Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.9.2019 14:35
kalla1412

XXX.XXX.144.166

Ahojte,

mám dotaz ohledně očkování. Jdeme si pro štěně křížence z ne úplně dobrých podmínek, bylo by o něj údajně jinak "postaráno" tatínkem myslivcem. Nějak se nám připletlo do cesty a zamilovali jsme se, rozhodli jsme se si ho vzít k nám. Jde o to, že mimino bude mít v pondělí 10 týdnů a je asi údajně odčervené a samozřejmě není očkované. Vet nás objednal na pondělí, že ho máme teď odčervit a vet ho musí prohlédnout a až v to pondělí ho naočkuje ( 5 den u nás), aby neměl stres. Já to naprosto chápu, jde mi ale o to, že by to očko měl mít co nejdříve, mám o něj strach, protože ho chci brát ven kvůli socializace, nemohu čekat na 2 injekci nejdříve ve 12ti týdnech, ale prostě se bojím, že neočkovaný psík, úplně bez očka, někde něco lapne jako nic...je tu někdo kdo mě uklidní ? Děkuju

3.9.2019 14:54
lupus4

XXX.XXX.205.61

zatím nechoďte na "psy promořená" místa, jinak psí dobráky vyhledávejte neustále

3.9.2019 15:34
kalla1412

XXX.XXX.144.166

lupus4 napsal(a):
zatím nechoďte na "psy promořená" místa, jinak psí dobráky vyhledávejte neustále

takže žádné parky a podobě. My žijeme totiž na vesnici, budu pejska muset (chci) vzít do města, MHD, výtahu, zoo, k vodě, potřebujeme parťáka, co nás bude směle následovat kamkoliv... a chci ho dobře, správně socializovat...su z toho celá na nervy

Uživatel s deaktivovaným účtem

3.9.2019 15:54

kalla1412 napsal(a):
takže žádné parky a podobě. My žijeme totiž na vesnici, budu pejska muset (chci) vzít do města, MHD, výtahu, zoo, k vodě, potřebujeme parťáka, co nás bude směle následovat kamkoliv... a chci ho dobře, správně socializovat...su z toho celá na nervy

Tak nebuďte na nervy, on se to naučí později. Mám 15ti týdenní štěně, ve výtahu jsme ještě nebyli, ani na náměstí, dnes jedeme poprvé do psí školky.

3.9.2019 19:55

Nebuďte na nervy. Asi mě tu opraví a možná ukamenují....Ale před lety se u chovatele neočkovalo vůbec, 50.den si nový majitel odvezl štěně, přihlásil se u veterináře- třeba i bez štěněte- a ten ho objednal na očkování. Prostě očkovací schéma bylo úplně jiné. A to tenkrát proočkovanost byla podstatně menší a nákazové situace podstatně horší. Štěně má od proočkované matky protilátky proti běžně očkovaným chorobám.

3.9.2019 19:58

Ale tak pak je treba pocitat i s tim, ze tahle teorie obcas neklapne a stene chcipne.

3.9.2019 20:13

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Ale tak pak je treba pocitat i s tim, ze tahle teorie obcas neklapne a stene chcipne.

Však já netvrdím, že by to měla být běžná praxe. Ale zase není třeba se stresovat, když už to tak je a držet štěně do úplné očkovanosti doma. To nadělá škody víc.

3.9.2019 21:10

Však já netvrdím, že by to měla být běžná praxe. Ale zase není třeba se stresovat, když už to tak je a držet štěně do úplné očkovanosti doma. To nadělá škody víc.

u normálního stenete to zadne extra skody neudela, kdyz nepojede hned prvni tyden do zoo
a nenormalni stenata socializace taky nespasi - neni to vsemocne zaklinadlo.

jo, taky stenda taham ven hned - ale presne -vim, ze fena byla poockovana a znam psy, které potkavam.

3.9.2019 22:31

Měla jsem několik štěńat která jsem si brala ve 4 ,5 měsících,štěnda byla u chovatele na dvoře,nikam se s nimi nechodilo a přesto z nich vyrostli vyrovnaní psi.Už můj úplně první pes byl skoro 4 měsíční,byl s fenou v kotci a na dvoře,a bylo to sebevědomé,nebojácné štěně.Prvního berňáka jsem si brala jako 3 měsíční stěně které bylo se sourozenci ve sklepě a chodili vždy na chvíli ven.Tenkrát byla zima,mrazy a hodně sněhu (zima 1986).U nás byl doma a vždy chvíli na dvoře další dva měsíce,ven se začalo chodit až když trochu roztálo.V jeho 3 letech,když jsme jeli na výstavu, jel pes poprvé vlakem,na jezdících schodech,metrem a vše zvládl naprosto bez problémů.Připadá mně,že se socializace vydává za jakési zaklínadlo,ale pes s vyrovnanou povahou,s důvěrou ve svého pána,se vyrovná i s tím,co v životě neviděl,a u nevyrovnaného psa se za socializací jen schovává jeho labilita.

4.9.2019 17:49
GAELLE

XXX.XXX.55.67

Měla jsem několik štěńat která jsem si brala ve 4 ,5 měsících,štěnda byla u chovatele na dvoře,nikam se s nimi nechodilo a přesto z nich vyrostli vyrovnaní psi.Už můj úplně první pes byl skoro 4 měsíční,byl s fenou v kotci a na dvoře,a bylo to sebevědomé,nebojácné štěně.Prvního berňáka jsem si brala jako 3 měsíční stěně které bylo se sourozenci ve sklepě a chodili vždy na chvíli ven.Tenkrát byla zima,mrazy a hodně sněhu (zima 1986).U nás byl doma a vždy chvíli na dvoře další dva měsíce,ven se začalo chodit až když trochu roztálo.V jeho 3 letech,když jsme jeli na výstavu, jel pes poprvé vlakem,na jezdících schodech,metrem a vše zvládl naprosto bez problémů.Připadá mně,že se socializace vydává za jakési zaklínadlo,ale pes s vyrovnanou povahou,s důvěrou ve svého pána,se vyrovná i s tím,co v životě neviděl,a u nevyrovnaného psa se za socializací jen schovává jeho labilita.

přesně. zdědili jsme psa který 9 let ven nechodil (nepřihlášený, neočkovaný). Zvládal pak naprosto vše - vlak, autobus, policejní člun, lanovku bez jakéhokoliv tréninku to dal na první dobrou. Jezdicí schody jsme nepotkali a metro by ho asi z míry taky nevyvedlo. Jen se vrhal po všech psech, fenách, štěňatech. Těžko říct kdyby jako štěně ven chodil zda by to dělal taky....................

4.9.2019 18:40

GAELLE napsal(a):
přesně. zdědili jsme psa který 9 let ven nechodil (nepřihlášený, neočkovaný). Zvládal pak naprosto vše - vlak, autobus, policejní člun, lanovku bez jakéhokoliv tréninku to dal na první dobrou. Jezdicí schody jsme nepotkali a metro by ho asi z míry taky nevyvedlo. Jen se vrhal po všech psech, fenách, štěňatech. Těžko říct kdyby jako štěně ven chodil zda by to dělal taky....................

Ale to je spíš o ovladatelnosti než o tom,že se nutně musí s každým kamarádit.Naši čuvači se také venku s cizími psy nekamarádí,ani to nechci,mají přece hlídat kozy i před cizími psy,ale prostě si jich nevšímají.Pokud mu ale nějaký pes vleze ke kozám,neváhají zaútočit.Dnes se po všech psech chce aby se kamarádili s každým psem,člověkem,ale celá řada plemen se po celá staletí šlechtila na pravý opak.A pak si zase štěžujeme,kam povahy řady plemen dospěly,ale přitom nám ty původní povahy vlastně vadí.

radim1234

10.9.2019 07:21
radim1234

XXX.XXX.17.210

Bohuzel, 3 mesice je strasne dlouha doba. V nasem meste vylozene radila parvoviroza. Znamy meli nemocny stenata. Kvuli tomu jsme dodrzovali ty zasady jako ze nechodit ven, ze strachu aby se nenakazil nas pes. Coz doporucoval i veterinar. Vysledek je ten, ze pes prehnane reaguje na cizi lidi, vlezl by za kazdym psem, i za tim, co na nej vrci. Kdyz jsme v cizi spolecnosti nekolika lidi, pes steka tak hodinu na vsechny, nez si zvykne. Od 3 mesicu jsme vse dohaneli ale uz bylo na nektere takovehle veci pozde. Je to spatne, a snad se veterina v tomhle nekdy "posune" protoze to ma za nasledek takovyhle neduhy. Podotykam ze nas pes je nalezenec, odebran asi ve 2 mesicich lidem, kteri se o nej nedokazali postarat (tim jsme mu zachranili zivot) a o ockovani jeho matky zrejme nema cenu ani spekulovat.

10.9.2019 07:48
impact

XXX.XXX.56.14

radim1234 napsal(a):
Bohuzel, 3 mesice je strasne dlouha doba. V nasem meste vylozene radila parvoviroza. Znamy meli nemocny stenata. Kvuli tomu jsme dodrzovali ty zasady jako ze nechodit ven, ze strachu aby se nenakazil nas pes. Coz doporucoval i veterinar. Vysledek je ten, ze pes prehnane reaguje na cizi lidi, vlezl by za kazdym psem, i za tim, co na nej vrci. Kdyz jsme v cizi spolecnosti nekolika lidi, pes steka tak hodinu na vsechny, nez si zvykne. Od 3 mesicu jsme vse dohaneli ale uz bylo na nektere takovehle veci pozde. Je to spatne, a snad se veterina v tomhle nekdy "posune" protoze to ma za nasledek takovyhle neduhy. Podotykam ze nas pes je nalezenec, odebran asi ve 2 mesicich lidem, kteri se o nej nedokazali postarat (tim jsme mu zachranili zivot) a o ockovani jeho matky zrejme nema cenu ani spekulovat.

To byste byl radsi, kdyby umrel na parvu, jo? Pravda, pak byste tyhle starosti nemel...

Konkretne parva neni zadna p*del a stene ji v dnesni dobe venku chytne "raz dva".

10.9.2019 07:51
impact

XXX.XXX.56.14

kalla1412 napsal(a):
Ahojte,

mám dotaz ohledně očkování. Jdeme si pro štěně křížence z ne úplně dobrých podmínek, bylo by o něj údajně jinak "postaráno" tatínkem myslivcem. Nějak se nám připletlo do cesty a zamilovali jsme se, rozhodli jsme se si ho vzít k nám. Jde o to, že mimino bude mít v pondělí 10 týdnů a je asi údajně odčervené a samozřejmě není očkované. Vet nás objednal na pondělí, že ho máme teď odčervit a vet ho musí prohlédnout a až v to pondělí ho naočkuje ( 5 den u nás), aby neměl stres. Já to naprosto chápu, jde mi ale o to, že by to očko měl mít co nejdříve, mám o něj strach, protože ho chci brát ven kvůli socializace, nemohu čekat na 2 injekci nejdříve ve 12ti týdnech, ale prostě se bojím, že neočkovaný psík, úplně bez očka, někde něco lapne jako nic...je tu někdo kdo mě uklidní ? Děkuju

Verte tomu, ze az jednou uvidite umirat stene na parvovirozu, tak tyhle pochybnosti ztratite..

A ne, veterinar by ho nemel ockovat co nejdriv. Ba naopak, stene z pofiderniho prostredi by melo mit aspon deset dni karanteny a pak az zahajeni ockovani.

10.9.2019 09:04

parvo donese člověk na botách i dom

a nejsou jenom psi 100% labil (jakože stejně socializace nepomůže) či 100%vyrovnaní a vrozeně zrození do lidského světa (plemeno hraje velkou roli), aby socializace byla úplně a zcela zbytečná (a ona nějak probíhá i tak....)

a hlavně - socializace nejsou jenom návštěvy v zoo a už vůbec ne "kamarád s každým psem", socializace je včlenění se do společnosti, do světa, u psů do lidského světa, pravidel........

nepodceńovala bych.....

10.9.2019 09:21
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

kontraindikací vakcinace jsou: - nemoc, silné začervení
štěně je po narození chráněno slizničními a kolostrálními protilátkami, pokud má matka protilátek dostatek. Slizniční vymizí s odstavem , kolostrální ve 2-2,5 měs. Pokud vakcinujete štěně s kolostrálními protilátkami, vyváže antigen (inaktivovaný původce) z vakcíny protilátky. Schopnost vytvářet vlastní protilátky získává štěně ve 2,5 měs. Proto je důležitá vakcinace ve 3 měs. Tvorba protilátek trvá 10 dní a do té doby je třeba minimalizovat riziko nakažení.

10.9.2019 10:41

Tak tomu nějak nerozumím. (nejsem zadavatel) v Pátek jdu na třetí očkování. Mám tomu rozumět , že od pátku+10 dnů je teprve štěně plně naočkované proti všemu?
No to bych pobral, ale co tedy dvě předchozí očkování ? Ty teda fungovaly jak ?

10.9.2019 13:23
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

Tak tomu nějak nerozumím. (nejsem zadavatel) v Pátek jdu na třetí očkování. Mám tomu rozumět , že od pátku+10 dnů je teprve štěně plně naočkované proti všemu?
No to bych pobral, ale co tedy dvě předchozí očkování ? Ty teda fungovaly jak ?

nevím v jakém věku a jakou vakcínou byl pes očkován. Obecně se vakcinuje 6t - to nemá smysl, pak ve 3 měs. šesti kombinací- po 10 dnech má protilátky pak po14-21 dnech stejnou vakcínou, to pro dosažení booster efektu ( zvýšení hladin protilátek ). V 6 měs. vzteklina, v 15 měs 8 kombinace se vzteklinou, a každoročně opakovat. To je základní schéma. Existuje ještě mnoho vakcín.

10.9.2019 13:27
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

jahodapavel napsal(a):
nevím v jakém věku a jakou vakcínou byl pes očkován. Obecně se vakcinuje 6t - to nemá smysl, pak ve 3 měs. šesti kombinací- po 10 dnech má protilátky pak po14-21 dnech stejnou vakcínou, to pro dosažení booster efektu ( zvýšení hladin protilátek ). V 6 měs. vzteklina, v 15 měs 8 kombinace se vzteklinou, a každoročně opakovat. To je základní schéma. Existuje ještě mnoho vakcín.

Promiňte, ale to Vaše očkovací schéma je trošku prapodivné.

10.9.2019 13:35
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

Inspektor Pišišvor napsal(a):
Promiňte, ale to Vaše očkovací schéma je trošku prapodivné.

ale jděte!!!

§

10.9.2019 14:04

No my taky vzteklinu až v 6ti měsících nikdy nedávali.

10.9.2019 14:15
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

No my taky vzteklinu až v 6ti měsících nikdy nedávali.

samozřejmě, můžete dříve ( od2 měs ). Ale proč, když u nás vzteklina není. 6 měsíců je ze zákona

10.9.2019 14:58
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

jahodapavel napsal(a):
samozřejmě, můžete dříve ( od2 měs ). Ale proč, když u nás vzteklina není. 6 měsíců je ze zákona

Která vakcína proti vzteklině se dá očkovat od 2 měsíců?

10.9.2019 15:19

jahodapavel napsal(a):

Protože jakmile přijdete na jakoukoliv akci, chtějí po vás kompletní očkování... výstavy, výcvik.

10.9.2019 15:27

Tak mi prosím řekněte co vlastně máme očkováno.

U chovatele 06/08 Biocan Novel Puppy (první očkování)
Už u mne 27.08 Canigen DHPPi/L (zelená a žlutá nálepka -druhé očkování).
Poslední bude 13.9 Nevím tedy na jakou nemoc (třetí očkování).
Co doporučíte .Mám u toho třetího už i rovnou vzteklinu, nebo zbytečně nezatěžovat a třeba počkat měsíc, (to bude starý cca 4 měsíce) a chtít potom očkovat tou tříletou vzteklinou?

10.9.2019 15:51

Která vakcína proti vzteklině se dá očkovat od 2 měsíců?

třeba Biocan Novel..

jinak tady :

http://www.svscr.cz/wp-content/files/cestovani-se-zviraty/vakciny_proti_vztekline.pdf

10.9.2019 15:59

Co doporučíte .Mám u toho třetího už i rovnou vzteklinu, nebo zbytečně nezatěžovat a třeba počkat měsíc, (to bude starý cca 4 měsíce) a chtít potom očkovat tou tříletou vzteklinou?

cca 14 dni po druhe vakcinaci je pes chranen proti parvoviroze a psince.
po treti vacinaci -zase par dni na to -je komplene chranen proti dalším chorobam z tech kombinovanych vakcin.

vzteklina, aby byla ucinna, se musí vakcinovat po 12. tydnu ( 3 mesicich) veku a ze zákona DO 6ti mesicu veku.
osobne ji davam co mozna nejpozdeji...

jinak -i ty kombinovane vakciny uz jsou vicelete - a po roce se preockovava jen psincak a leptospiróza. ostatní drzi i ty tri roky.

10.9.2019 15:59
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

třeba Biocan Novel..

jinak tady :

http://www.svscr.cz/wp-content/files/cestovani-se-zviraty/vakciny_proti_vztekline.pdf

ta je ale taky až od 12 týdnů

https://www.bioveta.eu/products/veterinary-products/biocan-novel-r-1.html

10.9.2019 16:43
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

Canigen DHPPi/L 5-6měs vzteklina
nebo Canigen dhppi/lr za rok opakovat. ,Já osobně dávám vzteklinu zvlášť a roční . U starších v kombnaci, ale u 3,5měs. štěněte můžete dát kombinaci.

10.9.2019 16:51
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

nobivac rabies ale musí se reakcinovat. je to pro tyu co prodávají štěnata do zemí, kde musí mít vakcinaci.

10.9.2019 17:39

Děkuji za reakce. Jelikož tomu jaksi prd rozumím, tak to nechám na doktorovi.

10.9.2019 18:01

parvo donese člověk na botách i dom

a nejsou jenom psi 100% labil (jakože stejně socializace nepomůže) či 100%vyrovnaní a vrozeně zrození do lidského světa (plemeno hraje velkou roli), aby socializace byla úplně a zcela zbytečná (a ona nějak probíhá i tak....)

a hlavně - socializace nejsou jenom návštěvy v zoo a už vůbec ne "kamarád s každým psem", socializace je včlenění se do společnosti, do světa, u psů do lidského světa, pravidel........

nepodceńovala bych.....

Tak socializaci nebo právě to včlenění do společnosti určitě ano,ale rozhodně se netřeba hroutit, když se štěnětem hned od dvou měsíců nelítám kde se dá,tak jak se to často prezentuje,že to klidně jde i od 4 měsíců i později a nic se nestane.

10.9.2019 18:31

Tak socializaci nebo právě to včlenění do společnosti určitě ano,ale rozhodně se netřeba hroutit, když se štěnětem hned od dvou měsíců nelítám kde se dá,tak jak se to často prezentuje,že to klidně jde i od 4 měsíců i později a nic se nestane.

toto nelze tvrdit všeobecně......myslím to "nic se nestane"

10.9.2019 20:20
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

jahodapavel napsal(a):
nobivac rabies ale musí se reakcinovat. je to pro tyu co prodávají štěnata do zemí, kde musí mít vakcinaci.

takže to očkování je stejně kompletní až ve 3 měsících + nástup imunity, jako u všech ostatních vakcín ...

10.9.2019 20:32

Děkuji za reakce. Jelikož tomu jaksi prd rozumím, tak to nechám na doktorovi.

Mate rozockovano uplne standardne, v normalnich intervalech i veku

10.9.2019 20:39
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

takže to očkování je stejně kompletní až ve 3 měsících + nástup imunity, jako u všech ostatních vakcín ...

vždyt jsem to psal výše, imuntiní systém dozrává ve 3 měs.

Neregistrovaný uživatel

11.9.2019 00:23
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.150.15

jahodapavel napsal(a):

Úplně souhlasím a vůbec nechápu, proč se po dobře naočkovaných fenách pořád dávají štěňata očkovat v šestém, nebo sedmém týdnu. V té době má štěně (pokud se normálně nasálo mleziva) ještě dostatečně vysokou hladinu pasívních protilátek od matky a očkování je o ničem. Osobně nechávám štěňata poprvé očkovat v devátém týdnu. Do té doby s nimi normálně chodím ven. Jsou prostě ještě chráněná od matky.
Jiná situace je, samozřejmě, pokud matka pravidelně očkovaná není. Pak to rané očkování význam má.
Pokud štěně kupuji, tak se snažím s chovatelem domluvit, aby toto zbytečné očkování vynechal, protože se tak akorát vyváží mateřské protilátky a štěně je po příchodu do nového domova vystavené většímu riziku.
Kočkaři už tenhle princip pochopili a očkuje se později, nechápu proč pejskaři pořád trvají na tomhle nesmyslném schématu. Chápu veterináře, že to doporučují, ale to už je jiná kapitola a jde tu o něco jiného.

11.9.2019 09:01

Flip - ono by se s vámi dalo i souhlasit.
Pokud by tady ten první příspěvek splnoval to zasadni - ze po proockovane matce a dobře odchovane :-(
to tady jaksi nikdo nevi.
Takze ty rady, ze ockovani není třeba takhle brzy - mi prijdou dost mimo.
Parva není zadna vymyslena, nerealna hrozba, ale realita.

Neockuju v sesti týdnech, neizoluji stenata -ale abych se prochazela klidne po sidlisti ve velkomeste s neockovanym stenetem - to taky zase uz ne.

11.9.2019 09:04

Protože jakmile přijdete na jakoukoliv akci, chtějí po vás kompletní očkování... výstavy, výcvik.

vzteklinu v CR chteji po 3 mesicnich stenatech jen ignoranti ... sorry jako, ale i vet. zakon rika neco jineho.

11.9.2019 09:17

Nestane se nic - pokud je stene normalni
ona ranna "socializace" opravdu pomaha - u labilu.
normalni pes nic neresi i kdyz bude doma na dvorku a prvne se vytahne v roce.
A ne, to nema byt navod

Jen uz zacinam byt alergicka, kdyz chovatel svadi u sveho stenete hystericke chovani na "spatnou socializaci".

11.9.2019 09:24
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Nestane se nic - pokud je stene normalni
ona ranna "socializace" opravdu pomaha - u labilu.
normalni pes nic neresi i kdyz bude doma na dvorku a prvne se vytahne v roce.
A ne, to nema byt navod

Jen uz zacinam byt alergicka, kdyz chovatel svadi u sveho stenete hystericke chovani na "spatnou socializaci".

Pod tohle se podepisuju všema deseti, a mám to z praxe mnohokrát ověřené!

11.9.2019 10:22
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

slovo socializace se stalo módou.

11.9.2019 11:08
L(phi)

XXX.XXX.114.133

radim1234 napsal(a):

A to moje stena bolo "socializovane" az az, uz u chovatela a potom kazdodenne vonku v meste - a aj tak prehnane reaguje cely zivot.
Takze si nebuchajte hlavu o stenu ze ste nieco nenavratne zanedbali, je kludne mozne ze by vas pes bol na tom velmi podobne aj keby ste s nim v tom veku von chodili

11.9.2019 11:16

vzteklinu v CR chteji po 3 mesicnich stenatech jen ignoranti ... sorry jako, ale i vet. zakon rika neco jineho.

Je to možný, ale bez toho vás na akci nepustí, musí mít kompletní očkování, já jsem si to nevymyslela.

11.9.2019 11:23
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Je to možný, ale bez toho vás na akci nepustí, musí mít kompletní očkování, já jsem si to nevymyslela.

nemusí - záleží na tom, co má pořadatel napsané v propozicích (samozřejmě v souladu s legislativou)

11.9.2019 11:43

A na jake akce konkretne vas nepusti?
Zatim vsechny propozice, co jsem cetla ted k vystavam to nechtely.

11.9.2019 12:10

L(phi) napsal(a):
A to moje stena bolo "socializovane" az az, uz u chovatela a potom kazdodenne vonku v meste - a aj tak prehnane reaguje cely zivot.
Takze si nebuchajte hlavu o stenu ze ste nieco nenavratne zanedbali, je kludne mozne ze by vas pes bol na tom velmi podobne aj keby ste s nim v tom veku von chodili

socializace fakt, ale opravdu, nervovou soustavu nepředělá......

11.9.2019 12:15
lupus4

XXX.XXX.205.61

socializace fakt, ale opravdu, nervovou soustavu nepředělá......

ale podstatně vylepší

11.9.2019 12:31

A na jake akce konkretne vas nepusti?
Zatim vsechny propozice, co jsem cetla ted k vystavam to nechtely.

Hlavně výcvikáři to chtějí. Veterinář mě o žádném riziku neinformoval, že by to mělo vadit, tvrdil, že 12 týdnů je v pohodě.

11.9.2019 12:57
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Hlavně výcvikáři to chtějí. Veterinář mě o žádném riziku neinformoval, že by to mělo vadit, tvrdil, že 12 týdnů je v pohodě.

nesetkala jsem se s tím, že by výcvikáři někde chtěli, aby 3 měsíční štěně bylo očkované proti vzteklině.

11.9.2019 13:39

nesetkala jsem se s tím, že by výcvikáři někde chtěli, aby 3 měsíční štěně bylo očkované proti vzteklině.

No, já právě jo. Ale jmenovat nebudu, nebo sem zase někdo napíše, že jsem ho tam nepozdravila :-)

11.9.2019 16:17

No, já právě jo. Ale jmenovat nebudu, nebo sem zase někdo napíše, že jsem ho tam nepozdravila :-)

njn. zdravit se musi :-)

nevim, jestli teda u lovecaku je fakt nejake nebezpeci, ze to tak vyzaduji?
( prihranicni oblasti, jezdi na akce i do zahranici?)

me vzteklina casove nezapada - misto ni davam v tech 3 mesicich tetanus, aby ve chvili, kdy stene prezubuje, bylo uz chranene.
koncem sesteho mesice az davam vzteklinu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík