123katka321

XXX.XXX.249.243
Zdravim, mam dotaz. Přivezla jsem si zhruba 3-4 měsíční stěně z útulku, nekdo ho nechal privazane v lesoparku.
Ted budu jeste tyden doma, ale pak nam s pritelem začne VS a tim i opousteni pejska.
Mate nejake tipy, jak ho naučit byt doma samotné?
Vycetla jsem, ze je dobre dělat intervaly a vzdy při odchodu rikat jedno slovo a pamlsek a při příchodu pochválit a zase pamlsek.
Je to providitelne za týden?
Uživatel s deaktivovaným účtem

Uceni "samoty" postupne je jiste v poradku a i za tyden se vysledku dosahnout da.
Pred odchodem je treba stene poradne vyvencit a unavit.
Naucte pejska "na misto" - tedy flek, kde bude odpocivat - i ve vasi pritomnosti - posleze ve vasi nepritomnosti (klidne behem toho tydne zkousejte "odlozeni" v jine mistosti, nez kde prave jste - pokud to byt umoznuje).
Pamlsek - radsi hracku, nebo neco, co pejska zabavi na delsi chvili (zvejkadlo, kong).
Myslete na to, ze ani rano unavene stene nedokaze odpocivat xy hodin a navic potrebuje casteji vencit (i jist).
Je treba se pres den vratit (obedova pauza...?) - vzit ven, pohrat si atd. Znovu odlozit. Za pripadnout louzi netrestat.
No a jako posledni vec - zabezpecte vse "nebezpecne a cenne" z jeho dosahu (odpadkovy kos, jar, igelitove sacky, domaci kvetiny, sperky, kosmetiku... - asi casem prijdete na to, co vsechno.... :)). Pokud se bude nudit, bude objevovat, a mozna bude i nicit. Tak at ho to nestoji zivot a vas nervy.
Hodne trpelivosti a stesti - stoji to za to :)
Dovolím si přidat tip - ze začátku jsme štěněti (hlavně kdysi v paneláku) nechávali doma puštěné rádio, ideálně nějaký český rozhlas (něco, kde se hodně mluví), psík "někoho" doma slyšel a přestal nám doma kňučet a výt, když jsme byli ve škole a mamka v práci.
Nynější štěně je naštěstí pohodář, ale je fakt, že na baráku to (kňučení, vytí) až tak nemusím řešit.
123katka321

XXX.XXX.249.243
Díky za radu, to rádio nebude tak šaptný nápad. Muzu jeste poprosit sestru přítele, aby nam v kritický den - pondělí chodila o jeji pauze vencit.
Snažíme se ho učit na místo, ale vzdy z neho odebehne, ale co cekat na prvni den. Jinak uz byl dvakrát sam - jednou jsme byli v jiném pokoji pres chodbu a jednou pro pradlo v susarne. Bohuzel naříkal. Chci mu koupit hračku, ze které se doluji pamlsky a to kousací ucho at se zabavi.
Jeste jsem cetla, ze se mu muže nechat v pelisku onosene tričko, aby cítil pach. To taky zkusim.
123katka321

XXX.XXX.249.243
Zdravim, tak přináším novinky. Max už chodí i pres den sam do pelisku. Uz mu ani nevadi, kdyz jdeme do jiné místnosti a zavřeme za sebou dveře. Byl uz hodinu a pul sam a bez problému. Dostal ucho a zapla jsem mu rádio, aby tam nebylo takové ticho a vse v pořádku.
Den ode dne je videt zlepšení. Prvni dny knoural, kdyz jsem sla na zachod a zavřela jsem se. Ted uz treba ani nejde se mnou :) diky vsem za rady, pomohlo to
123katka321
napsal(a):
Zdravim, tak přináším novinky. Max už chodí i pres den sam do pelisku. Uz mu ani nevadi, kdyz jdeme do jiné místnosti a zavřeme za sebou dveře. Byl uz hodinu a pul sam a bez problému. Dostal ucho a zapla jsem mu rádio, aby tam nebylo takové ticho a vse v pořádku.
Den ode dne je videt zlepšení. Prvni dny knoural, kdyz jsem sla na zachod a zavřela jsem se. Ted uz treba ani nejde se mnou :) diky vsem za rady, pomohlo to
Jen taková minirada: kromě ucha vyzkoušejte i jiné pamlsky. Pokud teda je na sušené, tak bych zkusila sušenej pajšl, trachey, penisy, měkčí jsou pak střívka (ta má rád náš pes) - mohou být plná nebo foukaná, atd.atd. A to jsem jen u těch sušených mas a vnitřností. Ucho měl náš taky rád, ale je přece jen hodně tvrdé. Spíš je jen ožužlal a někdy na něm zůstávala krev z jeho dásní. Takže to už mu teď nekupuji.
123katka321

XXX.XXX.249.243
Dneska byla zatěžkávací zkouška a uspěl. Byl doma sám lehce přes 5 hodin (včera byl zhruba 2,5 h sám). Před odchodem byl řádně vyvencen a i delsi prochazka. Při příchodu nas vítal, ale my jsme to neprehaneli - pochvala a podrbání (četla jsem, že se to nemá přehánět). A hned jsem ho vzala ven, kde se vycural. Doma bez bobku i louzicky.
Zitra bude doma trochu dele, ale zhruba v polovině casu ho prijde vyvenčit přítele sestra. A další pondelky, které jsou kritické, tak uz se bude vracet babča z chaty, takže nebude sám.
Diky vsem za všechny rady, vážím si toho!
Vychazi to tak, ze bude doma sam - ut 4h, st 5h a ct 7h, pa mam volno a na ty pondelky bude jezdit babca s dedou. A zhruba od listopadu uz nebude vubec sam, protoze to prave prarodice přestanou jezdit na chatu kvuli zimě/horšímu počasí.