Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Kevin77

27.9.2019 10:31
Kevin77

XXX.XXX.83.177

Ahoj
Už dlouho zvažuji že si pořídím psa. Žiji sám a 9 hodin jsem pryč kvůli práci. Mám jen ranní směny a vracím se v 15:00. Bydlím v bytovce.

Chci mazla (ale ne až příliš kontaktního) a společníka na procházky.

Zatím se mi líbí Mexický naháč, bud střední nebo velký. Malého nechci.

Je to rozumné? Máte i nějaký jiný návrh?

27.9.2019 11:18
robin11

XXX.XXX.205.118

Ahoj.
Spousta majitelů psů bydlí v bytovce. Já sama naháče nemám, ale do bytu určitě vhodní jsou. Jak moc jsou akční a kolik potřebují aktivity ti bohužel neřeknu. Jinak 9 hodin je vcelku normální doba, kterou zdraví dospělí pes vydrží. Učit na samotu je potřeba už od štěněte. Co je podle mě ale hodně důležité, pokud jsi sám, jsou první měsíce. Mrňavé štěně 9 hodin nevydrží, taky může ze začátku tesknit. Tohle bych pořešila v první řadě, jestli máš někoho v okolí, kdo by ho mohl zajít vyvenčit (nám třeba takhle ze začátku venčila sousedka, co byla na mateřské). Nebo máš možnost ho například místo pauzy na oběd zkontrolovat... Určitě by nebylo na škodu na první dny mít dovolenou a hned od začátku učit na to, že tam bude sám. Možná zatím předbíhám, ale jsou to věci, které si hodně lidí neuvědomí a pak jsou rozčarovaní z toho, že štěně o samotě doma vyje, čůrá a ničí věci...

27.9.2019 11:19
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Je to rozumné? Máte i nějaký jiný návrh?
Mám: vykašlete se na to. A myslím to smrtelně vážně. Stejně jako vy, to má můj příbuzný. Pořídil si francouzského buldočka. No...jak všichni víme, štěndo nevydrží nevenčit se, nevydrží samo atd. takže ho jezdili venčit před polednem příbuzní. Pak jim ho začal vozit, že ať tam není sám(co vyváděl nevím, s tím se nechválili) Nakonec už mají psa celé dny, protože u nich má psí kamarádku a jsou v důchodě, takže není vůbec sám. Nakonec ho mají už i přes víkendy, jelikož zjistil, že když je celé dny v práci, alespoň o víkendy ,,chce žít". A to není žádné děcko, je mu bezmála 40, takže rozum před pořízením psa mít měl. Bohužel

27.9.2019 12:03
GAELLE

XXX.XXX.55.67

Do těchto podmínek bych si psa nepořizovala. Co bude se psem až onemocníte? Kdo ho bude venčit a krmit v případě že vy nebudete moct?

Uživatel s deaktivovaným účtem

27.9.2019 12:32

"Co bude se psem až onemocníte? Kdo ho bude venčit a krmit v případě že vy nebudete moct?"

Nejsem příznivcem dlouhého ponechání psa o samotě. Ale - ten člověk chodí domů v 15 hod. To není tak dlouho. A nikdo není sám ( i když sám žije ). Přece má širší rodinu, přátele, sousedy......a pes bude mít další známé.

27.9.2019 12:41
GAELLE

XXX.XXX.55.67

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
"Co bude se psem až onemocníte? Kdo ho bude venčit a krmit v případě že vy nebudete moct?"

Nejsem příznivcem dlouhého ponechání psa o samotě. Ale - ten člověk chodí domů v 15 hod. To není tak dlouho. A nikdo není sám ( i když sám žije ). Přece má širší rodinu, přátele, sousedy......a pes bude mít další známé.

mluvím z vlastní zkušenosti. Když jsme chtěli jet na víkend najednou nebyl nikdo kdo by psa aspoň ! nakrmil. Ani "rodina" ani sousedé. Takže nakonec pes jezdil všude s námi. Když byl přítel v práci byl pes u mne. Práce 11-23 a 02-12. A na dovolenou do ciziny jsme mohli zapomenout. V hotelu by se nejspíš zbláznil. Je potřeba zvážit všechna pro a proti (služební cesty, delší pracovní doba než je obvykle atd.).

27.9.2019 12:48

Tak záleží hodně na tom, jaký je to pes a pak na tom, čeho se pro psa chcete "vzdát".
Je hodně lidí, kteří vozí psa s sebou, destinace vybírají podle psa.....a pak taky hodně těch, kteří nikam nejezdí. Ani se psem, ani bez psa :-))

27.9.2019 12:52

GAELLE napsal(a):
mluvím z vlastní zkušenosti. Když jsme chtěli jet na víkend najednou nebyl nikdo kdo by psa aspoň ! nakrmil. Ani "rodina" ani sousedé. Takže nakonec pes jezdil všude s námi. Když byl přítel v práci byl pes u mne. Práce 11-23 a 02-12. A na dovolenou do ciziny jsme mohli zapomenout. V hotelu by se nejspíš zbláznil. Je potřeba zvážit všechna pro a proti (služební cesty, delší pracovní doba než je obvykle atd.).

U nás taky tak, ani rodina, ani sousedé, ale my teda máme psy 4. Společná dovolená taky nepadá v úvahu. Ale s tím jsme si psy pořizovali a už je to tak u nás cca 14 let.

27.9.2019 13:14
GAELLE

XXX.XXX.55.67

U nás taky tak, ani rodina, ani sousedé, ale my teda máme psy 4. Společná dovolená taky nepadá v úvahu. Ale s tím jsme si psy pořizovali a už je to tak u nás cca 14 let.

přesně. My nakonec vozili všude psa s sebou, vybírali takové penziony kde nebyl problémy a jezdili jen v ČR. a spokojení jsme byli všichni 3

27.9.2019 13:20
eli22

XXX.XXX.96.227

Určitě není problém jet i do zahraničí k moři, v Itálii jsou i speciální psí pláže.

27.9.2019 14:07
GAELLE

XXX.XXX.55.67

eli22 napsal(a):
Určitě není problém jet i do zahraničí k moři, v Itálii jsou i speciální psí pláže.

nejsem přesvědčená o tom že by si pes moře nějak užil. I když vodu miloval

27.9.2019 14:31

Mě teda pánovi podmínky přijdou v pohodě, to jsou tu horší dotazy. Většina lidí, co má psa, chodí do práce. I vybrané plemeno, žádný šílený akčňák, ale tak nějak normální plemeno, pro normálního člověka. Já mám ve stejném režimu dvě borderky a to je mnohem akčnější plemeno. Štěně sem vždycky chodila venčit přes pauzu na oběd (vyčůrat a spát), ráno v pět procházka na půl hoďky,, odpoledne pak chodím v půl čtvrtý a vyrážíme řádit ven (2-3h minimálně, plus cvičák). Dlouho sem žila sama a zvládala to sama, ano, stalo se třeba dvakrát třikrát do roka, že sem jela na služebku, hlídala kamarádka, nebo sem psíka odvezla rodičům a hlídali oni. Psa sem krmila a venčila, i když sem byla nemocná (jasně, nemluvím tady o nějaké těžkém úrazu nebo pobytu v nemocnici - i to se dá řešit buď pomocí širší rodiny nebo dočasným umístěním do psího hotelu). Samo, že je lepší mít zahradu, ale kdo si to v dnešní době může dovolit. Dovolenou na štěně sem v práci nikdy nedostala, normálně ta první i ta druhá byly od začátku sami, hned od prvního dne a v pohodě (naši předchozí dva psi taky), jako štěně sem tam některý ze psů něco zničil, ale neštěkal ani jeden. A dovolená zásadně se psem, agility tábor nebo courání po českých horách, jsme spokojení všichni. Pokud se mu pán bude po odpolednách (plus i ráno samozřejmě) dostatečně věnovat, tak myslím, že ok. Jsou tu horší dotazy (14h směny atp.).

27.9.2019 14:43

GAELLE napsal(a):
nejsem přesvědčená o tom že by si pes moře nějak užil. I když vodu miloval

Já taky ne, k moři nejezdím :-)

27.9.2019 16:34
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Mě teda pánovi podmínky přijdou v pohodě, to jsou tu horší dotazy. Většina lidí, co má psa, chodí do práce. I vybrané plemeno, žádný šílený akčňák, ale tak nějak normální plemeno, pro normálního člověka. Já mám ve stejném režimu dvě borderky a to je mnohem akčnější plemeno. Štěně sem vždycky chodila venčit přes pauzu na oběd (vyčůrat a spát), ráno v pět procházka na půl hoďky,, odpoledne pak chodím v půl čtvrtý a vyrážíme řádit ven (2-3h minimálně, plus cvičák). Dlouho sem žila sama a zvládala to sama, ano, stalo se třeba dvakrát třikrát do roka, že sem jela na služebku, hlídala kamarádka, nebo sem psíka odvezla rodičům a hlídali oni. Psa sem krmila a venčila, i když sem byla nemocná (jasně, nemluvím tady o nějaké těžkém úrazu nebo pobytu v nemocnici - i to se dá řešit buď pomocí širší rodiny nebo dočasným umístěním do psího hotelu). Samo, že je lepší mít zahradu, ale kdo si to v dnešní době může dovolit. Dovolenou na štěně sem v práci nikdy nedostala, normálně ta první i ta druhá byly od začátku sami, hned od prvního dne a v pohodě (naši předchozí dva psi taky), jako štěně sem tam některý ze psů něco zničil, ale neštěkal ani jeden. A dovolená zásadně se psem, agility tábor nebo courání po českých horách, jsme spokojení všichni. Pokud se mu pán bude po odpolednách (plus i ráno samozřejmě) dostatečně věnovat, tak myslím, že ok. Jsou tu horší dotazy (14h směny atp.).

Jo, měla jste to v pohodě, měla jste možnost obědové pauzy a měla jste někoho, kdo případně zaskočí. Ani jeden z vašich psů nedělal bugr, nevyl na celou bytovku viz. diskuse níže. No...stačí, když se vyskytne byť jen jeden z problémů...

27.9.2019 17:28
balisek

XXX.XXX.79.55

Mexický naháč je prima společník s klidnou a přátelskou povahu. Podobně jako číňan i mexičan tíhne pouze k vlastní rodině a cizí moc nemusí. Nicméně neřeší to agresí - jednoduše se kontaktu vyhne.

Dle mé osobní zkušenosti všichni naháči milují fyzický kontakt se svým majitelem, nepotrpí si však na nějaké extra mazlení a hlazení (nevím, možná je jim to na holé kůži nepříjemné). Stačí jim lehnout si vedle vás a dotýkat se vás části těla.

Pokud jde o cvičitelnost, není to žádná borderka, ale základy bez problémů zvládne.

Do bytu je vysloveně vhodný, trvalý pobyt venku by moc nedával.

Psa zvládne i člověk, který bydlí sám a chodí do práce na běžných 8 hodin. Samozřejmě musí zapomenout na večerní pařby, dovolené v exotických destinacích atd. Ale dospělá svéprávná osoba snad umí posoudit, co je a co není schopná a ochotná obětovat.

V každém případě bych doporučovala sehnat si nějaký "záskok" - příbuzného, kamaráda, souseda či zpřízněného pejskaře z okolí, který je schopen v případě nutnosti zaběhnout psa vyvenčit a nakrmit.

PS: Na Xola si připravte trochu větší částku. Jedná se o málopočetné plemeno a neprodávají se zrovna levně.

27.9.2019 21:28
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Já bych to taky neviděla tak černě. Znám lidi, kteří žijí sami v bytě, pracují 8 hodin denně, mají psa a vše bez problémů. Ale jsou to lidi, kteří těmi psy žijí a vesměs nemají žádné jiné zájmy.

Takže to chce si to pořádně rozmyslet - jestli opravdu každé ráno chcete vstávat dřív, abyste vyvenčili, po práci rychle spěchat domů, nikde se nezdržovat a šup na x hodin ven se psem. Pak ještě nějaké venčení, další pozdě večer - za všech okolností, i když mrzne, leje jak z konve atd... I když teda nevím, jak to mají zrovna naháči v zimě, jestli jsou vůbec za dlouhé procházky rádi? A pokud člověk po tom psovi opravdu touží a je ochotný se tak trochu obětovat, tak proč ne. A jak už bylo řečeno , dobré by bylo najít si někoho, kdo v případě nutnosti pomůže.

Samozřejmě musí zapomenout na večerní pařby
Ještě k tomuto - my si tedy s kamarády občas někam zajdeme sednout úplně v klidu . Záleží kam a podle toho někdy bereme psy s sebou, někdy ne. Ať už tak či tak, tak ale vždy přes den absolvujeme dlouhou procházku a trénink, takže psi pak padnou do postele a je jim jednou, že my jdeme na pivo . A nebo jdou s námi a odpočívají tam.

28.9.2019 11:35
fikovnice

XXX.XXX.135.155

" A nikdo není sám ( i když sám žije ). Přece má širší rodinu, přátele, sousedy......a pes bude mít další známé. "

Kéž byste "Orionko" měla pravdu! Ale nemáte... Když jsem teď vysloveně bojovala o život mého kocoura (a aktuálně mi znovu onemocněl), tak jsem se sesypala. Měla jsem po nezaviněné autonehodě, do toho nemoci, do toho...další věci. Péče o kocoura téměř 24hodinová. Nejedla jsem, nespala jsem, při životě mě držely džusy. A z té "širší rodiny", až když jsem byla opravdu ne na pokraji sil, ale vysloveně bez sil, mi přijela pomoct až teta - 77let! Mladí - ti mi tak akorát popřáli smskou, ať to dobře dopadne, a další ani to ne. Takže věřte, že není samozřejmostí, že se v nouzi KAŽDÁ širší rodina postará...

28.9.2019 12:09

fikovnice napsal(a):
" A nikdo není sám ( i když sám žije ). Přece má širší rodinu, přátele, sousedy......a pes bude mít další známé. "

Kéž byste "Orionko" měla pravdu! Ale nemáte... Když jsem teď vysloveně bojovala o život mého kocoura (a aktuálně mi znovu onemocněl), tak jsem se sesypala. Měla jsem po nezaviněné autonehodě, do toho nemoci, do toho...další věci. Péče o kocoura téměř 24hodinová. Nejedla jsem, nespala jsem, při životě mě držely džusy. A z té "širší rodiny", až když jsem byla opravdu ne na pokraji sil, ale vysloveně bez sil, mi přijela pomoct až teta - 77let! Mladí - ti mi tak akorát popřáli smskou, ať to dobře dopadne, a další ani to ne. Takže věřte, že není samozřejmostí, že se v nouzi KAŽDÁ širší rodina postará...

To je bohužel pravda.
Pro člověka, který žije sám, je pes bezva společník, a je to relativně bez problémů, pokud je pán i pes zdráv. Jakmile přijde nemoc jednoho nebo druhého, bez pomoci to většinou nejde. A nelze spoléhat na nějakou širší rodinu, či kamarády, natož známé či sousedy.

28.9.2019 14:51
fikovnice

XXX.XXX.135.155

To je bohužel pravda.
Pro člověka, který žije sám, je pes bezva společník, a je to relativně bez problémů, pokud je pán i pes zdráv. Jakmile přijde nemoc jednoho nebo druhého, bez pomoci to většinou nejde. A nelze spoléhat na nějakou širší rodinu, či kamarády, natož známé či sousedy.

Souhlasím "Balu", bohužel mám jak píšu výše aktuální zkušenost. Ale musím dodat, že mně nakonec pomohli kamarádi a jedna sousedka z baráku (ta asi nejvíc) - seděla u mě každej den, když kocourovi kapala infúze nebo jsem mu dávala injekce a bylo potřeba ho fixovat. Takže já to štěstí nakonec měla. Z té širší rodiny přijela zmiňovaná stará teta, u níž jediné mám pocit, že má o mě strach. Ale dnešní mladí jsou...prostě nějací jiní... Respektive alespoň já jsem se právě v té naší "širší rodině" velmi zklamala. A na mně samotné mě mrzí, že od smrti mé mámy jim to pořád neumím pořádně odpustit.
K věci: Když je člověk sám, zvíře/zvířata opravdu velmi pomohou. Ale zadavateli bych chtěla vzkázat, že 14 denní léčba mého kocoura mě stála 16 tis. Kč!!! A od včera je opět nemocný... Takže toto je významný faktor, který je potřeba též zvážit. Onemocnět může páníček, ale též zvíře. A jak známo, řada veterinářů není právě levných...

28.9.2019 17:04
eni

XXX.XXX.210.1

veterina je bohužel skvělej byznys...už začínám vážně pochybovat, že těm doktorům jde o vyléčení zvířete...jde jim hlavně o to, vytahat co nejvíce peněz...vlastně podobné je to i v lidské medicíně...takhle jsme v naší zemi dopadli:-(((((

28.9.2019 17:12
fikovnice

XXX.XXX.135.155

eni napsal(a):
veterina je bohužel skvělej byznys...už začínám vážně pochybovat, že těm doktorům jde o vyléčení zvířete...jde jim hlavně o to, vytahat co nejvíce peněz...vlastně podobné je to i v lidské medicíně...takhle jsme v naší zemi dopadli:-(((((

Tak já za dobu nemoci poznala několik veterinářek - shodou okolností jsem sama byla na neschopence. A poznala jsem jak ty dobré, tak ty, o nichž píšete. Myslím, že se to dá vztáhnout na x různých oborů a povolání nestátního sektoru (prostě privátních praxí). Pravdou je, že cca 10min návštěva jedné vetky, která mi do kocoura během 3min natlačila 20kubíků rozmixovaného jídla, které ihned vyzvrátil a vyprůjmoval, mě stála 1400Kč! To už jsem byla vyždímaná tak, že mi to nemyslelo, z úspor jsem zaplatila a až dotyčná odešla, tak jsem si říkala "Vždyť ona mi tu vlastně nic nenechala (žádný lék, infúzi...)". Tak tato paní opravdu ze mě peníze "vytáhla". Ale pak jsem poznala veterinu (soukr. praxi se 3 lékařkami) a denně za mnou některá z nich zajela, chování naprosto super, empatie a ceny přijatelné. Tak si myslím, že nelze generalizovat, a to ani v humánní, ani ve veterinární medicíně.

To už mi teda přijde větší bordel ve farma průmyslu - jak si různé lékárny stanovují marže a podle čeho jsem nepochopila a snad ani pochopit nechci!

28.9.2019 19:47
eni

XXX.XXX.210.1

Jasně, máte pravdu, nelze paušalizovat a i já musím přiznat, že jsem poznala také skvělé lékaře, nejen ty špatné. Ale s těmi vety mám opravdu špatné zkušenosti, jsem naštvaná, přišla jsem v létě o psa a dalšího snad abych se bála někdy v budoucnu mít právě kvůli tomuto problému - nevěřím, jsem přesvědčená, že většina vetů ty prachy z lidí opravdu "tahá". Jeden takový expert u nás psa vždy vyšetřil, ošetřil, potom půl hodiny "tlachal", já stála, on seděl na židli a nebylo mu blbý, že ženská před ním stojí jak někde ve škole a on si sedí a prostě se vykecával, taky dost podivný chování. Jenže člověk je rád, že psovi zrovna v tu chvíli pomohl. A pak inkasoval taky za jednu návštěvu třeba 1.500 Kč. Jo, mít zvíře v této době je hodně drahá záležitost. Vy jste měla štěstí, že jste "narazila" na slušné a přeji Vašemu kocourkovi, aby se uzdravil.
A lékárny....děs, v té naší se mě neustále ptají, zda chci stvrzenku..nepotřebuji ji, takže obvykle si ji nevezmu. Manžel si kupoval nějaké doplňky stravy a kolikrát se stalo, že krabička byla rozbalená, někdo se v tom hrabal už před ním..proč?

29.9.2019 22:58
fikovnice

XXX.XXX.135.155

eni napsal(a):
Jasně, máte pravdu, nelze paušalizovat a i já musím přiznat, že jsem poznala také skvělé lékaře, nejen ty špatné. Ale s těmi vety mám opravdu špatné zkušenosti, jsem naštvaná, přišla jsem v létě o psa a dalšího snad abych se bála někdy v budoucnu mít právě kvůli tomuto problému - nevěřím, jsem přesvědčená, že většina vetů ty prachy z lidí opravdu "tahá". Jeden takový expert u nás psa vždy vyšetřil, ošetřil, potom půl hodiny "tlachal", já stála, on seděl na židli a nebylo mu blbý, že ženská před ním stojí jak někde ve škole a on si sedí a prostě se vykecával, taky dost podivný chování. Jenže člověk je rád, že psovi zrovna v tu chvíli pomohl. A pak inkasoval taky za jednu návštěvu třeba 1.500 Kč. Jo, mít zvíře v této době je hodně drahá záležitost. Vy jste měla štěstí, že jste "narazila" na slušné a přeji Vašemu kocourkovi, aby se uzdravil.
A lékárny....děs, v té naší se mě neustále ptají, zda chci stvrzenku..nepotřebuji ji, takže obvykle si ji nevezmu. Manžel si kupoval nějaké doplňky stravy a kolikrát se stalo, že krabička byla rozbalená, někdo se v tom hrabal už před ním..proč?

Moc Vám děkuji za přání úzdravy mého kocourka! On pro mě opravdu znamená mnoho...

29.9.2019 23:05
fikovnice

XXX.XXX.135.155

eni napsal(a):

Stran těch lékáren - přece jen trošku do toho vidím.
Síla je, jak se chová řetězec Dr. Max - to jsou největší kšeftmani zde na trhu. Lidi je milují, ptž jsou tam nejmenší doplatky. Jenže oni mají i svého speciálního distributora léků a mají zavedený tzv. semafor. Zelená barva - když udají pacientovi nějaký "svůj" lék (t.j. vyráběný vyloženě pro jejich řetězec), červená barva - vydají něco od konkurence. A dle těchto barviček i finančně hodnotí své zaměstnance...
No a třeba já konkrétně nejsem zastánce libovolné záměny různých léků od různých výrobců se stejnou účinnou látkou (generická substituce). Ono se to málo ví, ale přestože účinná látka v různých lécích je totožná, může se efektivita léku lišit. Proto já osobně mám nejraději originální léčiva.

Přidejte reakci

Přidat smajlík