůbec
Uvažovala jsem třeba i o trpasličím pinči, ale prostě, ta pudlí povaha mě oslovila víc.

Upřímně jediný vrh u kterého si myslím že je cíleně na sport a rodiče byli vybráni podle sportovních výsledků je po Capri v Polsku. Jestli bude mít volné štěně tak mam problém :D :D. (Určitě jsou i jiné ale já je neznám). Osobně bych si ale s klidným svědomím pořídila na sport i psa z některých chovatelských stanic které jsou velmi výstavně úspěšné.

2.9.2019 19:18
zunka741

XXX.XXX.230.42

Jste hodně doma, chtěli byste aktivního pejska?

2.9.2019 21:38
Terven

XXX.XXX.110.159

Evv napsal(a):
Upřímně jediný vrh u kterého si myslím že je cíleně na sport a rodiče byli vybráni podle sportovních výsledků je po Capri v Polsku. Jestli bude mít volné štěně tak mam problém :D :D. (Určitě jsou i jiné ale já je neznám). Osobně bych si ale s klidným svědomím pořídila na sport i psa z některých chovatelských stanic které jsou velmi výstavně úspěšné.

Jo, děkuju. Určitě nepotřebuju echt sportovce, jen jsem myslela, jestli u pudlů nejsou nějaké sportovní linie, kde se až tolik nehledí na exteriér.
Pokud máte tip na nějaké solidní chs, které produkujou dobré povahy - trpasličí nebo menší střední - klidně prosím do sz, díky

Přidejte reakci

Přidat smajlík