lenulinkavasickova
napsal(a):
No on právě spíš poslouchá víc mého přítele než mě jakmile je přítel v práci tak mě občas ani neposlechne a nejde semnou
Vážně je to takový problém přenést dvoukilového pejska někam? Tedy prozatím. Později, až vám bude věřit, půjde s vámi dobrovolně.
Chce to čas. Taky byste si musela zvyknout, kdybyste nastoupila do nové školy, či nové práce. Nebudete se hned první týden s nikým novým objímat a pusinkovat.
sisi58
napsal(a):
Vážně je to takový problém přenést dvoukilového pejska někam? Tedy prozatím. Později, až vám bude věřit, půjde s vámi dobrovolně.
Chce to čas. Taky byste si musela zvyknout, kdybyste nastoupila do nové školy, či nové práce. Nebudete se hned první týden s nikým novým objímat a pusinkovat.
Ale třeba mě by fakt zajímala historie toho pejska. Doufám pevně, že to není z nějaké množky (to by asi byl štěndo), ale i tak, nebo právě proto, že už je dospělý, bude si, jak Vy píšete, déle zvykat na nové prostředí.
fikovnice
napsal(a):
Ale třeba mě by fakt zajímala historie toho pejska. Doufám pevně, že to není z nějaké množky (to by asi byl štěndo), ale i tak, nebo právě proto, že už je dospělý, bude si, jak Vy píšete, déle zvykat na nové prostředí.
Z množky nemusí být štěndo, známá si brala dvě čivavy, jedna 9 let a druhá 11.
fikovnice
napsal(a):
Taky mě zajímají osudy pejsků. Ale to myslím počká. Zadavatelka je zřejmě poněkud zaskočená chováním toho pejska. Zdá se, že se psy nemá moc zkušeností. Tak je potřeba ji uklidnit, že je každý jiný,ale ne špatný a že je třeba hlavně trpělivost.
Pokud je fenka už dospělá, má nějaké zkušenosti (jaké slečna nepíše) a musí si zvykat na úplně nové prostředí,lidi, zacházení,krmení. To je pro takového drobka hodně náročné. A pro jeho nové majitele také.
sisi58
napsal(a):
Taky mě zajímají osudy pejsků. Ale to myslím počká. Zadavatelka je zřejmě poněkud zaskočená chováním toho pejska. Zdá se, že se psy nemá moc zkušeností. Tak je potřeba ji uklidnit, že je každý jiný,ale ne špatný a že je třeba hlavně trpělivost.
Pokud je fenka už dospělá, má nějaké zkušenosti (jaké slečna nepíše) a musí si zvykat na úplně nové prostředí,lidi, zacházení,krmení. To je pro takového drobka hodně náročné. A pro jeho nové majitele také.
Jj, to s Vámi souhlasím. Hlavně věřím, že se zadavatelka ještě ozve. Rozmohl se nám tu takový nešvar , že se někdo na něco zeptá, pak obdrží nějaké odpovědi, ale už se neozve zpět. A tím neposkytne zpětnou vazbu, která by byla zas užitečná třeba pro někoho jiného.
sisi58
napsal(a):
Ono to s tím právě souvisí. Jestli je to nesocializovaný pejsek z množky, krom tohoto jednoho problému, tam může být ještě časem hafl jiných...Každopádně nejdřív si získat důvěru pejska, hlavně být na něj milá prostě. Ale zase na druhou stranu: jdeme ven...a jdeme. Mile, ale bez cavyků.
vetřelec
napsal(a):
Já myslím že většina tzv. množíren jsou normální chovy a většina tzv. chovů jsou normální množírny.
Tak, a teď to tajemství konečně všichni vědí!
vetřelec
napsal(a):
Já myslím že většina tzv. množíren jsou normální chovy a většina tzv. chovů jsou normální množírny.
Je sice zbytečné se vměšovat do těch vašich hádek, ale tohle mi nedá. Pro vás je normální chovat psy v horších podmínkách, než mají dnešní nosnice?!? Vím, že ani u PP chovatelů to není vždy košer, ale srovnávat to s množkou? Vážně ne
Tak mě ukamenujte! Jenom jsem pociťoval VELKOU POTŘEBU upozornit na nesrovnalost mezi kynologickou terminologií a terminologií veřejnou.
sisi58: Vy jste jasná a zřetelná! Výmluvný je například Váš názor na chov chodských psů. Archivujete obrázky od aktivistů. V profilovém obrázku máte hlavu koně...
lenulinkavasickova
napsal(a):
Dobrý den není s mnozirny kupovala jsem pejska joksirka za 2000 Kč mám ho doma už 2 roky a nechce chodit ven a vrčí když ho chci vzít poslouchá jenom přítele když je doma
Nevím tedy odkud je ,,jorkšírek" za dvě tisícovky, ale to je teď vedlejší. Vy jste si ho kupovala, vás nemusí, poslouchá jen přítele, s váma ven nechce...V tom případě hledejte problém u sebe, ne ve psu.
vetřelec
napsal(a):
lesnížínka: Jenom upozorňuji na nesrovnalost v kynologické terminologii. Vaší dedukci nechápu, preferuji špičkové podmínky.
Není mi jasné, o kterou terminologii vám přesně jde, i když tady nejde o plky, ale o ty podmínky. Oba psy mám s PP, brala jsem si jednoho z milující rodiny, kterou jsem dvakrát navštívila a druhého, kde byli psi v kotcích a štěnda v kozím chlívku. Přesto tohle nebudu srovnávat s hnusnou množírnou.
Uživatel s deaktivovaným účtem

lenulinkavasickova
napsal(a):
Dobrý den není s mnozirny kupovala jsem pejska joksirka za 2000 Kč mám ho doma už 2 roky a nechce chodit ven a vrčí když ho chci vzít poslouchá jenom přítele když je doma
Za 2 roky jste si mohli vybudovat vztah, nejspíš jste to zanedbala vy. Ale pořád to můžete napravit.
vetřelec
napsal(a):
Tak mě ukamenujte! Jenom jsem pociťoval VELKOU POTŘEBU upozornit na nesrovnalost mezi kynologickou terminologií a terminologií veřejnou.
sisi58: Vy jste jasná a zřetelná! Výmluvný je například Váš názor na chov chodských psů. Archivujete obrázky od aktivistů. V profilovém obrázku máte hlavu koně...
Bohuzel jsem vam omylem dala hlas. Na te cerne kobyle jezdim. Mate s tim nejaky problem? Co se tyka Choďaků, zajimala jsem se o ne uz v dobe,kdy vy jste jeste tahal kačera po dvoře. O jakych aktivistech pisete? Nebo kde jste se to hrabal v mem soukromí?

Moje fantazie se zacina trhat ze retezu...
Slecna jezdila dva roky s kamionem po EU. V pondeli brzo rano zasedla za volant, v patek pozde v noci prijela domu. Padla do postele a tam zustala az do pondelniho rana.
O psa se zatim dva roky staral pritel, ktery byl doma.
Ted se karta obratila. Slecna je doma a pritel je pryc.
Na spolecne chvile nedoslo.
Pes ji ma za "cizi" a boji se jit s ni i ven....
lenulinkavasickova - Muzete napsat vic? Jak to u vas opravdu je?
Jak probiha napriklad uplne bezny den?
Kdo doma krmi? Kdo do ted vencil? Boji se pejsek vsech lidi? Ceho jeste?
Nebo jen legrace?

napsal(a):
Slecna jezdila dva roky s kamionem po EU. V pondeli brzo rano zasedla za volant, v patek pozde v noci prijela domu. Padla do postele a tam zustala az do pondelniho rana.
Nebo jen legrace?
Taky by mě zajímal běžnej den...
já to vnímám jako dost velký problém, že po dvou letech společného soužití to vypadá na vztah=0.
Znám psy, kteří podstatně víc poslouchají páníka, ale svojí paničku zbožňují, protože ona je většinou ta, co rozmazluje, mazlindá, s pejskem povídá, padají z ní dobroty (třeba odřezky masíčka) při vaření......ne že by to nedělali i chlapi, ale ten ženskej přístup je většinou jinej a obzvlášť psi-samci prosě svojí paničku milují.
napsal(a):
já to vnímám jako dost velký problém, že po dvou letech společného soužití to vypadá na vztah=0.
Znám psy, kteří podstatně víc poslouchají páníka, ale svojí paničku zbožňují, protože ona je většinou ta, co rozmazluje, mazlindá, s pejskem povídá, padají z ní dobroty (třeba odřezky masíčka) při vaření......ne že by to nedělali i chlapi, ale ten ženskej přístup je většinou jinej a obzvlášť psi-samci prosě svojí paničku milují.
přesně jste to vystihla
napsal(a):
Nesouhlasím s tím, že by to bylo v pořádku. To co popisujete může být:
- kynologická nevyzrálost, tedy pokročilý infantilní vztah ke zvířatům,
- nebo nekontrolované přehazované, někdy též přebujelé mateřské/otcovské pudy- tzv. přehazovačka.
- případně tzv. kombinačky.

vetřelec
napsal(a):
Nesouhlasím s tím, že by to bylo v pořádku. To co popisujete může být:
- kynologická nevyzrálost, tedy pokročilý infantilní vztah ke zvířatům,
- nebo nekontrolované přehazované, někdy též přebujelé mateřské/otcovské pudy- tzv. přehazovačka.
- případně tzv. kombinačky.
No tak to jste popsal mě ...infantilní teda jsem...neustále na psy infantilně žvatlám (doma si kolikrát ťukají na čelo), mateřské pudy??...jo tak to se klidně přiznám, že i to mě potrefilo...oxytocin si holt nevybírá.....
napsal(a):
No tak to jste popsal mě ...infantilní teda jsem...neustále na psy infantilně žvatlám (doma si kolikrát ťukají na čelo), mateřské pudy??...jo tak to se klidně přiznám, že i to mě potrefilo...oxytocin si holt nevybírá.....
No přesně...jen ty mateřské pudy se týkají jen psů...asi jsem fena A nějak nechápu, v čem se to týká toho jorka? Protože všichni naši známí psi, se ke mě ženou vyloženě s radostným kvičením. Rozhodně se mne nebojí a často je musím odvést páníkům, aby nešli s náma(no někteří i chodí )
vetřelec
napsal(a):

napsal(a):
Nebo jen legrace?
Tohle moc reálný scénář není, můj muž taky jezdí EU, vrací se jednou za 14 dní a pes ho vítá z dalky a může se z něho zbláznit. Přitom hlavní pecovatel a panícek jsem já, i přesto chlap není cizí a zbožňuje ho.