Štěně štěká na známé lidi v jejich dveřích

Kříženec
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
25.9.2019 11:49
kalla1412

XXX.XXX.144.166

Hezké poledne,

chci se zeptat. Naše štěně mi včera udělalo něco nového - začalo štěkat na známé, které zná v jejich vlastních dveřích. Už u těch lidí byl několikrát, zná je. Sousedka otevřela dveře a pes se na ni rozštěkal, vstěl ocasem směrem dolů ale ne stažený mezi nohama a ječel. Uklidnil se když přišla k nám a pohladila ho. Odpoledne vešel do vrat k sousedům když já jsem stála před dveřmi a začal vyštěkávat souseda, couval před ním, utíkal, vrtěl ocasem, vystrkoval zadek ale couval. Pak se taky uklidnil a nechal se mazlit. Jde mi o to, že nevím, jaká je to reakce a jak s ní pracovat. ty lidi zná a dva dny předtím na ně neštěkal. Vítá je?nebo se jich bojí,Hlídá?Jak mu vysvětli,že tento humbuk není žádoucí? Odvedla jsem jeho pozornost k sobě, neuklidňovala, ale hladila sem ho....může někdo poradit?

Uživatel s deaktivovaným účtem

25.9.2019 14:20

Uklidnil se když přišla k nám a pohladila ho. Odpoledne vešel do vrat k sousedům když já jsem stála před dveřmi a začal vyštěkávat souseda, couval před ním, utíkal, vrtěl ocasem, vystrkoval zadek ale couval. Pak se taky uklidnil a nechal se mazlit.

Já mám taky ukecaný psy, takže je v tomto nemůžu podporovat, takže se s nimi vítám, když jsou zticha......pokud si chtěj štěkáním něco "vydupat" tak to nikdy nedostanou, vždycky jen za "slušné chování"

Takže pozor na to ...Uklidnil se když přišla k nám a pohladila ho...mohl by se naučit, že když bude dostatečně dlouho štěkat, tak si vyštěká co bude chtít a bude to horší a horší.

25.9.2019 14:24
kalla1412

XXX.XXX.144.166

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Uklidnil se když přišla k nám a pohladila ho. Odpoledne vešel do vrat k sousedům když já jsem stála před dveřmi a začal vyštěkávat souseda, couval před ním, utíkal, vrtěl ocasem, vystrkoval zadek ale couval. Pak se taky uklidnil a nechal se mazlit.

Já mám taky ukecaný psy, takže je v tomto nemůžu podporovat, takže se s nimi vítám, když jsou zticha......pokud si chtěj štěkáním něco "vydupat" tak to nikdy nedostanou, vždycky jen za "slušné chování"

Takže pozor na to ...Uklidnil se když přišla k nám a pohladila ho...mohl by se naučit, že když bude dostatečně dlouho štěkat, tak si vyštěká co bude chtít a bude to horší a horší.

Takže doporučujete psa ignorovat ( ze strany "vyštěkávaného") a z mé strany odvolat k sobě, odměnit pamlskem poslušnost a odvést jeho pozornost hrou nebo mazlením?

25.9.2019 14:49

kalla1412 napsal(a):
Takže doporučujete psa ignorovat ( ze strany "vyštěkávaného") a z mé strany odvolat k sobě, odměnit pamlskem poslušnost a odvést jeho pozornost hrou nebo mazlením?

Určitě ať psa ignorují....pozornost věnovat až v případě, že bude zticha a bude mít všechny čtyři packy na zemi. Jde to samozřejmě učit i přes povel a odměnu, ale já tohle prostě přetrpím a čekám až pejskovi dojde, že s tímhle chováním nikam nedojde.
Třeba moji pesani byli od prvního dne učeni, že se nesmí skákat, takže pohlazení, přivítání až ve chvíli, kdy mají všechny čtyři packy na zemi....zkraje to vydrželi i třeba deset minut skákat a dožadovat se pozornosti, což je sice roztomiloučké, člověku je těch roztomilých tvorečků až líto, protože oni se ze všech sil snaží získat pozornost, ale pak si je představíte jako padesátikilové dospělce a už vám něco podobnýho nepřijde tak super.

Moji pesani mají i dneska chvíle, kdy se fakty snaží si něco vyštěkat, ale normálně na nich vidíte, jak jim to v hlavinkách za chviličku sepne, když se na ně ani nepodívám a jak si hezky sednou a ztichnou, protože to je ta cesta, jak se dostat k tomu, co chtějí....

25.9.2019 15:05
kalla1412

XXX.XXX.144.166

Dobře, moc Vám děkuju..je to moje první psí mimino a tohle jsem tušila jak řešit, ale pomohlo mi to získat jistotu, díky. Víc hlav...

26.9.2019 11:39

Souhlas s předchozím. Nejhorší reakce od sousedů by byla " ale ty na mě neštěkej, ty hodný pejsku, přece jsme kamarádi, podívej, co pro tebe mám " a šup dobrotu do paulky. A vyslouží si, že pes je bude vyštěkávat, kdykoliv se pohnou a vy se zblázníte.

Mám teď nesoulad s paní z budky s novinami. Má naučené všechny pejsky z okolí, že pro ně má piškotky a já to nechci. Za chvíli by psice seděla a vyštěkávala paní, kdykoliv bychom šly okolo.

27.9.2019 21:10
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Taky souhlasím. Ale trochu bych se možná i snažila zjistit, co je příčinou toho štěkání - strach, nejistota, hlídání, vynucování si pozornosti? A podle toho bych to přizpůsobila. Pokud by to byl strach nebo nejistota, možná bych psa trochu povzbudila, ne chválit, ale tak trochu s výsměchem mu říkat něco ve stylu "co blbneš, ty se bojíš souseda, no to snad ne"... A sousedy poprosit, ať jsou trpěliví a nevrhnou se hned na psa. Ale jestli je to opravdu jen vynucování si nějaké pozornosti tak bych postupovala přesně tak, jak bylo napsáno výše.

Taky jsem teď u feny řešila její "zvukové projevy" - ona téměř neštěká, ale vydává takové zvláštní zvuky - kdo zná staffbulíky, tak určitě ví, o čem mluvím . A ani ty zvuky nevydává úplně nějak často a na všechno, ale když chce jít hrozně někoho vítat a já ji to nechci dovolit, tak to občas zkouší "ukecat", nebo když jim připravuji žrádlo, ale má to marný . No a mimo jiné mi nedávno tyhle zvuky začala dělat při tréninku, když skáče na peška - ve chvíli kdy má sedět a soustředit se, tak spustila - jenže tím pádem se úplně přestávala soustředit na to, kde je ten pešek a skákala úplně někam do pryč... Takže jsme začali trénovat povel "klid" a pochopila to velice rychle - budu kecat, tak budu muset pořád čekat, zavřu hubu a můžu jít pro pešečka . A u vás by to mohlo fungovat podobně - budu štěkat, nikdo si mě nevšimne, přestanu a oni mě pohladí...

27.9.2019 21:38

marcelaamax napsal(a):
Taky souhlasím. Ale trochu bych se možná i snažila zjistit, co je příčinou toho štěkání - strach, nejistota, hlídání, vynucování si pozornosti? A podle toho bych to přizpůsobila. Pokud by to byl strach nebo nejistota, možná bych psa trochu povzbudila, ne chválit, ale tak trochu s výsměchem mu říkat něco ve stylu "co blbneš, ty se bojíš souseda, no to snad ne"... A sousedy poprosit, ať jsou trpěliví a nevrhnou se hned na psa. Ale jestli je to opravdu jen vynucování si nějaké pozornosti tak bych postupovala přesně tak, jak bylo napsáno výše.

Taky jsem teď u feny řešila její "zvukové projevy" - ona téměř neštěká, ale vydává takové zvláštní zvuky - kdo zná staffbulíky, tak určitě ví, o čem mluvím . A ani ty zvuky nevydává úplně nějak často a na všechno, ale když chce jít hrozně někoho vítat a já ji to nechci dovolit, tak to občas zkouší "ukecat", nebo když jim připravuji žrádlo, ale má to marný . No a mimo jiné mi nedávno tyhle zvuky začala dělat při tréninku, když skáče na peška - ve chvíli kdy má sedět a soustředit se, tak spustila - jenže tím pádem se úplně přestávala soustředit na to, kde je ten pešek a skákala úplně někam do pryč... Takže jsme začali trénovat povel "klid" a pochopila to velice rychle - budu kecat, tak budu muset pořád čekat, zavřu hubu a můžu jít pro pešečka . A u vás by to mohlo fungovat podobně - budu štěkat, nikdo si mě nevšimne, přestanu a oni mě pohladí...

"Máš recht, Cecilko"

Sousedka otevřela dveře a pes se na ni rozštěkal, vstěl ocasem směrem dolů ale ne stažený mezi nohama a ječel. Uklidnil se když přišla k nám a pohladila ho

tohle mi přijde jako klasické "pohlaď mě, pohlaď mě, pohlaď mě..."

Odpoledne vešel do vrat k sousedům když já jsem stála před dveřmi a začal vyštěkávat souseda, couval před ním, utíkal, vrtěl ocasem, vystrkoval zadek ale couval. Pak se taky uklidnil a nechal se mazlit.

tohle může být jako výzva k nějakému blbnutí, ale stejně tak nejistota....takhle když to člověk nevidí naživo, tak těžko říct jen přes písmenka..

Přidejte reakci

Přidat smajlík