Vito94

XXX.XXX.83.177
Dobrý den, prosím o vaše zkušenosti. V budoucnu bych si chtěl pořídit psa, border teriéra nebo patterdale teriéra. Bydlím v bytě ve čtvrtém patře bez výtahu. Pes bude mít zajištěno venčení 3x denně krátké a jedno dlouhé. Zajímá mě váš názor na zdolávání tolika schodů u obou plemen, vzhledem k jejich zdraví, i jejich temperament v bytě.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Patterdale teriera neznám. Border terier může žít v bytě, co se schodů týče, je to malý psík, toho snadno unesete, kdyby mu schody dělaly potíže.
Ale je to ještě nezkažené lovecké plemeno, les a lov je pro něj vším, lovecký pud je silný, v přírodě vám bude utíkat. Bohužel, právě proto, že je to milé, nezkažené plemeno, stává se značně módním.
Temperament - až do nebe. Určitě to nejsou psi, kterým by stačila procházka po parku nebo na kraji města. Co je to dlouhé venčení? Potřebují zabavit,makat. Když ne lovečinu, tak něco jiného, obecně bývají teriéři šikovní na agility. Hodně pracovat na poslušnosti, protože ty lovecké pudy bývají opravdu silné a zvlášť u patíků je i častá nesnášenlivost k ostatním psům. Pokud už do města, tak bych hledala bordíka s rodokmenem, kde předci už xx generací lovečinu nedělají. Ale i tak je to loterie, a prostě je potřeba počítat s tím, že můžete pořídit lovce,se kterým bude hodně práce. Jinak jsou to super parťáci. Schody v dospělosti zdravému psovi nevadí, ideálně ho vodit na vodítku,aby po nich nelítal. A nebo nosit, jsou to prckové,tak není problém.
Vito94
napsal(a):
Dobrý den, prosím o vaše zkušenosti. V budoucnu bych si chtěl pořídit psa, border teriéra nebo patterdale teriéra. Bydlím v bytě ve čtvrtém patře bez výtahu. Pes bude mít zajištěno venčení 3x denně krátké a jedno dlouhé. Zajímá mě váš názor na zdolávání tolika schodů u obou plemen, vzhledem k jejich zdraví, i jejich temperament v bytě.
Já nevím, ale pořídit si loveckého teriéra do bytu jen tak na procházky mi příjde jako totální nesmysl
Bude se nudit - zdevastuje byt, a pravděpodobně bude i ve vaší nepřítomnosti dost ječet, takže Vás sousedi budou nenávidět.

Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Já nevím, ale pořídit si loveckého teriéra do bytu jen tak na procházky mi příjde jako totální nesmysl
Bude se nudit - zdevastuje byt, a pravděpodobně bude i ve vaší nepřítomnosti dost ječet, takže Vás sousedi budou nenávidět.
To ječení je dobrá poznámka. Začne štěkat a protože nemůže většího psa překřičet, začne ječet.
My ji máme úžasně hodnou, jen její hra s jiným psem vypadá jako útok na škodnou a to nesnáší ani všichni psi, natož majitelé. S kotětem se děli o misku a nechá se od něho okusovat. Ale je lovecky vedená a v podstatě denně v lese.
Kolega myslivec tu má takovou, která by se servala se vším a musí být od psa odvlečena.
napsal(a):
To ječení je dobrá poznámka. Začne štěkat a protože nemůže většího psa překřičet, začne ječet.
My ji máme úžasně hodnou, jen její hra s jiným psem vypadá jako útok na škodnou a to nesnáší ani všichni psi, natož majitelé. S kotětem se děli o misku a nechá se od něho okusovat. Ale je lovecky vedená a v podstatě denně v lese.
Kolega myslivec tu má takovou, která by se servala se vším a musí být od psa odvlečena.
No dyť řikám - ideální pes do bytu a na vycházky!
U nás měl jeden patterdala (pořídil si ho jen tak), a ten serval každého psa, na kterého se dostal. Když majiteli zdrhl, tak pobil všechnu drůbež a králíky v okolí …, prostě mazlíček k pohledání
No jo, na tenhle režim 3 krátké procházky (čtvrt hodiny) a jednu dlouhou (hodinu) si známí pořídili do paneláku bígla a to není ani teriér, když ho dávali pryč, měli z bytu holobyt a nasranej celej panelák kolem, radši se odstěhovali.
Varovala jsem je, ale to je prostě komu není rady, tomu není pomoci.
Znala jsem 2 patterdaly - jeden slovil cokoliv, včetně majitelovo drůbeže (opakovaně), nepomohly zabetonované základy ani el.obojek. Druhý se z nudy či jiných pohnutel uchýlil k sebepoškozování. U obou nápadně vystupuje ta urputnost, zarputilost.
Oproti tomu mám asi štěstí a znám nelovecké bordíky, zlatí to psi, poslušní, milí. Na můj vkus štěkají o trochu dýl,ale jinak v pohodě. Ale fakt bacha na dostatek pohybu a zabavení. Jo a ještě trpí na nějaké geneticky přenosné metabolické onemocnění.

"Oproti tomu mám asi štěstí a znám nelovecké bordíky". Jste si jistá, že jsou nelovečtí? Naše také žije ve městě, můžete ji potkávat odpoledne na procházce a večer jede do lesa na divočáky.