Pííítrs

XXX.XXX.5.170
Dobrý den.
Mám otázku na zkušené chovatele.
Mám jet na krytí psem, který nikdy nekryl. Problém je v tom, že už jsme u něj jednou byli se starší čubou. Pes kryl poprvé a bylo mu šest let. Bohužel tím, že byl "panic", se nám nepodařilo svázání. Prostě zduřil a začal ejakulovat ještě venku. Jasně, ráda bych jela na krytí za nějakým zkušeným psem, ale jedná se o plemeno málopočetné. A v okolních státech jsem vhodného psa nenašla.
Pokud víte jak a umíte to, není zas tak velký problém psovi se zavedením pomoct. Eventuelně, pokud vypadne, „rozchodit“ to včas - ještě něž začne ejakulovat.
Nezkušený pes není problém. Problém je nezkušený pes a současně nezkušený majitel a nezkušený chovatel (majitel feny) na jednom dvoře. :-) Jak je psáno výš, vemte s sebou někoho zkušeného, aby psovi včas s krytím pomohl. Anebo (a teď mě tu někteří sežerou) si rovnou domluvte na veterině inseminaci.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Nemyslím to rýpavě, jen se ptám - skutečně u psa hraje roli, že je panic? Nemyslím kardinálně problémová plemena, kde je plemenným znakem dwarfismus a další postižení, ale psy se zdravou stavbou těla a celkově normální. Můj kryl poprvé před pátým rokem věku s fenkou, která měla také premiéru. Zajal jí cca do dvou minut a my jsme jen čekali, až bude po všem a podržíme je. Chápu, že troubu třeba "nasměruji", aby to nevypadalo, že se pokouší o orální ..., ale nic víc si nedokážu představit.
Já myslím,že hlavní problém je to,co píše Dasvo, nezkušený pes, fena i majitelé, kteří většinou v dobré víře spíš uškodí než pomůžou. A plus to, že se většinou očekává,že na to psi hupnou a bude. Ono by se to mnohdy podařilo, kdyby bylo víc času, spousta fen potřebuje tanečky okolo a ritualizované prověření samce, plus by se to mnohdy podařilo,kdyby majitelé hned při náznaku skoku neletěli ke psům v dobré víře, že fena se musí držet, psovi pomáhat atd. Nejčastější chyba je, když chtějí psovi pomáhat zasunout, šáhnou mu na něj a on se logicky, jak už je napružený, hned udělá, ještě mimo fenu. Jsem si poměrně jistá,že kdyby to bylo tak,že fena by se přivezla za psem a den,dva, tři mohla být u něj a lidi by to na nich nechali a nekecali jim do toho, tak by se to ve většině případů podařilo. Leč takhle se to dnes nedělá,že..

zdravý pes a zdravá fena si pořídí hromadu štěňat tak nějak sami a člověka k tomu fakt nepotřebují, koneckonců kdyby potřebovali, tak se neděje nežádoucí krytí, že.

napsal(a):
zdravý pes a zdravá fena si pořídí hromadu štěňat tak nějak sami a člověka k tomu fakt nepotřebují, koneckonců kdyby potřebovali, tak se neděje nežádoucí krytí, že.
Tak ale jak to většinou probiha - to nezadouci kryti?
bud jsou to psi doma -nebo jsou to mistni -psi -co se potloukaji cele dny okolo - a ti presne vedi, kdy je spravny cas.
Velmi sporadicky se to stane, když jde pes okolo feny v parku na voditku, ze?