Kselina hyaluronová/stále kulhá

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

13.9.2019 21:11
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.103.161

Dobrý večer,

Už si nevím rady, mám mladé roční střeštidlo AST lítala jak praštěná a honila se s dalšími psy, nevím co přesně se na zahradě stalo, nebyla jsem tam ale začala kulhat, takže klasika, zda nemá viditelné zranění, neměla. Takže klidový režim, po pár dnech žádné zlepšení, veterina a rtg nikde nebylo nic vidět ale když veta zkoušela protahovat nohy tak na tu přední reagovala kviknutím a šlo to od ramene, ale na rtg nic. Takže jsme se domluvili že zkusíme kyselinu hyaluronovou přímo do žíly, dostala 3 ampule co týden, celou dobu dobrý. Včera dostala poslední dávku a dneska zas začala kulhat tak já už fakt nevím. Ale akční chce být pořád, kulhá když vstane prvních pár metrů pak dobrý, ale všimla jsem si že noze neustále ulevuje ve stoje i v sedě, snaží se ji nezatěžovat. Stalo se vám někomu že pes se tak blbě narazil že kulhal i po měsíci od úrazu? Nebo co by to mohlo být? Já už fakt nevím

Uživatel s deaktivovaným účtem

13.9.2019 21:32

osteochondróza?

šla bych k ortopedovi,

14.9.2019 09:05

attila, přesně tak a byl to roztržený vaz v rameni
vet na rtg samo nic nezjistil
takže určitě k dobrému ortopedovi

Neregistrovaný uživatel

15.9.2019 12:47
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.103.161

Už jsme po neděli objednaní k mvdr Novákovi do Bohumína, má tam i utz právě na ty vazy a šlachy... Známé se na cvičáku narazil pes o překážku a kulhal tři měsíce, byla u třech vetů a nikdo nic nenašel, tak doufám že to u nás tak trvat nebude, poslušnost se s ní dá, ale chybí jí kousání a už jde na ní vidět jak je plná nahromaděné energie, jenže jakmile se trochu zapřáhne zas samozřejmě kulhá

Neregistrovaný uživatel

17.9.2019 06:50
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.103.161

Takže nikde nic. Klouby i chrupavky absolutně v pořádku. Nikde na vazech žádná sraženina po úrazu... Takže klidový režim a dáme ještě tři ampule té kyseliny a uvidí se.

17.9.2019 08:22
janaa

XXX.XXX.191.87

To spíš vypadá na nějaký vaz,šlachu,sval. Bohužel tam kyselina nepomůže a rentgen to neukáže. Na to je spíš magnetická rezonance, CT....Pamatuju hodně let zpátky si čuba natrhla sval nebo nějakou šlachu u ramene,když se záměrně klouzala na ledu přesně takhle kulhala, lítali jsme s ní od čerta k ďáblu,všechny rentgeny čistý, až snad po čtvrt roce při náhodným zmáčknutí přišel Duchek na to,odkud to jde. Pomohl až čas,hoooooodně času

17.9.2019 17:47

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Takže nikde nic. Klouby i chrupavky absolutně v pořádku. Nikde na vazech žádná sraženina po úrazu... Takže klidový režim a dáme ještě tři ampule té kyseliny a uvidí se.

...zkuste ještě zalomcovat drápkama, + i tím pátým, my měly několikrát zlomenej, strženej 5 dráp (bulíci ho mají dost nízko) a bylo to skoro na invalidní vozík
v očích je nejvíce kys. hyaluron.. pokud můžete sežeňte a zkuste krmit , já se na to pořád chystám, ale zatím nemám odvahu dotyčného požádat o ty oči....optroti příspěvku výše si myslím, že kys. h. pomůže i na ty svaly a šlachy. (když si to my ženský mažem na xicht po kilech, že )
PS: vulgarismus s ksich+t mi nebyl uznám, xicht jo.....

17.9.2019 17:56
PumaCZ

XXX.XXX.222.107

Jen takový podstatný detail. Kyselina hyaluronová se jinak než injekční aplikací do cílového místa v podstatě do mezibuněčné hmoty nezabuduje, takže krmení, ať už očí či jakýchkoli doplňků stravy, je na nic. To samé pro nás ženský patlání krémů na obličej s jejím obsahem. Bohužel..

18.9.2019 09:21

PumaCZ napsal(a):
Jen takový podstatný detail. Kyselina hyaluronová se jinak než injekční aplikací do cílového místa v podstatě do mezibuněčné hmoty nezabuduje, takže krmení, ať už očí či jakýchkoli doplňků stravy, je na nic. To samé pro nás ženský patlání krémů na obličej s jejím obsahem. Bohužel..

Ale...tomu se mi ani nechce věřit, a to jste vyčetla kde...nebo kdo vám to našeptal.
Pro každý výrobek, ať na obličej nebo do žíly se použije hyaluronan jinak zpracovaný, aby do cílového místa došel....
Je jasný, že když budu mít artrozu, nebudu si to mazat krémem s kys. h. ....

18.9.2019 11:21
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

osteochondrosis dissecans- = kloubní myška ? Zkuste zajít do Ostravy za Raškou (ale za ním). Jezdíval k němu operovat prof. Nečas.

18.9.2019 11:55
PumaCZ

XXX.XXX.222.107

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Ale...tomu se mi ani nechce věřit, a to jste vyčetla kde...nebo kdo vám to našeptal.
Pro každý výrobek, ať na obličej nebo do žíly se použije hyaluronan jinak zpracovaný, aby do cílového místa došel....
Je jasný, že když budu mít artrozu, nebudu si to mazat krémem s kys. h. ....

K tomu jsem přišla na přednáškách z buněčné biologie od doktorky Libusové, která se zabývá buněčným transportem na PřF UK, kde studuji molekulární biologii :))

18.9.2019 12:44

jahodapavel napsal(a):
osteochondrosis dissecans- = kloubní myška ? Zkuste zajít do Ostravy za Raškou (ale za ním). Jezdíval k němu operovat prof. Nečas.

OCD by na rtg bylo vidět, ne?

18.9.2019 12:55
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

OCD by na rtg bylo vidět, ne?

jak kdy. nejspolehlivější je arthroskopie.

18.9.2019 17:19

PumaCZ napsal(a):
K tomu jsem přišla na přednáškách z buněčné biologie od doktorky Libusové, která se zabývá buněčným transportem na PřF UK, kde studuji molekulární biologii :))

Takže všechny studie jsou fejk? Ve skriptech se to píše také, to mi budete muset poslat odkaz...

18.9.2019 17:42
PumaCZ

XXX.XXX.222.107

Takže všechny studie jsou fejk? Ve skriptech se to píše také, to mi budete muset poslat odkaz...

Nikoli ve skriptech, ale bavili jsme se na toto téma přímo na přednášce. Paní doktorka říkala, že jinak než injekčně přímým vstřikem do postiženého místa se kyselina hyaluronová do potřebných tkáních téměř nevstřebává :)
Každopádně poslední dohledatelné články na toto téma jsou z roku 2014 a 2015, takže kdo ví, co je za novinky. V tomto oboru se poznatky tak rychle mění, že nám říkají i na přednáškách, že to, co nás učí, nemusí za pár týdnů platit :))

Články jsem nečetla, ale tady jsou k dispozici:

https://libgen.is/search.php?req=hyaluronic+acid&lg_topic=libgen&open=0&view=simple&res=25&phrase=1&column=def

Přidejte reakci

Přidat smajlík