Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Pejciakoně

7.10.2019 19:03
Pejciakoně

XXX.XXX.61.65

Dobrý den, můj pejsek se bojí koní.
Asi jak měla cca. 8měs tak sem ji začala vodit ke koním. Ale ještě má pořád strach. Byla jsem s ní na vyjižďce ale pořád se drží asi 100 metrů za koněm d
Nikdy se mi nestalo že by šla před koněm.
Potřebovala bych poradit jak ji toho strachu odnaučit. Díky

Uživatel s deaktivovaným účtem

7.10.2019 19:10

Já štěně učila odmalička, přestal se bát, když jsem ho zvedla do výšky kone, neměl pak pocit, že je proti němu moc malý. Hlavně nenásilně, zkuste prochazky na ruce, nechat kone past na lonzi, se psem si v jeho blízkosti hrát a cvičit, samozřejmě za předpokladu hodného kone který po psech nekope. Až bude zvládat povely vedle kone když jste na zemi, pak teprv můžete do sedla.

7.10.2019 19:14

Ještě je dobré psa naučit povel vpřed, čekej, ovládat na dálku, v případě, že potřebujete kolem sebe a koně prostor. Bez spolehlivého přivolání a odložení nemá valný smysl se psem na vyjížďky chodit, může to taky dopadnout že pes se vás bude snažit před poplasenym konem bránit, skákat po něm (což může vést k úrazu a zranění všech tří)...

7.10.2019 22:00
sisi58

XXX.XXX.191.1

Buďte ráda, že má z koní respekt. Viděla jsem několik psů letět vzduchem do pryč, když se nebáli a lezli, kam neměli. A jednu fenu museli i utratit kvůli fatálnímu zranění.
Ta vzdálenost (100m) se bude zmenšovat,jak bude fena starší.Pokud se vás drží a nikam neutíká, nepotřebujete,aby lítala kolem koně/koní.
A hlavně se je nepokoušejte skamarádit silou. Jo, je to krásná představa, jezdkyně na koni, kterou doprovází věrný pes.Ve skutečnosti je opravdu lepší, když jsou od sebe kousek dál.

7.10.2019 22:35

100m je jak celé fotbalové hřiště a kus, nedovedu si představit absolvovat takovou vyjížďku terénem, prakticky nemáte nad psem žádnou kontrolu, co dělá....a pes si taky časem začne dělat na takové vyjižďce svůj program....koně ho nebaví. můj pes se jich taky "bojí" koni uhne, do ohrady pro koně se mnou nejde, do boxu taky ne a já se to nesnažím nějak lámat, na vyjížďce si to užiju já a koník, bez starostí o psa, se psem mi pak nezbyde, než jít na procházku potom....

8.10.2019 18:48
karo2702

XXX.XXX.162.156

Buďte ráda. Já řeším opačný problém. Moje fenka je mezi nima naprosto v pohodě, hrají si spolu a zlobí, běhá jim pod břichem. Ale když vyjedu na vyjížďku nebo jezdím v ohradě a ona najednou nabíhá koni přímo a otáčí to těsně před ním, tak mě vážně štve. Už jí to třikrát nevyšlo a dostala kopanec. A snad si toho ani nevšimla, nekňučela, nekulhala a pokračovala ve zlobení.
Ale pomáhá mi, když je vezmu na procházku. Jedno vodítko do každé ruky, krok, klus, pak psa pustím, pak na koně sednu a popovezu se, už můžu i naklusat bez jejího zlobení.
Vám by to taky pomohlo, naučí se chodit v blízkosti koně.

Přidejte reakci

Přidat smajlík