Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

123katka321

15.9.2019 20:52
123katka321

XXX.XXX.249.243

Zdravim, mam dotaz. Přivezla jsem si zhruba 3-4 měsíční stěně z útulku, nekdo ho nechal privazane v lesoparku.
Ted budu jeste tyden doma, ale pak nam s pritelem začne VS a tim i opousteni pejska.
Mate nejake tipy, jak ho naučit byt doma samotné?
Vycetla jsem, ze je dobre dělat intervaly a vzdy při odchodu rikat jedno slovo a pamlsek a při příchodu pochválit a zase pamlsek.
Je to providitelne za týden?

Uživatel s deaktivovaným účtem

15.9.2019 22:53
Uživatel s deaktivovaným účtem

Uceni "samoty" postupne je jiste v poradku a i za tyden se vysledku dosahnout da.

Pred odchodem je treba stene poradne vyvencit a unavit.
Naucte pejska "na misto" - tedy flek, kde bude odpocivat - i ve vasi pritomnosti - posleze ve vasi nepritomnosti (klidne behem toho tydne zkousejte "odlozeni" v jine mistosti, nez kde prave jste - pokud to byt umoznuje).

Pamlsek - radsi hracku, nebo neco, co pejska zabavi na delsi chvili (zvejkadlo, kong).

Myslete na to, ze ani rano unavene stene nedokaze odpocivat xy hodin a navic potrebuje casteji vencit (i jist).
Je treba se pres den vratit (obedova pauza...?) - vzit ven, pohrat si atd. Znovu odlozit. Za pripadnout louzi netrestat.

No a jako posledni vec - zabezpecte vse "nebezpecne a cenne" z jeho dosahu (odpadkovy kos, jar, igelitove sacky, domaci kvetiny, sperky, kosmetiku... - asi casem prijdete na to, co vsechno.... :)). Pokud se bude nudit, bude objevovat, a mozna bude i nicit. Tak at ho to nestoji zivot a vas nervy.

Hodne trpelivosti a stesti - stoji to za to :)

16.9.2019 07:26
Terapeutka

XXX.XXX.150.101

Dovolím si přidat tip - ze začátku jsme štěněti (hlavně kdysi v paneláku) nechávali doma puštěné rádio, ideálně nějaký český rozhlas (něco, kde se hodně mluví), psík "někoho" doma slyšel a přestal nám doma kňučet a výt, když jsme byli ve škole a mamka v práci.
Nynější štěně je naštěstí pohodář, ale je fakt, že na baráku to (kňučení, vytí) až tak nemusím řešit.

123katka321

16.9.2019 12:13
123katka321

XXX.XXX.249.243

Díky za radu, to rádio nebude tak šaptný nápad. Muzu jeste poprosit sestru přítele, aby nam v kritický den - pondělí chodila o jeji pauze vencit.

Snažíme se ho učit na místo, ale vzdy z neho odebehne, ale co cekat na prvni den. Jinak uz byl dvakrát sam - jednou jsme byli v jiném pokoji pres chodbu a jednou pro pradlo v susarne. Bohuzel naříkal. Chci mu koupit hračku, ze které se doluji pamlsky a to kousací ucho at se zabavi.

Jeste jsem cetla, ze se mu muže nechat v pelisku onosene tričko, aby cítil pach. To taky zkusim.

123katka321

19.9.2019 08:43
123katka321

XXX.XXX.249.243

Zdravim, tak přináším novinky. Max už chodí i pres den sam do pelisku. Uz mu ani nevadi, kdyz jdeme do jiné místnosti a zavřeme za sebou dveře. Byl uz hodinu a pul sam a bez problému. Dostal ucho a zapla jsem mu rádio, aby tam nebylo takové ticho a vse v pořádku.
Den ode dne je videt zlepšení. Prvni dny knoural, kdyz jsem sla na zachod a zavřela jsem se. Ted uz treba ani nejde se mnou :) diky vsem za rady, pomohlo to

19.9.2019 10:55
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

To je dobře, držím palce, ať to tak pokračuje dál

20.9.2019 16:46
fikovnice

XXX.XXX.135.155

123katka321 napsal(a):
Zdravim, tak přináším novinky. Max už chodí i pres den sam do pelisku. Uz mu ani nevadi, kdyz jdeme do jiné místnosti a zavřeme za sebou dveře. Byl uz hodinu a pul sam a bez problému. Dostal ucho a zapla jsem mu rádio, aby tam nebylo takové ticho a vse v pořádku.
Den ode dne je videt zlepšení. Prvni dny knoural, kdyz jsem sla na zachod a zavřela jsem se. Ted uz treba ani nejde se mnou :) diky vsem za rady, pomohlo to

Jen taková minirada: kromě ucha vyzkoušejte i jiné pamlsky. Pokud teda je na sušené, tak bych zkusila sušenej pajšl, trachey, penisy, měkčí jsou pak střívka (ta má rád náš pes) - mohou být plná nebo foukaná, atd.atd. A to jsem jen u těch sušených mas a vnitřností. Ucho měl náš taky rád, ale je přece jen hodně tvrdé. Spíš je jen ožužlal a někdy na něm zůstávala krev z jeho dásní. Takže to už mu teď nekupuji.

123katka321

22.9.2019 20:59
123katka321

XXX.XXX.249.243

Dneska byla zatěžkávací zkouška a uspěl. Byl doma sám lehce přes 5 hodin (včera byl zhruba 2,5 h sám). Před odchodem byl řádně vyvencen a i delsi prochazka. Při příchodu nas vítal, ale my jsme to neprehaneli - pochvala a podrbání (četla jsem, že se to nemá přehánět). A hned jsem ho vzala ven, kde se vycural. Doma bez bobku i louzicky.

Zitra bude doma trochu dele, ale zhruba v polovině casu ho prijde vyvenčit přítele sestra. A další pondelky, které jsou kritické, tak uz se bude vracet babča z chaty, takže nebude sám.

Diky vsem za všechny rady, vážím si toho!

Vychazi to tak, ze bude doma sam - ut 4h, st 5h a ct 7h, pa mam volno a na ty pondelky bude jezdit babca s dedou. A zhruba od listopadu uz nebude vubec sam, protoze to prave prarodice přestanou jezdit na chatu kvuli zimě/horšímu počasí.

Přidejte reakci

Přidat smajlík