Jorksirek, všeho se bojí

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.9.2019 14:16
lenulinkavasickova

XXX.XXX.107.86

Dobry den chtěla jsem se zeptat vzala jsem si jedna a půl ročního joksirka a strašně se všeho boji a když ho chci vzít ven tak začne vrcet na mě a nedostanu ho ven tak jsem chtěla radu co mám udělat aby chodil ven rád

24.9.2019 16:40
GAELLE

XXX.XXX.55.67

vzala? jako z útulku? nebo od někoho koupila? Znáte jeho minulost?

24.9.2019 19:59
lenulinkavasickova

XXX.XXX.107.86

Právě od někoho prodávaly ho ale jeho minulost nevím

24.9.2019 21:19
lupus4

XXX.XXX.205.61

až vám bude důvěřovat, půjde s vámi kamkoli...
takže budujte vztah

24.9.2019 21:28
lenulinkavasickova

XXX.XXX.107.86

No on právě spíš poslouchá víc mého přítele než mě jakmile je přítel v práci tak mě občas ani neposlechne a nejde semnou

25.9.2019 09:17
fikovnice

XXX.XXX.135.179

No, asi byste měla písnout jeho historii. Přišel o páníčka, někdo se jej chtěl zbavit nebo je koupený na inzerát nebo...?

25.9.2019 09:33
sisi58

XXX.XXX.191.1

lenulinkavasickova napsal(a):
No on právě spíš poslouchá víc mého přítele než mě jakmile je přítel v práci tak mě občas ani neposlechne a nejde semnou

Vážně je to takový problém přenést dvoukilového pejska někam? Tedy prozatím. Později, až vám bude věřit, půjde s vámi dobrovolně.
Chce to čas. Taky byste si musela zvyknout, kdybyste nastoupila do nové školy, či nové práce. Nebudete se hned první týden s nikým novým objímat a pusinkovat.

25.9.2019 10:25
fikovnice

XXX.XXX.135.179

sisi58 napsal(a):
Vážně je to takový problém přenést dvoukilového pejska někam? Tedy prozatím. Později, až vám bude věřit, půjde s vámi dobrovolně.
Chce to čas. Taky byste si musela zvyknout, kdybyste nastoupila do nové školy, či nové práce. Nebudete se hned první týden s nikým novým objímat a pusinkovat.

Ale třeba mě by fakt zajímala historie toho pejska. Doufám pevně, že to není z nějaké množky (to by asi byl štěndo), ale i tak, nebo právě proto, že už je dospělý, bude si, jak Vy píšete, déle zvykat na nové prostředí.

25.9.2019 10:33
eli22

XXX.XXX.181.79

fikovnice napsal(a):
Ale třeba mě by fakt zajímala historie toho pejska. Doufám pevně, že to není z nějaké množky (to by asi byl štěndo), ale i tak, nebo právě proto, že už je dospělý, bude si, jak Vy píšete, déle zvykat na nové prostředí.

Z množky nemusí být štěndo, známá si brala dvě čivavy, jedna 9 let a druhá 11.

25.9.2019 10:36
sisi58

XXX.XXX.191.1

fikovnice napsal(a):

Taky mě zajímají osudy pejsků. Ale to myslím počká. Zadavatelka je zřejmě poněkud zaskočená chováním toho pejska. Zdá se, že se psy nemá moc zkušeností. Tak je potřeba ji uklidnit, že je každý jiný,ale ne špatný a že je třeba hlavně trpělivost.
Pokud je fenka už dospělá, má nějaké zkušenosti (jaké slečna nepíše) a musí si zvykat na úplně nové prostředí,lidi, zacházení,krmení. To je pro takového drobka hodně náročné. A pro jeho nové majitele také.

25.9.2019 11:03
fikovnice

XXX.XXX.135.179

eli22 napsal(a):
Z množky nemusí být štěndo, známá si brala dvě čivavy, jedna 9 let a druhá 11.

Fakt? Tak to byly možná už feny, které nepřinášely množitelům užitek tím, že už nerodily...?

25.9.2019 11:04
fikovnice

XXX.XXX.135.179

sisi58 napsal(a):
Taky mě zajímají osudy pejsků. Ale to myslím počká. Zadavatelka je zřejmě poněkud zaskočená chováním toho pejska. Zdá se, že se psy nemá moc zkušeností. Tak je potřeba ji uklidnit, že je každý jiný,ale ne špatný a že je třeba hlavně trpělivost.
Pokud je fenka už dospělá, má nějaké zkušenosti (jaké slečna nepíše) a musí si zvykat na úplně nové prostředí,lidi, zacházení,krmení. To je pro takového drobka hodně náročné. A pro jeho nové majitele také.

Jj, to s Vámi souhlasím. Hlavně věřím, že se zadavatelka ještě ozve. Rozmohl se nám tu takový nešvar , že se někdo na něco zeptá, pak obdrží nějaké odpovědi, ale už se neozve zpět. A tím neposkytne zpětnou vazbu, která by byla zas užitečná třeba pro někoho jiného.

25.9.2019 11:11
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

sisi58 napsal(a):

Ono to s tím právě souvisí. Jestli je to nesocializovaný pejsek z množky, krom tohoto jednoho problému, tam může být ještě časem hafl jiných...Každopádně nejdřív si získat důvěru pejska, hlavně být na něj milá prostě. Ale zase na druhou stranu: jdeme ven...a jdeme. Mile, ale bez cavyků.

25.9.2019 13:00
eli22

XXX.XXX.181.79

fikovnice napsal(a):
Fakt? Tak to byly možná už feny, které nepřinášely množitelům užitek tím, že už nerodily...?

Ano, přesně tak, prostě byly staré, tak se jich zbavili. Neuměly chodit ani po trávě.

25.9.2019 15:33
vetřelec

XXX.XXX.224.254

Já myslím že většina tzv. množíren jsou normální chovy a většina tzv. chovů jsou normální množírny.

25.9.2019 16:04
sisi58

XXX.XXX.191.1

vetřelec napsal(a):
Já myslím že většina tzv. množíren jsou normální chovy a většina tzv. chovů jsou normální množírny.

Tak, a teď to tajemství konečně všichni vědí!

25.9.2019 16:24
vetřelec

XXX.XXX.224.254

sisi58: Roztomilé.. To byla množírna, nebo chov? To se totiž takhle z obrázku, nebo podle podmínek, špatně určuje.

25.9.2019 16:29
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

vetřelec napsal(a):

Je sice zbytečné se vměšovat do těch vašich hádek, ale tohle mi nedá. Pro vás je normální chovat psy v horších podmínkách, než mají dnešní nosnice?!? Vím, že ani u PP chovatelů to není vždy košer, ale srovnávat to s množkou? Vážně ne

25.9.2019 16:36
vetřelec

XXX.XXX.224.254

lesnížínka: Jenom upozorňuji na nesrovnalost v kynologické terminologii. Vaší dedukci nechápu, preferuji špičkové podmínky.

25.9.2019 16:37
sisi58

XXX.XXX.191.1

vetřelec napsal(a):
sisi58: Roztomilé.. To byla množírna, nebo chov? To se totiž takhle z obrázku, nebo podle podmínek, špatně určuje.

To mi řekněte vy. Podle vašich příspěvků vám stačí hodit očko na foto, či lehce nakouknout do příspěvku, a je vám vše jasné.

25.9.2019 17:15
vetřelec

XXX.XXX.224.254

Tak mě ukamenujte! Jenom jsem pociťoval VELKOU POTŘEBU upozornit na nesrovnalost mezi kynologickou terminologií a terminologií veřejnou.

sisi58: Vy jste jasná a zřetelná! Výmluvný je například Váš názor na chov chodských psů. Archivujete obrázky od aktivistů. V profilovém obrázku máte hlavu koně...

25.9.2019 19:45
lenulinkavasickova

XXX.XXX.107.86

Dobrý den není s mnozirny kupovala jsem pejska joksirka za 2000 Kč mám ho doma už 2 roky a nechce chodit ven a vrčí když ho chci vzít poslouchá jenom přítele když je doma

25.9.2019 19:56
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Dobrý den není s mnozirny kupovala jsem pejska joksirka za 2000 Kč mám ho doma už 2 roky a nechce chodit ven a vrčí když ho chci vzít poslouchá jenom přítele když je doma

Nevím tedy odkud je ,,jorkšírek" za dvě tisícovky, ale to je teď vedlejší. Vy jste si ho kupovala, vás nemusí, poslouchá jen přítele, s váma ven nechce...V tom případě hledejte problém u sebe, ne ve psu.

25.9.2019 20:00
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

vetřelec napsal(a):
lesnížínka: Jenom upozorňuji na nesrovnalost v kynologické terminologii. Vaší dedukci nechápu, preferuji špičkové podmínky.

Není mi jasné, o kterou terminologii vám přesně jde, i když tady nejde o plky, ale o ty podmínky. Oba psy mám s PP, brala jsem si jednoho z milující rodiny, kterou jsem dvakrát navštívila a druhého, kde byli psi v kotcích a štěnda v kozím chlívku. Přesto tohle nebudu srovnávat s hnusnou množírnou.

Uživatel s deaktivovaným účtem

25.9.2019 20:28

Za 2 roky jste si mohli vybudovat vztah, nejspíš jste to zanedbala vy. Ale pořád to můžete napravit.

25.9.2019 20:31
Huskyjanina

XXX.XXX.255.12

Vy máte psa dva roky, kterýmu je rok a půl?

25.9.2019 20:39
sisi58

XXX.XXX.191.1

vetřelec napsal(a):
Tak mě ukamenujte! Jenom jsem pociťoval VELKOU POTŘEBU upozornit na nesrovnalost mezi kynologickou terminologií a terminologií veřejnou.

sisi58: Vy jste jasná a zřetelná! Výmluvný je například Váš názor na chov chodských psů. Archivujete obrázky od aktivistů. V profilovém obrázku máte hlavu koně...

Bohuzel jsem vam omylem dala hlas. Na te cerne kobyle jezdim. Mate s tim nejaky problem? Co se tyka Choďaků, zajimala jsem se o ne uz v dobe,kdy vy jste jeste tahal kačera po dvoře. O jakych aktivistech pisete? Nebo kde jste se to hrabal v mem soukromí?

25.9.2019 20:41
Markéta80

XXX.XXX.176.4

Huskyjanina napsal(a):
Vy máte psa dva roky, kterýmu je rok a půl?

nejspíš si vzala 18m psa a má ho 2 roky takže psů 3,5 roku. Jen je zvláštní že takhle nechce ven, zase jorka vezmu do náruče a vynesu ven

25.9.2019 20:43
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Markéta80 napsal(a):
nejspíš si vzala 18m psa a má ho 2 roky takže psů 3,5 roku. Jen je zvláštní že takhle nechce ven, zase jorka vezmu do náruče a vynesu ven

A ukousnul by jí ruku

25.9.2019 22:06

Moje fantazie se zacina trhat ze retezu...
Slecna jezdila dva roky s kamionem po EU. V pondeli brzo rano zasedla za volant, v patek pozde v noci prijela domu. Padla do postele a tam zustala az do pondelniho rana.
O psa se zatim dva roky staral pritel, ktery byl doma.
Ted se karta obratila. Slecna je doma a pritel je pryc.
Na spolecne chvile nedoslo.
Pes ji ma za "cizi" a boji se jit s ni i ven....

lenulinkavasickova - Muzete napsat vic? Jak to u vas opravdu je?
Jak probiha napriklad uplne bezny den?
Kdo doma krmi? Kdo do ted vencil? Boji se pejsek vsech lidi? Ceho jeste?
Nebo jen legrace?

26.9.2019 09:37

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Slecna jezdila dva roky s kamionem po EU. V pondeli brzo rano zasedla za volant, v patek pozde v noci prijela domu. Padla do postele a tam zustala az do pondelniho rana.

Nebo jen legrace?

Taky by mě zajímal běžnej den...
já to vnímám jako dost velký problém, že po dvou letech společného soužití to vypadá na vztah=0.
Znám psy, kteří podstatně víc poslouchají páníka, ale svojí paničku zbožňují, protože ona je většinou ta, co rozmazluje, mazlindá, s pejskem povídá, padají z ní dobroty (třeba odřezky masíčka) při vaření......ne že by to nedělali i chlapi, ale ten ženskej přístup je většinou jinej a obzvlášť psi-samci prosě svojí paničku milují.

26.9.2019 10:33
GAELLE

XXX.XXX.55.67

já to vnímám jako dost velký problém, že po dvou letech společného soužití to vypadá na vztah=0.
Znám psy, kteří podstatně víc poslouchají páníka, ale svojí paničku zbožňují, protože ona je většinou ta, co rozmazluje, mazlindá, s pejskem povídá, padají z ní dobroty (třeba odřezky masíčka) při vaření......ne že by to nedělali i chlapi, ale ten ženskej přístup je většinou jinej a obzvlášť psi-samci prosě svojí paničku milují.

přesně jste to vystihla

26.9.2019 13:58
vetřelec

XXX.XXX.224.254

Nesouhlasím s tím, že by to bylo v pořádku. To co popisujete může být:
- kynologická nevyzrálost, tedy pokročilý infantilní vztah ke zvířatům,
- nebo nekontrolované přehazované, někdy též přebujelé mateřské/otcovské pudy- tzv. přehazovačka.
- případně tzv. kombinačky.

26.9.2019 14:22

vetřelec napsal(a):
Nesouhlasím s tím, že by to bylo v pořádku. To co popisujete může být:
- kynologická nevyzrálost, tedy pokročilý infantilní vztah ke zvířatům,
- nebo nekontrolované přehazované, někdy též přebujelé mateřské/otcovské pudy- tzv. přehazovačka.
- případně tzv. kombinačky.

No tak to jste popsal mě ...infantilní teda jsem...neustále na psy infantilně žvatlám (doma si kolikrát ťukají na čelo), mateřské pudy??...jo tak to se klidně přiznám, že i to mě potrefilo...oxytocin si holt nevybírá.....

26.9.2019 14:25
GAELLE

XXX.XXX.55.67

měla jsem asi taky oboje co popisuje vetřelec. Ale pes mne naprosto miloval

26.9.2019 15:10
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

No tak to jste popsal mě ...infantilní teda jsem...neustále na psy infantilně žvatlám (doma si kolikrát ťukají na čelo), mateřské pudy??...jo tak to se klidně přiznám, že i to mě potrefilo...oxytocin si holt nevybírá.....

No přesně...jen ty mateřské pudy se týkají jen psů...asi jsem fena A nějak nechápu, v čem se to týká toho jorka? Protože všichni naši známí psi, se ke mě ženou vyloženě s radostným kvičením. Rozhodně se mne nebojí a často je musím odvést páníkům, aby nešli s náma(no někteří i chodí )

27.9.2019 01:59
fikovnice

XXX.XXX.135.179

vetřelec napsal(a):

27.9.2019 02:52

Nebo jen legrace?

Tohle moc reálný scénář není, můj muž taky jezdí EU, vrací se jednou za 14 dní a pes ho vítá z dalky a může se z něho zbláznit. Přitom hlavní pecovatel a panícek jsem já, i přesto chlap není cizí a zbožňuje ho.

Přidejte reakci

Přidat smajlík