Dobrman štěňata s PP

Prodám Dobrmana - Chovatelská stanice Fallen Diamond přijímá rezervace na š...
45000 Kčkarbi
XXX.XXX.76.99
Naše dobrmaní fenka Sára se nedožila 6let.Byla poslední z vrhu,malinká,ale přesto hyperaktivní,velice inteligentní a poslušná.Bydlela s námi jako rovnocenný člen rodiny v domku a myslím,že si svůj kraťoučký život užila velice šťastně.Bohužel asi díky její hyperaktivitě si v prosinci 2017 přivodila úraz kyčelního kloubu a v dubnu 2018 se podrobila náročné operaci z důvodu zachování hybnosti zadní končetiny.Tato operace byla spojena pochopitelně s vyšetřením srdíčka,aby operaci mohla bez větších problémů podstoupit.Kardio vyšetření bylo v pořádku,takže proběhla operace,která se zdařila.Po čase mohla Sára opět téměř naplno běhat.(poslední dobou jsme ji vozili autem do okolních lesů,kde jsme sundali kola a volným tempem s námi téměř denně bez problému běhala cca 8km.Byla z toho nadšená,stačilo vzít kolo do ruky...)
19.9. dostala v 17.30 jídlo (vařené hov.srdce aplec se zeleninou,cca 0,5kg),v 18 hodin ještě byla v naprostém pořádku.Pak jsem ji asi 10minut neviděl.Poté přiběhla,měla pěnu u pusy(tu pěnu měla ale zcela běžně,když třeba vyčmuchala ježka,žábu nebo jiné zvíře) ,vyzvracela na dvakrát večeři a začala být malátná.Zalezla si do své venkovní boudy a ztěžka dýchala,velice se jí stahovalo břicho.Ihned jsem volal veterinární pohotovost,měl jsem podezření na otravu .Doktorka byla bohužel na výjezdu k akutnímu případu a řekla,že to vypadá na embolii plic a ať se ozvu za půl hodiny.Volal jsem tedy Sáry veterináře,který byl také bohužel mimo dosah a ten mi řekl,že to bude nejspíš epileptický záchvat a že se během 15-30 minut vše určitě zlepší.V průběhu mých telefonátů Sára jednou vyběhla z boudy,úplně se motala a byla dezorientovaná.Poté opět zalezla zcela do rohu a byla pár minut zcela apatická,nereagovala ani na kocoura,který byl poblíž a to je tedy co říct.Najednou opět vylezla,zase se motala,udělala asi jenom pět kroků a přitom zvedala zcela nepřirozeně přední nohy až do úrovně hlavy.To už jsem na nic nečekal,letěl jsem do baráku pro klíče od auta,že ji povezu okamžitě na onu pohotovost a v tom na mne křičí děti,ať ihned přijdu,že se se Sárou něco děje.Prý zalezla do rohu boudy,zhluboka se nadechla a vydechla a poté se už ani nehnula.Ihned jsem ji vytáhl z boudy,byla bezvládná,z pusy jí visel úplně fialový jazyk a nedýchala.Snažil jsem se jí dát umělé dýchání a masáž srdce,ale bezvýsledně.Po pár vdechnutích
se mi zdálo,jako by vydechla,ale spíš asi z ní hromadně unikl vzduch,který jsem do ni nadýchal,protože se vůbec nepohnula a ani srdíčko jí netlouklo.Vše trvalo pouze pár minut.Děti přivezli asi do 4 minut místního veterináře,který dělá spíše koně a krávy a ten již konstatoval smrt,příčinu ovšem určit nedokázal.Poté mi volala paní doktorka z pohotovosti,že je již na cestě na ambulanci.Konstatovala,že to vypadá na selhání srdce.Ale před necelým rokem absolvovala Sára kompletní předoperační vyšetření ,které údajně bylo naprosto v pořádku.Hrozné je,že se vše odehrálo v rámci cca 25 minut Mám teď výčitky,jestli jsme ji neublížili těmi výlety po lesních cestách,ale jezdili jsme pomalu a s přestávkami,měla s sebou i pití a nebyla nikdy uhnaná.Chtěl bych vědět,co se vlastně stalo,ale co veterinář,to odlišný názor.Četl jsem zde o torzi žaludku,ale Sára po jídle nijak nelítala a ani se jí posléze nezvětšovalo břicho,naopak se jívelmi frekventovaně stahovalo.Pohřbívali jsme již až druhý den,asi po 18 hodinách a to již tedy byla velmi nafouklá,ale to je myslím asi běžný stav.
Uvítám Vaše názory a poznatky,které by mi pomohli zjistit příčinu dané skutečnosti.
karbi
Uživatel s deaktivovaným účtem
A já bych to viděla na tu torzi, s velmi rychlým průběhem.
Přikláněla bych se k tomu srdci,ale pravdu se nedozvíte. To,že měla výsledky před rokem v pořádku,nic neznamená. Zažila jsem u našeho knírače, že v květnu měl vše na jedničku, v srpnu jsme ho nechávali uspat kvůli nádoru,který komplet prorostl srdce. A dobrmani na srdeční problémy hodně trpí. Kdyby se to stalo v noci, tak byste nic neviděli a ráno přišli do boudy k mrtvému psovi.
Torzi jsem viděla 3x u svých psů,tohle torze na 100% nebyla,spíš to srdce.
lesnížínka
napsal(a):
I ta epi, ale zná někdo psa, co by měl záchvat první a poslední? Nikdy jsem o tom neslyšela.
tak on to nemusel byt první zachvat. jen první, co videli.
a to vysetreni srdce -jestli se nepletu -tak jedine , co potvrzuje, ze v tu chvili je pes zdravy.
lesnížínka
napsal(a):
I ta epi, ale zná někdo psa, co by měl záchvat první a poslední? Nikdy jsem o tom neslyšela.
"zvedala zcela nepřirozeně přední nohy až do úrovně hlavy" .... to je něco velmi divného. Možná zadavatel z prožitého šoku situaci zveličil či chybně popsal. Pokud ne, tak mi z toho vychází prostě nějaký neurologický problém... Jinak v humánní medicíně - ano - bohužel jsem se setkala s případem, kdy dítě dostalo svůj první epi záchvat, ten přešel do epi statusu a dítě zemřelo.
Proč jste nenechal udělat pitvu? Měl byste jasno. Vše, co tu zazní, budou jen dohady...
napsal(a):
Proč jste nenechal udělat pitvu? Měl byste jasno. Vše, co tu zazní, budou jen dohady...
Protože umřela doma. My jsme taky neudělali a také jsem chtěla. Chtěla jsem vědět, na co opravdu umřel, taky byly jen dohady. Ale vozit mrtvého psa na veterinu na pitvu a pak? My jsme ho chtěli pochovat doma. Nikdo by ani nebyl schopný řídit, byli jsme v šoku, stejně jako zadavatel. Museli jsme vykopat poměrně velký hrob ve zmrzlé zemi...
lesnížínka
napsal(a):
Protože umřela doma. My jsme taky neudělali a také jsem chtěla. Chtěla jsem vědět, na co opravdu umřel, taky byly jen dohady. Ale vozit mrtvého psa na veterinu na pitvu a pak? My jsme ho chtěli pochovat doma. Nikdo by ani nebyl schopný řídit, byli jsme v šoku, stejně jako zadavatel. Museli jsme vykopat poměrně velký hrob ve zmrzlé zemi...
Nezlobte se na mě, ale když chci vědět, na co pes umřel, tak zařídím pitvu. Jinak se o příčině budu dohadovat do smrti. Určitě jde domluvit předání těla po pitvě k pohřbení.
I my jsme kopali hroby v zimě. Jeden v lednu, druhý ten rok v prosinci. Kangem.
napsal(a):
Nezlobte se na mě, ale když chci vědět, na co pes umřel, tak zařídím pitvu. Jinak se o příčině budu dohadovat do smrti. Určitě jde domluvit předání těla po pitvě k pohřbení.
I my jsme kopali hroby v zimě. Jeden v lednu, druhý ten rok v prosinci. Kangem.
A není to tak, že když jde pes na pitvu, tak už ho pak nemůžete převzít zpět k vlastnímu pohřbení?
"Nezlobte se na mě, ale když chci vědět, na co pes umřel, tak zařídím pitvu. Jinak se o příčině budu dohadovat do smrti. Určitě jde domluvit předání těla po pitvě k pohřbení."
třeba protože některé z nás to tak zasáhne, že na nějaké otázky (na ty faktické, mechanické opakování pročpročproč dáme....) se mozek zmůže až někdy až.......
napsal(a):
"Nezlobte se na mě, ale když chci vědět, na co pes umřel, tak zařídím pitvu. Jinak se o příčině budu dohadovat do smrti. Určitě jde domluvit předání těla po pitvě k pohřbení."
třeba protože některé z nás to tak zasáhne, že na nějaké otázky (na ty faktické, mechanické opakování pročpročproč dáme....) se mozek zmůže až někdy až.......
Takže automaticky předpokládáte, že člověk, který je i při smutku z odchodu blízké bytosti schopen zařídit pitvu, není tím odchodem zas tak zasažen? Co je to za podivný myšlenkový pochod?
napsal(a):
Takže automaticky předpokládáte, že člověk, který je i při smutku z odchodu blízké bytosti schopen zařídit pitvu, není tím odchodem zas tak zasažen? Co je to za podivný myšlenkový pochod?
opět ta absence výrokové logiky.....
z mého textu nic jiného, než co bylo napsáno, automaticky nevyplývá
podivný myšlenkový pochod není můj....
napsal(a):
opět ta absence výrokové logiky.....
z mého textu nic jiného, než co bylo napsáno, automaticky nevyplývá
podivný myšlenkový pochod není můj....
Klidně je můj. Ne, nedovedu si představit, že bych vůbec něco zařizovala .. Už to, že jsme museli vymyslet, kam ho pochovat, aby to nevadilo za pár let atd. byl nadlidský výkon. Ne, já u smrti blízkého neumím uvažovat racionálně a věcně. Nějaká pitva mne napadla až bůhví kdy, možná za týdny. Musela bych mrtvého psa vézt 25km na veterinu, o které jsem v tu chvíli už nechtěla ani slyšet. A jak píše Maruška, ani doteď nevím, jestli lze po pitvě vzít psa domů.
lesnížínka
napsal(a):
Klidně je můj. Ne, nedovedu si představit, že bych vůbec něco zařizovala .. Už to, že jsme museli vymyslet, kam ho pochovat, aby to nevadilo za pár let atd. byl nadlidský výkon. Ne, já u smrti blízkého neumím uvažovat racionálně a věcně. Nějaká pitva mne napadla až bůhví kdy, možná za týdny. Musela bych mrtvého psa vézt 25km na veterinu, o které jsem v tu chvíli už nechtěla ani slyšet. A jak píše Maruška, ani doteď nevím, jestli lze po pitvě vzít psa domů.
Chápu to. V některých případech jsem taky nevěděla, proč pes umřel, ale v jeho 15ti letech mi to bylo i celkem jedno. Ale na co vám budou zdejší odpovědi x lidí, že to mohlo být to nebo ono? Z toho zadavatel stejně nebude vědět vůbec nic.
napsal(a):
Píše "nekteré z nás to tak zasáhne..." a z toho vy si vyvodíte to, co píšete? O podivnosti myšlenkových pochodů bych pomlčela
Terven
napsal(a):
Píše "nekteré z nás to tak zasáhne..." a z toho vy si vyvodíte to, co píšete? O podivnosti myšlenkových pochodů bych pomlčela
Odchod mých psů mne zasáhl vždycky. Hodně. Ale kdybych potřebovala zjistit příčinu smrti, tak bych to i přes smutek a psychické rozpoložení zařídila. Pohřbít psa a pak se dohadovat a ptát na co zemřel, je jako ty časté dotazy, jestli někdo neví, z jakých plemen se "skládá" pes, jehož si tazatel vzal z útulku. V obou případech je jediná možná odpověď - NE, NEVÍME.
napsal(a):
Odchod mých psů mne zasáhl vždycky. Hodně. Ale kdybych potřebovala zjistit příčinu smrti, tak bych to i přes smutek a psychické rozpoložení zařídila. Pohřbít psa a pak se dohadovat a ptát na co zemřel, je jako ty časté dotazy, jestli někdo neví, z jakých plemen se "skládá" pes, jehož si tazatel vzal z útulku. V obou případech je jediná možná odpověď - NE, NEVÍME.
A to já si myslím, že většina autorů těch vámi zmíněných dotazů nečeká jasné rozlousknutí. Prostě si jdou popovídat, zjistit postřehy a zkušenosti jiných...diskuzi neberou jako on-line poradnu, nýbrž jako pokec a tak je to dle mého správně.
A ty tipovačky u útulkových mixů jsou vyloženě zábava, umím se vžít do pocitu novopečeného majitele takového přírůstku. Prostě se chtějí pochlubit, zjistit, co v psisku vidí ostatní. Pokud bych si donesla domů vořecha, udělám to samé a soudě podle reakcí, tipovací diskuze jsou tu celkem v oblibě. A někdy je z toho psiska předek určitého plemene jasně patrný, což třeba laik nepozná a v útulku mu řeknou naprostý nesmysl...netřeba každému hned doporučovat, ať se raduje z krásného pejska a dá pokoj.
A netřeba brát diskuzi tak smrtelně vážně. Všichni holt nejsme dokonalí, občas děláme chyby, občas jsme "chytří" až potom - mně se to třeba děje běžně - a občas míváme potřebu to s někým probrat.
karbi
XXX.XXX.76.172
Děkuji všem za vaše příspěvky.Pravda je taková,že bez nezrealizované pitvy se skutečnou příčinu smrti Sáry už nikdy nedozvím.Neměl jsem ale sílu a ani pomyšlení ji vézt mrtvou na veterinu. Důstojně jsme ji doma pohřbili a přeji si,aby čas co nejrychleji tuto bolest utišil a zůstaly jen krásné vzpomínky....
karbi
napsal(a):
Děkuji všem za vaše příspěvky.Pravda je taková,že bez nezrealizované pitvy se skutečnou příčinu smrti Sáry už nikdy nedozvím.Neměl jsem ale sílu a ani pomyšlení ji vézt mrtvou na veterinu. Důstojně jsme ji doma pohřbili a přeji si,aby čas co nejrychleji tuto bolest utišil a zůstaly jen krásné vzpomínky....
Moc krásný hrobeček jste jí udělali. Vím...všechno už k ničemu, nebolí to míň. Držte se
karbi
napsal(a):
Hrobeček krásný... ale... fakt je na něm kříž??
napsal(a):
My jsme u rodičů měli taky na psím hrobečku křížek, i když ani nejsme věřící. Pro nás to byl spíše symbol toho hrobu. Aby bylo všem jasné, že je tam hrob. Já nemám ani oficiálně udělaný hrob, Beruška je prostě pod kytičkama(doslova) a má tam postavenou lucerničku se svíčkou.
My jsme na tom prvním měli psí tlapku z kamínků. Jak jich časem přibývalo, tak už nic, jen trávu. Nejsem věřící a mám to trošku jinak, ani já nechci mít hrob na hřbitově. A celkově mám pohled na smrt jiný, než většina lidí, která se o ní ani nechce bavit, protože je to pro ně tabu.
napsal(a):
My jsme na tom prvním měli psí tlapku z kamínků. Jak jich časem přibývalo, tak už nic, jen trávu. Nejsem věřící a mám to trošku jinak, ani já nechci mít hrob na hřbitově. A celkově mám pohled na smrt jiný, než většina lidí, která se o ní ani nechce bavit, protože je to pro ně tabu.
Moje kamarádka má psí hrobečky...zatím dva..."označené" velkým kamenem a okolo nasázené kytky........
Já psy nepohřbívám...za prvé nemám moc velkou zahradu a nevím, kam bych je "dala", aby to v budoucnu nevadilo a za druhé, třeba se jednou budu muset odstěhovat...barák jsou vlastně samý schody a vim já, jak na tom časem zdravotně budu?,.......a při představě, že tam psy nechám "cizím lidem"
Musím říct, že hodně pejskařů na mě kouká divně, že nechám psa po utracení na veterině, ale tohle mám zase jinak já......celý život mého psa pro něj dělám max, aby byl šťastný......jsem s ním do posledního vydechnutí a pak už je to jenom mrtvé tělo a já mám svědomí vůči svému psu čisté.
Lidem můžu připadat cynická, ale já osobně to mám taky tak....až budu po smrti, tak je mi jedno, co se mnou bude...prostě jsem mrtvá a fertig....
napsal(a):
Moje kamarádka má psí hrobečky...zatím dva..."označené" velkým kamenem a okolo nasázené kytky........
Já psy nepohřbívám...za prvé nemám moc velkou zahradu a nevím, kam bych je "dala", aby to v budoucnu nevadilo a za druhé, třeba se jednou budu muset odstěhovat...barák jsou vlastně samý schody a vim já, jak na tom časem zdravotně budu?,.......a při představě, že tam psy nechám "cizím lidem"
Musím říct, že hodně pejskařů na mě kouká divně, že nechám psa po utracení na veterině, ale tohle mám zase jinak já......celý život mého psa pro něj dělám max, aby byl šťastný......jsem s ním do posledního vydechnutí a pak už je to jenom mrtvé tělo a já mám svědomí vůči svému psu čisté.
Lidem můžu připadat cynická, ale já osobně to mám taky tak....až budu po smrti, tak je mi jedno, co se mnou bude...prostě jsem mrtvá a fertig....
Úplně to chápu. My je sice na zahradě máme, ale to bylo totiž tak, že my je nechali umřít doma a nikam jsme je nechtěli vozit. Pravděpodobně tady v domku taky nezůstaneme, už teď lituju, že máme dvoje schody a ne jen něco menšího přízemního, hlavně kvůli psům, a taky je to náročný na úklid a vůbec si neumím představit, jak bych to dělala v důchodu.
napsal(a):
Tak to máme úplně stejně - za živa bych pro zvířata dejchala, co s nima bude po smrti příliš neřeším, nepřipadá mi to podstatné. Pokud jsem za jejich života něco zanedbala, kytičkou na hrobečku to nezachráním.
A možná to někoho pobouří, ale s lidma to mám podobně. Myslím si, že je třeba mít čisté svědomí, pokud jsou naživu. Nijak přehnaně nelpím na pietě a okázalosti hrobů.
Asi to máme v rodině, protože si pamatuju, jak se moje máma kdysi bavila se zaměstnancem pohřební služby, kolik by stála oprava náhrobku. Když uslyšela cenu, spráskla ruce: "Jéžiši, to já bych chtěla, aby si ty peníze radši užili živí lidi..."
Kdysi na toto téma pěkně mluvil Marek Eben - že se ženou nemají moc hezký vztah k hrobům.
Na druhou stranu mě nepohoršuje kříž na psím hrobečku, lidské kvality hodnotím podle jiných měřítek než podle pochybné úcty k symbolům.
My máme psy pohřbené na zahradě, svou velikostí to umožňuje. Jsou bokem a přesto s námi. Každý má nad sebou větší kámen jiné barvy a jinou koniferu. Kolem tráva. Předpokládáme, že zahrada zůstane naše i nadále. Kdysi v padesátých letech ji doslova vydupal ze země můj dědeček. Vznikla na místě písecu, kam lidi po válce vozili všechno možné z vybombardovanych domů. Hrozně se tam nadělali celá rodina včetně mé maminky, která na ní už 22 let bydlí. Takže k ní máme určitý vztah. Vůbec neodsuzuji, když někdo nechá psa na veterině a neřeší pohřbívání, či kremaci. Kdybychom neměli kam psy uložit, možná bych to taky tak řešila. Nakonec, v našich srdcích zůstávají napořád.
Psa mám pochovaného na dvorku pod kuchyňským oknem. Na hrobě má kámen a své oblíbené buxusy na které tak rád čúral..............představa nechat psa odvézt do kafilerie by byla pro mne naprosto nezkousnutelná.Veterinář naštěstí tělo vydal a můj dům je mezi dvěma vodními příkopy takže s pohřbením do země problém nebyl. I když kopat hrob v +35C nic moc :( Kopala jsem sama, přítel byl nemocný. Některé mé kamarádky mají zvířata doma v urničkách..................každý to máme nějak ..........
Jako kremace by pro mě byla velmi přijatelné řešení, ale na rovinu...sice nejsem skrblík, ale ty prachy raději "nasypu" do nového-živého psa.
Jako třeba když na to myslím, tak mi přijde, že by si to ten pes zasloužil být u nás pohřbený, ale ve finále tomu psovi už je to prostě jedno, jako určitě na mě nekouká někde shůry jeho duch a neříká si...teda ta panička, to je potvora, ani mě nepohřbila.
Nejdůležitější pro mě je, abych si poté, co mě pes opustí neříkala...měla jsem bejt na něj hodnější, měla jsem ho víc rozmazlovat, měla jsem se mu víc věnovat......to by pro mě byla strašná představa.
Třeba mě je sice jedno, kde spočinu, ale dětem říkám, ať mě nedávají na hřbitov, ať prostě není nikde "tady odpočívá v pokoji naše máma"...navíc na věky věkův bydlet s mrtvolama brrrrrr ....takže někam rozprášit do přírody...ideální moje představa je nasypat někam do řeky a já už si někam doplavu
Jde mi spíš o to, aby pak necítili povinnost mi jít na dušičky zapálit svíčku na hrob a koupit nějakou děsnou umělou kytku.
Co vy víte, jestli ti psi na nás někde z vrchu nekoukaji? Na kremace mám stejný názor. A vlastní posmrtné spočinutí? Moje děti na hřbitov nechodí. To zajišťujeme mamka, sestra a já. A ne že by v dětství se mnou nechodily... Tak je jasné, že za mnou by tam šly tak na dušičky a na Vánoce. Možná.
Nejdůležitější pro mě je, abych si poté, co mě pes opustí neříkala...měla jsem bejt na něj hodnější, měla jsem ho víc rozmazlovat, měla jsem se mu víc věnovat......to by pro mě byla strašná představa.
přesně, přesně...opět to mám úplně stejně.
A u mě k tomu přistupuje ještě takovej detail - kobyla pro mě není určitě míň než pes a tu prostě nepohřbím ani kdybych chtěla, na tu ta kafina čeká tak jako tak.
No, tak nevím jak vy, vyčítat a trápit se s tím asi nebudu, ale říkat si to budu stejně vždycky...vždycky jsou a budou nějaké rezervy. S pohřbíváním sebe to mám jednodušší - spálit a rozprášit v zahradě, v lese...Děti nemám, takže není nikdo, kdo by mi kdy na hrob chodil. Sama taťkovi moc nechodím(a prarodičům) protože jak tam tak stojím, představuju si akorát tak ten rozklad těla a říkám si: stejně tam ten taťka není, jestli někde je, tak tady jistě ne, fuj, co by tady taky dělal...
Uplne Vas chapu.
Hrbitov - jako hrbitov mi nevadi. Ba naopak. Vetsinou moc pekna a klidna mista.
Ale hrbitov = na svatky tam "musime zajet" dat svicku, kytku + to pocochrat smetackem...., protoze se to nosi....?
Blbost.
Na kazdyho, kdo "mi" umrel si vzpomenu i bez hrobu xkrat za tyden (jednoduse mi chybi).
I bez svici, kytek a smetaku.
A to ze jednou umrem vsichni je taky jisty.... tak proc tim sakra nekoho trapit?
karbi
napsal(a):
Na veterinu nemá smysl kadáver vozit, když tak na SVÚ.
napsal(a):
Co vy víte, jestli ti psi na nás někde z vrchu nekoukaji? Na kremace mám stejný názor. A vlastní posmrtné spočinutí? Moje děti na hřbitov nechodí. To zajišťujeme mamka, sestra a já. A ne že by v dětství se mnou nechodily... Tak je jasné, že za mnou by tam šly tak na dušičky a na Vánoce. Možná.
Jo s tím hřbitovem to máme stejně....máme tam 3 hroby a chodíme já a mamka, přesně když byly děti malý, tak jsem je brala se mnou, teď je z toho pálení svíček na dušičky...to musím říct, že moje dospělé děti chodí rády....chodíme až po setmění resp. už za hodně velkého šera a celý hřbitov svítí.....
Ale jak už jsem říkala i mamce...až tady nebudeš, tak je jasný, že budu chodit já, dokud budu moci, ale myslím, že mnou to končí.
lesnížínka
napsal(a):
No, tak nevím jak vy, vyčítat a trápit se s tím asi nebudu, ale říkat si to budu stejně vždycky...vždycky jsou a budou nějaké rezervy. S pohřbíváním sebe to mám jednodušší - spálit a rozprášit v zahradě, v lese...Děti nemám, takže není nikdo, kdo by mi kdy na hrob chodil. Sama taťkovi moc nechodím(a prarodičům) protože jak tam tak stojím, představuju si akorát tak ten rozklad těla a říkám si: stejně tam ten taťka není, jestli někde je, tak tady jistě ne, fuj, co by tady taky dělal...
Tak já teda nějaký rezervy měla u chrta...dodnes si pár věcí vyčítám ne že bych ho bila, ale párkrát dostal pořádně vynadáno a bylo to způsobeno mojí netrpělivostí, tím že toho měl člověk s dvěma malýma dětma až nad hlavu, no nafackovala bych si, a to už je chrťák deset let po smrti....u současných psů je ale moje svědomí opravdu čisté.
napsal(a):
Jo s tím hřbitovem to máme stejně....máme tam 3 hroby a chodíme já a mamka, přesně když byly děti malý, tak jsem je brala se mnou, teď je z toho pálení svíček na dušičky...to musím říct, že moje dospělé děti chodí rády....chodíme až po setmění resp. už za hodně velkého šera a celý hřbitov svítí.....
Ale jak už jsem říkala i mamce...až tady nebudeš, tak je jasný, že budu chodit já, dokud budu moci, ale myslím, že mnou to končí.
Tohle si pamatuju z dětství, taky jsme chodívali a svítily celé hřbitovy. Já už jsem to praktikovat s dětmi nemohla, protože jsme se odstěhovali 200 km daleko a bohužel nešlo vždy na Dušičky tam zajet. Ve vzdálenější rodině jsme taky měli několik neprovdaných pratet, které mají hrob tak daleko, že už prostě není, kdo by to udržoval.
Dva psy jsem pochovala na zahradě, ale ta bohužel není nafukovací, takže třetího jsem sama odvážela do kafilerie... Děsný zážitek.. psa uspávali na veterině, já zdopovaná lexauriny (aby bylo jasno, normálně je neužívám :-D ), ale psa si tam odmítli nechat, protože další den byl státní svátek.. Takže mi nezbylo, než psa naložit a jet do kafilerky sama. Dodnes mě to straší.. Vím, že je to iracionální a zemřelému už je jedno, co se s jeho tělem děje, ale pro příště (a doufám, že to dlouho nebude) chci trochu důstojnější pohřeb.
marushka
napsal(a):
Dva psy jsem pochovala na zahradě, ale ta bohužel není nafukovací, takže třetího jsem sama odvážela do kafilerie... Děsný zážitek.. psa uspávali na veterině, já zdopovaná lexauriny (aby bylo jasno, normálně je neužívám :-D ), ale psa si tam odmítli nechat, protože další den byl státní svátek.. Takže mi nezbylo, než psa naložit a jet do kafilerky sama. Dodnes mě to straší.. Vím, že je to iracionální a zemřelému už je jedno, co se s jeho tělem děje, ale pro příště (a doufám, že to dlouho nebude) chci trochu důstojnější pohřeb.
No tak tohle si představit nedovedu
marushka
napsal(a):
No věřte mi, že tohle pro mě byla poslední kapka a už jsem na tu veterinu víckrát nevkročila.
No tak my když jsme byli s chrťákem na "poslední" injekci, tak jsme byli v sobotu (teda nevím jak to funguje, jestli ještě v sobotu odváželi) a nikdo neřekl...tak tady ho máte, odvezte si ho sami, zítra je neděle.
napsal(a):
Vracím se ke staršímu tématu. Hrob nádherný, stydím se - takto krásný hrob nemají ani moji rodiče. Mám je pohřbené na naší chalupě, nechtěla jsem je mít na klasickém hřbitově...
Je-li na tom psím hrobě kříž, tak se však přidávám k "Balu" - také se mi to nelíbí či se spíše podivuji.
Zakladateli přeji hodně síly , aby překonal velmi velmi smutné období. A prosím, aby se event. nenechal rozhodit mým názorem. Je to o mém osobním nastavení, v co věřím či co vyznávám. On si může na svém pozemku dělat cokoli...