sobicek

XXX.XXX.73.119
Chci se zeptat, jak je to tedy s bramborami? Někde jsem četla, že pes brambory nemůže, někdo zase tvrdí, že ano. Jak to tedy je?
Uživatel s deaktivovaným účtem

Nevím...možná kdyby byl pes krmen jenom brambory, tak asi špatný...výživově určitě, ale tak to nikdo (doufám) nepraktikuje.
Jako příloha myslím, že ok, dělám pejsům šťouchaný brambory s máslem a třeba s mrkví a nebo "psí" bramborový salát (brambory, vařená zelenina, zamíchané s jogurtem).....samozřejmě jako přílohu k masu.
Nekrmím teda bramborové přílohy každý den, střídám s rýží, těstovinami, vločkami nebo "jen" zeleninou.

Ve zkratce , dávaly se pořád, z brambor se pes "neotráví"- pozor na zelené a naklíčené, ne že by je striktně nemohl- hlavně tam, kde je pes krmen zbytky nebo se mu prostě dá co zbyde...., ale pak někdo někde napsal, že psům brambory nee....no a těď zase někdo někde napsal, že vlastně ano, že i pes brambory joo. (lépe vařené, i když naše buli žere i syrové,naši psi měli a mají zbylé brambory pořád- mě už totiž ohřívané druhý den nechutnají a pes to neřeší)
Takže směle do toho......:-)
pravda je že v mém mládí se tradovalo že brambory jsou pro psa jedovaté...........na druhou stranu vesnickým vořechům se do kastrolků dávaly převážně zbytky od lidského jídla. Pokud se nebude krmit pouze bramborami asi by s tím pes neměl mít problém. Nicméně my jsme jako přílohy dávali rýži, těstoviny, vločky.

rapotacka11
napsal(a):
Náš NO je miloval syrové.
Vždy jsem musela oloupat víc, než jsem potřebovala.
Já teda psům syrový nedávám, ale je fakt, že pokud se čubě zadaří, tak si syrovou bramboru ukradne......dřív jsem mívala brambory v košíku v kuchyni na zemi, ale to se stalo neudržitelné, protože feňule na ně prostě chodila.
Co se jídla týče, v tom jsem asi jako ten požitkář Chris.
A tak radost a požitek z jídla neupírám ani svým zvířatům.
Zdravé - nezdravé , od každého trochu.
https://www.televizeseznam.cz/video/jak-nas-vidi-svet/chris-a-manish-na-letisti-meli-vice-fanousku-nez-nasi-hokejiste-63970581
rapotacka11
napsal(a):
Co se jídla týče, v tom jsem asi jako ten požitkář Chris.
A tak radost a požitek z jídla neupírám ani svým zvířatům.
Zdravé - nezdravé , od každého trochu.
https://www.televizeseznam.cz/video/jak-nas-vidi-svet/chris-a-manish-na-letisti-meli-vice-fanousku-nez-nasi-hokejiste-63970581
A to já si zas myslím, že pes, kterej není krmenej jenom granulema, si toho požitku ze žrádla užije docela dost, takže prokazatelně škodlivý nebo toxický věci jako syrový brambory mu klidně upřu. Nemyslím si totiž, že v jejich případě by platilo od každého trochu.
Mně tedy nedávno vet (naštěstí ne náš) tvrdil, jak jsou pro psy brambory jedovaté a že bych mu je vůbec neměla dávat (tenkrát jsem mu je dávala vařené s masem a zeleninou, když byl na dietě po operaci). Ale upřímně mi to přijde jako děsná kravina.
Naše stará čubina s radostí kradla a žrala syrové brambory ze špajzu a dožila se krásných skoro 14 let :)
A naše kočka miluje syrové brambory. Jakmile je člověk začne škrábat, přiletí jak torpédo a čeká, až jí člověk plátek dá :)

vařený brambory jsou pro psa příloha jako každá jiná.
koneckonců jsou doporučovaný i jako sacharid při dietě pro alergiky nebo atopiky a máte i hromadu granulí, kde jsou brambory sacharidovou složkou místo obilnin.

Jak píšou holky, psina si je krade, když se k nim dostane, když loupu, žebrá slupky,takže je to celé v její režii, co jí na tom chutná mi zůstane utajeno celý její i můj život....já si taky občas chroupnu, když krájím kostičky do polívky.

napsal(a):
Jak píšou holky, psina si je krade, když se k nim dostane, když loupu, žebrá slupky,takže je to celé v její režii, co jí na tom chutná mi zůstane utajeno celý její i můj život....já si taky občas chroupnu, když krájím kostičky do polívky.
Jo slupky jsou taky pochoutka......minule jsem loupala brambory...v obýváku u televize, protože jich vždycky loupu kotel a je to prostě nůďo....odběhnu do kuchyně a když jdu zpátky tak jen vidím, jak pes mizí z mého dosahu a tlamajznu plnou šlupek, no tak dostal přednášku, že je pejsek a ne žádný prasátko a že pejsi šlupky od brambor nepapaj........no ale přeýil to, tak asi v poho..