Poznáte plemeno? Kříženec (belgičáka?)

Kříženec
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.10.2019 01:02
fidorka227

XXX.XXX.110.123

Dobrý večer,
již rok a půl semnou bydlí můj psí kámoš Romeo. Já ovšem marně tápu po jeho rodičích. Údajná matka stafordka mi k jeho povaze a ani vzhledu nejde. Povahou hodně tíhne k belgičákovi - Malinois. Je to často neřízená střela, miluje povely a čím větší je to hloupost, tím víc ho to baví. Zároveň je to obrovský hlídač, ale to může být kvůli tomu jaký je to závislák. Je na mě opravdu hodně silně fixovaný. Povahou je to dobrák. Často se dožaduje kňučením pozornosti cizích psů a chce si s nimi hrát, v případě, že se mu něco nelíbí se ale klidně z rozjásaného "štěněte" promění v bestii, která by psa klidně na místě zakousla. Takové případy jsou ojedinělé, ale staly se.

Ráda bych si tedy nechala poradit od vás - znalců Ať je mixnutý s čím chce, ráda ho budu mít pořád stejně. Ptají se mě i cizí lidé, ptám se sama sebe i já a odpověď neznámá. Všem moc děkuji.
Přikládám fotky od štěněte. Uši má standartně dolu, ikdyž nějaká snaha o "postavení" tam asi byla. V kohoutku má 65 cm a váhově se pohybuje mezi 25 až 30 kg.
Pes byl něco jako "dárek" a původních majitelů jsem se nedopátrala.

4.10.2019 01:08
GAELLE

XXX.XXX.55.67

můžete si nechat udělat test na genomia.cz

4.10.2019 01:10
fidorka227

XXX.XXX.110.123

Všimla jsem si, že jsem vybrala fotografie, kde není příliš vidět postava.

4.10.2019 01:13
fidorka227

XXX.XXX.110.123

GAELLE napsal(a):
můžete si nechat udělat test na genomia.cz

To máte pravdu, možná do toho ty peníze jednou vrazím až nebudu vědět co s nimi děkuji Zajímal by mě přeci jen alespoň ten váš tip ten nebude stát 3 tisíce

4.10.2019 06:31
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Jo, ten maliňák tam bude, a podle hlavy v kombinaci s něčím bulloidním.

4.10.2019 11:25
Shibka

XXX.XXX.28.35

Zdravím,
já mám doma čtyřletou kříženku BOM a (nejspíš) pitbula. Jak tak koukám na toho vašeho, tak jsou si dost podobní - až teda na ty uši . I zbarvení je stejné a ta moje má taky cca. 25kg. Povahou je suprová, trochu hyperaktivní, ale hodná a poslušná. A chytrá!
Kdyby vás to zajímalo, tak před časem jsem našla tuhle zahraniční diskuzi, kde si píšou majitelé BO/bull kříženců: https://www.forum.breedia.com/threads/malinois-pitbull-mix-very-rare-dog-breed-anyone-else-with-similar.9406/. Hodně jich vypadá, jako ten váš.
A všichni se shodují,že je to ta nejlepší kombinace!

4.10.2019 11:27
fidorka227

XXX.XXX.110.123

Inspektor Pišišvor napsal(a):
Jo, ten maliňák tam bude, a podle hlavy v kombinaci s něčím bulloidním.

Díky za názor. Já ho dostala se slovy, že maminka je staford, ale nějak to nevidim a podle chování těžko určit.

4.10.2019 11:37
GAELLE

XXX.XXX.55.67

fidorka227 napsal(a):
To máte pravdu, možná do toho ty peníze jednou vrazím až nebudu vědět co s nimi děkuji Zajímal by mě přeci jen alespoň ten váš tip ten nebude stát 3 tisíce

já bych též tipla maliňáka aspoň podle hlavy a vybarvení, Kdo byl druhý rodič těžko říct. My měli též vořecha nejvíce se podobal ovčákovi v kombinaci s vlkodavem. Lituji že jsme test nedali dělat, stál jen tisicovku..............pes už nežije

4.10.2019 19:56
manitschka

XXX.XXX.4.243

Taky mam doma krizence BOM s nejspis pitem, hyperaktivni i v deseti letech, moc chytry a mily pes. Fotky co ted mam v telefonu nejsou nic moc, ale cumi vetsinou uplne stejne jako ten vas. :-) 26 kilo, barva velmi podobna, jen ten cerny cumak uz nam trochu sedne..

5.10.2019 07:14
jezicek

XXX.XXX.94.7

Podle tvaru hlavy, postavy i tvaru usi se sklonem k zalomeni bych se taky klidne priklanel ke kombinaci malinaka s bullem.
Kazdopadne vrele doporurucuju s pejskem pracovat na ovladatelnosti, socializaci v beznem zivote a nenechat ho¨naucit se situace resit samotneho.

V KNPV se bull x BOM krizenci uplatnuji jako spickovi pracovni psi, ale opravdu to nejsou psy pro kazdeho..

5.10.2019 07:54
eli22

XXX.XXX.181.79

Určitě tam bull je, dobře je to vidět na té fotce s pneumatikou.

7.10.2019 18:14
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Taky tam vidím jak BOM, tak nějakého bulla. A teda povahově to asi musí být opravdu střela , ale je krásnej

8.10.2019 09:40
Varaxi

XXX.XXX.1.226

manitschka
Já bych ho podle uší i výrazu tipla spíš na křížence NO než BO.

Přidejte reakci

Přidat smajlík