Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.9.2019 15:21
Terven

XXX.XXX.110.159

Zdravím
Máte, prosím, někdo zkušenost s tímto typem obojku?
https://www.4dox.cz/objednavka/lovecky-obojek
Moje fena nosí převážně postroj - jedním z hlavních důvodů je, že v jistých úsecích venčení připínám courací šňůru z kulaté kůže. Na postroji to prakticky nedělá neplechu, zatímco když ji připnu na obojek, během chvíle má omotané tlapy - má hlavu věčně u země.
U tohoto typu obojku by se to možná dít nemuselo díky dvěma úchytům, které by šlo otočit na vrchní stranu krku. Ale jistá si nejsem
Obojek plánuju hlavně na zimu, kdy míváme s postrojem problém kvůli oblečení.

15.9.2019 15:33
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Já myslím, že ani ty dva úchyty nebudou držet na vrchní straně krku - nebo spíš nerozumím tomu, proč jeden úchyt by tam držet neměl a dva jo? . Můj pes za sebou taky tahá šňůru, ale má ji připlou na obojku a naučil se z toho sám vymotávat.

S tímto obojek ale zkušenosti nemám. Nicméně když už jste začala o obojcích, tak přidávám jeden, který jsem si fakt oblíbila (snad nebude vadit ). Je to obyč obojek z Decathlonu, který jsem původně vzala jen na závody, kde potřebuji úzký lehounký obojek, ale fakt jsem si ho oblíbila a psi ho nosí téměř celé léto. Je super do vody, do bahna, je dobře vidět, jde na něj fixou napsat tel. číslo a je fakt pevný. A já ho používám hlavně, když mám na psech postroje - protože jinak máme většinou široké obojky a už toho na sobě mají tak nějak moc - široký postroj, široký obojek .

https://www.decathlon.cz/obojek-500-oranzovy-id_8511659.html. Koukám, že tady je dražší, my jsme kupovali přímo na prodejně, na fenu slabší - za 89 kč a na psa o trošku silnější za 150 cca...

15.9.2019 15:46
lupus4

XXX.XXX.205.61

zkuste polostahovák od manmatu

https://www.manmat.cz/produkty-obojky-29

15.9.2019 20:05
Terven

XXX.XXX.110.159

marcelaamax napsal(a):
Já myslím, že ani ty dva úchyty nebudou držet na vrchní straně krku - nebo spíš nerozumím tomu, proč jeden úchyt by tam držet neměl a dva jo? . Můj pes za sebou taky tahá šňůru, ale má ji připlou na obojku a naučil se z toho sám vymotávat.

S tímto obojek ale zkušenosti nemám. Nicméně když už jste začala o obojcích, tak přidávám jeden, který jsem si fakt oblíbila (snad nebude vadit ). Je to obyč obojek z Decathlonu, který jsem původně vzala jen na závody, kde potřebuji úzký lehounký obojek, ale fakt jsem si ho oblíbila a psi ho nosí téměř celé léto. Je super do vody, do bahna, je dobře vidět, jde na něj fixou napsat tel. číslo a je fakt pevný. A já ho používám hlavně, když mám na psech postroje - protože jinak máme většinou široké obojky a už toho na sobě mají tak nějak moc - široký postroj, široký obojek .

https://www.decathlon.cz/obojek-500-oranzovy-id_8511659.html. Koukám, že tady je dražší, my jsme kupovali přímo na prodejně, na fenu slabší - za 89 kč a na psa o trošku silnější za 150 cca...

Proč by jeden úchyt nedržel a dva jo...možná by praxe ukázala,že si to myslím blbě
Pokud cvaknu karabinu do jedinýho úchytu, obvykle se po čase úchyt stočí pod krk psa. Kdyby se cvakla do dvou protilehlých úchytů, myslím, že by se mohlo vytvořit cosi jako protitah a pokud šňůru nezahodím, ale budu držet, což často dělám, pod krk by jí to možná nesjelo.
Jen hypotéza.
U jakéhokoliv psa na vyšší noze (o vašem ani nemluvím) bych stopovačku na obojku považovala za OK. Moje fena je fakt přízemní jezevčík s nosem trvale na zemi a má-li to na krku, packy má zamotaný imrvére. Umím si představit, že větší pes se z toho celkem elegantně vymotá, u nás je to horší

15.9.2019 20:18
Terven

XXX.XXX.110.159

lupus4 napsal(a):
zkuste polostahovák od manmatu

https://www.manmat.cz/produkty-obojky-29

Taky jeden z kandidátů, Manmat mám ráda, mají i koňský věci a mám od nich kšiltovku
Polostahovák jsem nikdy neměla, možná by pro moje účely byl vhodnější.

16.9.2019 08:17
impact

XXX.XXX.195.92

Terven napsal(a):
Zdravím
Máte, prosím, někdo zkušenost s tímto typem obojku?
https://www.4dox.cz/objednavka/lovecky-obojek
Moje fena nosí převážně postroj - jedním z hlavních důvodů je, že v jistých úsecích venčení připínám courací šňůru z kulaté kůže. Na postroji to prakticky nedělá neplechu, zatímco když ji připnu na obojek, během chvíle má omotané tlapy - má hlavu věčně u země.
U tohoto typu obojku by se to možná dít nemuselo díky dvěma úchytům, které by šlo otočit na vrchní stranu krku. Ale jistá si nejsem
Obojek plánuju hlavně na zimu, kdy míváme s postrojem problém kvůli oblečení.

Vahou kroužků a šňůry se normálně stočí dolů.

Uživatel s deaktivovaným účtem

16.9.2019 10:21

nevim jak to bude s dlouhou snurou a je fakt, ze obojek je napnuty docela na tesno - ale tenhle se mi neprotaci s courackou :

https://eshop.mushgo.cz/zero-dc-obojek-podsity/

"Je to obyč obojek z Decathlonu"

taky je pouzivam rada. pro vodomilce jsou v lete nejlepsi. nenici srst, nic na nich neschne.
v zime ma utekar jeden vyrazny jako rozlisovacku - uz jsem slepa a v lese za sera se mi pletou
jeste maji i paradnejsi jedny -z biothane a se vzorem - ale funkcnosti je to stejne. Jen lepe vypadaji.

20.1.2022 18:02
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

Obnovuji diskuzi o obojích .

Kdysi jsem tu psala o těch obyč obojích z Decathlonu, stále je máme. Ale chtěla bych teď na psy nějaké trochu širší obojky. Třeba 3-4 cm, a z podobného materiálu, nebo z biothane. Prostě aby to bylo omyvatelné, a aby na to ideálně šlo napsat třeba i číslo lihovkou (nebo jsem koukala, že některé ty biothane obojky jsou nabízeny rovnou s "potiskem"). Hledala jsem po netu a problém je v tom, že většinou jsou obojky z těch materiálů široké kolem 2 cm, max 2,5 cm. Našla jsem i nějaký širší, ale ten byl zase jen v černé barvě. Ráda bych hodně výraznou barvu, neonovou - oranžovou, zelenou... Další podmínka je, aby byl obojek klasicky na zapínání s dírkami, nebo polostahovací. Ne s přezkou.

Já vím, jsem náročná, ale zkusím to, kdyby náhodou někdo věděl, kde bych takový obojek mohla sehnat .

20.1.2022 18:09
janaa

XXX.XXX.47.93

Ty jo,někde jsem takový biothanový viděla,kouknu

20.1.2022 18:23
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

Máte někdo přímo zkušenost s tím biothane beta? Protože jsem někde četla, že právě ten není tak odolný, že na obojku můžou vznikat oděrky atd... tak nevím?

Já si fakt zvykla na ty nesmrtelný obojky z Decathlonu , voda, bahno, křoví, mráz, sluníčko, a ten obojek se opláchne a po třech letech vypadá pořád jako nový , možná trochu barva vyšisovala, abych nepřeháněla, ale nevím . Tenhle ten biothane asi tak odolný nebude, co?

20.1.2022 18:32
janaa

XXX.XXX.47.93

marcelaamax napsal(a):
Máte někdo přímo zkušenost s tím biothane beta? Protože jsem někde četla, že právě ten není tak odolný, že na obojku můžou vznikat oděrky atd... tak nevím?

Já si fakt zvykla na ty nesmrtelný obojky z Decathlonu , voda, bahno, křoví, mráz, sluníčko, a ten obojek se opláchne a po třech letech vypadá pořád jako nový , možná trochu barva vyšisovala, abych nepřeháněla, ale nevím . Tenhle ten biothane asi tak odolný nebude, co?

Mám z něj stopovačku na barvy a jsem spokojená. Ale samozřejmě neumím posoudit každodenní použití. Ale nemyslím si,že by tam měl být problém,co vím,tak míň kvalitní byly takový ty lesklý typy,co z nich dělali i "fashion" věci

20.1.2022 18:44
21.1.2022 07:53
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

BioThane® Beta 520 - vzhled kůže, matný povrch, nižší odoslnost proti oděru

BioThane® Gold 100,300 - lesklý hladký povrch, dobrá flexibilita, vysoká odolnost proti oděru; průsvitný = popruh je vidět přes povrchovou plastovou vrstvu

BioThane® Gold reflex - lesklý hladký povrch, dobrá flexibilita, vysoká odolnost proti oděru; průsvitný = popruh je vidět přes povrchovou plastovou vrstvu, s reflexním pruhem uprostřed

Na netu právě píšou tohle, že ta Beta je nejméně odolná. A teď na to koukám, ten Gold mi přijde hodně podobný jako ten obojek z Decathlonu, a u některých obojků jde vybrat jaký ten biothan.. Tak to musím prozkoumat . Zatím to vypadá tak, že kombinace, která by se mi líbila, tam zrovna není, klasika

21.1.2022 15:42

Mam i decatlon obojky, i biothane vsechny typy - a je to jiny material.
U vsech biothanackych se vytahala a vymackala prezka a dirka, u toho leskleho b. zatekla a udelala voda fleky kolem pouzivanych direk.
Porad se mi ten matros libi, je prakticky, ale aspon pro ty moje slony neni neznicitelny

Přidejte reakci

Přidat smajlík