andrea137

XXX.XXX.73.119
Dobrý den, náš pes dostane jídlo normálně do misky, ale následně vždycky vezme kus a nese si to pod stůl nebo na gauč, tam to sní. Pak zase zpátky k misce nabrat něco do tlamy a pořád dokola. Nevíte, proč to dělá? Nad miskou vůbec nejí.
Uživatel s deaktivovaným účtem

to dělá Nora taky, hlavně pokud je v misce něco, z čeho se jí zapaluje mozek, jako třeba kus masa nebo taková ta mletá šiška-konzerva v jednom kusu. tu aby neodnášela a netrousila všude kolem musím rozdělat vidličkou a pak to žere z misky.

mozna by stacilo dat misku na to místo, kam si pes zradlo odnasi?

lupus4
napsal(a):
normální chování s "většími" kusy...
tak to nevim, jestli to souvisi s velikosti, neb moje mlada to ma vymakane a když nejde odnest vetsi kus -odnasi celou misku tam, kam ona zrovna potřebuje
na zacatku dělala chyby a obsah misky po ceste často poztracela, ale to uz se naucila a vychytala to - ted odnese i polivku bez ztraty jedine kapky :-D
napsal(a):
mozna by stacilo dat misku na to místo, kam si pes zradlo odnasi?
To silně pochybuju dělala to předchozí fena - jak píše lupus - s většími kusy, které nešly zblajznout během minuty u misky, nýbrž bylo je třeba déle zpracovávat
Bylo úplně jedno, kde má misku, prostě to někam odnesla vždy, nejčastěji do pelechu.
Současná to dělá s většíma kostma, třeba morkovejma anebo s čímkoli, co tak úplně nemusí, ale zároveň o to nechce přijít. A snaží se to i zahrabávat, třeba pod ručník anebo ke mě do postele - tam jí misku dávat neplánuju.

"Bylo úplně jedno, kde má misku, prostě to někam odnesla vždy, nejčastěji do pelechu"
jako sorry, ale tahle veta si odporuje
napsal(a):
"Bylo úplně jedno, kde má misku, prostě to někam odnesla vždy, nejčastěji do pelechu"
jako sorry, ale tahle veta si odporuje
Proč? Problém nebyl v nevhodným umístění misky - žrací místo jsem v průběhu jejího života měnila několikrát a občas žrala i mimo domov, třeba na dovče či na chatě. Prostě jistý věci měla potřebu odnést vždy, přemístění misky by to neřešilo.
A často to nosila i do toho pelechu, no.

ach jo..
vim, kam si každý muj pes nosi kosti - každý ma svoje oblibene místo -a vim, ze když tu misku postavim tam -ze k ni zalehne a nic stehovat nebude.
a když napíšete, ze většinou zere v pelechu -tak tam ta miska jde postavit taky
staci to takhle polopaticky?
Kdyz se vratim k zadavatelce -hafo lidi ma misky na spatnem miste pro psa ( pes tam nemá klid napr.) - jen proto, aby třeba pes nedelal nepořádek atd.
a pak staci tu misku dat nekam, kde ma pes vetsi klid.
Stačí, ale v tom případě jsme se asi nepochopily , hned vedle pelechu jsem misku samozřejmě zkoušela taky, ba dokonce jistou část života ji tam měla.
Pointa mého sdělení ale byla, že měla potřebu ty věci někam nosit VŽDY a VŽDY jinam, než byla ta miska.
Máte to těžký, když je tady taková banda tupců, žejo?
Současná fena dělá zase to, že si kusy masa s kostí (třeba křídla) vyskládá vedle mističky a žere je až nakonec.
Psi si prostě syslí na horší časy - mají to tak nastaveno od přírody. My, co máme psy v zahradě to máme jednodušší - nenajdem kost v sedačce Mí psi to nedělali ani jeden, protože nežravky, tak neměli potřebu. Přijde mamčina Mandy a najde syrové kosti, které Worka nechal ležet od snídaně. Všechny mu je odnosí a zakope v záhoně. Nesní je, protože syrové nežere, tak si je alespoň schová na ,,jindy" Dělal to i náš starý Alfík. Sranda byla, když chodil půl hodiny po zahradě a zkoušel různá místa, kam nejlíp kost zakopat. Až se mu to někde jakž takž podařilo jdu a koukám, hele, tady trčí z hlíny kost. Alfí, ty jsi si zakopal kostičku? To jste měli vidět ten ks.cht Ty jsi ale kráva, jak to, že ji vidíš?!? Zbalil kost a šel hledat nešťastný jiné místo. Lepší

petrahei: .....a pak staci tu misku dat nekam, kde ma pes vetsi klid
...a když pes chce, abych se, jak žere, dívala?klidně jí občas nohou misku přidržím, když jí ujíždí, takže jí do toho dost kecám. Normálně dám misku a pokud z kuchyně odejdu, pes jde taky, kosti co nesežere nad miskou v kuchyni záměrně do misky nedávám, psa zavolám a kost jí dám a pošlu jí rovnou na místo ....nebo to vemem ven.
napsal(a):
...a když pes chce, abych se, jak žere, dívala?klidně jí občas nohou misku přidržím, když jí ujíždí, takže jí do toho dost kecám. Normálně dám misku a pokud z kuchyně odejdu, pes jde taky, kosti co nesežere nad miskou v kuchyni záměrně do misky nedávám, psa zavolám a kost jí dám a pošlu jí rovnou na místo ....nebo to vemem ven.
Taky psu někdy misku přidržuju(nebo kelímek s pribiňákem )

klidem to není.
Nora si žvanec odnáší pokaždý jinam.
a kosti či průdušnice nebo celá morčata, s tím chodí někdy i pěkně dlouho, než vybere vhodné místo buď ke konzumaci hned nebo k zakopání.
napsal(a):
klidem to není.
a kosti či průdušnice nebo celá morčata, s tím chodí někdy i pěkně dlouho, než vybere vhodné místo buď ke konzumaci hned nebo k zakopání.
Chodí a tváří se u toho velevážně, jako by měl přijít hladomor a ona jediná to pak přežije, protože poctivě zakopala. To znám
napsal(a):
klidem to není.
Tak nějak jsem to myslela...že by přesun misky nic neřešil
andrea137

XXX.XXX.145.162
napsal(a):
ach jo..
vim, kam si každý muj pes nosi kosti - každý ma svoje oblibene místo -a vim, ze když tu misku postavim tam -ze k ni zalehne a nic stehovat nebude.
Kdyz se vratim k zadavatelce -hafo lidi ma misky na spatnem miste pro psa ( pes tam nemá klid napr.) - jen proto, aby třeba pes nedelal nepořádek atd.
a pak staci tu misku dat nekam, kde ma pes vetsi klid.
Nemyslím si, že by to bylo klidem. Spíš naopak. Misky má v kuchyni, a i když tam nikdo není a jsme v obýváku, nese si jídlo právě tam. Už jsme i zkoušeli dát misky do obýváku, ale i tak musí co nejvíc nabrat do tlamy a někam to prostě poponést.
A nechci tim říct, že mi to nějak vadí, vůbec ne... Jen mě zajímalo, jestli někdo neví, jaký to má důvod, ale když jí to takhle vyhovuje, proč ne

andrea137
napsal(a):
Dobrý den, náš pes dostane jídlo normálně do misky, ale následně vždycky vezme kus a nese si to pod stůl nebo na gauč, tam to sní. Pak zase zpátky k misce nabrat něco do tlamy a pořád dokola. Nevíte, proč to dělá? Nad miskou vůbec nejí.
Můj pes si takhle odnese třeba syrový kuřecí stehno, pěkně v klidu v leže si ho sní na pelechu v obýváku a pak se vrátí a dojí přílohu. Akorát já pak musím hlídat, aby mu "opuštěnou" misku nevyžrala fena, protože ta nikam nic nenosí, ona jídlo vdechne a kouká jestli pesovi něco nezbylo

napsal(a):
klidem to není.
celá morčata, jsem málem omdlela, morche, takové milé zviržátko, asi od čtyř let naší starší dcery jsme měli morčata nepřetržitě do loňského roku, 4 kusy... 8let-věkem, 2,5 roku-zdulo se, 5 let-utraceno pro prasklý nádor, 7let-věkem, děti už mají děti takže nebude trapný, když si babička zase koupí morče-pro vnučku samozřejmě...

napsal(a):
a když pes chce, abych se, jak žere, dívala?
vy se jen divate, ja musim i pomáhat při zrani - přidržovat rukou, aby se lepe okusovala kost prip. vyndávat morek.
ano, slouzim jim

andrea137
napsal(a):
Nemyslím si, že by to bylo klidem. Spíš naopak. Misky má v kuchyni, a i když tam nikdo není a jsme v obýváku, nese si jídlo právě tam. Už jsme i zkoušeli dát misky do obýváku, ale i tak musí co nejvíc nabrat do tlamy a někam to prostě poponést.
A nechci tim říct, že mi to nějak vadí, vůbec ne... Jen mě zajímalo, jestli někdo neví, jaký to má důvod, ale když jí to takhle vyhovuje, proč ne
presne - když se ji to tak libi
jinak ukryvani koristi asi porad ještě mají nekde zakodovane, no.

napsal(a):
celá morčata, jsem málem omdlela, morche, takové milé zviržátko, asi od čtyř let naší starší dcery jsme měli morčata nepřetržitě do loňského roku, 4 kusy... 8let-věkem, 2,5 roku-zdulo se, 5 let-utraceno pro prasklý nádor, 7let-věkem, děti už mají děti takže nebude trapný, když si babička zase koupí morče-pro vnučku samozřejmě...
Jako taky jsme měli morčata na mazlíky...já už jako malá a pak samozřejmě moje děti, morčata se nám dožila všechna 7-8 let.....to moje umřelo asi ve čtyřech-nevím na co.
Jako jsem si taky říkala....až budu babičkou, tak pořídím morčata jako pro vnoučata, ale asi to nebude mít opodstatnění, protože dcera už má teď doma zvěřinec...kocoura, křečka, andulku, rybičky, morče a dva králíky.......
No tak si je možná pořídim až budu starší sama pro sebe.
Šla jsem na návštěvu k setřence. Když jsem se blížila naštěstí jsem si vzpomněla, že mají morče. Tak jí ještě pošlu zprávu, hlavně ať uklidí morče, protože už jsem viděla Worku, jak tam bude šmejdit po zahradě. No...moc nešmejdil, protože ho zrovna hodně bolely nohy a navíc jsme to vzali přes les, bylo mu horko a měl toho celkem dost. Přivítal se s jejich feňulí, se kterou jsme pár let jezdívali na výlety a pak jen tak obcházel zahradu, zkoumal. Po asi hodině mi sestřenka ukazuje lehátko, které koupila feňuli a k tomu malé, prý pro morče Říkám: ještě, že je doma, to by nedopadlo dobře a ona vytřeští oči: néé, je tady, bude asi tu u zdi v bylinkách. Málem mne ranila mrtvice, protože tam Worick už několikrát prošel. Když vytáhnula z keře morče živé, spadl mi obr kámen ze srdce, protože přijít po pár letech na návštěvu a zabít jim domácího mazlíčka....no šly na mně mdloby. Proč jsi ho proboha neuklidila, vždyť jsem ti poslala SMSku?! Jo? Já ani nevím, kde mám mobil...
lesnížínka
napsal(a):
Šla jsem na návštěvu k setřence. Když jsem se blížila naštěstí jsem si vzpomněla, že mají morče. Tak jí ještě pošlu zprávu, hlavně ať uklidí morče, protože už jsem viděla Worku, jak tam bude šmejdit po zahradě. No...moc nešmejdil, protože ho zrovna hodně bolely nohy a navíc jsme to vzali přes les, bylo mu horko a měl toho celkem dost. Přivítal se s jejich feňulí, se kterou jsme pár let jezdívali na výlety a pak jen tak obcházel zahradu, zkoumal. Po asi hodině mi sestřenka ukazuje lehátko, které koupila feňuli a k tomu malé, prý pro morče Říkám: ještě, že je doma, to by nedopadlo dobře a ona vytřeští oči: néé, je tady, bude asi tu u zdi v bylinkách. Málem mne ranila mrtvice, protože tam Worick už několikrát prošel. Když vytáhnula z keře morče živé, spadl mi obr kámen ze srdce, protože přijít po pár letech na návštěvu a zabít jim domácího mazlíčka....no šly na mně mdloby. Proč jsi ho proboha neuklidila, vždyť jsem ti poslala SMSku?! Jo? Já ani nevím, kde mám mobil...
Bejt tam naše Vikina, tak z morčete nezbyde ani chlup. Bohužel, před tou by nikoho ani nenapadlo ho schovávat...takovej plyšáček, žejo...
Terven
napsal(a):
Bejt tam naše Vikina, tak z morčete nezbyde ani chlup. Bohužel, před tou by nikoho ani nenapadlo ho schovávat...takovej plyšáček, žejo...
No právě, to je i Worka. Jenže pro něj je to prostě malé-jedlé-myš. Vůbec netuším, jestli to morče viděl a respektoval, že je jejich feňule(o čemž celkem pochybuju, i když někdy to dělá) nebo si ho prostě nevšimnul, což mi ale zase neleze do hlavy, že by ho necítil, když vidí každou myš, co se šustne v trávě. To by bylo jen rychlé skousnutí...fuj, ani na to nechci pomyslet

jak, pomalu rostou a pomalu se množí?
rostou teda dost rychle, hlavně cuyové.
vždycky je dost brakovaných kusů pro Noru. Miluje je a nezůstane z nich ani chlup. Dostává je jen tak, čerstvě usmrcené, takže vlastně úplně přirozená strava a tak
březí jsou pokud si dobře pamatuju ještě o týden déle než psi a 2 - 4 mláďata pro chov na barf není teda žádná hitparáda
"zlatí potkani"
PS. to mi vychází chov 11 samic cca po 5 mladých /rok, aby si Rudánek dal 1x týdně morčátko,
to už se vyplatí koupit tele a za pár měsíců mám půl tuny hovězího
lupus4
napsal(a):
březí jsou pokud si dobře pamatuju ještě o týden déle než psi a 2 - 4 mláďata pro chov na barf není teda žádná hitparáda
"zlatí potkani"
PS. to mi vychází chov 11 samic cca po 5 mladých /rok, aby si Rudánek dal 1x týdně morčátko,

lupus4
napsal(a):
"zlatí potkani"
no, já jich mám možná i víc a navíc, no, jedenkrát ročně mladé je dost málo.
a zabírají míň místa než tele. kam bych asi dala tele.

napsal(a):
no, já jich mám možná i víc a navíc, no, jedenkrát ročně mladé je dost málo.
a zabírají míň místa než tele. kam bych asi dala tele.
No v naší rodině by snad i to tele skončilo v obýváku na gauči

Jak to tak čtu, tak ochránci zvířat by z toho šíleli
Doma máme momentálně jedno morče, pevně doufám, že už poslední. Je to sice nenáročné zvířátko na chov, ale zkrátka a dobře není to pes, na chuť jsem mu nějak nepřišla. Zatím všechny pokusy o sežrání u nás byly zmařeny, jednou jsem ho dokonce rvala feně přímo z tlamy, ale přežil. Je to vůbec takové až moc pohodové morče, ti ostatní před ním byli nerváci a brzo umřeli.
napsal(a):
Doma máme momentálně jedno morče, pevně doufám, že už poslední. Je to sice nenáročné zvířátko na chov, ale zkrátka a dobře není to pes, na chuť jsem mu nějak nepřišla. Zatím všechny pokusy o sežrání u nás byly zmařeny, jednou jsem ho dokonce rvala feně přímo z tlamy, ale přežil. Je to vůbec takové až moc pohodové morče, ti ostatní před ním byli nerváci a brzo umřeli.
Myslím, že ochránci zvířat by šíleli i z Vás . Chovat jedno morče hraničí totiž s týráním. Samo velmi trpí, jsou to skupinová zvířata.
eli22
napsal(a):
Myslím, že ochránci zvířat by šíleli i z Vás . Chovat jedno morče hraničí totiž s týráním. Samo velmi trpí, jsou to skupinová zvířata.
Když jsem byla dítě, měli jsme jedno morče...v králíkárně. Nic moc se o morčatech nevědělo, jen se říkalo, že odpuzuje od králíkárny potkany. Tak proto. Morče Sarah má přece psa Dělám si srandu, ale to by ste musela říct i o každém psu, kterého chováte samotného, protože je to také smečkové zvíře. To, že tvrdíme, že my jsme jeho smečka, to není ani ne tak pravda, než spíše naše omluva...

a tak pes ke člověku může přilnout mnohem víc než morče k člověku. samotné morče většinou celý den jen čumí a jen ve skupině rozvíjí celé spektrum svého chování. to pes má repertoár mnohem širší a na rozdíl od morčete si užívá i mazlení a hru s člověkem.

eli22
napsal(a):
Tak já jako holka měla jen jedno morče....ale jak jsem neměla psa, tak to pro mě byla taková náhrada, jakmile jsem přišla ze školy, tak morče ven a bylo furt se mnou, chodila jsem s ním i ven-na pastvu, běhalo za mnou jako pejsek....jmenovalo se Filípek, ale byla to holčička a byla super.....když jsem pořizovala morče dětem, tak to nejdřív byly dva kousky....a po prvním odchovu jsme si nechali ještě jednu holčičku...takže minimum byla 3 morčata plus tak jednou do roka jsme měli mladý...takže i 6 kousků najednou, kterým chrťák dělal chůvičku a je teda fakt, že pozorovat je jak rodiče vodí svoje mláďata, jak jsou ve skupině spokojený je paráda.

napsal(a):
Tak já teda morčata fakt miluju.....obzvlášť, když mě třeba bolelo v krku, tak jsem si lehla, dala jsem si na krk morče a ono se tam tak spokojeně uvelebilo a hřálo...naprostá paráda.

napsal(a):
a tak pes ke člověku může přilnout mnohem víc než morče k člověku. samotné morče většinou celý den jen čumí a jen ve skupině rozvíjí celé spektrum svého chování. to pes má repertoár mnohem širší a na rozdíl od morčete si užívá i mazlení a hru s člověkem.
To bych se trošku ohradila...všechna naše morčata si mazlení užívala....samozřejmě pes je pes, ale co se mazlení týče, tak morče je super.

Všechna naše morčata byla velice kontaktní a psi je respektovali....tzn, nežrali