sobicek

XXX.XXX.73.119
Zdravím, mému psovi byla nařízena dieta, dáváme kuře s rýží, ale má po tom žlutý průjem. Je to normální? Srovná se to? Nebo budeme muset vymyslet něco jinýho?
sobicek
napsal(a):
Zdravím, mému psovi byla nařízena dieta, dáváme kuře s rýží, ale má po tom žlutý průjem. Je to normální? Srovná se to? Nebo budeme muset vymyslet něco jinýho?
Měli jsme teď něco podobného. Pes měl střevní potíže, dostal probiotika a tu samou dietu, rýže, mrkev, kuřecí. Žral jako blázen, ale přesto jakoby hubl a měl stále žlutý průjem. S vetem jsme došli k závěru, že to dělá to kuřecí, tedy že by mohlo, že ho nezpracovává. Jakmile jsem ho vysadila, hned druhý den bez průjmu a přibíral. O dté doby vše ok, kuřecí dávat už nikdy nebudu.
Uživatel s deaktivovaným účtem

i rýže je častý alergen
takže jako přílohu lépe kaši brambory/batáty/dýně
napsal(a):
i rýže je častý alergen
takže jako přílohu lépe kaši brambory/batáty/dýně
Našemu seniorovi , co měl potíže je 14 let. Když byl mladý, tak byl na kuřecí alergický. Byl na granulích bez kuřecího, ale časem mu kousek kuřecího nevadilo. Takže teď jsem si skoro jista, že to bylo tím kuřecím. Raději se kuřecímu vyhýbám i u naší mladé fenky. Bůh ví, co v těch kuřatech je, nejím je ani já, když nemusím.
sobicek

XXX.XXX.145.162
Ano, dietu nařídil veterinář po zánětu slinivky. Doporučil nám i low fat konzervy, ale ty nám moc nechutnaj, tak říkal, že máme zkusit tohle. Začali jsme to dávat včera a hned dneska průjem :/

http://www.spravnekrmivo.cz/muze-mit-pes-nemocnou-slinivku/?___store=default
maso zcela libové (tedy žádná kůže) + rýže či brambory (kaše)
hovězí nebo krůta nebo králík nebo treska nebo pštros (psali kdesi).......vařené
když sedne, dlouhodobě neměnit
edit: ta žlutá barva stolice může znamenat špatné vstřebávání tuků (tedy právě problém se slinivkou) a pokud to bylo kuře s kůží, tak nemusí být problém kuřecí maso ale ta kůže-tuk
napsal(a):
hovězí nebo krůta nebo králík nebo treska nebo pštros (psali kdesi).......vařené
edit: ta žlutá barva stolice může znamenat špatné vstřebávání tuků (tedy právě problém se slinivkou) a pokud to bylo kuře s kůží, tak nemusí být problém kuřecí maso ale ta kůže-tuk
Bylo to kuřecí prsní, naprosto bez tuku. Když jsem ho vysadila, přešla jsem na mleté hovězí + rýže+ mrkev (té málo) a opravdu druhý den jako vyměněný, průjem zmizel pak už další den.

eli, reaguji na sobicka.......
sobicek

XXX.XXX.145.162
napsal(a):
Děkuji za tip, budeme zkoušet, co nám sedne. Ani jsem nevěděla, že pes může brambory, tak hned zkusíme.
Byly to právě prsa, bez kůže, všechno bílé jsem ořezala, tak nevím... Někde jsem se dočetla, že žlutá stolice je po rýži, ale nechápu ten průjem
sobicek

XXX.XXX.145.162
A další problém máme s pitím. Dříve jsem jí normálně viděla pít, z misky voda ubývala, ale teď vůbec nic. Takže vodu dáváme násilím stříkačkou. Nemáte nějaké zkušenosti? Hodně jsem četla ochutit vývarem, jenže tam je přece jen vždycky nějaký tuk, i když se přecedí přes plátýnko, tak se mi do toho uplně nechce