Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.9.2019 11:50
AnittaS

XXX.XXX.145.114

Dobrý den .
Prosím o radu co by to mohlo být fena má harat ale nikdy takhle nateklou ji neměla všimla jsem si toho včera odpoledne ,fenka si to furt líže a má to takové tvrdé nijak to nezapacha a nic z ní neteče od včera je divná taková líná nechce nic skoro ani nejí jen by furt ležela.nevite co by to mohlo být
Děkuji

30.9.2019 11:56
lupus4

XXX.XXX.205.61

buď bude hárat, (ten lepší případ)
nebo
Zánět dělohy - pyometra - se nejčastěji objevuje u starších a nerodících fen 2-8 týdnů od ukončení hárání. Feny začínají horečkovat, hodně pijí a často odchází z pochvy hleno-hnisavý někdy i krvavý a velmi zapáchající výtok.

takže změřit teplotu a popř. k vetovi - IHNED

30.9.2019 12:16
AnittaS

XXX.XXX.145.114

Vet je v plánu otvírá ve dvě tak tam půjdu
Děkuji moc

30.9.2019 18:25
lupus4

XXX.XXX.205.61

AnittaS napsal(a):
Vet je v plánu otvírá ve dvě tak tam půjdu
Děkuji moc

tak jak ?

30.9.2019 19:24
AnittaS

XXX.XXX.145.114

Tak si na ni udělala zánět dostala antibiotika límec a mastičku a ve čtvrtek jdeme na kontrolu tak snad to bude už dobrý skoro nemůže ani čůrat a bolí jí to

Asi nevíte jinou alternativu aby nemusela mít ten limec ale aby si to přesto nelizala😏

Uživatel s deaktivovaným účtem

30.9.2019 19:51

Asi nevíte jinou alternativu aby nemusela mít ten limec ale aby si to přesto nelizala
Jestli má klasický plastový "trychtýř", hodně psům nevyhovuje. Někteří psi si zvyknou, když tedy páníček nepovolí a nechá jim to na krku, Jiní psi jsou z plastového límce doslova ve stresu, nehnou se, nenapijí, neusnou s ním. Jak je na tom ta vaše fena? Kontrola za dva dny, nevydrží to v satelitu kvůli své psychice nebo je vám jí jen líto?
Alternativou by byl nafukovací límec, ale jsou drahé a jestli je fenka hodně ohebná, může se i tak k orgánu dostat.

30.9.2019 19:58
Terven

XXX.XXX.110.159

Už se asi opakuju, ale udělala jsem super zkušenost s lidským krčním límcem na suchý zip. S plastovým trychtýřem nebožka fena šílela, bourala do nábytku (byla už senior)...s tím krčním byla úplně v pohodě, i na něm spala...z vlastní zkušenosti vím, že je pohodlný - nemusíte držet hlavu
Jen to chce vyzkoušet, zdali si fena s ním na vulvu přecejen nedosáhne, on má každej pes jiné proporce.

30.9.2019 20:47
AnittaS

XXX.XXX.145.114

Máme ten plastový ,ven jsem ji musela odnést jak s tím měla jít po schodech (máme 3 schůdky) tak úplně šílela doma furt stojí a kouká nedokázala se pořádně ani napít a furt do všeho bourá a pak jen stojí a neví co má dělat .. kamarádka mi teď ale poradila právě taky ten krční límec a nebo ručník kolem krku a zadělat obojkem tak uvidíme.

2.10.2019 15:42
Ebi

XXX.XXX.104.139

Terven napsal(a):
Už se asi opakuju, ale udělala jsem super zkušenost s lidským krčním límcem na suchý zip. S plastovým trychtýřem nebožka fena šílela, bourala do nábytku (byla už senior)...s tím krčním byla úplně v pohodě, i na něm spala...z vlastní zkušenosti vím, že je pohodlný - nemusíte držet hlavu
Jen to chce vyzkoušet, zdali si fena s ním na vulvu přecejen nedosáhne, on má každej pes jiné proporce.

Také máme velmi dobré zkušenosti s límcem na suchý zip, s trychtýřem byli naši jezevčíci fakt šílení, jak mají krátké nožky, nemohli moc chodit a stále někam naráželi.

18.9.2021 00:08
Daewe

XXX.XXX.26.13

Můžete mi někdo poradit?
Bere antibiotika augmentin už 4 den.. bez změny problém s močením velmi caste a někdy bez kapky.. občas zvracení.. prosím o rady.. nutné.. dekuji

18.9.2021 09:29
Terven

XXX.XXX.110.191

Daewe napsal(a):
Můžete mi někdo poradit?
Bere antibiotika augmentin už 4 den.. bez změny problém s močením velmi caste a někdy bez kapky.. občas zvracení.. prosím o rady.. nutné.. dekuji

Ve vedlejší diskuzi vám veterinářka gratis poradila, že je to závažný stav - hyperplazie pochvy a návštěva veteriny je nutná a kastrace bude nejspíš nezbytná.
Augmentin to určitě nevyřeší, to jsou antibiotika a tady se nejedná o zánět, zatím.
Z vedlejší diskuze je patrné, že jste ve špatné finanční situaci, ale radu, že to chce heřmánek, vám na tohle nikdo nedá.

19.9.2021 17:56
juhaj

XXX.XXX.164.121

Jakou radu chcete? Vyjádřila se Vám veterinářka, bohužel, nemoci nechodí po horách, ale lidech i zvířatech. Hodně z nás, co mělo feny, tento problém řešilo a ano, co bychom dali za nějakou babskou radu. Ta ale neexistuje, je jen jedna ráda a to zkušený veterinář. A z vlastní zkušenosti a jistě nejen mě, je to poměrně častý problém a zvládne ho i veterinář s menší ordinací. Nemusíte na kliniku. Odkud jste? Určitě by někdo věděl o důvěryhodném veterináři někde v okolí. Pokud o fenu nechcete přijít za pro ní velice bolestivou smrti, prosím jednejte!

20.9.2021 12:59

Daewe napsal(a):
Můžete mi někdo poradit?

Návštěva veteriny. Jiná rada prostě není. Vám opravdu nevadí, že vaše zvíře trpí?

Neregistrovaný uživatel

22.2.2022 11:10
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!

6.4.2022 19:24
Káča0213

XXX.XXX.27.216

Zdravím, nevíte co by to mohlo být ?? Je kastrovaná, vůbec si to neolizuje chová se furt stejně..

6.4.2022 20:47

Na veterinu.

6.4.2022 20:48
Káča0213

XXX.XXX.210.17

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Na veterinu.

Tam se chystáme v pátek zítra tam nikdo není, tak se jen ptám jestli nevíte co by to mohlo být..

6.4.2022 21:07

Káča0213 napsal(a):
Tam se chystáme v pátek zítra tam nikdo není, tak se jen ptám jestli nevíte co by to mohlo být..

Oteklá vulva.

6.4.2022 21:36
fikovnice

XXX.XXX.68.11

Káča0213 napsal(a):
Zdravím, nevíte co by to mohlo být ?? Je kastrovaná, vůbec si to neolizuje chová se furt stejně..

Tak v humánní medicíně takto může vypadat třeba i prolaps pochvy...

7.4.2022 16:10

fikovnice napsal(a):
Tak v humánní medicíně takto může vypadat třeba i prolaps pochvy...

To si myslím, že není. Ani na výhřez sliznice poševní předsíně mi to nepřijde.

Sindule

13.4.2023 20:23
Sindule

XXX.XXX.56.81

Zdravím prosim vás je takhle natekla vulva u hárani v pořádku? Mam fenku 10 měsíců poprvé hara asi 10ty den poslední tři-čtyři dny pozorují že se zvětšuje často se líže to jsem myslela že se čistí ale jsem nejistá a vtomhle zatim lajk venku čura dvakrát někdy i třikrát obvykle jen jednou a víc už ne ale to zase jsem četla že u hárani čuraji více jinak problémy nezaznamenávám že by ji něco bolelo pije i jí . Děkuji za rady

13.4.2023 21:28
janaa

XXX.XXX.174.242

Naprosto v pořádku. Bývá to i horší

bony8

16.5.2023 14:11
bony8

XXX.XXX.34.113

Dobrý deň,

chcela by som sa informovať.
Syn má 10 mesačnú fenku staforda, ktorej vyrastá akoby "penis" aspoň tak to synovi definoval veterinár, u ktorého bol a povedal, že to treba operačne odstrániť aj so sterilitou, ale že je to komplikované lebo tam treba poprepájať aj močové cesty atď.
Má to zapálené a berie antibiotiká, ale keď to bude takto odhalené, tak bude mať zápaly stále.
Prosím Vás je takáto možnosť u vás alebo na SK? Pán veterinár odporučil ísť do Brna, ale kontakt nedal žiadny.
Vedeli by ste mi prosím poradiť kam sa obrátiť, kde sú takéto špecializované kliniky?
Ďakujem za odpoveď

16.5.2023 15:12
janaa

XXX.XXX.174.242

Mě to přijde jako klasickej prolaps vulvy. Rozhodně jí tam neroste nic jako penis. Jděte hned k jinému veterináři. Pokud je to prolaps,může se dost dramaticky zvětšovat a situace zhoršovat

bony8

16.5.2023 18:48
bony8

XXX.XXX.34.113

Dobrý večer, vraj volali na veterinu do Brna a že by tá operácia stála 3000,-eur a viac.
Že má v tom výrastku, či čo to má aj močovú rúru a že sú to komplikované operácie.
Veterinárov navštívili troch a všetci vraj povedali, že u nás sa také operácie nerobia.
Neviem, čo si o tom myslieť a hlavne robiť.

18.5.2023 18:55

bony8 napsal(a):
Dobrý večer, vraj volali na veterinu do Brna a že by tá operácia stála 3000,-eur a viac.
Že má v tom výrastku, či čo to má aj močovú rúru a že sú to komplikované operácie.
Veterinárov navštívili troch a všetci vraj povedali, že u nás sa také operácie nerobia.
Neviem, čo si o tom myslieť a hlavne robiť.

A v tom Brně fenu viděli naživo?

18.5.2023 19:07

bony8 napsal(a):
Dobrý deň,

chcela by som sa informovať.
Syn má 10 mesačnú fenku staforda, ktorej vyrastá akoby "penis" aspoň tak to synovi definoval veterinár, u ktorého bol a povedal, že to treba operačne odstrániť aj so sterilitou, ale že je to komplikované lebo tam treba poprepájať aj močové cesty atď.
Má to zapálené a berie antibiotiká, ale keď to bude takto odhalené, tak bude mať zápaly stále.
Prosím Vás je takáto možnosť u vás alebo na SK? Pán veterinár odporučil ísť do Brna, ale kontakt nedal žiadny.
Vedeli by ste mi prosím poradiť kam sa obrátiť, kde sú takéto špecializované kliniky?
Ďakujem za odpoveď

Trochu nerozumím, proč poprepájat močové cesty. Fena močí normálně, ne? I kdyby jí vyrostl něco jako penis, tak jím bude močit dál, ne? Proč ho operovat?

bony8

23.5.2023 17:29
bony8

XXX.XXX.34.84

Pekný podvečer,

tak o týždeň je objednaná na klinike v Trnave na operáciu. Urobili jej aj rontgen, tak jej musia urobiť sterilitu + operácia na odstránenie toho výrastku. Komplet všetko cca 500 eur, hlavne aby jej to pomohlo a bola v poriadku. Držte palce a ďakujem za komenty.

23.5.2023 23:39
fikovnice

XXX.XXX.61.159

bony8 napsal(a):
Pekný podvečer,

tak o týždeň je objednaná na klinike v Trnave na operáciu. Urobili jej aj rontgen, tak jej musia urobiť sterilitu + operácia na odstránenie toho výrastku. Komplet všetko cca 500 eur, hlavne aby jej to pomohlo a bola v poriadku. Držte palce a ďakujem za komenty.

Prosím Vás, nemohla byste sem vložit nějaký lékařský záznam?
Ta prosba je čire z mého zájmu. Nedovedu si příliš představit o jaký "výrustek" by se mělo jednat. Po Vašich dodatcích mě napadl nějaký typ tumoru...nicméně jako úplně první věc po zhlédnutí foto mi ihned naskočilo: To je jasný prolaps. Už Vám to i výše někdo psal... Takže i proto mě zajímá, co by to tedy dle vetů mělo být.

bony8

24.5.2023 18:29
bony8

XXX.XXX.34.21

Dobrý deň, bohužiaľ nemám nič k dispozícii, syn bol na vyšetrení s fenkou, nebývame spolu. Štyria veterinári sa zhodli, že treba ten operačný zákrok, tak nemáme dôvod im neveriť. Keď s ním budem, skúsim zistiť čo presne to je.

24.5.2023 18:42
fikovnice

XXX.XXX.63.131

bony8 napsal(a):
Dobrý deň, bohužiaľ nemám nič k dispozícii, syn bol na vyšetrení s fenkou, nebývame spolu. Štyria veterinári sa zhodli, že treba ten operačný zákrok, tak nemáme dôvod im neveriť. Keď s ním budem, skúsim zistiť čo presne to je.

Akorát to musíte zjistit cca do měsíce...
Pak diskuze zanikne!

Přidejte reakci

Přidat smajlík