Co do boudy místo slámy?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
25.9.2019 22:02
tetrivek

XXX.XXX.211.31

Dobrý večer, jako každý rok přemýšlím čím vystelu zateplenou boudu, našemu dlouhosrstému ohaři. Vím že nejlepší je pořádná vrstva slámy.Ale náš pes jí dokáže během týdne z boudy čumákem vystrkat do posledního stébla. A tak jen přistýlám a přistýlám.. Nemáte nějaký dobrý tip, co do boudy na zimu? Jákykoliv pelech, podložku, hadry roztrhá na malé kousky. Seno horší než sláma, seno plesnivý, taky čumákem vytahá. Ostatní psi spí ve slámě v pohodě.

Uživatel s deaktivovaným účtem

25.9.2019 22:14

V jednom utulku jsem jako podestylku videla skartovane dokumenty = papiry na prouzky.
Odvahu tazat se "proc zrovna totoc", jsem ovsem nenasla...

Trebas nekdo zde bude vedet a trebas je to "to ono" i pro vaseho psa...?
I ja se rada dovim neco noveho :)

25.9.2019 22:21
assil

XXX.XXX.121.3

Prodávají se přímo do boudy hobliny a nebo lze dát ořechové listí. Ale nevím, můj pes kdysi taky v boudě nic nechtěl a vytahal ven vždycky všechno.

25.9.2019 22:31

Orechove listi ma snad odpuzovat blechy... Nebo jen povidacka?

25.9.2019 22:34
rapotacka11

XXX.XXX.79.124

Koberec.

25.9.2019 22:38
tetrivek

XXX.XXX.211.31

Ořechového listí budeme mít za chvíli plný dvůr. Podívám se na ty hobliny. Je pravda že pes je hodně otužilý. Nikdy se neklepal zimou. Vydrží celý den pracovat na honu. Teď nosí z vody kachny. Chtěla bych aby měl na spaní pohodlí. Vím že někdo mi to tady i vyčte, ale prostě jsme měli psy vždy venku, mají kvalitní zateplené boudy a v zimě teplé krmení. Jen by mě zajímalo jak to řeší ostatní. Samozřejmě pokud se cokoliv stane, pes onemocní, nebo je to důchodce je doma nebo u kotle.

25.9.2019 22:40

...no nevim - mokrej a zaprasenej pes na koberci = mokrej, zaprasenej a smradosskej koberec... bez moznosti zabubani psa pred zimou.

25.9.2019 22:50

tetrivek napsal(a):
Ořechového listí budeme mít za chvíli plný dvůr. Podívám se na ty hobliny. Je pravda že pes je hodně otužilý. Nikdy se neklepal zimou. Vydrží celý den pracovat na honu. Teď nosí z vody kachny. Chtěla bych aby měl na spaní pohodlí. Vím že někdo mi to tady i vyčte, ale prostě jsme měli psy vždy venku, mají kvalitní zateplené boudy a v zimě teplé krmení. Jen by mě zajímalo jak to řeší ostatní. Samozřejmě pokud se cokoliv stane, pes onemocní, nebo je to důchodce je doma nebo u kotle.

Moje teorie na ten "papir" byla takova, ze spousta psu muze mit ruzne alergie (slama, prach, plisne, roztoci z toho...), takze papir asi dobra volba, kdyz o nich jeste nic moc nevi + cena (predpokladam za nic). Proste se vse vymete, vymydli a jede se dal.

Na vasem miste bych zkousela. Neco psa picha, neco mu smrdi, trebas i ta alergie...

Poradit vam pisek a termo lampu by byl asi ulet :)

26.9.2019 01:21

Výborná je dřevitá vlna, nicméně i u ní je pravděpodobnost že ji pes vytáhne ven🤔

26.9.2019 06:45
rapotacka11

XXX.XXX.79.12

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
...no nevim - mokrej a zaprasenej pes na koberci = mokrej, zaprasenej a smradosskej koberec... bez moznosti zabubani psa pred zimou.

Výborný postřeh.
On ale zátěžový koberec není z vlny ani z bavlny
a vlhkost nedrží.
Můj pes na něm lehá venku.
Koberec po dešti zvednu, voda steče
a je to nejspíš zvláštní ,
ale tébich je hned k použití.

26.9.2019 06:51

Mám ovčandu, huňatého dlouhosrstka, od štěněte je venkovní, boudu má super zateplenou ze všech stran, dělal nám ji pan Bylinský,
https://www.boudy-propsy.cz/
a v zimě používám střídavě slámu a vlnu.Vlnu máme odsud
https://www.drevitavlna-podestylky.cz/Podestylky-z-drevite-vlny-c2_0_1.htm Ve vchodě boudy máme dole na kraji asi 10 cm rantl ze dřeva, aby se to tak nevytahovalo ven. Jasně. že se něco vytahá. Naše má boudu pod střechou a před boudou ještě matrac, na které leží fakt hodně, vlastně od jara až do teď ,v boudě vůbec nespí. Hadry a žádné koberce nedávejte (špína, plísně)
.

26.9.2019 07:08
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Tepich je blbost, i jsem se pozastavila nad tím, co psala Rapotacka a ano, zátěžový je asi jiná. Naši psi mají(sice v místě kam neprší) na ležení (aby neleželi jen na tvrdé břidlici) umělý trávník z tenisových kurtů. Leží na tom rádi. jestli to pes nerve a následně nežere, je to také alternativa.

26.9.2019 08:14
impact

XXX.XXX.16.100

Dávám dřevitou vlnu.

26.9.2019 11:39
Bambule1

XXX.XXX.103.144

Skartovaný papír tahá vlhko, to je na prd, to samé různé deky atd, za nás je nejlepší dřevitá vlna. Samozřejmě přistýlám, ale ze všech má zatím nejlepší vlastnosti, psi jsou voňaví a ikdyž vlezou do boudy vlhcí, tak se v tom vysuší, ale přitom ta vlna je suchá taky.

26.9.2019 11:42

Taky si myslím, že nejlepší je dřevitá vlna, i když my zatím nepoužíváme nic. Sláma nebo seno vhodné nejsou, je v něm hodně prachu a psům pak hodně slzí oči.

26.9.2019 12:22
tetrivek

XXX.XXX.211.31

Děkuji za reakce, vyzkouším objednat tu dřevitou vlnu. Taky mají psi kotce se střechou, v závětří, plus výběh. Moc děkuji Anet10, ten rantl dole u vchodu nemáme. Tak ho přiděláme.
Samozřejmě psům do boudy koukám často a slámu měním. Pořád si myslím že když mají šanci se zavrtat do pořádné vrstvy slámy je to lepší, než třeba ten koberec. Možná ten zátěžový bych dala na střechu boudy, taky tam pes rád lehá a hlídá i když má otevřeno ven.

26.9.2019 15:31
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

tetrivek napsal(a):
Děkuji za reakce, vyzkouším objednat tu dřevitou vlnu. Taky mají psi kotce se střechou, v závětří, plus výběh. Moc děkuji Anet10, ten rantl dole u vchodu nemáme. Tak ho přiděláme.
Samozřejmě psům do boudy koukám často a slámu měním. Pořád si myslím že když mají šanci se zavrtat do pořádné vrstvy slámy je to lepší, než třeba ten koberec. Možná ten zátěžový bych dala na střechu boudy, taky tam pes rád lehá a hlídá i když má otevřeno ven.

No, máte otužilé plemeno. Když je v kotci, nemá tolik možností vybrat si, kam si lehnout, Zase, aby mu tom koberci na boudě nebylo horko. Mí psi si na něj lehnou jen vyloženě v zimě. Celé léto na něm neležel, poprvé minulý týden, když byly přízemní mrazíky.

26.9.2019 15:48

tetrivek napsal(a):

Manžel to udělal tak, že na strany toho vchodu udělal takové kovové drážky a do těch drážek se zasune to prkénko shora-dolů . Když vymetám boudu, prkénko vyndám, abych mohla snáz vymést, jinak by to zůstávalo za prkýnkem a šlo by to blbě čistit. Ona má ještě dvojité vyndavací dno v boudě vzadu. Stelu jen do kuchyňky (jak já říkám) dozadu, do předsíňky si stejně vytahá něco zevnitř. V zimě jí dáváme do vchodu i ty lamely(jak má Bilynský na stránkách) a je to fakt super. Venku mrzne a když tam strčíte ruku, má tam krásně teplo a jen si lebedí vzadu v té vlně. Večer kolikrát je špinavá a mokrá, ráno vyleze krásně suchá a čistá. Já si pro tu vlnu jezdím, mám to kousek, pokud si budete někde objednávat, dbejte na to, aby byla hodně slisovaná, ne jen tak volně zmáčklá měla by jste ji málo. Srandovní video
https://www.facebook.com/woodwoolcz/videos/vb.168468960249865/168488653581229/?type=2&theater

26.9.2019 20:06
tetrivek

XXX.XXX.211.31

V kotci jsou přes noc a maximálně pět hodin přes den, pracovní den. Jinak jsou puštění, cvičíme, procházky, hony, naháňky a dohledávky, které jsou kolikrát v noci. Prostě i když z oploceného pozemku neutečou, prostě se bojíme náhody. Myslím že by snad nikoho nekousli, ale buď by šli sami lovit, nebo by se jim mohlo něco stát.

28.9.2019 12:21
Huskyjanina

XXX.XXX.255.12

tetrivek napsal(a):

Vchod do boudy máte vysokej zároveň s podlahou? Já tam mám tak 25 čísel vysokou zábranu a slámu mi nevyházej....

28.9.2019 12:40
tetrivek

XXX.XXX.211.31

Ve vchodu do boudy předsíně je rantl tak 3 cm, a z předsíně do ložnice nemá žádný. Musíme to napravit. Díky za rady.

28.9.2019 13:06
Huskyjanina

XXX.XXX.255.12

tetrivek napsal(a):
Ve vchodu do boudy předsíně je rantl tak 3 cm, a z předsíně do ložnice nemá žádný. Musíme to napravit. Díky za rady.

To je hrozně malinko. Já mám ve vchodě rantl těch 20...25 čísel. Slámu jim nastelu až po střechu a oni si tam udělaj takovou noru. Časem to ušlapou, ale přes ten rantl to nevytahujou.

28.9.2019 13:20

Huskyjanina napsal(a):
To je hrozně malinko. Já mám ve vchodě rantl těch 20...25 čísel. Slámu jim nastelu až po střechu a oni si tam udělaj takovou noru. Časem to ušlapou, ale přes ten rantl to nevytahujou.

Jo, to je přesně ono

Přidejte reakci

Přidat smajlík