Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
16.9.2019 09:16
Staff99

XXX.XXX.135.227

Zdravím, přemýšlím dobudoucna o koupi Pomeraniana a tak jestli někdo víte o dobre stanici / soukromé osobě?! ( nechcem špice) Chceme něco malého a roztomileho k SBT ( ještě nevím jestli by to Pomeranian zvládl, ale to bych si pak ještě zjistil jak je na tom :)) Děti chtěj čivavu, ale já se tomu branim. Z 90% je to ustekana myš :D. Zatím o tom jen uvažuji--nekupuj.

16.9.2019 09:23
assil

XXX.XXX.225.195

Odkazy na chovatelské stanice najdete na klubových stránkách http://www.spic.cz/
Všechny chovatelské stanice jsou soukromé osoby. Pokud chcete stoprocentního pomeraniana, musíte nakoupit u seriózního chovatele a nebo se v tom dostatečně vyznat, abyste se nenechal napálit. Samo bez PP nekoupíte. No a připravit si balík peněz. Jo a pomeranian je samozřejmě taky špic, takže štěkání má taky rád.

16.9.2019 10:17
rapotacka11

XXX.XXX.79.124

Uštěkaná myš?

Co výchova?!
Tak to jo .

16.9.2019 10:59
Staff99

XXX.XXX.135.227

Psal jsem 90 %. Samozřejmě vím, že se dají vychovat, ale drtivá většina není. A já je tak prostě vidím.

16.9.2019 11:00
Staff99

XXX.XXX.135.227

assil napsal(a):
Odkazy na chovatelské stanice najdete na klubových stránkách http://www.spic.cz/
Všechny chovatelské stanice jsou soukromé osoby. Pokud chcete stoprocentního pomeraniana, musíte nakoupit u seriózního chovatele a nebo se v tom dostatečně vyznat, abyste se nenechal napálit. Samo bez PP nekoupíte. No a připravit si balík peněz. Jo a pomeranian je samozřejmě taky špic, takže štěkání má taky rád.

Ano vím, že stojí balík a ano vím, že je to také špic. Nevěděl jsem jak to napsat, ale asi jsem měl napsat pravého pomeranče nebo tak nějak no.

16.9.2019 11:31
assil

XXX.XXX.225.195

Staff99 napsal(a):
Ano vím, že stojí balík a ano vím, že je to také špic. Nevěděl jsem jak to napsat, ale asi jsem měl napsat pravého pomeranče nebo tak nějak no.

Zkuste třeba chs Ancarado, Střípek snů, Lví domov např..

16.9.2019 12:32
blackberry

XXX.XXX.110.35

Osobně kombinaci pomeranian a SBT nevidím jako úplně šťastnou, protože bulovitá plemena často bohatá srst špiců svádí k ožužlávání a okusování (často i hrubějšímu). A když se špic poleká, kvikne a začne utíkat, mění v jejich očích v kořist.
Mám psa hodného a vychovaného, ale k APBT, SBT a ostatním bullům už ho po několika špatných zkušenostech nepouštím, a je jedno, jestli natrefíme na fenu nebo psa.

Zkuste se poptat na zkušenosti se soužitím těchto dvou plemen na fórech na FB, případně u výše zmíněných CHS, ale myslím, že s bullem si vyhraje nejlíp další bull.

16.9.2019 13:30
Staff99

XXX.XXX.135.227

blackberry napsal(a):
Osobně kombinaci pomeranian a SBT nevidím jako úplně šťastnou, protože bulovitá plemena často bohatá srst špiců svádí k ožužlávání a okusování (často i hrubějšímu). A když se špic poleká, kvikne a začne utíkat, mění v jejich očích v kořist.
Mám psa hodného a vychovaného, ale k APBT, SBT a ostatním bullům už ho po několika špatných zkušenostech nepouštím, a je jedno, jestli natrefíme na fenu nebo psa.

Zkuste se poptat na zkušenosti se soužitím těchto dvou plemen na fórech na FB, případně u výše zmíněných CHS, ale myslím, že s bullem si vyhraje nejlíp další bull.

Znám dost případů kde je velký a malý, Bull a nebull, tlustý a hubený atd atd. Náš SBT miluje nejvíc kočky a vše v jejich velikosti určitě pokud by došla na to, že bych ho šel koupit zjistil bych si víc, ale to už jsem psal

16.9.2019 13:52
assil

XXX.XXX.225.195

Staff99 napsal(a):
Znám dost případů kde je velký a malý, Bull a nebull, tlustý a hubený atd atd. Náš SBT miluje nejvíc kočky a vše v jejich velikosti určitě pokud by došla na to, že bych ho šel koupit zjistil bych si víc, ale to už jsem psal

Ono je třeba například zamyslet se nad tím, že špic tak nějak obecně je dost sebevědomý a je teda hodně pravděpodobný, že bude chtít SBT šéfovat a jak to asi dopadne v případě konktréního bull psa.

16.9.2019 14:14
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Ale tak ono hodně záleží na povaze toho konkrétního SBT, a tu povahu zná páníček nejlíp. Já mám taky psy 30 kg a 15 kg - jenže oba bull, pes a fena. Pes 30 kg 4 roky, fena 15 kg 1 rok - když jsme si pořídili fenu, tak jsem musela hoodně hlídat jejich hry - protože byla oproti psovi fakt malinká a bála jsem se, aby ji byť nechtěně neublížil. Později jsem zase korigovala spíš malou piraňu - byla schopná psa dokousat do krve a on si to nechal líbit. Teď už v pohodě, ale i tak musím jejich hry hlídat a někdy prostě ukončit - protože jsou schopni se rozjet natolik, že to pak končí krví, i když je to pořád hra. Máme v rodině malou jorkšírku (do 2 kg) a hrát s mými psy ji nenechávám, protože tam opravdu stačí jeden blbý pohyb tlapou a může být po jorkšírce... .

Já bych si menšího psa nepořídila - za prvé ani já takového psa nechci, za druhé bych se bála nějakého zranění - moji psi si fakt neumí hrát "normálně" a přizpůsobit hru velikosti psa...

Ale znám i SBT, AST, kteří se přizpůsobí velikosti psů a hrají si něžně, ale je to spíš výjimka, většina bullů je jako "tank". Ale pokud jste si jisti, že je váš pes v tomhle v pohodě, tak proč ne. Ale přemýšlejte i nad neúmyslným "zraněním"....A určitě bych nešla do stejného pohlaví...

Uživatel s deaktivovaným účtem

16.9.2019 21:28
Uživatel s deaktivovaným účtem

Bydlím vedle Satromáku, tak se nám to tu pomíky jenom hemží. A většina jich je uřvaná. Ale je to v první řadě výchovou, jsou to takové dražší kabelky, co se s ostatními většinou bavit nesmějí. Stejně tak čivavy. Ti živí plyšáci do ruky špatně, ty s normálním životem jsou úplně v pohodě, snad ani neštěkají. Jedna kilovka přátel (už nežije) mého psa jako štěně naháněla po obýváku tak, že to byla skoro až drsná hra ve stylu daleko většího psa.

Přidejte reakci

Přidat smajlík