Jezevčík dlouhosrstý trpasličí/králičí červený

Prodám Jezevčíka dlouhosrstého - CHS z Habrových hájů nabízí k rezervaci št...
Dohodou
Zdravím, ráda bych poprosila o radu. Vím, že asi něco dělám špatně, ale ráda bych to napravila. Mám doma dva psi voříška (14let) a jezevčíka (cca10let). Ani jednoho nemáme přímo od štěněte a musím přiznat, že řádným výcvikem bohužel neprošel ani jeden. V době kdy k nám přišli patřili ještě rodičům, já toho o výcviku moc nevěděla a teď už mi na to příjde příliš pozdě. Psi spolu vycházejí většinou dobře, i když občas mezi nimi dojde na rvačku. Oba dva jsou vykastrovaní (na radu veterináře - měli se po té přestat prát, ale žádnou změnu jsem nepozorovala). Rvačky většinou začíná jezevčík. O jeho minulosti toho bohužel moc nevím, přišel k nám jako toulavý cca 3 letý pes a tak nevím co přesně má zasebou. Prošla jsem si s ním i obdobím, kdy po mě čas od času vyjel a chtěl mě kousnout. Příčinu jeho jednání jsem však neodhalila a nejsem si ani vědoma, že bych mu k tomu dala nějaký signál. Nevím proč to dělal, ale hned potom věděl, že udělal něco zlého. Začal se klepat a schovával se. Když jsem se v té době snažila spřísnit a začala ho brát na cvičák, začal se mě bát a tak jsme tam přestali chodit. Teď spolu vycházíme dobře, i když se k němu chovám s určitou obezřetností. K ostatním psům je spíše nedůvěřivý a příjde mi, že se jich bojí. Na jednu stranu se je snaží očuchat a v případě, že se cizí pes moc přiblíží začne okamžitě couvat a případně se za mě schovávat. Myslím si však, že kdyby neměl možnost útěku na psa by nakonec zaútočil. Velmi ráda bych mu pomohla, ale nevím jak. Prosím poradíte mi, chci udělat vše, co bude v mých silách, abych mu pomohla.
Navíc již dlouho sním o tom, že si pořídím štěně (fenku), se kterou bych chtěla jezdit na výstavy a provozovat nějaké psí sporty, ale mám z toho trochu strach. Myslíte, že by si na sebe nové štěně s jezevčíkem mohli zvyknout? Mnohokrát děkuji za odpověď.
Neberte si osobně chování jezevčíka. Jsou to svérázní pejsci.Ten cvičák nebyl dobrý nápad, sama jste to poznala.Jedinou věc,kterou bych jezevčíka učila, by bylo přivolání.Ten váš už to nejspíš nezvládne.
Štěně bych do téhle partičky nepořizovala, jen by chytlo ty jejich špatné móresy. Počkejte alespoň,až budete mít jen jednoho.
Kastrace vyřeší množení, ale nikoli chování.Váš vet by se měl dovzdělat.
Je fajn, že se pejsek schová za vás, myslím,že vám věří,to je dobře.
Jak píše rapotačka, nedovolte rvačky. Psi se nemají co rvát.Krmíte je zvlášť? Jídlo bývá často důvodem rvaček a nebo větší pozornost k jednomu psu,u vás tedy k voříškovi.
Vaši touhu po "normálním" funkčním psovi chápu. Berto to ale tak, že vaše domácnost je jediné, co vaši psi znají, je to celý jejich svět. Navíc jsou už staří. Nestresujte je víc. Pro vás je pár roků chvilka, pro ně velká část života.
Budete mít alespoň čas, zjistit si nejlepší chovku, která bude nakonec pro vás mít tu vytouženou fenečku.
Děkuji za rady. Jen se zeptám, jak mám zabránit rvačkám? Občas se perou, i když jsou např. na zahradě sami. Jídlo jim dělím a i pozornost se snaží rozdělovat rovnoměrně. Když rvačka vznikne zakřičím na ně a oni toho nechají, pak je pošlu na místo (každého do svého pelíšku). Tam je nějakou dobu nechám a pak je propustím. Dělám to špatně?
Uživatel s deaktivovaným účtem
Oni to možná ani tak nemyslí, možná to není opravdová rvačka, jen takové šťouchání a ujasňování si pozic. Ale je dobře, že když jste u toho, tak jim to zatrhnete.
Já mám teď nové sousedy. Mají dva labradory. Když je ten drobnější u plotu dřív, ten druhý se přižene a vrčí na něj, sem tam vyjede, když mu ten menší neuhne dost rychle.
jewarix
napsal(a):
Děkuji za rady. Jen se zeptám, jak mám zabránit rvačkám? Občas se perou, i když jsou např. na zahradě sami. Jídlo jim dělím a i pozornost se snaží rozdělovat rovnoměrně. Když rvačka vznikne zakřičím na ně a oni toho nechají, pak je pošlu na místo (každého do svého pelíšku). Tam je nějakou dobu nechám a pak je propustím. Dělám to špatně?
ANO.