Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
17.9.2019 16:30
Moravanka1

XXX.XXX.247.37

Dobrý den, již jednou jsem zde psala dotaz a rady byly účinné, tak Vás prosím opět o rady. Mému pejskovi je skoro 5 měsíců, ale pořád kouše do rukou a jiných částí těla a to v extrémním množství. Velmi dobře zvládá základní povely, dokonce i některé nadstandartní ,,frajeřinky", ale není schopen se naučit, že do rukou se prostě nekouše. Zkoušeli jsme téměř vše, nechat ho za trest samotného, plácnout ho přes čumák, okřihnout ho(naprosto vše bere jako HRU, takže ještě zvýší intenzitu).....ale vše bez efektu. Jinak pes žádné problémy nemá, ale prostě si chci svého psa normálně pohladit, ne aby se neustále oháněl a kousal. Sice kouše hravým způsobem, ale vysvětlete to například malým dětem. proto prosím o Vaše rady a typy. Napadlo mě ještě, jestli pes není málo vybitý, protože po výletech a dlouhých procházkách je klidnější, ale moc si nemyslím.

17.9.2019 16:32
Huskyjanina

XXX.XXX.255.12

Moravanka1 napsal(a):
Dobrý den, již jednou jsem zde psala dotaz a rady byly účinné, tak Vás prosím opět o rady. Mému pejskovi je skoro 5 měsíců, ale pořád kouše do rukou a jiných částí těla a to v extrémním množství. Velmi dobře zvládá základní povely, dokonce i některé nadstandartní ,,frajeřinky", ale není schopen se naučit, že do rukou se prostě nekouše. Zkoušeli jsme téměř vše, nechat ho za trest samotného, plácnout ho přes čumák, okřihnout ho(naprosto vše bere jako HRU, takže ještě zvýší intenzitu).....ale vše bez efektu. Jinak pes žádné problémy nemá, ale prostě si chci svého psa normálně pohladit, ne aby se neustále oháněl a kousal. Sice kouše hravým způsobem, ale vysvětlete to například malým dětem. proto prosím o Vaše rady a typy. Napadlo mě ještě, jestli pes není málo vybitý, protože po výletech a dlouhých procházkách je klidnější, ale moc si nemyslím.

Poslední větou jste si odpověděla. Sama vidíte, že po větší míře pohybu je klidnější, no tak mu budete muset věnovat víc času a prostě ho utahat.....

Uživatel s deaktivovaným účtem

17.9.2019 16:34

a je v těch základních povelech či frajeřinkách i "pusť"?

17.9.2019 16:56
PumaCZ

XXX.XXX.222.107

My máme skoro osmiměsíčního NO, extrémní piraňu, a řešili jsme to samé. Zklidnil se až po kompletním přezubení (6 měsíců), ale i teď si občas "hlodne".

Chce to hodně trpělivosti, neustále psovi říkat "Fuj!"/"Ne!" a pokud se nezklidní ani po pár pokusech, kdy mu na kousání do rukou řeknete zákazový povel a nabídnete hračku, jednoduše psa "vykopněte" na hanbu někam, kde bude sám. A až se uklidní (lehne si), tak jej pusťte znovu k Vám. Tohle bylo to jediné, co u nás fungovalo. Pes si spojí kousání páníčka = konec hry.

Jinak samozřejmě unavené štěně = hodné štěně :)) Ale jsou i extrémy jako třeba náš pes, který skoro nikdy nespí. Akorát před dvěma hodinami usnul, a i když se mi chce hrozně čůrat a mám strašný hlad, neodvážím se vstát ze židle, protože vím, že pak zase začne řádit :D

17.9.2019 16:57
PumaCZ

XXX.XXX.222.107

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
a je v těch základních povelech či frajeřinkách i "pusť"?

Pusť umí ten náš vořech od dvou a půl měsíce absolutně perfektně, ale na lidské údy pro něj povel očividně neplatí :)

17.9.2019 17:06
Markéta80

XXX.XXX.176.4

ale takhle jak spí tak vypadá jak nevinátko To i ta naše když spí tak vypadá jak černý anděl ,ale jak je vzhůru tak starší feny mají dost, neustále na ně skáče a mladší kouše ke starší si nic moc nedovolí

17.9.2019 17:16
PumaCZ

XXX.XXX.222.107

Markéta80 napsal(a):
ale takhle jak spí tak vypadá jak nevinátko To i ta naše když spí tak vypadá jak černý anděl ,ale jak je vzhůru tak starší feny mají dost, neustále na ně skáče a mladší kouše ke starší si nic moc nedovolí

Jo, když spí, tak je to absolutní andílek. Ale jakmile se probudí, promění se v malého satanáše :D

17.9.2019 18:25
Markéta80

XXX.XXX.176.4

naše i tak vypadá, manžel říká ještě rohy Ale na postel si zvykla tak že ani v noci v pelechu nespí a přes plastovou bednu kde má dcera výkresy leze do postele

17.9.2019 20:53

ale prostě si chci svého psa normálně pohladit, ne aby se neustále oháněl a kousal

No tak to u nás problém nebyl, když už feňule usínala nebo když přímo usnula v náručí vedle mě na posteli nebo gauči...hlazení úplně bez problémů a bez kousání

Většinou píšu, že to pejsky časem přejde samo, jak psala PumaCZ, nejpozději, když štěndo přezubí, tak ho to přejde, bez ohledu na to, jestli člověk pro to něco intenzivně dělá nebo jestli se jen modlí, až to kousací období přejde, alespoň mě to tak připadá. Bohužel jsem už ale viděla pár vyjímek, kde to přerostlo...nevím...ve zlozvyk?? A pes okusoval svoje majitele klidně ještě jako odrostlý puberťák, tam už je myslím na místě striktně psovi vysvětlit, že takhle teda ne.

Člověk si tak nějak myslí, že si domu přivezl roztomiloučké štěňátko a netuší, že je to piraňa po velmi podařené plastice. Moje feňule byla jako Jekyll a Haid...jakmile jsme jí nasadili vodítko, tak to byla velmi disciplinovaná a šikovná feňulka...určitě už ve čtyřech měsících uměla základ...sedni, lehni, zůstaň, pusť, dívej se na mě, pusť, ke mně, štěkej a chůzi u nohy bez vodítka-naprosto spolehlivě, ale jakmile jsme přišly z venku, tak se měnila na Jekylla a přepla do režimu "ulov si svého člověka" a běda tomu, kdo s ní navázal jako první oční kontakt, pak nastal naprosto regulérní útok, u kterého se netvářila jako rozpustilé štěně, ale jako pes baskervilský...a moje dcera (v té době 12 let) se mnohdy zachraňovala výskokem na gauč, což bylo účinné do chvíle, než tam fena vyskočila taky........teď se musím pousmát, protože to už snad ani není pravda...teď ležím na sedačce, fena u mě, má na mě položenou hlavu, objímá mě packou a když jsem se na ní podívala a řekla jí "no o tobě píšu, jakej jsi byla raubíř a kousalka" a ona mi na to řekla "ale jdi ty, brepto " přitulila se ještě víc a dostala jsem něžňoučkou pusinku.........

17.9.2019 21:02
Evv

XXX.XXX.116.3

Aby jste to s těma dlouhýma procházkami nepřehnala. Pořád je to mimino a přehnaná zátěž taky není úplně OK.
Jinak převést kousání na věc u které to nevadí a ukázat štěněti - jo to co děláš je dobře a ne to co děláš dobře neni.

17.9.2019 21:21
Huskyjanina

XXX.XXX.255.12

Evv napsal(a):
Aby jste to s těma dlouhýma procházkami nepřehnala. Pořád je to mimino a přehnaná zátěž taky není úplně OK.
Jinak převést kousání na věc u které to nevadí a ukázat štěněti - jo to co děláš je dobře a ne to co děláš dobře neni.

Ono taky záleží, co je pro zadavatelku dlouhá prochajda. Jednou šel se mnou venčit soused a říkal, že takhle daleko on se psem jinak nechodí. No, byla to krátká 3km prochajda, kterou jsem chodila, když se moje 15letá čubina necejtila zrovna nejlíp.....

17.9.2019 21:30

Huskyjanina napsal(a):
Ono taky záleží, co je pro zadavatelku dlouhá prochajda. Jednou šel se mnou venčit soused a říkal, že takhle daleko on se psem jinak nechodí. No, byla to krátká 3km prochajda, kterou jsem chodila, když se moje 15letá čubina necejtila zrovna nejlíp.....

No to je pravda....dlouhá procházka je relativní pojem....já když nemám čas, tak jdeme krátkou verzi procházky...i tak je to na 3/4 hodiny....a už jsem se setkala i stím, že mi dotyčný řekl "jako třičtvrtě hodiny ti přijde jako krátká prochajda??"

17.9.2019 21:35
Evv

XXX.XXX.116.3

Já měla jeden čas problém dostat krátkou procházku pod hodinu pak jsem koupila puller a když nemam náladu nebo čas tak je k nezaplacení.

Ale jako dlouhou procházku beru tak 10-15km záleží na prostředí.

18.9.2019 06:03
fikovnice

XXX.XXX.135.131

PumaCZ napsal(a):
My máme skoro osmiměsíčního NO, extrémní piraňu, a řešili jsme to samé. Zklidnil se až po kompletním přezubení (6 měsíců), ale i teď si občas "hlodne".

Chce to hodně trpělivosti, neustále psovi říkat "Fuj!"/"Ne!" a pokud se nezklidní ani po pár pokusech, kdy mu na kousání do rukou řeknete zákazový povel a nabídnete hračku, jednoduše psa "vykopněte" na hanbu někam, kde bude sám. A až se uklidní (lehne si), tak jej pusťte znovu k Vám. Tohle bylo to jediné, co u nás fungovalo. Pes si spojí kousání páníčka = konec hry.

Jinak samozřejmě unavené štěně = hodné štěně :)) Ale jsou i extrémy jako třeba náš pes, který skoro nikdy nespí. Akorát před dvěma hodinami usnul, a i když se mi chce hrozně čůrat a mám strašný hlad, neodvážím se vstát ze židle, protože vím, že pak zase začne řádit :D

"Akorát před dvěma hodinami usnul, a i když se mi chce hrozně čůrat a mám strašný hlad, neodvážím se vstát ze židle, protože vím, že pak zase začne řádit :D"

...aneb jak sloužit našim čtvernožcům! To není kritika, mám to samé s kocourem, jak vidím, že SNAD začíná klimbat, ihned se ztišuju, až téměř nedýchám, a projít kolem něj nepřichází v úvahu, takže zůstanu v nějaké naprosto nepřirozené poloze a modlím se, ať spí aspoň hodinu!

18.9.2019 15:38
Moravanka1

XXX.XXX.247.37

Huskyjanina napsal(a):

Vzhledem k jeho věku považuji za dlouhou procházku okolo 4 max 6 km. Tak zhruba hodina půl.

Přidejte reakci

Přidat smajlík